کیوانو که به آن خربزه شاخدار نیز میگویند، یکی از اعضای خانواده Cucurbitaceae است. این میوه استوایی است که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آفریقا، استرالیا و چندین جزیره اقیانوس آرام یافت می شود. مردم نام این میوه را کیوانو گذاشتند زیرا گوشت آن شبیه کیوی بود: گوشتی آبدار، سبز زمردی و ژله مانند. خربزه شاخدار بومی مناطق نیمه خشک آفریقای جنوبی، از جمله بوتسوانا در جنوب و نیجریه در مرکز، به ویژه صحرای کالاهاری است. اکنون تا نیوزلند و استرالیا برای فروش به ایالات متحده و اروپا رشد می کند.
کیوانو میوه ای نیمه خشک، نرم، خمیری خفیف تا ژله ای، مستطیلی شکل، میوه ای ملایم با خارهای خشن در سراسر سطح است. کیوانو حدود ۳ تا ۵ اینچ است. این میوه غنی از مواد مغذی و سرشار از آنتی اکسیدان نشان دهنده سلامتی خوب، باروری و زندگی ابدی در آفریقا است. برخی از نام های رایج این میوه منحصر به فرد عبارتند از کیوانو، ملانو، خیار شاخدار آفریقایی، گوجه فرنگی انگلیسی، خربزه ژله ای، کدوی پرچین و خربزه شاخدار.
کیوانو: مقدمه
کیوانو یک خربزه آفریقایی است که از تیره Cucumis، Cucurbitaceae یا خانواده کدو است. این میوه عجیب بومی آفریقای جنوبی، عمدتاً صحرای کالاهاری است، و اخیراً به مناطق دیگر، به ویژه استرالیا و نیوزیلند (۱۹۳۰) گسترش یافته است. مردم نیوزلند به دلیل بافت و ظاهر آن نام آن را کیوانو گذاشتند. با این حال، این میوه از نظر بیولوژیکی با کیوی مرتبط نیست. در حال حاضر، این میوه به طور مصنوعی در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، استرالیا، نیوزیلند و بخشهایی از آسیا کشت میشود. خربزه شاخ آفریقایی، خربزه ژله ای، کدوی پرچین و ملانو از دیگر نام های آن هستند. در جنوب و شرق ایالات متحده، آن را به عنوان میوه ماهی بادی می شناسند.
از بیرون، میوه شبیه خربزه بیضی شکل با پوست زرد مایل به نارنجی و سنبله است، در حالی که داخل آن ژلاتینی، سبز آهکی و خمیری است. کیوانو طعمی تند و بافتی شبیه خیار دارد. یک مطالعه کیوانو را یک میوه ضروری برای جلوگیری از سوء تغذیه و درمان بیماری ها به دلیل ارزش غذایی بالا می داند. در مبارزه با سوءتغذیه در بخش های خاصی از آفریقا و سایر کشورهای توسعه نیافته حیاتی است. از آنجا که حاوی مقادیر بالایی از مواد مغذی ضروری است، برگ ها، ریشه ها و دانه ها برای کاربردهای متعدد مفید هستند. با این حال، به نظر می رسد میوه ارزشمندترین است.

کیوانو در سالاد میوه، اسموتی و سالسا بسیار عالی است. اگرچه به طور گسترده در دسترس نیست، خربزه شاخدار یک افزودنی مغذی به رژیم غذایی شماست و پروتئین، منیزیم، ویتامین C و آهن را تامین می کند. علاوه بر این، برخی افراد قبل از خوردن شکر یا نمک به آن اضافه می کنند تا طعم آن بهتر شود. کیوانو می تواند عملکرد شناختی را تقویت کند، از بیماری های مزمن جلوگیری کند، به کاهش وزن کمک کند، از پوست در برابر لکه ها محافظت کند، متابولیسم را افزایش دهد، بینایی را بهبود بخشد، عضلات را تقویت کند، هضم را تنظیم کند، پیری را کاهش دهد و التهاب را کاهش دهد.
توجه :
نام های رایج کیوانو عبارتند از: ملانو، خیار شاخدار آفریقایی، خربزه سنبله، میوه ماهی قهوه ای، خربزه ژله ای، خربزه شاخدار، گوجه فرنگی انگلیسی و کدوی پرچین. شما می توانید آن را در منطقه نیمه خشک آفریقای جنوبی و مرکزی، به ویژه صحرای کالاهاری پیدا کنید. دارای دانه های نرم و سفید رنگ و بافت ترد ملایم با پالپ ژله ای است. این میوه به رنگ نارنجی روشن یا زرد متمایل به قرمز، بویی شبیه خیار تازه با رنگ مرکبات دارد.
مشخصات تغذیه ای کیوانو
USDA این ارزش غذایی را برای صد گرم کیوانو فراهم می کند.
- آب: ۸۹ گرم
- کالری: ۴۴ کیلو کالری
- کربوهیدرات: ۷.۵۶ گرم
- چربی کل: ۱.۲۶ گرم
- پروتئین: ۱.۷۸ گرم
- کلسیم: ۱۳ میلی گرم
- آهن: ۱.۱۳ میلی گرم
- فسفر: ۳۷ میلی گرم
- پتاسیم: ۱۲۳ میلی گرم
- ویتامین A: 108 میکروگرم
- ویتامین C: 5.3 میلی گرم
- ویتامین K: 231 میکروگرم
کیوانو سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد حیاتی است. ویتامین A، C، E، فولات، اسید پانتوتنیک، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین تنها چند ویتامین هستند. علاوه بر این، کیوانو همچنین حاوی سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، آهن و فسفر است که برای سلامتی افراد مفید است.
خواص غذایی کیوانو
کیوانو سرشار از آب (۸۹ گرم) است و کالری، کربوهیدرات و چربی کمی دارد. پروتئین ها و کربوهیدرات ها بیشترین کالری موجود در کیوانو را تامین می کنند. اگر ۱۰۰ گرم کیوانو مصرف کنید، ۴۴ کالری، ۱.۷۸ گرم پروتئین و ۷.۵۶ گرم کربوهیدرات بیشتر از سایر میوه ها دریافت خواهید کرد. اگرچه شکر، فیبر و نشاسته همگی کربوهیدرات هستند، وزارت کشاورزی آمریکا هیچ اطلاعاتی در مورد آنها منتشر نمی کند. بنابراین، شاخص گلیسمی این میوه نیز ناشناخته است. به ندرت در ۱۰۰ گرم چربی وجود دارد. به عنوان مثال، محتوای چربی کیوانو ۱.۲۶ گرم در ۱۰۰ گرم است.
کیوانو سرشار از ویتامینها و مواد معدنی ضروری است که بسیاری از آنها باعث سلامتی میشوند. کیوانو ۱۲۳ میلی گرم پتاسیم و ۴۰ میلی گرم منیزیم در هر ۱۰۰ گرم مصرف دارد. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه شامل ویتامین C، ویتامین A، روی و لوتئین است. ویتامین A (108 گرم)، ویتامین C (5.3 میلی گرم) و آهن همگی در میوه (۱.۱ میلی گرم) فراوان هستند. دانههای این میوه شامل آنتیاکسیدانهای a-tocopherol و-tocopherol است که هر دو شکل ارگانیک ویتامین E هستند.
طبق داده های USDA، ۱۰۰ گرم کیوانو ۴۴ کیلو کالری کالری دارد و بدون کلسترول است. در نتیجه، اگر می خواهید وزن کم کنید، کیوانو به دلیل توزیع منحصر به فرد مواد مغذی آن، یک انتخاب عالی است.
فواید کیوانو برای سلامتی
کیوانو میوه ای کم کالری، بدون کلسترول و دارای مواد مغذی بالا با ترکیبات مختلف برای ارتقاء سلامت است. بنابراین وقتی صحبت از سلامتی به میان میآید، کیوانو میوهای با فواید بیشماری برای سلامتی است. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان می دهد که گنجاندن کیوانو در رژیم غذایی باعث بهبود هضم، محتوای آنتی اکسیدان، کاهش وزن، بینایی و استحکام استخوان، تنظیم قند و پیشگیری از دیابت می شود. .
کاهش خطر ابتلا به دیابت
کیوانو سرشار از فیبر غذایی است که جذب قند در جریان خون را کند می کند و سطح قند خون را کاهش می دهد و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. کیوانو همچنین سرشار از منیزیم است که به تنظیم قند خون کمک می کند. یک مطالعه نشان می دهد که منیزیم به تنظیم عملکرد انسولین و جذب گلوکز با واسطه انسولین در دیابت نوع ۲ کمک می کند. علاوه بر این، کیوانو دارای شاخص گلیسمی پایینی است که نشان می دهد خوردن آن سطح قند خون شما را افزایش نمی دهد. بنابراین اگر به دنبال میوه مناسب برای افراد مبتلا به دیابت هستید، کیوانو بهترین جایگزین است.
کیوانو سرشار از آنتی اکسیدان است
کیوانو سرشار از آنتی اکسیدان های مبتنی بر ویتامین E مانند آلفا توکوفرول و بتا توکوفرول است. این آنتی اکسیدان ها از سیستم ایمنی حمایت می کنند، نورون ها و رگ های خونی را سالم نگه می دارند، رادیکال های آزاد را که باعث آسیب اکسیداتیو به سلول ها می شوند خنثی می کنند و از بدن در برابر دژنراسیون ماکولا، بیماری قلبی و سرطان محافظت می کنند. همچنین شواهد وجود دارد که ویتامین E ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر و بیماری پارکینسون را کاهش دهد.
محتوای آنتی اکسیدانی بالای کیوانو به جلوگیری از لک های پوستی کمک می کند. علاوه بر این، کیوانو حاوی ویتامین C است که به پوست شما درخشندگی سالم می بخشد و با افزایش تولید کلاژن به جلوگیری از پیری زودرس کمک می کند.
تقویت سلامت چشم
کیوانو سرشار از بتاکاروتن و ویتامین A است که به بهبود بینایی کمک می کند. خواص آنتی اکسیدانی آن از سلول های چشم شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند که منجر به دژنراسیون ماکولا می شود.
علاوه بر این، ویتامین A یک ماده مغذی ضروری برای سلامت شبکیه است و پوشش مخاطی را تقویت می کند و از مجاری بینی، گلو و دستگاه گوارش در برابر عفونت محافظت می کند. تحقیق نشان داده است که مصرف کیوانو به بهبود بینایی و جلوگیری از مشکلات مختلف چشم از جمله آب مروارید کمک می کند.
از پیری زودرس جلوگیری می کند
خربزه شاخدار بسیاری از عناصر ضروری مورد نیاز برای عملکرد بسیاری از عملکردهای بدن، از جمله ویتامین C را ارائه می دهد. به عنوان مثال، کیوانو ۵.۳ میلی گرم ویتامین C در ۱۰۰ گرم مصرف می کند. علاوه بر این، کیوانو به تولید کلاژن کمک می کند، عنصری از بافت پوست که برای ترمیم پوست و بافت های آسیب دیده استفاده می شود. علاوه بر این، این میوه از سلول ها در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد و سموم مضر محافظت می کند که می تواند باعث ایجاد بسیاری از اختلالات پیری شود. همچنین مصرف منظم کیوانو از علائم اولیه پیری مانند جای زخم، لک، چین و چروک و لکه های پیری جلوگیری می کند.
افزایش متابولیسم
در ۱۰۰ گرم، یک کیوانو ۰.۴۸ میلی گرم روی دارد. یک مطالعه نشان می دهد که روی یک جزء غذایی ضروری است زیرا به تولید پروتئین کمک می کند که به بهبود زخم ها، بافت ها، رگ های خونی و سلول ها کمک می کند. و سلول های خونی تولید می کند. علاوه بر این، کیوانو حاوی روی کافی است که به ترشح انسولین و افزایش متابولیسم مناسب کربوهیدرات کمک می کند.
به هضم غذا کمک می کند
محتوای فیبر غذایی بالای کیوانو به هضم غذا کمک می کند و حرکات منظم روده را تقویت می کند. فیبر غذایی با حفظ حرکات منظم روده و کاهش گرفتگی، نفخ و یبوست، هضم سالم را تقویت می کند. همچنین دستگاه ادراری را تمیز می کند و در برابر بیماری های خطرناک از جمله زخم معده و سرطان روده بزرگ محافظت می کند. علاوه بر این، فیبر غذایی برای سلامت قلب ضروری است زیرا به مدیریت سطح کلسترول در بدن و گیرندههای انسولین کمک میکند که به پیشگیری یا مدیریت دیابت کمک میکند.
کیوانو حاوی مقادیر زیادی خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی است که در پیشگیری از انواع عفونت های دستگاه گوارش مفید است. علاوه بر این، رادیکالهای آزاد را خنثی میکند که به دلیل خواص آنتیاکسیدانی به سلولها آسیب اکسیداتیو وارد میکنند، که علت اصلی انواع مختلف سرطان معده است.
حفظ سلامت قلب و عروق
کیوانو سرشار از فیبر غذایی است که برای سلامت قلب و عروق مفید است. این به کاهش سطح کلسترول مضر مانند کلسترول LDL کمک می کند، در حالی که سطح کلسترول خوب مانند کلسترول HDL را افزایش می دهد و از مشکلات قلبی جلوگیری می کند.
اسید لینولئیک موجود در دانه های کیوانو به تقویت ماهیچه های قلب و بهبود سلامت کلی قلب و عروق کمک می کند. اسیدهای چرب غیراشباع مانند امگا ۶ به مدیریت بیماری قلبی کمک می کند.
کیوانو سرشار از منیزیم است که به شل شدن عضلات قلب، تنظیم فشار خون و جلوگیری از بیماری قلبی کمک می کند. افزایش سطح منیزیم می تواند فشار خون بالا، سکته مغزی، بیماری عروق کرونر قلب و سایر سندرم های متابولیک از جمله دیابت را کاهش دهد.
کاهش فشار خون
کیوانو که سرشار از پتاسیم و سایر الکترولیت ها است می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. پتاسیم ماده معدنی موجود در سلول ها و مایعات بدن است که به تنظیم ضربان قلب و فشار خون ناشی از سدیم کمک می کند. علاوه بر این، پتاسیم به عنوان یک گشادکننده عروق عمل میکند، که رگهای خونی را شل میکند و اجازه میدهد خون به آرامی در رگها جریان یابد و فشار خون را کاهش دهد.
توجه :
کیوانو فواید زیادی برای سلامتی دارد، از جمله بهبود هضم، محتوای آنتی اکسیدان بالا، کاهش وزن، بهبود بینایی و استحکام استخوان، تنظیم قند، پیشگیری از دیابت و غیره.
اثرات نامطلوب بالقوه کیوانو
همچنین تحقیقات محدودی در مورد اثرات نامطلوب کیوانو وجود دارد. با این حال، از آنجایی که کیوانو با خیار و خربزه مرتبط است، افراد مبتلا به سندرم آلرژی دهانی (OAS) در صورت خوردن آن می توانند واکنشی را تجربه کنند. علاوه بر این، افراد مبتلا به آلرژی به گرده ممکن است واکنش های نامطلوبی به کیوانو داشته باشند. علائم واکنش آلرژیک شامل خارش یا تورم دهان، صورت، لب، زبان، گلو، کهیر، خارش گوش و مشکل در تنفس است.
نسخه تلخ کیوانو قبل از رسیدن، می تواند حاوی مقادیر خطرناکی از ترکیبات باشد که وقتی میوه آماده مصرف است وجود ندارد. این مسمومیت می تواند باعث مشکلات گوارشی، سردرد و تب شود، اما مشخص نیست که کشنده باشد.
راه های استفاده از کیوانو
گزینه های زیادی برای دستور پخت کیوانو با چندین ایده مختلف برای گنجاندن آن در رژیم غذایی شما وجود دارد. در اینجا چند راه لذت بخش و سالم برای گنجاندن این ماده عالی در رژیم غذایی خود آورده شده است:
سس خربزه شاخدار و گوشت گاو کبابی
- وعده های غذایی: ۴
- زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
عناصر
سس خربزه شاخدار
- خربزه شاخدار: ۱
- آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز سبز خرد شده: ۱ عدد
- روغن نباتی: ۱ قاشق چایخوری
- زیره: ۱/۴ قاشق چایخوری
- حبه سیر، ریز شده: ۱ سیر کامل
برای گوشت گاو کبابی
- خربزه شاخدار: ۱
- فیله گاو بدون چربی، بدون چربی: ۲ فنجان
- کاهو رنده شده: ۴ پیمانه
- خیار خرد شده ژولین: ۱ ۱/۲ فنجان
دستورالعمل ها
سس خربزه شاخدار:
- خربزه را از طول به دو نیم کنید.
- پالپ را بردارید.
- تفاله میوه، آب لیموترش، پیاز سبز، روغن، زیره و سیر را در مخلوط کن مخلوط کنید. سپس روی آن را بپوشانید و تا زمانی که خوب با هم ترکیب شوند، عمل کنید.
برای کباب کردن و سرو گوشت گاو
- خربزه شاخدار را نصف کنید. آنها را به قطعات نازک برش دهید
- پوست مرده گوشت گاو را جدا کرده و برش های نازک بزنید.
- گوشت را به دلخواه روی گریل یا زیر مرغ گوشتی بپزید.
- کاهو را روی یک ظرف سالاد قرار دهید.
- گوشت کبابی، برش های خربزه و چوب خیار را روی آن اضافه کنید. سس را روی آن قرار دهید.
ارزش غذایی در هر وعده
- کالری: ۳۱۳.۸۲ کیلو کالری
- کربوهیدرات: ۱۰.۳۳ گرم
- پروتئین: ۳۵.۳۵ گرم
- چربی: ۷.۱ گرم
- کلسترول: ۱۰۰.۹ گرم
- فیبر: ۰.۳۷ گرم
- کلسیم: ۵۰.۱ میلی گرم
- آهن: ۳.۷ میلی گرم
- ویتامین C: 10.4 میلی گرم
- سدیم: ۷۵.۸۸ میلی گرم
- پتاسیم: ۶۰۷.۰۱ میلی گرم
سوربت کیوانو، موز و آناناس
تعداد کمی از میوه ها به اندازه خربزه کیوانو فواید دارند، بنابراین آن را در رژیم غذایی معمول خود بگنجانید یا می توانید آن را با میوه های دیگر مخلوط کنید. مانند این دستور غذا- کیوانو، موز و آناناس، کیوانو سرشار از فیبر غذایی، ویتامین A، ویتامین C، کلسیم و آهن است. در حالی که آناناس حاوی آنزیم های گوارشی، مواد معدنی و ویتامین های ضروری مختلف و فیبر است، کالری بالایی نیز دارد. آنها کم کالری، کربوهیدرات بالا و بدون چربی هستند. موز سرشار از فیبر، پتاسیم، ویتامین C و B6 است که برای قلب شما مناسب است.
- خدمات: ۳
- زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه
عناصر
- موز، جامد منجمد: ۲
- تکه های آناناس تازه، منجمد: ۱ فنجان
- شهد آگاو یا سایر شیرین کننده ها: ۲ قاشق غذاخوری (اگر از آب میوه دیگری استفاده می کنید، ممکن است ضروری نباشد)
- آب یک کیوانو (یا ۱/۳ فنجان آب میوه یا شیر نارگیل سبک)
دستورالعمل ها
- ۱۰ دقیقه زمان دهید تا میوه های یخ زده در غذاساز آب شوند.
- شهد آگاو و آب کیوانو را در یک کاسه مخلوط کنید.
- ابتدا میوه را در غذاساز بریزید تا کاملا خرد شود.
- ترکیب آب آگاو را تا زمانی که یکدست و کرمی شود پردازش کنید و در صورت نیاز کناره های دستگاه را بتراشید.
- بلافاصله در پوسته های کیوانو یا کاسه های کوچک سرو کنید.
ارزش غذایی در هر وعده
- کالری: ۱۴۹ کیلو کالری
- کربوهیدرات: ۳۸.۶ گرم
- پروتئین: ۱.۲ گرم
- شکر: ۲۷.۷ گرم
- چربی: <1 گرم
- کلسترول: ۰ گرم
- فیبر: ۳.۵ گرم
- کلسیم: ۵۰.۱ میلی گرم
- آهن: ۳.۷ میلی گرم
- ویتامین C: 10.4 میلی گرم
- سدیم: ۲.۱ میلی گرم
- پتاسیم: ۳۷۰.۴ میلی گرم
نکات
- وقتی پوست خربزه کیوانو به رنگ نارنجی روشن یا طلایی در آمد، آماده خوردن است.
- در دمای اتاق، این برای هفته ها ادامه خواهد داشت.
- با خربزه های بسیار میخ دار با احتیاط رفتار کنید زیرا می توانند باعث آسیب های چاقو به دستان شما شوند.
توجه :
می توانید آن را به صورت تازه یا پخته مصرف کنید. علاوه بر این، میتوانید پالپ کیوانو را به اسموتیها، گرانولا یا یک بستنی دمنوش اضافه کنید. برای بهبود طعم، برخی افراد آن را با نمک یا شکر می پاشند. اما، روش سالم خوردن آن بدون نمک یا شکر است.
ذخیره سازی و ایمنی مواد غذایی
کیوانو طول عمر بالایی دارد. می توانید آنها را تا ۳-۵ ماه در شرایط خشک نگهداری کنید. اما در دمای اتاق نگهداری کنید و ظرف چند روز پس از خرید مصرف کنید و کیوانو نیازی به یخچال ندارد.
هنگام خرید کیوانوهای رسیده، به دنبال پوسته زرد-نارنجی با شاخ های سالم باشید. از مواردی که هرگونه تغییر رنگ یا لکه های نرم روی سطح دارند خودداری کنید. دانه ها بسیار خوشمزه هستند. پوستههای خربزه کیوانو کاسههای سرو زیبای سوپ، سوپ و دسر میسازد.
نتیجه
خربزه کیوانو یک میوه عجیب و غریب آفریقایی با فواید بی شماری برای سلامتی است. حاوی مشخصات متنوعی از مواد مغذی است که به تنظیم بسیاری از فرآیندهای متابولیک در بدن کمک می کند و شما را سالم نگه می دارد. از طرفی دارای پوسته نارنجی ضخیم با سنبله است. باید آن را برش دهید و با قاشق تفاله آن را بخورید.
کیوانو یک جایگزین خوشمزه و مغذی برای حفظ شادابی و انرژی است. با این حال، مطمئن شوید که به خیار یا خربزه حساسیت ندارید، زیرا کیوانو مرتبط است و در صورت مصرف ممکن است باعث واکنش های آلرژیک شود.
سوالات متداول
س. آیا خوردن کیوانو بی خطر است؟
A. کیوانو سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که آن را به گزینه ای خوشمزه و مغذی تبدیل می کند. محتوای آب بالا و کالری کمی دارد. میوه کیوانو حاوی پروتئین، سدیم، کلسیم، پتاسیم، ویتامین A، C، E، فولات، اسید پانتوتنیک و سایر مواد مغذی مفید برای سلامتی شماست. می توانید کیوانو را زمانی بخورید که رنگ پوست آن زرد-نارنجی روشن و خمیری است. کیوانو در سالاد میوه، اسموتی و سالسا بسیار عالی است.
اطمینان حاصل کنید که به خیار یا خربزه حساسیت ندارید، زیرا کیوانو به این خیارها متصل است و در صورت خوردن می تواند واکنش های آلرژیک ایجاد کند. قبل از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم غذایی، لطفاً با پزشک خود صحبت کنید.
آیا کیوانو سمی است؟
A. داخل خربزه کیوانو که به خوبی رشد کرده است ژلاتینی، سبز آهکی و خمیری است و پوست آن زرد مایل به نارنجی با خوشه های برجسته از بیرون است. این میوه طعم های مختلفی از تلخ تا دلپذیر دارد و خوردن آن به صورت خام می تواند خطرناک باشد. با این حال، ارقام تجاری غیر تلخ حاوی کوکوربیتاسین نیستند و بنابراین مضر نیستند. به همین ترتیب، دانه های کیوانو هنگام مصرف سمی نیستند. میوه را از وسط نصف کنید تا به آرامی فشرده شود تا دانه های پوشیده از لجن بیرون بیایند.
آیا کیوانو برای کاهش وزن خوب است؟
A. کیوانو دارای محتوای آب بالا (۸۹ گرم) و چگالی، کربوهیدرات و چربی کم است. خوردن محصولات کم کالری مانند خربزه کیوانو می تواند با سیر نگه داشتن شما برای مدت طولانی تری به کاهش وزن کمک کند. افرادی که می خواهند وزن خود را کاهش دهند اما نمی خواهند دائما گرسنه باشند به سراغ کیوانو می روند. حتی اگر این میوه چربی و کالری کمی دارد، غلظت بالای مواد مغذی بدن شما را متراکم نگه می دارد.
بهترین قسمت خربزه کیوانو این است که بدون کلسترول است. علاوه بر این، کیوانو به دلیل توزیع بی نظیر مواد مغذی برای برنامه های غذایی مختلف مناسب است.
آیا کیوانو برای افراد دیابتی مناسب است؟
A. کیوانو سرشار از فیبر غذایی است که با کاهش سطح قند خون و افزایش ترشح انسولین به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کند. کیوانو همچنین دارای مقدار زیادی منیزیم است که به کنترل قند خون کمک می کند. علاوه بر این، کیوانو دارای شاخص گلیسمی پایینی است که قند خون ما را بالا نمیبرد.
کیوانو یکی از بهترین جایگزین ها برای افراد مبتلا به دیابت است. بر اساس برخی مطالعات حیوانی، ممکن است به طور موثر قند خون بالا را درمان کند. بنابراین این میوه برای افراد دیابتی مناسب است. با این حال، هنوز تحقیقات انسانی بیشتری برای تأیید این موضوع مورد نیاز است. بنابراین، لطفا قبل از هر گونه تغییر در رژیم غذایی با پزشک خود صحبت کنید.
س. کیوانو را چگونه می خورید؟
A. هنگامی که پوست سطح آن به رنگ زرد متمایل به نارنجی روشن و داخل آن ژلاتینی، سبز آهکی و خمیری شد، کیوانو آماده خوردن است. ابتدایی ترین روش خوردن کیوانو این است که آن را برش بزنید و با قاشق تفاله آن را بیرون بیاورید. سپس می توانید آن را به اسموتی، نان تست، ماست، فرنی و بستنی اضافه کنید.
اگرچه دانه ها خوراکی هستند و دارای آنتی اکسیدان بالایی هستند، اما می توانید آنها را با فشار خارج کنید. سپس اگر میخواهید دانهها را نگه دارید، با قاشق آن را از پوست جدا کنید.
س. کیوانو چه نوع میوه ای است؟
A. کیوانو یکی از اعضای خانواده Cucurbitaceae است که به نام خربزه شاخدار شناخته می شود. این میوه استوایی و نیمه گرمسیری آفریقایی جنوب صحرا است. در سال ۱۹۳۰، نیوزیلند به آن “کیوانو” داد زیرا گوشت آن شبیه میوه کیوی بود.
میوههای کیوانو میوههای نیمه خشک، نرم، تا حدودی ترد تا ژلهای، به شکل مستطیلی، میوهای ملایم خوشبو با خارهای خشن فراوان در سطح هستند. کیوانو ۳ تا ۵ اینچ طول دارد. این میوه غنی از مواد مغذی و غنی از آنتی اکسیدان نشان دهنده سلامتی خوب، باروری و زندگی ابدی در آفریقا است. برخی از نام های رایج این میوه منحصر به فرد عبارتند از کیوانو، ملانو، خیار شاخدار آفریقایی، خربزه ژله ای، خربزه شاخدار و غیره.