پودر کاکائو یک محصول غذایی خوش طعم است که از خرد کردن و از بین بردن چربی دانه های کاکائو تهیه می شود. فواید متعددی از پودر کاکائو از جمله خواص ضد التهابی، توانایی های تقویت کننده سیستم ایمنی، حمایت از سلامت قلب و عروق و تامین ویتامین های ضروری آن وجود دارد. پودر کاکائو همچنین از عملکرد آنتی اکسیدانی پشتیبانی می کند، خلق و خو را افزایش می دهد، عملکرد مغز را تقویت می کند، سلامت پوست را ارتقا می دهد و به کاهش و کنترل وزن کمک می کند. در این مقاله، به چندین فواید پودر کاکائو و میزان مصرف برای دستیابی به آن فواید عمیقتر خواهیم پرداخت.
فواید پودر کاکائو برای سلامتی
آیا پودر کاکائو برای شما خوب است؟ ما اینطور فکر می کنیم. به خواندن ادامه دهید تا درباره آنچه علم در مورد افزودن پودر کاکائو به رژیم غذایی خود می گوید بیشتر بدانید.
۱. سرشار از آنتی اکسیدان
پودر کاکائو حاوی چندین آنتی اکسیدان به خصوص فلاونوئیدها است که برای سلامتی شما بسیار مفید هستند. فلاونوئیدها گروهی از ترکیبات فنلی هستند که پتانسیل آنتی اکسیدانی بالایی دارند. آنها شامل کاتچین ها، پروسیانیدین ها و اپی کاتچین ها هستند. این ترکیبات نقش حیاتی در مبارزه با رادیکالهای آزاد دارند، که مولکولهای ناپایداری هستند که باعث استرس اکسیداتیو در بدن میشوند (*). آنها رادیکال های آزاد را از بین می برند و خنثی می کنند و از سلول ها در برابر آسیب محافظت می کنند و التهاب را در بدن به حداقل می رسانند (*، <*). *). این آنتی اکسیدان ها همچنین می توانند خطر ابتلا به بیماری های مختلف مانند بیماری های قلبی عروقی، بیماری کلیوی، سرطان، آرتریت، بیماری های عصبی و بیماری های تنفسی را کاهش دهند (
۲. سلامت قلب و عروق
تحقیقات نشان داده است که پودر کاکائو در بهبود سلامت قلب و عروق شما بسیار مفید است (*). فلاونوئیدها مانند اپی کاتچین موجود در پودر کاکائو اثرات مثبت زیادی بر قلب و عروق خونی دارند. این ترکیبات عملکرد اندوتلیال را بهبود می بخشد، که به توانایی عروق خونی برای گشاد شدن و شل شدن اشاره دارد (*). پودر کاکائو با تقویت عملکرد رگ های خونی سالم می تواند جریان خون را بهبود بخشد، فشار خون را کاهش دهد و سلامت کلی قلب و عروق را بهبود بخشد (*، <*).
علاوه بر این، نشان داده شده است که مصرف منظم پودر کاکائو منجر به بهبود قابل توجهی در نشانگرهای مختلف سلامت قلب و عروق می شود. می تواند سطح کلسترول LDL را کاهش دهد، سطح کلسترول HDL را افزایش دهد و خطر تشکیل لخته خون را کاهش دهد (*، *). بررسی کارآزماییهای کنترل تصادفیسازی شده مختلف نیز نشان داد که مصرف کاکائو با کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک همراه است (*). بنابراین، گنجاندن پودر کاکائو در رژیم غذایی میتواند به داشتن قلب سالمتر و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.
۳. بهبود خلق و خو
مشخص شده است که پودر کاکائو اثرات بالقوه ای بر بهبود خلق و خو و ارتقاء حس خوب دارد. این می تواند به دلیل وجود ترکیبات مختلف در کاکائو باشد، مانند فن اتیلامین، سروتونین و آناندامید که می تواند تأثیر مثبتی بر خلق و خوی شما داشته باشد. فن اتیلامین یک انتقال دهنده عصبی است که به عنوان یک ضد افسردگی و محرک طبیعی عمل می کند (*). ترشح هورمونهایی مانند دوپامین را تحریک میکند، که معمولاً به عنوان “هورمون شادی” شناخته میشود، که منجر به بهبود موقت خلق و خو میشود (*). الف>
سروتونین، ترکیب دیگری که در پودر کاکائو یافت می شود، یک انتقال دهنده عصبی است که در تنظیم خلق و خوی نقش دارد (*). به تثبیت احساسات و تقویت احساس شادی و آرامش کمک می کند. آناندامید، که اغلب به عنوان “مولکول سعادت” شناخته می شود، یک کانابینوئید طبیعی است که به گیرنده های مغز متصل می شود و حس شادی و رفاه را ایجاد می کند. =۴>).
مطالعات روی افراد واقعی نشان داده است که مصرف کاکائو می تواند بر خلق و خوی تأثیر مثبت بگذارد. در یک مطالعه، شرکتکنندگانی که کاکائو سرشار از فلاونوئید مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف میکردند، احساس آرامش و رضایت بیشتری داشتند (*). مطالعه دیگری نشان داد که مصرف کاکائو منجر به بهبود خلق و خو، عملکرد شناختی و سطح خستگی تنها پس از چهار هفته شد (*).
۴. عملکرد مغز
پودر کاکائو اثرات امیدوارکننده ای بر سلامت مغز و عملکرد شناختی نشان داده است. ترکیبات زیست فعال موجود در کاکائو، مانند فلاونول ها، کافئین و تئوبرومین، اثرات مفیدی بر مغز دارند. فلاونولها، بهویژه، جریان خون را به مغز بهبود میبخشند، عملکرد نورونها را بهبود میبخشند و رشد رگهای خونی و نورونها را در هیپوکامپ، منطقهای که برای حافظه و یادگیری حیاتی است، افزایش میدهند ( *).
تحقیقات قوی دیگری وجود دارد که نشان میدهد مصرف منظم پودر کاکائو میتواند منجر به بهبود عملکرد شناختی شود (*). این می تواند حافظه، توجه و تمرکز را تقویت کند، که برای حفظ سلامت مغز با افزایش سن بسیار عالی است (*). علاوه بر این، ترکیبات محرک پودر کاکائو مانند کافئین و تئوبرومین می تواند به طور موقت هوشیاری و انرژی ذهنی را تقویت کند.
علاوه بر اثرات حاد شناختی، فواید طولانی مدت پودر کاکائو بر سلامت مغز امیدوارکننده است. مصرف فلاونول های کاکائو از طریق اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی با کاهش خطر بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون مرتبط است (*).
۵. خواص ضد التهابی
پودر کاکائو دارای خواص ضد التهابی قوی است که می تواند به مقابله با التهاب و اثرات مضر آن بر بدن کمک کند. التهاب پاسخ ایمنی بدن در برابر عوامل خارجی از جمله ویروس ها، باکتری ها و سایر مواد است. این می تواند ناشی از چندین عامل از جمله بیماری یا عوامل سبک زندگی مانند استرس، مصرف الکل، سیگار کشیدن یا ورزش شدید باشد. التهاب مزمن یک عامل زمینهای شایع در بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و انواع خاصی از سرطان است.
مطالعه ای که بر روی افراد سالم انجام شد نشان داد که مصرف کاکائو نشانگرهای التهابی را کاهش می دهد و نشانگرهای ضد التهابی را افزایش می دهد (*). مطالعه دیگری نشان داد که مصرف منظم کاکائو نشانگرهای التهاب را در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک بهبود می بخشد، وضعیتی که با التهاب مشخص می شود و خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت را افزایش می دهد (<*).
۶. سرشار از مواد معدنی ضروری
پودر کاکائو نه تنها یک خوراکی خوشمزه است، بلکه منبع فوق العاده ای از مواد معدنی ضروری است. حاوی مقادیر قابل توجهی مواد معدنی مانند منیزیم، آهن و پتاسیم است که برای عملکردهای مختلف بدن حیاتی هستند. منیزیم در بسیاری از واکنش های بیوشیمیایی در بدن نقش مهمی ایفا می کند. در تولید انرژی، عملکرد عضلات و اعصاب و حفظ سلامت استخوان ها نقش دارد. منیزیم همچنین به تنظیم فشار خون، سطح قند خون و ریتم قلب کمک می کند (*).
آهن برای تولید هموگلوبین، پروتئینی که اکسیژن را به تمام قسمت های بدن حمل می کند، ضروری است. این یکی از اجزای کلیدی گلبول های قرمز است که اکسیژن را از ریه ها به بافت ها منتقل می کند. آهن همچنین برای عملکرد مناسب آنزیم های دخیل در تولید انرژی و سنتز DNA ضروری است (*).
پتاسیم یک الکترولیت است که به حفظ تعادل مایعات، تنظیم فشار خون و حمایت از عملکرد مناسب ماهیچه ها و اعصاب کمک می کند (*). همچنین نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و کنترل تعادل مایعات و مواد معدنی در سلول های بدن دارد (*).
برای استفاده حداکثری از پودر کاکائو، همیشه باید محصولات کاکائویی با کیفیت بالا را انتخاب کنید. این به این دلیل است که محتوای معدنی ممکن است بسته به مارک خاص پودر کاکائو یا روش فرآوری متفاوت باشد.
۷. سلامت پوست
مزایای پودر کاکائو فراتر از سلامت داخلی است. همچنین می تواند برای پوست شما معجزه کند. محتوای آنتی اکسیدانی بالای پودر کاکائو به مبارزه با استرس اکسیداتیو و آسیب ناشی از عوامل محیطی مانند اشعه UV و آلودگی کمک می کند. با خنثی کردن رادیکال های آزاد، پودر کاکائو می تواند به پوستی سالم و درخشان کمک کند.
پودر کاکائو حاوی فلاونوئیدها است که می تواند جریان خون را در پوست بهبود بخشد، خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش داده و آبرسانی را افزایش دهد (*). این ترکیبات همچنین می توانند به محافظت در برابر آسیب های ناشی از اشعه ماوراء بنفش، کاهش التهاب، و تولید کلاژن و الاستین، پروتئین هایی که ساختار و خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ می کنند، کمک کنند. ۴>، ).
مطالعات پتانسیل فلاونوئیدهای کاکائو را برای بهبود شرایط مختلف پوست نشان داده اند. تحقیقات در مورد مکمل فلاوانول کاکائو در زنان دارای پوست آسیب دیده از نور، بهبود خاصیت ارتجاعی پوست و چین و چروک صورت را نشان داد (*). مطالعه دیگری نشان داد که استفاده از عصاره کاکائو به صورت موضعی باعث کاهش ظاهر چین و چروک و بهبود رطوبت پوست می شود (*).
برای لذت بردن از فواید پوستی پودر کاکائو، میتوانید با استفاده از محصولات طبیعی مبتنی بر کاکائو یا ایجاد ماسکها و اسکرابهای خانگی، آن را در روتین مراقبت از پوست خود بگنجانید.
۸. کاهش وزن و کنترل
پودر کاکائو می تواند در کاهش وزن و مدیریت مفید باشد. با وجود طعم غنی، پودر کاکائو در مقایسه با سایر محصولات شکلاتی، کالری و چربی نسبتا کمی دارد. این می تواند یک جایگزین رضایت بخش باشد که به شما امکان می دهد از طعم شکلات لذت ببرید و در عین حال کالری دریافتی خود را کنترل کنید.
علاوه بر این، پودر کاکائو حاوی ترکیباتی است که ممکن است از متابولیسم و اکسیداسیون چربی حمایت کند. وجود کافئین و تئوبرومین در پودر کاکائو می تواند سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند، ترموژنز (فرآیند کالری سوزی بدن) را افزایش دهد و تجزیه چربی ها را برای انرژی افزایش دهد (<* ).
چندین مطالعه اثرات مصرف کاکائو بر پارامترهای مرتبط با وزن را بررسی کرده اند. مطالعه ای که بر روی افراد دارای اضافه وزن انجام شد نشان داد که مصرف مکمل کاکائو وزن بدن و دور کمر را در مقایسه با گروه دارونما کاهش می دهد (*).
یک مطالعه دیگر نشان داد که مصرف کاکائو باعث افزایش اکسیداسیون چربی و مصرف انرژی در گروهی از بزرگسالان سالم شد (*).
به یاد داشته باشید که کاکائو تنها در صورتی می تواند به کاهش وزن شما کمک کند که رژیم غذایی سالمی داشته باشید و حداقل سطح فعالیت بدنی متوسطی داشته باشید. علاوه بر این، زیاده روی در مصرف محصولات کاکائویی پرکالری مانند آب نبات و کیک نه تنها از کاهش وزن شما جلوگیری می کند بلکه باعث افزایش وزن نیز می شود. انتخاب پودر کاکائو شیرین نشده بدون قند افزوده بهتر است برای جلوگیری از کالری های غیر ضروری.
۹. سیستم ایمنی قوی تر
پودر کاکائو حاوی ترکیبات زیست فعال مختلفی است که می تواند پاسخ سیستم ایمنی را پشتیبانی و تقویت کند. آنتی اکسیدان های موجود در پودر کاکائو به محافظت از سلول های ایمنی در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند و آنها را قادر می سازد تا عملکرد مطلوبی داشته باشند. نشان داده شده است که فلاونوئیدهای موجود در پودر کاکائو تأثیر مثبتی بر سلامت سلولهای ایمنی و به طور کلی پاسخهای ایمنی دارند (*، ).
پودر کاکائو همچنین حاوی ترکیبات مفید دیگری مانند تئوبرومین است که مشخص شده است خواص ضد میکروبی دارد (*). این به طور بالقوه می تواند به مبارزه با پاتوژن های مضر کمک کند و از دفاع بدن در برابر عفونت ها حمایت کند. علاوه بر این، پودر کاکائو با بهبود سلامت روده مرتبط است که برای عملکرد مطلوب سیستم ایمنی ضروری است (*). فیبرهای پری بیوتیک موجود در پودر کاکائو همچنین به عنوان سوخت برای باکتری های مفید روده عمل می کند، میکروبیوتای سالم روده را ارتقا می دهد و از عملکرد سیستم ایمنی حمایت می کند.
روزانه چه مقدار پودر کاکائو باید مصرف کنید تا از فواید آن استفاده کنید؟
هیچ مقدار مشخصی وجود ندارد که باید مصرف شود تا مزایای سلامتی پودر کاکائو را تجربه کنید، با این حال، مصرف آن در حد اعتدال ضروری است. برخی از کارشناسان پیشنهاد می کنند که حدود ۲.۵ گرم پودر کاکائو با فلاوانول بالا در روز یا ۱۸ گرم (پنج و نیم قاشق چای خوری) در هفته می تواند فواید مورد نظر را داشته باشد. با این حال، تحمل فردی، شرایط بهداشتی، و ملاحظات رژیم غذایی باید در نظر گرفته شود. همیشه بهتر است برای توصیه های شخصی با یک متخصص مراقبت های بهداشتی یا یک متخصص تغذیه ثبت شده مشورت کنید.
خلاصه
پودر کاکائو مجموعه ای از فواید سلامتی را ارائه می دهد که می تواند بر سلامتی شما تأثیر مثبت بگذارد. گنجاندن پودر کاکائو در رژیم غذایی شما می تواند یک راه خوشمزه و طبیعی برای استفاده از فواید بی شمار سلامتی آن باشد. چه از آن در یک فنجان گرم کاکائو لذت ببرید، چه از آن به عنوان افزودنی خوش طعم برای محصولات پخته شده استفاده کنید، یا داروهای خانگی مراقبت از پوست را ایجاد کنید، پودر کاکائو می تواند افزودنی همه کاره و لذت بخش برای یک سبک زندگی سالم باشد. بنابراین، از فواید پودر کاکائو لذت ببرید و فواید آن را برای سلامتی خود بچشید.
از مزایای پودر کاکائو با برخی از محصولات ما که با کاکائو تزریق میشوند، از جمله میلههای کتو، نولا بارس مالو مونش و کره آجیل کتو لذت ببرید.