دانه های چی

برخی از افراد ممکن است به دانه چیا حساسیت داشته باشند

برخی از افراد ممکن است پس از خوردن دانه چیا واکنش آلرژیک را تجربه کنند، اگرچه این غیر معمول است.

علائم آلرژی غذایی ممکن است شامل استفراغ، اسهال و خارش لب یا زبان باشد.

در موارد شدید، آلرژی غذایی حتی می تواند منجر به آنافیلاکسی شود، یک وضعیت تهدید کننده زندگی که باعث دشواری تنفس و گرفتگی در گلو و قفسه سینه می شود.۲۱).

آلرژی به دانه های چیا نادر اما مستند است.

در یک مورد، مردی ۵۴ ساله برای کمک به کاهش کلسترول شروع به خوردن دانه چیا کرد. با این حال، تنها چند روز بعد او شروع به تجربه سرگیجه، تنگی نفس، کهیر و تورم کرد.۲۲).

اگر برای اولین بار است که دانه چیا را امتحان می کنید و علائم آلرژی غذایی دارید، فوراً مصرف آن را متوقف کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

خلاصه: برخی از افراد به دانه چیا حساسیت دارند و ممکن است علائمی مانند ناراحتی گوارشی، خارش، کهیر و تورم را بعد از خوردن غذا تجربه کنند.

خوردن بیش از حد دانه های چیا می تواند باعث تداخل با برخی داروها شود

در حالی که دانه های چیا برای اکثر مردم بی خطر هستند، ممکن است بخواهید در صورت مصرف داروهای قند خون یا فشار خون، مصرف خود را کاهش دهید.

بیشتر بخوانید
قهوه کاسنی: جایگزینی سالم برای قهوه?

این به این دلیل است که خوردن بیش از حد دانه های چیا به طور بالقوه می تواند با اثرات برخی از این داروها تداخل داشته باشد.

داروهای دیابت

برخی از مطالعات نشان داده اند که دانه های چیا می توانند سطح قند خون را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.۲۳).

این احتمالاً به دلیل مقدار بالای فیبر موجود در دانه های چیا است که جذب قند در خون را کند می کند و می تواند سطح قند خون را کاهش دهد.۲۴).

در بیشتر موارد، خوردن مقادیر متوسط ​​دانه چیا می تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا سطح قند خون خود را تحت کنترل داشته باشند.

با این حال، دوزهای انسولین شخصی سازی شده و به دقت تنظیم شده است تا از افت و افزایش قند خون جلوگیری شود.۲۵).

مصرف مقادیر زیاد دانه چیا می تواند سطح قند خون شما را کاهش دهد و ممکن است نیاز به تنظیم دوز داروی دیابت داشته باشد.

داروهای فشار خون

دانه چیا علاوه بر کاهش قند خون، در کاهش فشار خون نیز موثر است.

در یک مطالعه، خوردن دانه چیا به مدت ۱۲ هفته باعث کاهش فشار خون، همراه با نشانگرهای قند خون و التهاب شد.۲۶).

دلیل آن این است که دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که نشان داده شده است به عنوان رقیق کننده خون عمل می کند و می تواند فشار خون را کاهش دهد.

مطالعه ای روی ۹۰ فرد مبتلا به فشار خون بالا نشان داد که مصرف مکمل های اسید چرب امگا ۳ به مدت هشت هفته فشار خون سیستولیک را به طور متوسط ​​۲۲.۲ میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک را ۱۱.۹۵ میلی متر جیوه کاهش می دهد.

با این حال، افراد حاضر در این مطالعه نیز تحت دیالیز بودند، بنابراین این نتایج ممکن است برای جمعیت عمومی قابل اجرا نباشد.۲۷).

کسانی که فشار خون بالا دارند ممکن است توانایی دانه چیا در کاهش فشار خون را مطلوب بدانند. با این حال، دانه چیا می تواند فعالیت داروهای فشار خون را بهبود بخشد، که می تواند منجر به افت فشار خون یا فشار خون پایین شود.

خلاصه: دانه چیا می تواند قند و فشار خون را کاهش دهد. افرادی که داروهای فشار خون بالا یا دیابت مصرف می کنند باید اندازه وعده های غذایی خود را کاهش دهند تا از تداخل آنها جلوگیری شود.

 خلاصه

دانه‌های چیا بسیار مغذی هستند، فهرست طولانی‌ای از فواید سلامتی دارند و می‌توانند یک مکمل غذایی سالم برای بیشتر افراد باشند.

با این حال، اعتدال کلیدی است، زیرا خوردن بیش از حد می تواند عوارض جانبی ایجاد کند.

برای جلوگیری از این امر، با ۱ اونس (۲۸ گرم) در روز شروع کنید و قبل از افزایش آهسته میزان مصرف، میزان تحمل خود را ارزیابی کنید.

همچنین، در حین افزایش مصرف فیبر، هیدراته بمانید و دانه های چیا را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه قبل از خوردن خیس کنید.

اگر آنها را در حد اعتدال مصرف کنید، دانه های چیا می توانند یک مکمل عالی برای یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشند.

با این حال، اگر بعد از خوردن دانه چیا علائم منفی پیدا کردید، مصرف آن را متوقف کنید و با پزشک متخصص مشورت کنید.