روغن تری گلیسیرید با زنجیره متوسط (MCT) و روغن نارگیل دو روغن هستند که انواع مختلفی از آن دارند. اگرچه مشابه و هر دو مزایای خاص خود و خطرات سلامتی دارند.
روغن MCT حاوی MCT از چندین منبع است ، در حالی که روغن نارگیل از نارگیل ناشی می شود و حاوی منبع خوبی از MCT است. روغن MCT ممکن است برای افزایش کاهش وزن و تأمین انرژی مفیدتر باشد ، در حالی که روغن نارگیل برای کاربردهای پخت و پز و زیبایی مفید است.
در این مقاله تفاوت های بین روغن MCT و روغن نارگیل و همچنین فواید و خطرات سلامتی آنها شامل می شود.
تفاوت چیست؟
MCT ها نوعی چربی اشباع هستند. با این حال ، MCT ها نسبت به برخی از چربی های اشباع دیگر زنجیره ای کوتاه تر از اتم های کربن دارند. به دلیل طول کوتاه تر آنها ، MCT ها هضم سریع تر دارند و مستقیماً برای استفاده به عنوان انرژی به کبد منتقل می شود.
علاوه بر این ، بدن می تواند MCT ها را به کتون تبدیل کند ، که مواد ایجاد شده توسط کبد هنگام شکستن چربی زیادی هستند. بدن می تواند از کتون ها به عنوان منبع انرژی برای مغز به جای قند یا گلوکز استفاده کند.
چهار نوع MCT وجود دارد، هرکدام تعداد متفاوتی از اتم کربن:
- اسید کاپروئیک ، که 6 اتم کربن دارد
- اسید کاپریلیک ، که دارای 8 اتم کربن است
- اسید کاپریک ، که دارای 10 اتم کربن است
- اسید لوریک ، که 12 اتم کربن دارد
اگرچه این یک MCT است ، اسید لوریک از نظر هضم مانند یک تری گلیسیرید با زنجیره بلند (LCT) رفتار می کند. LCT ها چربی های اشباع شده ای هستند که بیش از 12 اتم کربن دارند. این بدان معنی است که بدن اسید لوریک را در شکل سایر چربی های اشباع شده هضم می کند.
روغن نارگیل از گوشت خشک نارگیل تولید می شود. روغن نارگیل تقریباً حاوی 90 ٪ چربی اشباع شده است. از بین چربی های باقیمانده در روغن نارگیل ، 9 ٪ چربی های اشباع نشده هستند.
MCT اصلی در روغن نارگیل اسید لوریک است که حدود 50 ٪ از MCT های روغن را تشکیل می دهد.
مقایسه
از آنجا که روغن نارگیل مقدار زیادی MCT دارد ، برخی از خواص مشابه با روغن MCT دارد.
مردم می توانند از روغن MCT و روغن نارگیل برای رژیم کتوژنیک استفاده کنند رژیم های کتوژنیک چربی زیاد و کم کربوهیدرات هستند . روغن MCT و روغن نارگیل هر دو چربی زیادی دارند و حاوی کربوهیدرات نیستند. روغن MCT و روغن نارگیل ممکن است به فرد کمک کند که احساس طولانی تری داشته باشد.
با این حال ، محققان سال 2017 دریافتند که روغن MCT دارای یک اثر بسیار بیشتر در احساس پر بودن است در مقایسه با در افرادی که روغن نارگیل مورد مطالعه قرار گرفته اند. این نتایج نشان می دهد که این MCT در روغن نارگیل است که به فرد کمک می کند تا احساس کامل تری کند.
مزایای هر دو
مزایای بالقوه روغن MCT ممکن است شامل موارد زیر باشد:
کلسترول “بد” را پایین می آورد
در سال 2018 محققان دریافتند که MCTS ضمن بهبود سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) سطح کلسترول LDL را کاهش می دهند.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که محققان از MCTS و نه MCT Oil استفاده کردند. تحقیقات بیشتر هنوز هم لازم است تا ببینیم چگونه ممکن است کلسترول در انسان را تحت تأثیر قرار دهد.
عملکرد و حافظه مغز را بهبود می بخشد
فرد بیشتر انرژی مغز خود را از گلوکز دریافت می کند. با این حال ، طبق بنیاد کشف مواد مخدر آلزایمر ، مغز افرادی که آلزایمر دارند نمی تواند از گلوکز به طور مؤثر استفاده کند دیگر
تحقیقات از سال 2016 نشان داد که مغز افراد مبتلا به آلزایمر قادر به استفاده از کتون ها در همان سطح به عنوان افراد بدون آلزایمر است . بنابراین کتون ها می توانند یک منبع انرژی جایگزین برای مغز افراد مبتلا به آلزایمر فراهم کنند.
با این حال ، بنیاد کشف مواد مخدر آلزایمر خاطرنشان می کند که هیچ تحقیقاتی برای بیان اینکه MCTS به سلامت طولانی مدت مغز کمک می کند ، وجود ندارد.
کاهش وزن
یک مطالعه از سال 2014 کشف کرد که روغن MCTسطح هورمونهای مسئول احساس پر بودن در مردانی که چاقی داشتند افزایش داده است. این احساس کاهش اشتها باعث شد تا شرکت کنندگان در این مطالعه غذای کمتری بخورند.
با این حال ، فقط مردان در این مطالعه شرکت کردند ، بنابراین تحقیقات بیشتری برای تأیید این تأثیر لازم است.
یک مطالعه دیگر از سال 2015 نشان داد که جایگزینی LCTS با MCT در رژیم غذایی شخص ممکن است منجر به متوسط وزن کاهش می شود محققان خاطرنشان می کنند که مطالعه بیشتر برای تأیید این اثر ضروری است.
فواید بالقوه روغن نارگیل ممکن است شامل موارد زیر باشد:
کاهش استرس
محققان در سال 2015 دریافتند که روغن نارگیل بکر به نظر می رسد در کاهش دادن استرس از ورزش و سرماخوردگی مزمن در موش ها مفید باشد. با این حال ، محققان اظهار داشتند که خواص مفید روغن نارگیل باکره ممکن است به دلیل MCT های موجود در آن باشد.
تحقیقات بیشتر برای تأیید این اثرات کاهش استرس در انسان ضروری است.
پوست و موهای سالم
یک مطالعه 2021 نشان می دهد که روغن نارگیل ممکن است برای قدرت مو مفید باشد. محققان دریافتند که ، پس از استفاده از روغن نارگیل در یک شب ، استحکام کششی موهای پیچ خورده بود به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
یک بررسی از سال 2018 خاطرنشان کرد که روغن نارگیل ممکن است در جلوگیری از آسیب مو مفید باشد. به دلیل قرار گرفتن در معرض نور نظافت یا ماوراء بنفش (UV). با این حال ، نویسنده خاطرنشان می کند که مطالعات بیشتری برای تأیید این تأثیر لازم است.
در این بررسی همچنین آمده است که روغن نارگیل ممکن است به عنوان درمانی برای درماتیت آتوپیک مفید باشد. مطالعه از سال 2019 دریافت که روغن نارگیل باکره در هنگام استفاده از پوست دارای خاصیت ضد التهابی است. روغن نارگیل همچنین به بهبود سد محافظ پوست کمک کرد.
به جلوگیری از بیماری کبد کمک می کند
محققان در سال 2017 موش های صحرایی با بیماری کبد رژیم غذایی گلوکز بالایی داشتند که برخی از موش ها نیز روغن نارگیل دریافت می کنند. پس از یک ماه ، موش هایی که روغن نارگیل می خورند سلامت کبد بهتر از کسانی که این کار را نکردند داشتند. تحقیقات بیشتری برای تکرار این نتیجه در انسان لازم است.
سلامت دندان
کشیدن روغن روی دندان روشی است که برای بهبود سلامت دهان و دندان استفاده می شود. شخص روغن را در اطراف دهان خود می چرخاند تا باکتری ها را از بین ببرد و پلاک را کاهش دهد. روغن نارگیل یکی از روغنهایی است که شخص می تواند برای کشیدن روغن از آن استفاده کند.
تحقیقات از سال 2017 دریافتند که کشیدن روغن با روغن نارگیل در درمان برفک دهان مؤثر است. کشیدن روغن همچنین می تواند به بهبود لثه و کاهش حفره در دهان فرد کمک کند.
ملاحظات هر دو
اگرچه هر دو MCT و روغن نارگیل فواید خود را دارند ، اما هنوز هم از نظر چربی های اشباع بسیار زیاد هستند.
چربی اشباع شده می تواند سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) “بد” را افزایش دهد اگر در مقادیر بسیار زیاد خورده شود. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که افراد حدود 13 گرم چربی اشباع شده در روز داشته باشد.
تحقیقات از سال 2020 نشان داد که مصرف روغن نارگیل منجر به سطوح بالاتر کلسترول LDL در افراد در مقایسه با سایر روغنهای گیاهی می شود.
علاوه بر این ، مطالعات خاصی در مورد فواید روغن نارگیل ممکن است از روغن نارگیل 100 ٪ MCT استفاده کند. بیشتر روغنهای نارگیل حاوی 13-14 درصد MCT است. این بدان معناست که شخص برای به دست آوردن این مزایا مجبور است خیلی بیشتر از مقدار توصیه شده روغن نارگیل بخورد.
ارزش ندارد که بسیاری از مطالعات در مورد فواید روغن MCT و روغن نارگیل کوچک یا روی جوندگان باشد. تحقیقات بیشتر در مورد اثرات روغن MCT و روغن نارگیل بر انسان ضروری است.
کاربردها
روغن MCT به صورت مایع یا به صورت کپسول در دسترس است. افراد می توانند روغن MCT مایع را به بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها از جمله قهوه ، چای ، اسموتی یا سوپ اضافه کنند.
روغن نارگیل به صورت مایع ، جامد یا کپسول موجود است. مردم می توانند از روغن نارگیل برای پخت مواد غذایی یا به عنوان یک ماده در دستور العمل های خاص استفاده کنند. افراد همچنین می توانند از روغن نارگیل روی مو یا پوست خود به عنوان یک درمان استفاده کنند.
برخی از افراد همچنین ممکن است از روغن نارگیل برای کشیدن روغن استفاده کنند ، که ممکن است به بهبود سلامت دهان و دندان کمک کند.
خلاصه
روغن MCT و روغن نارگیل روغنهایی هستند که از چربی های اشباع هستند. روغن MCT فقط از MCT ها است ، در حالی که روغن نارگیل از نارگیل ناشی می شود و به طور طبیعی منبع خوبی از MCT است.
روغن نارگیل و روغن MCT دارای خواص مشابهی هستند ، اگرچه هر دو مزایا و خطرات خاص خود را دارند. این مهم است که فرد بیش از حد روغن MCT یا روغن نارگیل مصرف نکند ، زیرا هر دو چربی زیادی دارند.
مردم می توانند از هر دو روغن MCT و روغن نارگیل به روش های مختلفی استفاده کنند. تحقیقات نشان می دهد که روغن های MCT ممکن است برای کمک به کاهش وزن بهتر باشند ، در حالی که افراد می توانند از روغن نارگیل برای کاربردهای زیبایی استفاده کنند.