ازگیل (Eriobotrya japonica) درختی است بومی چین، از خانواده گل رز، که به خاطر میوه شیرینش ارزشمند است.
ازگیل میوه کوچک و گردی است که به صورت خوشه ای رشد می کند. رنگ آنها بسته به تنوع از زرد تا قرمز نارنجی متغیر است.
میوه، دانهها و برگهای ازگیل مملو از ترکیبات گیاهی قوی هستند و هزاران سال است که در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرند.
تحقیقات اخیر نشان می دهد که ازگیل ممکن است مزایای سلامتی مختلفی از جمله محافظت در برابر برخی بیماری ها داشته باشد.
در اینجا ۷ مزیت شگفت انگیز لوکو برای سلامتی آورده شده است.
۱. مواد مغذی بالا
ازگیل میوه های کم کالری هستند که ویتامین ها و مواد معدنی متعددی را فراهم می کنند و آنها را بسیار مغذی می کند.
یک فنجان (۱۴۹ گرم) ازگیل مکعبی حاوی (۱):
- کالری: ۷۰
- کربوهیدرات ها: ۱۸ گرم
- پروتئین: ۱ گرم
- فیبر: ۳ گرم
- پروویتامین A: ۴۶٪ از ارزش روزانه (DV)
- ویتامین B6: ۷ درصد از DV
- فولات (ویتامین B9): ۵ درصد از DV
- منیزیم: ۵ درصد از DV
- پتاسیم: ۱۱ درصد از DV
- منگنز: ۱۱ درصد از DV
این میوه ها به ویژه سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی هستند که از آسیب سلولی جلوگیری می کند و ممکن است در برابر بیماری ها محافظت کند. کاروتنوئیدها همچنین پیش ساز ویتامین A هستند که برای بینایی سالم، عملکرد سیستم ایمنی و رشد سلولی ضروری است.۲).
علاوه بر این، لوبیا دارای فولات و ویتامین B6 است که برای تولید انرژی و تشکیل سلول های خونی مهم هستند.۳، ۴).
علاوه بر این، آنها منیزیم و پتاسیم را که برای عملکرد اعصاب و ماهیچهها ضروری هستند، و همچنین منگنز که از سلامت استخوان و متابولیسم حمایت میکند، تامین میکنند.۵، ۶، ۷).
علاوه بر این، ازگیل حاوی مقادیر کمی ویتامین C، تیامین (ویتامین B1)، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، مس، آهن، کلسیم و فسفر است.
ازگیل میوه های کم کالری هستند که مجموعه ای از مواد مغذی از جمله پروویتامین A، چندین ویتامین B، منیزیم، پتاسیم و منگنز را فراهم می کنند.
۲. بسته بندی شده با ترکیبات گیاهی
ترکیبات گیاهی ازگیل از چند جهت برای سلامتی شما مفید است.
به عنوان مثال، آنها منبع عالی از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی از جمله بتا کاروتن هستند – اگرچه انواع تیره، قرمز یا نارنجی نسبت به انواع کم رنگ تر، کاروتنوئیدهای بیشتری را ارائه می دهند.۸).
نشان داده شده است که کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کنند، التهاب را کاهش می دهند و از بیماری های قلبی و چشمی محافظت می کنند.۹).
به طور خاص، رژیم های غذایی غنی از بتاکاروتن با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها، از جمله سرطان روده بزرگ و سرطان ریه مرتبط است.۱۰، ۱۱).
مروری بر ۷ مطالعه همچنین مصرف زیاد بتاکاروتن را با خطر مرگ و میر به طور قابل توجهی کمتر از هر علتی در مقایسه با مصرف کم بتاکاروتن مرتبط دانست.۱۲).
علاوه بر این، ازگیل سرشار از ترکیبات فنلی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و ضد التهابی است و ممکن است به محافظت در برابر چندین بیماری از جمله دیابت و بیماری قلبی کمک کند.۱۳، ۱۴، ۱۵).
ازگیل یک منبع عالی از کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد.
۳. ممکن است سلامت قلب را ارتقا دهد
ازگیل به دلیل غلظت ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها ممکن است سلامت قلب را تقویت کند.
به طور خاص، پتاسیم و منیزیم موجود در آنها برای تنظیم فشار خون و عملکرد صحیح شریانها ضروری است.۱۶، ۱۷).
کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی آنها نیز ممکن است با کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب سلولی در برابر بیماری قلبی محافظت کنند.۱۸، ۱۹، ۲۰).
کاروتنوئیدها دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی هستند که به جلوگیری از تجمع پلاک در شریانها کمک میکنند، که علت اصلی بیماری قلبی و مرگ ناشی از بیماریهای قلبی است.۲۱).
در واقع، مطالعات نشان می دهد که افرادی که غذاهای غنی از کاروتنوئید بیشتری مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از این غذاها می خورند، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهند.۲۲، ۲۳).
ازگیل سرشار از پتاسیم، منیزیم، کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی است که همگی ممکن است سلامت قلب را تقویت کرده و از بیماری های قلبی محافظت کنند.
۴. ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد
برخی تحقیقات نشان می دهد که عصاره های پوست، برگ ها و دانه های ازگیل اثرات ضد سرطانی دارند.۲۴، ۲۵).
به عنوان مثال، یک مطالعه لوله آزمایشی نشان داد که عصاره پوست میوه ازگیل به طور قابل توجهی از رشد و گسترش سلول های سرطانی مثانه انسان جلوگیری می کند.۲۶).
علاوه بر این، مواد موجود در پوست و گوشت ازگیل، از جمله کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی، دارای خواص ضد سرطانی هستند.
بتاکاروتن در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی اثرات مبارزه با سرطان از خود نشان داده است، در حالی که اسید کلروژنیک – یک ترکیب فنلی – نشان داده است که در مطالعات متعدد لوله آزمایش، رشد تومور را سرکوب می کند.۲۷، ۲۸، ۲۹، ۳۰).
علاوه بر این، تحقیقات انسانی نشان می دهد که رژیم غذایی غنی از میوه محافظت قابل توجهی در برابر سرطان دارد.۳۱، ۳۲، ۳۳، ۳۴).
با این وجود، مطالعات بیشتری در مورد ازگیل مورد نیاز است.
اگرچه ازگیل ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد، تحقیقات بیشتری لازم است.
۵. ممکن است سلامت متابولیک را بهبود بخشد
ازگیل ممکن است با کاهش سطح تری گلیسیرید، قند خون و انسولین – هورمونی که به انتقال قند خون به داخل سلولها برای استفاده برای انرژی کمک میکند- سلامت متابولیک را بهبود بخشد.
بخشهای مختلف درخت ازگیل، از جمله برگها و دانههای آن، از دیرباز در طب سنتی چینی برای درمان مشکلات متابولیک مانند قند خون بالا استفاده میشده است.۳۵).
در یک مطالعه ۴ هفتهای، موشهایی که با رژیم غذایی پرچرب با ازگیل تغذیه شدند، قند خون، تری گلیسیرید و انسولین کمتری نسبت به موشهایی که فقط رژیم غذایی پرچرب داشتند، داشتند.۳۶).
سایر مطالعات روی جوندگان نشان می دهد که عصاره برگ و دانه ازگیل ممکن است قند خون را نیز کاهش دهد.۳۷، ۳۸، ۳۹).
با این حال، مطالعات انسانی ضروری است.
میوه، برگها و دانههای ازگیل ممکن است از جنبههای مختلف سلامت متابولیک سودمند باشند، اما مطالعات انسانی در این زمینه وجود ندارد.
۶. ممکن است خواص ضد التهابی ارائه دهد
التهاب مزمن با بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری قلبی، بیماری های مغزی و دیابت مرتبط است.۴۰، ۴۱).
برخی تحقیقات نشان می دهد که ازگیل دارای خواص ضد التهابی قوی است.
در یک مطالعه لوله آزمایشی، آب ازگیل به طور قابل توجهی سطوح یک پروتئین ضد التهابی به نام اینترلوکین-۱۰ (IL-10) را افزایش داد در حالی که به طور قابل توجهی سطح دو پروتئین التهابی – اینترلوکین-۶ (IL-6) و فاکتور نکروز تومور آلفا را کاهش داد. TNF-alpha) (۴۲).
علاوه بر این، یک مطالعه روی جوندگان نشان داد که مصرف مکمل با عصاره میوه لوکو باعث کاهش التهاب کلی ناشی از رژیم غذایی با قند بالا و کاهش قابل توجهی سطح اندوتوکسین ها، نوعی ماده التهابی، در کبد می شود.۴۳).
این اثرات ضد التهابی قوی احتمالاً به دلیل مجموعه گسترده ای از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی ازگیل است. با این حال، تحقیقات انسانی مورد نیاز است.
تحقیقات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که ازگیل ممکن است اثرات ضد التهابی قوی داشته باشد.
۷. همه کاره و خوش طعم
ازگیل ها در محیط های نیمه گرمسیری رشد می کنند. در این مناطق، آنها را می توان از کشاورزان محلی خریداری کرد یا حتی در حیاط خلوت پرورش داد.
اگر در آب و هوای سردتر زندگی می کنید، پیدا کردن آنها سخت تر است، اما بسته به زمان سال ممکن است در فروشگاه های مواد غذایی خاص در دسترس باشند.
ازگیل طعم شیرین و در عین حال کمی ترش با نت های مرکبات دارد. حتما ازگیل های کاملا رسیده را انتخاب کنید، زیرا میوه نارس ترش است. رسیده ها به رنگ زرد-نارنجی روشن در می آیند و در لمس نرم هستند.
از آنجایی که ازگیل به سرعت پوسیده می شود، باید ظرف چند روز پس از خرید آنها را بخورید.
شما می توانید آنها را به روش های مختلفی به رژیم غذایی خود اضافه کنید، از جمله:
- خام، همراه با پنیر یا آجیل به عنوان میان وعده
- داخل سالاد میوه ریخته می شود
- خورش با شربت افرا و دارچین به عنوان یک رویه شیرین برای بلغور جو دوسر
- پخته شده در پای و کیک
- مربا یا ژله درست می شود
- به اسموتی در کنار اسفناج، ماست یونانی، آووکادو، شیر نارگیل و موز یخ زده اضافه شده است.
- همراه با فلفل، گوجه فرنگی و گیاهان تازه برای یک سالسا لذیذ
- پخته شده و با گوشت یا مرغ به عنوان شیرینی سرو می شود
- آب میوه برای کوکتل و ماکتل
اگر قصد ندارید فوراً از ازگیل لذت ببرید، می توانید آنها را تا ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید. همچنین میتوانید برای افزایش عمر مفید آنها را آبگیری، میتوانید یا منجمد کنید.۴۴).
طعم شیرین و کمی ترش ازگیل به خوبی با بسیاری از غذاها جفت می شود. این میوه ها لطیف هستند و برای مدت طولانی نگهداری نمی شوند، بنابراین ممکن است بخواهید آنها را از طریق انجماد، کنسرو کردن یا کم آبی نگهداری کنید. همچنین می توانید آنها را به صورت مربا و ژله درست کنید.
خلاصه
ازگیل میوه های خوشمزه ای هستند که فواید سلامتی مختلفی دارند.
آنها کالری کمی دارند اما دارای مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی ضد التهابی هستند.
بعلاوه، برخی تحقیقات نشان می دهد که آنها ممکن است در برابر برخی شرایط مانند بیماری قلبی و سرطان محافظت کنند و همچنین سطح قند خون، تری گلیسیرید و انسولین را کاهش دهند.