سبزه گندم حاوی مواد مغذی مفیدی از جمله ویتامین ها و مواد معدنی است که ممکن است فواید سلامتی مختلفی داشته باشد. اینها می تواند شامل کاهش کلسترول، خطر سرطان و التهاب باشد.
سبزه گندم که در همه جا از آبمیوهها گرفته تا فروشگاههای مواد غذایی سالم ظاهر میشود، آخرین مادهای است که در دنیای سلامت طبیعی به کانون توجه قرار گرفته است.
علف گندم از برگ های تازه جوانه زده گیاه گندم معمولی تهیه می شود.
می توان آن را در خانه پرورش داد و تهیه کرد یا به شکل آب میوه، پودر یا مکمل خریداری کرد.

برخی ادعا می کنند که می تواند همه چیز را از سم زدایی کبد تا بهبود عملکرد ایمنی انجام دهد. با این حال، بسیاری از مزایای ادعا شده آن هنوز اثبات یا مطالعه نشده است.
این مقاله نگاهی دقیقتر به ۷ مورد از مزایای مبتنی بر شواهد نوشیدن علف گندم دارد.
1. سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان
سبزه گندم منبع عالی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. به خصوص سرشار از ویتامین های A، C و E و همچنین آهن، منیزیم، کلسیم و اسیدهای آمینه است.
از ۱۷ اسید آمینه آن، ۸ اسید آمینه ضروری در نظر گرفته می شوند، به این معنی که بدن شما نمی تواند آنها را تولید کند و باید آنها را از منابع غذایی تهیه کنید.۱).
مانند همه گیاهان سبز، علف گندم نیز حاوی کلروفیل است، نوعی رنگدانه گیاهی سبز که با بسیاری از فواید سلامتی همراه است.۲).
همچنین حاوی چندین آنتی اکسیدان مهم از جمله گلوتاتیون و ویتامین های C و E است.۳).
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که برای جلوگیری از آسیب سلولی و کاهش استرس اکسیداتیو با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند.
برخی از مطالعات نشان داده اند که آنتی اکسیدان ها ممکن است به محافظت در برابر برخی شرایط مانند بیماری قلبی، سرطان، آرتریت و بیماری های عصبی کمک کنند.۴).
در یک مطالعه، علف گندم باعث کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود سطح کلسترول در خرگوش هایی شد که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه شده بودند.
علاوه بر این، مکمل با علف گندم باعث افزایش سطح آنتی اکسیدان های گلوتاتیون و ویتامین C می شود.۵).
مطالعه لوله آزمایش دیگری که فعالیت آنتی اکسیدانی علف گندم را ارزیابی کرد، نشان داد که این گیاه آسیب اکسیداتیو به سلول ها را کاهش می دهد.۶).
با توجه به اینکه تحقیقات در مورد علف گندم محدود به مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی است، مطالعات بیشتری برای تعیین اینکه چگونه آنتی اکسیدان های آن ممکن است بر انسان تأثیر بگذارند مورد نیاز است.
2. ممکن است کلسترول را کاهش دهد
کلسترول یک ماده مومی شکل است که در سراسر بدن یافت می شود. در حالی که برای تولید هورمون ها و تولید صفرا به مقداری کلسترول نیاز دارید، کلسترول بیش از حد در خون می تواند جریان خون را مسدود کرده و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.
چندین مطالعه حیوانی نشان داده اند که علف گندم ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند.
در یک مطالعه، به موشهای با کلسترول بالا آب علف گندم داده شد. آنها کاهش سطح کلسترول تام، کلسترول بد LDL و تری گلیسیرید را تجربه کردند.
جالب توجه است که اثرات سبزه گندم مشابه آتورواستاتین بود، یک داروی تجویزی که معمولاً برای درمان کلسترول خون بالا استفاده می شود.۷).
مطالعه دیگری به اثرات آن بر روی خرگوش هایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه شده بودند، پرداخت. پس از ۱۰ هفته، مصرف مکمل سبزه گندم در مقایسه با گروه کنترل به کاهش کلسترول کل و افزایش کلسترول خوب HDL کمک کرد.۵).
علیرغم این نتایج امیدوارکننده، مطالعات بیشتری برای تعیین اینکه چگونه مکملهای علف گندم ممکن است بر سطح کلسترول در انسان تأثیر بگذارد، مورد نیاز است.
3. می تواند به کشتن سلول های سرطانی کمک کند
به لطف محتوای آنتی اکسیدانی بالایی که دارد، برخی از مطالعات لوله آزمایش نشان داده اند که سبزه گندم ممکن است به کشتن سلول های سرطانی کمک کند.
بر اساس یک مطالعه لوله آزمایش، عصاره سبزه گندم گسترش سلول های سرطانی دهان را تا ۴۱ درصد کاهش داد.۸).
در یک مطالعه لوله آزمایشی دیگر، علف گندم باعث مرگ سلولی شد و تعداد سلول های سرطان خون را تا ۶۵ درصد در عرض سه روز پس از درمان کاهش داد.۹).
برخی تحقیقات نشان میدهند که آب علف گندم در ترکیب با درمان سنتی سرطان میتواند اثرات نامطلوب را به حداقل برساند.
یک مطالعه نشان داد که آب سبزه گندم خطر اختلال در عملکرد مغز استخوان، یک عارضه رایج شیمی درمانی، را در ۶۰ فرد مبتلا به سرطان سینه کاهش می دهد.۱۰).
با این حال، هنوز هیچ مدرکی در مورد اثرات بالقوه ضد سرطانی علف گندم در انسان وجود ندارد. برای درک اینکه چگونه ممکن است بر رشد سرطان در افراد تأثیر بگذارد، به مطالعات بیشتری نیاز است.
4. ممکن است در تنظیم قند خون کمک کند
قند خون بالا می تواند باعث طیف گسترده ای از علائم از جمله سردرد، تشنگی، تکرر ادرار و خستگی شود.
با گذشت زمان، قند خون بالا می تواند عواقب جدی مانند آسیب عصبی، عفونت های پوستی و مشکلات بینایی داشته باشد.
برخی از مطالعات حیوانی نشان داده اند که علف گندم ممکن است به کنترل سطح قند خون کمک کند.
در یک مطالعه، دادن علف گندم به موشهای دیابتی باعث تغییر سطح آنزیمهای خاصی شد که به کاهش سطح قند خون کمک میکنند.۱۱).
مطالعه دیگری نشان داد که درمان موش های دیابتی با عصاره گندم به مدت ۳۰ روز منجر به کاهش قابل توجه سطح قند خون می شود.۱۲).
تحقیقات در مورد اثرات علف گندم بر قند خون محدود به حیوانات است. برای درک اینکه چگونه ممکن است بر قند خون در انسان تأثیر بگذارد، به مطالعات بیشتری نیاز است.
5. ممکن است التهاب را کاهش دهد
التهاب یک پاسخ طبیعی است که توسط سیستم ایمنی برای محافظت از بدن در برابر آسیب و عفونت ایجاد می شود.
با این حال، اعتقاد بر این است که التهاب مزمن به بیماری هایی مانند سرطان، بیماری قلبی و اختلالات خود ایمنی کمک می کند.۱۳).
برخی تحقیقات نشان می دهد که سبزه گندم و اجزای آن ممکن است به کاهش التهاب کمک کند.
یک مطالعه کوچک روی ۲۳ نفر به بررسی اثرات آب علف گندم بر کولیت اولسراتیو، بیماری که با التهاب در روده بزرگ مشخص می شود، پرداخت.
نوشیدن کمتر از ۱/۲ فنجان (۱۰۰ میلی لیتر) آب سبزه گندم به مدت یک ماه باعث کاهش شدت بیماری و خونریزی مقعدی در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو می شود.۱۴).
سبزه گندم همچنین سرشار از کلروفیل است، رنگدانه گیاهی با خواص ضد التهابی قوی. یک مطالعه در لوله آزمایش نشان داد که کلروفیل فعالیت پروتئین خاصی را که باعث التهاب می شود، مهار می کند.۱۵).
علاوه بر این، مطالعه دیگری در لوله آزمایش نشان داد که ترکیبات موجود در کلروفیل باعث کاهش التهاب در سلول های استخراج شده از شریان ها می شود.۱۶).
بیشتر تحقیقات بر روی ترکیبات خاصی در سبزه گندم یا اثرات علف گندم بر یک شرایط خاص متمرکز شده است. مطالعات بیشتری برای اندازه گیری اثرات ضد التهابی بالقوه آن بر روی جمعیت عمومی مورد نیاز است.
6. می تواند به ترویج کاهش وزن کمک کند
بسیاری از مردم شروع به اضافه کردن آب علف گندم به رژیم غذایی خود به عنوان یک راه سریع و راحت برای افزایش کاهش وزن کرده اند.
سبزه گندم حاوی تیلاکوئیدها است که بخش های کوچکی در گیاهانی هستند که حاوی کلروفیل هستند و نور خورشید را برای فتوسنتز جذب می کنند.
در حالی که هیچ مدرکی مبنی بر اینکه خود سبزه گندم می تواند کاهش وزن را افزایش دهد وجود ندارد، مطالعات متعدد نشان داده اند که مکمل تیلاکوئیدها می تواند سیری را افزایش داده و کاهش وزن را افزایش دهد.
در یک مطالعه کوچک، مکمل یک وعده غذایی پر کربوهیدرات با تیلاکوئیدها در مقایسه با دارونما، احساس سیری را تشدید کرد.۱۷).
به طور مشابه، مطالعهای روی موشها نشان داد که مصرف مکمل تیلاکوئیدها با کاهش سرعت تخلیه معده و افزایش ترشح هورمونهایی که گرسنگی را کاهش میدهند، سیری را افزایش میدهد.۱۸).
مطالعه دیگری نشان داد که دادن تیلاکوئید به موشهای دارای رژیم غذایی پرچرب باعث کاهش مصرف غذا و وزن بدن در مقایسه با گروه کنترل میشود.۱۹).
با این حال، به خاطر داشته باشید که تیلاکوئیدها را می توان در بسیاری از منابع غذایی دیگر، از جمله سبزیجات سبز و سبزیجات برگدار مانند اسفناج، کلم پیچ و کاهو نیز یافت.
علاوه بر این، در این مطالعات از غلظتهای تیلاکوئید استفاده شد که بسیار بیشتر از غلظتهایی بود که معمولاً در علف گندم یافت میشد.
همچنین هیچ تحقیقی در مورد اثرات علف گندم بر کاهش وزن به طور خاص وجود ندارد. مطالعات بیشتری برای بررسی اثرات آن بر کاهش وزن در انسان مورد نیاز است.
7. اضافه کردن آسان به رژیم غذایی شما
علف گندم به طور گسترده ای به شکل پودر، آب میوه و کپسول در دسترس است و به راحتی می توان آن را در فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی و فروشگاه های مواد غذایی خاص یافت.
علاوه بر این، اگر قادر به پرورش علف گندم در خانه هستید، می توانید از آبمیوه گیری برای تهیه آب سبزه گندم خود استفاده کنید.
علاوه بر نوشیدن آب علف گندم، می توانید از آب یا پودر آن برای تقویت محتوای غذایی اسموتی های سبز مورد علاقه خود استفاده کنید.
همچنین می توانید آب علف گندم را با سس های سالاد، چای یا سایر نوشیدنی ها مخلوط کنید.
اقدامات احتیاطی و عوارض جانبی
علف گندم به طور کلی برای کسانی که مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن هستند بی خطر در نظر گرفته می شود. این به این دلیل است که فقط دانه های هسته گندم حاوی گلوتن هستند – نه علف.
با این حال، اگر به گلوتن حساسیت دارید، بهتر است قبل از مصرف علف گندم با پزشک خود مشورت کنید یا به محصولاتی که فاقد گلوتن هستند پایبند باشید.
اگر در خانه آن را پرورش دهید، علف گندم نیز بسیار مستعد ابتلا به کپک است. اگر طعم تلخی داشت یا علائم فساد داشت، احتیاط کنید و آن را دور بریزید.
در نهایت، برخی از افراد علائمی مانند حالت تهوع، سردرد یا اسهال را پس از مصرف علف گندم به شکل آب میوه یا مکمل گزارش می کنند. اگر این یا هر گونه عوارض جانبی دیگری را تجربه کردید، بهتر است مصرف خود را کاهش دهید.
اگر علائم منفی باقی ماند، با یک پزشک صحبت کنید یا سبزه گندم را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید.
خلاصه
سبزه گندم و اجزای آن با فواید بسیاری برای سلامتی از جمله کاهش وزن، کاهش التهاب، کاهش کلسترول و کنترل بهتر قند خون همراه بوده است.
با این حال، تحقیقات در مورد اثرات آن در انسان وجود ندارد و بسیاری از مطالعات صرفاً بر روی ترکیبات خاص آن متمرکز شدهاند.
اگرچه مطالعات بیشتری برای تایید فواید سبزه گندم مورد نیاز است، نوشیدن آن به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل می تواند به تامین برخی مواد مغذی اضافی و چندین فواید سلامتی کمک کند.
Source