۹ عامل نقرس

محرک های نقرس

محرک های نقرس

ضرب المثل قدیمی “یک اونس پیشگیری ارزش یک پوند درمان دارد” به ویژه در مورد درد نقرس صادق است. نوعی آرتریت، نقرس ممکن است به طور ناگهانی شروع شود و منجر به درد شدید، سفتی و تورم یک یا چند مفصل شود.

در حالی که ژنتیک می تواند حمله نقرس را کم و بیش احتمال دهد (و هیچ کس نمی تواند ژن های خود را انتخاب کند)، محرک های دیگر نقرس وجود دارد که می توانید و باید آنها را کنترل کنید.

خوردن غذاهای با پورین بالا

خوردن غذاهای با پورین بالا

تئودور فیلدز، MD، سخنگوی GoutPitStop.com، مدیر طرح تمرین دانشکده روماتولوژی در بیمارستان جراحی ویژه و پروفسور می‌گوید: «غذاهای با پورین بالا می‌توانند باعث حمله نقرس شوند، اما علت اصلی آن نیستند». پزشکی بالینی در کالج پزشکی ویل کورنل در شهر نیویورک.

غذاهای نامناسب می‌توانند «نی نهایی» باشند که باعث حمله نقرس می‌شود، اما بیمار باید با داشتن اسید اوریک خون بالا با رسوبات بعدی اسید اوریک در مفاصل مستعد این حمله باشد.» نمونه هایی از غذاهای با پورین بالا عبارتند از گوشت قرمز، صدف و آبجو.

نوشیدن الکل

نوشیدن الکل

نوشیدن الکل از هر نوع می‌تواند باعث حمله نقرس شود، زیرا توانایی کلیه‌ها در فیلتر کردن اسید اوریک را کاهش می‌دهد و می‌تواند منجر به تجمع آن شود. نوشیدنی های الکلی با پورین بالا، مانند آبجو، همچنین می تواند منجر به افزایش سطح اسید اوریک، یکی دیگر از عوامل خطر نقرس، شود.

هرچه الکل بیشتر مصرف شود، احتمال حمله نقرس بیشتر است، بنابراین افرادی که مستعد ابتلا به نقرس هستند باید تا حد امکان کمتر بنوشند. این امر به ویژه در شش ماه اول پس از شروع یک داروی کاهش دهنده اسید اوریک صادق است، که در حال حاضر زمان خطرناکی برای افزایش حملات نقرس و درد نقرس است.

اضافه وزن یا چاق بودن

اضافه وزن یا چاق بودن

چاق بودن احتمال ابتلا به نقرس را چهار برابر می کند. چاقی، دیابت و کلسترول بالا شرایطی هستند که معمولاً با هم دیده می شوند و در صورت وجود در یک بیمار به عنوان سندرم متابولیک شناخته می شوند. هربرت اس بی براف، MD، استاد بالینی پزشکی در دانشگاه جورج واشنگتن و شریک ارشد در آرتریت و روماتیسم Associates در منطقه واشنگتن، می گوید: بیماران مبتلا به این شرایط اغلب اسید اوریک در خون خود نیز افزایش می دهند.

گاهی اوقات دیورتیک‌هایی که برای درمان فشار خون تجویز می‌شوند می‌توانند باعث افزایش سطح اسید اوریک شوند، اما گاهی اوقات مقادیر بالا فقط به دلیل مسائل مربوط به این نگرانی‌های سلامتی وجود دارد. کاهش وزن اغلب می تواند به کاهش سطح اسید اوریک و در نتیجه خطر نقرس کمک کند، اما مقدار پوندی که از دست می رود باید قابل توجه باشد.

نوشیدن نوشابه

نوشیدن نوشابه

شربت ذرت با فروکتوز بالا در افزایش سطح اسید اوریک و افزایش خطر نقرس مقصر است. به گفته دکتر فیلدز، نشان داده شده است که چندین وعده ۱۲ اونسی نوشابه معمولی باعث افزایش اسید اوریک در مردان و زنان می شود.

افرادی که در معرض خطر ابتلا به نقرس هستند یا باید به نوشابه رژیمی (که حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا نیست) روی آورند یا نوشابه معمولی را به بیش از یک وعده ۱۲ اونس در روز محدود کنند. همچنین شایان ذکر است که شربت ذرت با فروکتوز بالا را می توان در بسیاری از نوشیدنی های میوه، محصولات پخته شده از فروشگاه، بستنی، آب نبات، فست فودهای فرآوری شده، غلات صبحانه و موارد دیگر یافت، بنابراین برچسب ها را با دقت بخوانید تا از درد نقرس در امان بمانید.

کم آبی شدن

کم آبی شدن

کم آبی بدن نیز می تواند یک عامل خطرزای نقرس باشد. کارشناسان دلیل دقیق آن را نمی دانند، اما معتقدند که ممکن است به غلظت کریستال های اسید اوریک در مایع مفصلی مربوط باشد.

بیشتر بخوانید
بادام هندی برای نقرس

نقرس همچنین با حاوی اسید اوریک مرتبط است فیلدز می‌گوید: سنگ‌های کلیه که خطر ابتلا به آن در صورت کم‌آبی بدن به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. برای جلوگیری از کم آبی بدن، شش تا هشت وعده ۸ اونس آب در روز بنوشید (و اگر به طور قابل توجهی در اثر ورزش یا در هوای گرم عرق می کنید).

بیشتر بخوانید
نقرس: علل، علائم و درمان

آب و هوا

آب و هوا

هوای گرم قطعا می تواند یک عامل خطر نقرس زیرا تعریق می تواند باعث از دست دادن مایعات اضافی از بدن شود که ممکن است منجر به کم آبی بدن شود. اگر هوای سرد به نقرس کمک کند، مشخص نیست.

فیلدز می‌گوید: «در تئوری، اسید اوریک کمتر محلول است و در نتیجه احتمال رسوب در دماهای سردتر بیشتر است. این ممکن است یکی از دلایلی باشد که شست پا شایع ترین نقطه برای نقرس است، زیرا دمای انگشت پا از بسیاری از نواحی بدن پایین تر است.

بیشتر بخوانید
بادام زمینی در نقرس

با این حال، نقرس بیشتر در آب و هوای سردتر گزارش نمی شود. همچنین، دست‌ها نیز تمایل به دمای پایین‌تری دارند، اما احتمال کمتری دارد که درد نقرس را در حملات اولیه تجربه کنند.

کفش های نامناسب

یکی دیگر از محرک های نقرس می تواند پوشیدن کفش های نامناسب باشد. هر نوع آسیب یا ضربه به یک ناحیه ممکن است باعث تشدید درد نقرس در افراد مستعد شود. کفش‌هایی که انگشت پا را مالش می‌دهند می‌توانند به حمله کمک کنند، بنابراین بهتر است مطمئن شوید که ناحیه پنجه کفش‌تان به اندازه‌ای گشاد باشد که پاهایتان را بدون نیشگون گرفتن یا مالش در خود جای دهد. این می تواند به ویژه در صورت بروز حمله نقرس مفید باشد زیرا می تواند آنقدر دردناک باشد که ممکن است نتوانید چیزی را که انگشتان پای خود را لمس می کند تحمل کنید.

درمان های پزشکی

درمان های پزشکی

از قضا، برخی از درمان‌هایی که برای کمک به افراد سالم‌تر طراحی شده‌اند، می‌توانند به احتمال درد نقرس کمک کنند. به عنوان مثال، مصرف دیورتیک ها می تواند توانایی کلیه های شما را برای حذف اسید اوریک کاهش دهد و منجر به هیپراوریسمی شود که یک عامل خطر برای ابتلا به نقرس است.

شکستگی شیمی درمانی و گردش سریع سلول ها می تواند منجر به افزایش تولید اسید اوریک شود. جراحی یا یک بیماری شدید ناگهانی که باعث جریان کمتر خون به مفاصل محیطی می‌شود، می‌تواند یک عامل خطر برای نقرس باشد، همانطور که مصرف آسپرین کودک برای قلب می‌تواند عامل خطری برای نقرس باشد. حتی خود داروهای کاهش دهنده اسید اوریک نیز می توانند شانس ابتلا به نقرس را در کوتاه مدت افزایش دهند.

با این حال، حتی اگر این درمان ها عوامل خطر هستند، هرگز هیچ درمان یا دارویی را بدون مشورت با پزشک خود قطع نکنید.

ژنتیک

ژنتیک

در حالی که هیچ کاری نمی توانیم در مورد ژنتیک خود انجام دهیم، شایان ذکر است که این یک عامل خطر بزرگ برای ابتلا به نقرس است. در واقع، از هر چهار نفر مبتلا به نقرس، یک نفر سابقه خانوادگی این بیماری را دارد. کارهایی وجود دارد که می توانید از نظر اصلاح عادات غذایی و سبک زندگی خود انجام دهید، اما نقرس همچنان یک بیماری ارثی است و “تقصیر شما” نیست.

پیوند منبع

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه