سرکه سیب یک مقوی طبیعی است. این دارای چندین مزیت برای سلامتی است که مطالعات علمی در انسان از آنها پشتیبانی می کند.

با این حال، مردم در مورد ایمنی و عوارض جانبی احتمالی آن نیز نگرانی هایی را مطرح کرده اند.

درباره عوارض جانبی احتمالی سرکه سیب و نحوه مصرف ایمن سرکه سیب بیشتر بدانید.

apple cider vinegar thumb

سرکه سیب چیست؟

سرکه سیب از ترکیب سیب با مخمر تهیه می شود.

مخمر قند موجود در سیب را به الکل تبدیل می کند. سپس باکتری ها به مخلوط اضافه می شوند و الکل را به اسید استیک تخمیر می کنند.۱).

اسید استیک ۵ تا ۶ درصد از سرکه سیب را تشکیل می دهد. این به عنوان یک “اسید ضعیف” طبقه بندی می شود، اما زمانی که غلیظ می شود هنوز دارای خواص اسیدی نسبتا قوی است.

علاوه بر اسید استیک، سرکه حاوی آب و مقادیر کمی از اسیدها، ویتامین ها و مواد معدنی دیگر است.۱).

چندین مطالعه روی حیوانات و انسان ها نشان داده است که اسید استیک و سرکه سیب ممکن است باعث چربی سوزی و کاهش وزن، کاهش سطح قند خون، افزایش حساسیت به انسولین و بهبود سطح کلسترول شود.۲، ۳، ۴، ۵).

متأسفانه، مطالعات انسانی در حمایت از استفاده روزانه از سرکه سیب وجود ندارد و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.۶).

سرکه سیب از اسید استیک ساخته شده است که ممکن است به کاهش وزن و مزایای سلامتی مانند کاهش قند خون و سطح کلسترول سالم تر کمک کند.

اثرات منفی سرکه سیب چیست؟

گزارش شده است که سرکه سیب عوارض جانبی دارد. این امر به ویژه زمانی صادق است که در دوزهای زیاد مصرف شود.

اگرچه مقادیر کم به طور کلی خوب و سالم هستند، مصرف بیش از حد آن می تواند مضر و حتی خطرناک باشد.

۱. تاخیر در تخلیه معده

مطالعات کوچک در انسان پیشنهاد شده است که سرکه سیب ممکن است سرعت خروج غذا از معده و ورود به دستگاه گوارش تحتانی را کاهش دهد. این می تواند جذب مواد مغذی را در جریان خون کند کند.

با این حال، این اثر ممکن است علائم گاستروپارزی را بدتر کند، گاستروپارزی یک بیماری شایع است که افراد مبتلا به دیابت را تحت تاثیر قرار می دهد.

در گاستروپارزی، اعصاب معده به درستی کار نمی کنند، بنابراین غذا برای مدت طولانی در معده می ماند و با سرعت طبیعی تخلیه نمی شود.

علائم گاستروپارزی شامل سوزش سر دل، نفخ و حالت تهوع است. برای افرادی که هم دیابت نوع ۱ و هم گاستروپارزی دارند، زمان‌بندی انسولین با وعده‌های غذایی بسیار چالش برانگیز است، زیرا پیش‌بینی مدت زمان هضم و جذب غذا دشوار است.

بیشتر بخوانید
آیا روکش مومی روی سیب برای خوردن بی خطر است؟

یک مطالعه کنترل شده روی ۱۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۱ و گاستروپارزی مورد بررسی قرار گرفت.

نوشیدن آب با ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ میلی لیتر) سرکه سیب به طور قابل توجهی مدت زمان ماندن غذا در معده را در مقایسه با نوشیدن آب ساده افزایش می دهد.۷).

تحقیقات جدیدتری برای درک بهتر اثر سرکه سیب بر تخلیه معده و قند خون مورد نیاز است.

تحقیقات نشان می دهد که سرکه سیب ممکن است سرعت خروج غذا از معده را کاهش دهد. این ممکن است علائم گاستروپارزی را بدتر کند و مدیریت قند خون را برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ دشوارتر کند.

۲. عوارض گوارشی

سرکه سیب ممکن است در برخی افراد علائم گوارشی ناخوشایندی ایجاد کند.

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که در کوتاه‌مدت، اسید استیک اشتها را کاهش می‌دهد، اما مطالعات بیشتری برای درک اینکه آیا این اثر در طولانی‌مدت باقی می‌ماند، مورد نیاز است.۸، ۹).

با این حال، یک مطالعه کنترل شده نشان می دهد که در برخی موارد، اشتها و مصرف غذا ممکن است به دلیل سوء هاضمه کاهش یابد.

افرادی که نوشیدنی حاوی ۲۵ گرم (۰.۸۸ اونس) سرکه سیب مصرف کردند، اشتهای کمتری داشتند اما به طور قابل توجهی احساس تهوع بیشتری داشتند، به خصوص زمانی که سرکه بخشی از یک نوشیدنی با طعم ناخوشایند بود.۱۰).

سرکه سیب ممکن است به کاهش اشتها کمک کند، اما همچنین ممکن است باعث احساس تهوع شود، به ویژه زمانی که به عنوان بخشی از نوشیدنی با طعم ناخوشایند مصرف شود.

۳. سطوح پایین پتاسیم و تحلیل استخوان

در حال حاضر هیچ مطالعه کنترل شده ای در مورد اثرات سرکه سیب بر سطح پتاسیم خون و سلامت استخوان وجود ندارد.

با این حال، یک مورد گزارش از کاهش پتاسیم خون و از دست دادن استخوان وجود دارد که به مصرف دوزهای زیاد سرکه سیب در مدت زمان طولانی نسبت داده شده است.

یک زن ۲۸ ساله به مدت ۶ سال روزانه ۸ اونس (۱ فنجان) سرکه سیب رقیق شده در آب مصرف کرد.

او با سطوح پایین پتاسیم و سایر ناهنجاری‌های شیمی خون در بیمارستان بستری شد.۱۱).

علاوه بر این، پوکی استخوان در این زن تشخیص داده شد، وضعیتی که باعث شکنندگی استخوان‌ها می‌شود و به ندرت در افراد جوان دیده می‌شود.

پزشکانی که این زن را معالجه کردند معتقدند دوزهای روزانه زیاد سرکه سیب باعث می‌شود که مواد معدنی از استخوان‌های او خارج شود تا اسیدیته خون او را حفظ کند.

آنها همچنین خاطرنشان کردند که سطح اسید بالا می تواند تشکیل استخوان جدید را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید
ناخن قاشقی (Koilonychia)

البته، مقدار سرکه سیب در این مورد بسیار بیشتر از آن چیزی بود که بیشتر مردم در یک روز مصرف می‌کردند – به علاوه، او این کار را هر روز برای سال‌ها انجام می‌داد.

خلاصه

یک مورد گزارش از سطوح پایین پتاسیم و پوکی استخوان به احتمال زیاد ناشی از نوشیدن بیش از حد سرکه سیب وجود دارد.

۴. فرسایش مینای دندان

غذاها و نوشیدنی های اسیدی به مینای دندان آسیب می رسانند.۱۲).

نوشابه ها و آب میوه ها بیشتر مورد مطالعه قرار گرفته اند، اما برخی تحقیقات نشان می دهد که اسید استیک موجود در سرکه ممکن است به مینای دندان نیز آسیب برساند.

در یک مطالعه آزمایشگاهی، مینای دندان عقل در سرکه های مختلف با سطوح pH از ۲.۷ تا ۳.۹۵ غوطه ور شد. سرکه باعث از بین رفتن ۱ تا ۲۰ درصد مواد معدنی دندان پس از ۴ ساعت شد.۱۳).

نکته مهم این است که این مطالعه در آزمایشگاه و نه در دهان انجام شد، جایی که بزاق به حفظ اسیدیته کمک می کند – و فرد به مدت ۴ ساعت سرکه را در دهان خود نگه نمی دارد. با این وجود، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مقادیر زیاد سرکه ممکن است باعث فرسایش دندان شود.

یک مطالعه موردی همچنین به این نتیجه رسید که پوسیدگی شدید دندان یک دختر ۱۵ ساله ناشی از مصرف ۱ فنجان (۲۳۷ میلی لیتر) سرکه سیب رقیق نشده در روز به عنوان یک کمک کننده برای کاهش وزن است.۱۴).

اسید استیک موجود در سرکه ممکن است مینای دندان را ضعیف کرده و منجر به از بین رفتن مواد معدنی و پوسیدگی دندان شود.

۵. سوزش گلو

سرکه سیب این پتانسیل را دارد که باعث سوختگی مری (گلو) شود.

بررسی مایعات مضری که به طور تصادفی توسط کودکان بلعیده شده اند نشان داد که اسید استیک سرکه رایج ترین اسیدی است که باعث سوختگی گلو می شود.

محققان توصیه کردند که سرکه به عنوان یک “ماده سوز آور قوی” در نظر گرفته شود و در ظروف ضد کودک نگهداری شود.۱۵).

گزارش‌های موردی از افرادی که حجم زیادی از نوشیدنی‌های سرکه را برای مدت طولانی می‌نوشیدند نشان می‌دهد که برای سوختگی گلوی خود به مراقبت‌های پزشکی نیاز دارند.۱۶).

اسید استیک موجود در سرکه سیب باعث سوختگی گلو در کودکان شده است. یک زن پس از قرار گرفتن یک قرص سرکه سیب در مری خود دچار سوختگی گلو شد.

۶. سوختگی پوست

سرکه سیب به دلیل ماهیت شدید اسیدی اش، ممکن است هنگام استفاده روی پوست باعث سوختگی شود.

در یک مورد، یک دختر ۱۴ ساله بر اساس پروتکلی که در اینترنت دیده بود، پس از استفاده از چند قطره سرکه سیب برای برداشتن دو خال، دچار فرسایش بینی شد.۱۷).

بیشتر بخوانید
گزینه های درمان اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS)

در مورد دیگری، یک پسر ۸ ساله با مشکلات سلامتی متعدد پس از درمان عفونت پایش توسط مادرش با سرکه سیب، دچار سوختگی پا شد.۱۸).

همچنین چندین گزارش حکایتی آنلاین از سوختگی های ناشی از استفاده از سرکه سیب روی پوست وجود دارد.

گزارش هایی از سوختگی های پوستی در پاسخ به تلاش برای درمان خال ها و عفونت ها با سرکه سیب گزارش شده است.

۷. تداخلات دارویی

چند دارو ممکن است با سرکه سیب تداخل داشته باشند:

  • داروی دیابت. افرادی که انسولین یا داروهای محرک انسولین مصرف می کنند و سرکه مصرف می کنند ممکن است سطح قند خون یا پتاسیم را به طور خطرناکی کاهش دهند.
  • دیگوکسین (لانوکسین). این دارو سطح پتاسیم خون شما را کاهش می دهد. مصرف دیگوکسین در ترکیب با سرکه سیب می تواند پتاسیم شما را بیش از حد کاهش دهد.
  • برخی از داروهای ادرارآور برخی از داروهای ادرارآور باعث دفع پتاسیم از بدن شما می شوند. برای جلوگیری از کاهش بیش از حد سطح پتاسیم، این داروها را با مقادیر زیاد سرکه مصرف نکنید.

برخی از داروها، از جمله انسولین، دیگوکسین و برخی دیورتیک ها ممکن است با سرکه سیب تداخل داشته باشند.

نحوه مصرف بی خطر سرکه سیب

اکثر مردم با رعایت این دستورالعمل‌های کلی می‌توانند با خیال راحت مقادیر مناسبی از سرکه سیب مصرف کنند:

  • مصرف خود را محدود کنید. با مقدار کم شروع کنید و به تدریج تا حداکثر ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ میلی لیتر) در روز، بسته به تحمل شخصی خود، رقیق شده در آب مصرف کنید.
  • قرار گرفتن دندان های خود در معرض اسید استیک را به حداقل برسانید. سعی کنید سرکه را در آب رقیق کرده و از طریق نی بنوشید.
  • دهان خود را بشویید. پس از مصرف آن را با آب بشویید. برای جلوگیری از آسیب بیشتر مینای دندان، حداقل ۳۰ دقیقه قبل از مسواک زدن صبر کنید.
  • اگر دچار گاستروپارزی هستید، از مصرف آن اجتناب کنید. از سرکه سیب اجتناب کنید یا مقدار آن را به ۱ قاشق چایخوری (۵ میلی لیتر) در آب یا سس سالاد محدود کنید.
  • مراقب آلرژی باشید. آلرژی به سرکه سیب نادر است، اما در صورت بروز واکنش آلرژیک، فورا مصرف آن را قطع کرده و با پزشک خود تماس بگیرید.

برای مصرف بیخطر سرکه سیب، مصرف روزانه خود را محدود کنید، آن را رقیق کنید و در صورت داشتن شرایط خاصی از مصرف آن اجتناب کنید.

سوالات متداول

با شروع مصرف سرکه سیب چه اتفاقی برای بدن شما می افتد؟

سرکه سیب از اسید استیک و مقدار کمی اسیدها، ویتامین ها و مواد معدنی دیگر تشکیل شده است. تحقیقات نشان می دهد که مصرف آن ممکن است به کاهش وزن، کاهش سطح قند خون، بهبود حساسیت به انسولین و کاهش کلسترول تام کمک کند.

بیشتر بخوانید
سکته در خواب: علائم، پیشگیری

سرکه سیب از اسید استیک و مقدار کمی اسیدها، ویتامین ها و مواد معدنی دیگر تشکیل شده است. تحقیقات نشان می دهد که مصرف آن ممکن است به کاهش وزن، کاهش سطح قند خون، بهبود حساسیت به انسولین و کاهش کلسترول تام کمک کند.

آیا مصرف روزانه سرکه سیب عوارضی دارد؟

گنجاندن سرکه سیب در رژیم غذایی شما می تواند سالم باشد اگر در حد اعتدال انجام شود. شناخته شده است که باعث ایجاد برخی عوارض جانبی از جمله کندی هضم، حالت تهوع و فرسایش مینای دندان شما می شود. همچنین ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد.

بسته به مسئله ای که از آن استفاده می کنید، میزان مصرف روزانه شما می تواند متفاوت باشد. با این حال، به طور کلی، ۱-۲ قاشق غذاخوری (قاشق غذاخوری) یا ۱۵-۳۰ میلی لیتر (میلی لیتر) همراه با آب یا غذا به عنوان مقدار متوسط ​​روزانه در نظر گرفته می شود.

گنجاندن سرکه سیب در رژیم غذایی شما می تواند سالم باشد اگر در حد اعتدال انجام شود. شناخته شده است که باعث ایجاد برخی عوارض جانبی از جمله کندی هضم، حالت تهوع و فرسایش مینای دندان شما می شود. همچنین ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد.

بسته به مسئله ای که از آن استفاده می کنید، میزان مصرف روزانه شما می تواند متفاوت باشد. با این حال، به طور کلی، ۱-۲ قاشق غذاخوری یا ۱۵-۳۰ میلی لیتر همراه با آب یا غذا به عنوان مقدار متوسط ​​روزانه در نظر گرفته می شود.

چه کسانی باید از سرکه سیب اجتناب کنند؟

اگر به سرکه سیب حساسیت دارید، گاستروپازیس دارید یا از داروهایی استفاده می کنید که ممکن است با آن تداخل داشته باشد، مانند یک دیورتیک، باید از مصرف سرکه سیب خودداری کنید.

اگر به سرکه سیب حساسیت دارید، گاستروپازیس دارید یا از داروهایی استفاده می کنید که ممکن است با آن تداخل داشته باشد، مانند یک دیورتیک، باید از مصرف سرکه سیب خودداری کنید.

خلاصه

سرکه سیب می تواند چندین فواید برای سلامتی داشته باشد.

با این حال، برای ایمن ماندن و جلوگیری از عوارض جانبی، مهم است که مقدار مصرفی را زیر نظر داشته باشید و مراقب نحوه مصرف آن باشید.

در حالی که مقدار کمی سرکه می تواند مفید باشد، مقدار بیشتر آن بهتر نیست و حتی ممکن است مضر باشد.