کفیر، یک غذای اصلی در بسیاری از فرهنگ‌ها در سراسر جهان، به طور باورنکردنی در جامعه سلامت طبیعی محبوب شده است.

سرشار از مواد مغذی و پروبیوتیک است و برای هضم و سلامت روده بسیار مفید است. در واقع، بسیاری از مردم آن را مغذی تر از ماست می دانند.

در اینجا ۹ مزیت سلامتی کفیر که توسط تحقیقات حمایت شده است، آورده شده است.

۱. کفیر منبع فوق العاده بسیاری از مواد مغذی است

کفیر از بخش‌هایی از اروپای شرقی و جنوب غربی آسیا سرچشمه می‌گیرد. نام آن از کلمه ترکی “keyif” گرفته شده است که به احساس خوب بعد از غذا اشاره دارد.۱).

این یک نوشیدنی تخمیر شده است که به طور سنتی با شیر گاو یا شیر بز تهیه می شود.

health benefits kefir 1200x628 facebook

با افزودن دانه های کفیر به شیر درست می شود. اینها باکتری های مخمر و اسید لاکتیک هستند که از نظر ظاهری شبیه گل کلم هستند.

طی تقریباً ۲۴ ساعت، میکروارگانیسم‌های موجود در دانه‌های کفیر تکثیر می‌شوند و قندهای موجود در شیر را تخمیر می‌کنند و آن را به کفیر تبدیل می‌کنند. سپس دانه ها از مایع خارج شده و می توان مجددا استفاده کرد.

به عبارت دیگر، کفیر نوشیدنی است، اما دانه های کفیر، فرهنگ آغازینی هستند که برای تولید نوشیدنی استفاده می شود.

باکتری های اسید لاکتیک ، لاکتوز شیر را به اسید لاکتیک تبدیل می کنند. این همان چیزی است که کفیر را مانند ماست ترش می کند – اما قوام رقیق تری دارد.

یک پیمانه کفیر کم چرب حاوی (۲):

  • پروتئین: ۹ گرم
  • کلسیم: ۲۴٪ از ارزش روزانه (DV)
  • فسفر: ۲۰ درصد از DV
  • ویتامین B12: ۲۹ درصد از DV
  • ریبوفلاوین (B2): ۲۵ درصد از DV
  • منیزیم: ۷ درصد از DV
  • ویتامین D: ۱۲ درصد از DV

علاوه بر این، کفیر بسته به نوع شیر مصرفی، حدود ۱۰۴ کالری، ۱۱.۶ گرم کربوهیدرات و ۲ تا ۳ گرم چربی دارد.

کفیر همچنین حاوی طیف گسترده ای از ترکیبات فعال زیستی از جمله اسیدهای آلی و پپتیدهایی است که به مزایای سلامتی آن کمک می کنند.۱).

نسخه های بدون لبنیات کفیر را می توان با آب نارگیل، شیر نارگیل یا سایر مایعات شیرین درست کرد. اینها مشخصات مواد مغذی مشابه کفیر بر پایه لبنیات را ندارند.

بیشتر بخوانید
پنیر بری فواید شگفت انگیز سلامتی و حقایق تغذیه ای

کفیر یک نوشیدنی شیر تخمیر شده است که از دانه های کفیر کشت می شود. این منبع غنی از کلسیم، پروتئین و ویتامین های گروه B است.

۲. کفیر یک پروبیوتیک قوی تر از ماست است

برخی از میکروارگانیسم ها می توانند اثرات مفیدی بر سلامتی داشته باشند (۳).

این میکروارگانیسم‌ها که به عنوان پروبیوتیک‌ها شناخته می‌شوند، ممکن است به روش‌های متعددی بر سلامت تأثیر بگذارند و به هضم غذا، مدیریت وزن و سلامت روان کمک کنند.۴، ۵، ۶).

ماست شناخته شده ترین غذای پروبیوتیک در رژیم غذایی غربی است، اما کفیر در واقع منبع بسیار قوی تری است.

دانه های کفیر حاوی ۶۱ گونه باکتری و مخمر هستند که آنها را به یک منبع پروبیوتیک بسیار غنی و متنوع تبدیل می کند، اگرچه این تنوع ممکن است متفاوت باشد.۷).

سایر محصولات لبنی تخمیر شده از سویه های بسیار کمتری ساخته می شوند و حاوی مخمر نیستند.

کفیر ممکن است حاوی ۶۱ میکروارگانیسم مختلف باشد که آن را به منبع بسیار قوی‌تری از پروبیوتیک‌ها نسبت به سایر محصولات لبنی تخمیر شده تبدیل می‌کند.

۳. کفیر دارای خواص ضد باکتریایی قوی است

اعتقاد بر این است که برخی از پروبیوتیک های موجود در کفیر از عفونت ها محافظت می کنند.

این شامل پروبیوتیک است لاکتوباسیلوس کفیری، که منحصر به کفیر است.

مطالعات نشان می دهد که این پروبیوتیک می تواند از رشد باکتری های مضر مختلف از جمله جلوگیری کند سالمونلا، هلیکوباکتر پیلوری، و E. coli (۸).

کفیران، نوعی کربوهیدرات موجود در کفیر، همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است.۹).

کفیر حاوی پروبیوتیک است لاکتوباسیلوس کفیری و کربوهیدرات کفیران که هر دو از باکتری های مضر محافظت می کنند.

۴. کفیر می تواند سلامت استخوان ها را بهبود بخشد و خطر پوکی استخوان را کاهش دهد

پوکی استخوان با زوال بافت استخوانی مشخص می شود و یک نگرانی عمده در کشورهای غربی است. به ویژه در میان زنان مسن شایع است و خطر شکستگی را به طور چشمگیری افزایش می دهد.

اطمینان از دریافت کافی کلسیم یکی از موثرترین راه‌ها برای بهبود سلامت استخوان‌ها و کند کردن پیشرفت پوکی استخوان است.۱۰).

بیشتر بخوانید
هر آنچه که باید در مورد منگوستین بدانید

کفیر پر چرب نه تنها یک منبع عالی از کلسیم است، بلکه ویتامین K2 نیز دارد – که نقش اصلی در متابولیسم کلسیم دارد. نشان داده شده است که مکمل K2 خطر شکستگی را تا ۸۱٪ کاهش می دهد.۱۱).

مطالعات اخیر حیوانی کفیر را با افزایش جذب کلسیم در سلول‌های استخوان مرتبط می‌داند. این منجر به بهبود تراکم استخوان می شود که باید به جلوگیری از شکستگی کمک کند.۱۲).

کفیر تهیه شده از لبنیات منبع عالی کلسیم است و کفیر لبنیات پرچرب نیز حاوی ویتامین K2 است. این مواد مغذی فواید عمده ای برای سلامت استخوان دارند.

۵. کفیر ممکن است در برابر سرطان محافظت کند

سرطان یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان است. زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های غیرطبیعی بدن شما به‌طور غیرقابل کنترلی رشد می‌کنند، مانند تومور.

اعتقاد بر این است که پروبیوتیک های موجود در محصولات لبنی تخمیر شده با تحریک سیستم ایمنی بدن، رشد تومور را کاهش می دهند. بنابراین، ممکن است کفیر با سرطان مبارزه کند (۱۳).

این نقش محافظتی در چندین مطالعه لوله آزمایش نشان داده شده است.۱۴، ۱۵).

یک مطالعه قدیمی نشان داد که عصاره کفیر تعداد سلول‌های سرطان سینه انسان را تا ۵۶ درصد کاهش می‌دهد، در حالی که عصاره ماست تنها ۱۴ درصد است.۱۶).

به خاطر داشته باشید که قبل از نتیجه گیری قطعی به مطالعات انسانی نیاز است.

برخی از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که کفیر می تواند رشد سلول های سرطانی را مهار کند. با این حال، هیچ مطالعه فعلی افراد را شامل نشده است، بنابراین تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

۶. پروبیوتیک های کفیر ممکن است به مشکلات گوارشی مختلف کمک کند

پروبیوتیک هایی مانند کفیر می توانند به بازگرداندن تعادل باکتری های دوست در روده شما کمک کنند.

به همین دلیل است که آنها در درمان بسیاری از اشکال اسهال بسیار موثر هستند (۱۷).

علاوه بر این، شواهد فراوان نشان می دهد که پروبیوتیک ها و غذاهای پروبیوتیک می توانند بسیاری از نگرانی های گوارشی را کاهش دهند.۱۸).

اینها شامل سندرم روده تحریک پذیر، زخم های ناشی از هلیکوباکتر پیلوری عفونت و بسیاری دیگر (۱۹، ۲۰، ۲۱).

بیشتر بخوانید
سالم ترین آجیل هایی که می توانید بخورید کدامند؟

به همین دلیل، اگر مشکل گوارشی دارید، کفیر ممکن است مفید باشد.

پروبیوتیک هایی مانند کفیر می توانند انواع مختلفی از اسهال را درمان کنند. آنها همچنین می توانند منجر به بهبود شرایط مختلف گوارشی شوند.

۷. کفیر لاکتوز کمی دارد

غذاهای لبنی معمولی حاوی قند طبیعی به نام لاکتوز هستند.

بسیاری از افراد، به ویژه بزرگسالان، قادر به تجزیه و هضم لاکتوز نیستند. این وضعیت عدم تحمل لاکتوز نامیده می شود.۲۲).

باکتری های اسید لاکتیک موجود در غذاهای لبنی تخمیر شده – مانند کفیر و ماست – لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل می کنند، بنابراین این غذاها نسبت به شیر لاکتوز بسیار کمتری دارند.

آنها همچنین حاوی آنزیم هایی هستند که می توانند به تجزیه بیشتر لاکتوز کمک کنند.

به همین دلیل است که معمولاً کفیر توسط افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز به خوبی تحمل می شود، حداقل در مقایسه با شیر معمولی.۲۳).

به خاطر داشته باشید که با استفاده از آب نارگیل، آب میوه یا نوشیدنی های غیر لبنی دیگر می توان کفیر ۱۰۰% بدون لاکتوز درست کرد.

کفیر دارای لاکتوز کمی است زیرا باکتری های اسید لاکتیک آن قبلاً لاکتوز را هضم کرده اند. افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند اغلب می توانند بدون مشکل کفیر بنوشند.

۸. کفیر ممکن است علائم آلرژی و آسم را بهبود بخشد

واکنش های آلرژیک در اثر پاسخ های التهابی علیه غذاها یا مواد خاص ایجاد می شود.

افرادی که دارای سیستم ایمنی بیش از حد حساس هستند بیشتر مستعد ابتلا به آلرژی هستند که می تواند شرایطی مانند آسم را تحریک کند.

در مطالعات حیوانی نشان داده شده است که کفیر پاسخ های التهابی مربوط به آلرژی و آسم را سرکوب می کند.۲۴).

مطالعات انسانی برای بررسی بهتر این اثرات مورد نیاز است.

شواهد محدود از مطالعات حیوانی نشان می دهد که نوشیدن کفیر ممکن است واکنش های آلرژیک را کاهش دهد.

۹. کفیر به راحتی در خانه درست می شود

اگر در مورد کیفیت کفیر فروشگاهی مطمئن نیستید، می توانید آن را به راحتی در خانه درست کنید.

بیشتر بخوانید
جو خوبه؟ ارزش غذایی، فواید و طرز تهیه آن

همراه با میوه های تازه، کفیر یک دسر سالم و خوش طعم را ایجاد می کند.

دانه های کفیر در برخی از فروشگاه ها و سوپرمارکت های مواد غذایی سالم و همچنین به صورت آنلاین در دسترس هستند. به خاطر داشته باشید که دانه های کفیر برای لبنیات با نوشیدنی های غیر لبنی متفاوت است.

همچنین می‌توانید پست‌ها و ویدیوهای وبلاگ بسیاری را بیابید که تولید کفیر را آموزش می‌دهند، اما این فرآیند بسیار ساده است:

  1. ۱-۲ قاشق غذاخوری (۱۴-۲۸ گرم) دانه کفیر را در یک شیشه کوچک بریزید. هرچه بیشتر استفاده کنید، سریعتر فرهنگ سازی می شود.
  2. حدود ۲ فنجان (۵۰۰ میلی لیتر) شیر، ترجیحا ارگانیک اضافه کنید. شیر گاوهای تغذیه شده با علف حاوی سطوح بالاتری از بتاکاروتن و ویتامین A است. ۱ اینچ (۲.۵ سانتی متر) از اتاق را در بالای شیشه بگذارید.
  3. در صورت تمایل به کفیر غلیظ تر، می توانید مقداری خامه پر چرب اضافه کنید.
  4. درب را بگذارید و بگذارید ۱۲ تا ۳۶ ساعت در دمای اتاق بماند. همین است.

هنگامی که شروع به بستن کرد، آماده است. پس از اینکه به آرامی مایع را صاف کردید، دانه های کفیر اصلی باقی می مانند. اکنون می توانید دانه ها را با مقداری شیر در یک شیشه جدید قرار دهید و این روند دوباره شروع می شود.

این خوشمزه، مغذی و بسیار پایدار است.

با استفاده از دانه های کفیر و شیر به راحتی می توانید کفیر خانگی درست کنید.

خلاصه

کفیر یک غذای تخمیر شده سالم با قوام قابل مقایسه با ماست آشامیدنی است.

این محصول به طور سنتی از شیر لبنی تهیه می شود، اما گزینه های غیر لبنی زیادی در دسترس است.

مطالعات نشان می دهد که سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند، به مشکلات گوارشی کمک می کند، سلامت استخوان ها را بهبود می بخشد و حتی ممکن است با سرطان مبارزه کند.

همین امروز با کفیر شروع کنید تا از این نوشیدنی خوشمزه و ترش نهایت استفاده را ببرید.