آیا مالتودکسترین در رژیم کتوژنیک است؟ (به علاوه ۳ جایگزین کتو دوستدار)

مهم نیست در کجای سفر کتو هستید، احتمال زیادی وجود دارد که با مالتودکسترین برخورد کرده باشید و از خود بپرسید: آن چیست؟ و آیا مالتودکسترین کتو دوستانه است؟

این ماده غلیظ کننده و شیرین کننده بسیار فرآوری شده از منابع مختلف با کربوهیدرات بالا استخراج می شود: ذرت، سیب زمینی، برنج، تاپیوکا یا گندم. اما با وجود اینکه از مواد طبیعی تهیه شده است، هیچ چیز سالمی در مورد این ساکارید وجود ندارد.

تولید کنندگان مواد غذایی مالتودکسترین را به عنوان یک پرکننده ارزان ساخته اند که وقتی با سایر شیرین کننده های مصنوعی ترکیب می شود، می تواند به عنوان غلیظ کننده، بافت و طعم دهنده و ترکیب برای افزایش ماندگاری غذاهای فرآوری شده استفاده شود.

با نحوه ساخت این ماده افزودنی، جایی که به احتمال زیاد آن را پیدا می کنید و عوارض جانبی مصرف آن در حین پیروی از رژیم کتوژنیک آشنا شوید.

مالتودکسترین چگونه ساخته می شود؟

برای ساخت مالتودکسترین، نشاسته از یک منبع طبیعی (شایع ترین آن ذرت است) استخراج می شود و سپس فرآیندی به نام هیدرولیز جزئی انجام می شود. این شامل تجزیه نشاسته با استفاده از اسیدها، آنزیم ها و آب است به طوری که نتیجه یک پودر سفید محلول در آب است.

همین فرآیند باعث تولید شربت ذرت می شود – تنها تفاوت این است که مالتودکسترین محتوای قند کمتری دارد.

مالتودکسترین ارزش غذایی واقعی ندارد. اگرچه این ساکارید توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تایید شده است، اما این ساکارید هنوز هم می تواند از یک منبع اصلاح شده ژنتیکی مانند ذرت تهیه شود.[*][*].

برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف ذرت اصلاح شده ژنتیکی می تواند خطر ابتلا به سمیت کبد و کلیه را افزایش دهد و می تواند بر سایر اندام ها مانند قلب و طحال تأثیر منفی بگذارد.[*][*].

بیشتر بخوانید
کتوژنیک و نقرس

مالتودکسترین نه تنها یک ماده بسیار فرآوری شده با فواید بسیار اندک (در صورت وجود) برای سلامتی است، بلکه می تواند باعث ناراحتی های گوارشی مانند نفخ، صداهای غرغر و حتی اسهال شود.[*].

کاربردهای رایج مالتودکسترین

مالتودکسترین یکی از رایج ترین مواد نگهدارنده در صنایع غذایی است و معمولاً برای اتصال مواد به یکدیگر استفاده می شود.

در اینجا لیستی از مواد غذایی که اغلب حاوی مالتودکسترین هستند، آورده شده است[*]:

  • آب نبات
  • بستنی
  • غلات
  • نوشیدنی های انرژی زا و ورزشی
  • سس سالاد
  • ماست
  • Jell-O بدون شکر
  • میله های برق
  • اسپلندا

قبل از خرید هر گونه کالای بسته بندی شده، زمانی را به خواندن برچسب مواد تشکیل دهنده اختصاص دهید.

کربوهیدرات‌های پنهان مانند مالتودکسترین می‌توانند به طور مخفیانه وارد انبار شما شوند، از کتوز جلوگیری کرده و احتمالاً اهداف کاهش وزن شما را مختل کنند.

آیا مالتودکسترین کتو است؟ عوارض جانبی بالقوه

مالتودکسترین از منابع نشاسته ای می آید، بنابراین چیزی نیست که بخواهید به برنامه غذایی کتو اضافه کنید. نه تنها می تواند شما را از حد خالص کربوهیدرات خود فراتر ببرد، بلکه می تواند سطح انسولین و سلامت دستگاه گوارش شما را نیز تخریب کند.

۱. می تواند باعث افزایش انسولین شود

یک مطالعه موش نشان داد که مصرف مالتودکسترین اثرات شناختی و متابولیکی بر بدن شما دارد، مشابه اثرات گلوکز (قند).[*].

سطوح سالم انسولین برای بهره مندی از مزایای سلامتی رژیم کتو حیاتی است. وقتی سطح قند خون شما بالاست، لوزالمعده انسولین ترشح می کند تا گلوکز خون را به عضلات، چربی و سلول های کبد هدایت کند. برای استفاده در آینده در آنجا نگهداری می شود و چیزی را تشکیل می دهد که به عنوان ذخایر گلیکوژن شناخته می شود[*].

بیشتر بخوانید
کنجد در رژیم کتوژنیک کربوهیدرات، تغذیه و موارد دیگر

این چیزی است که می خواهید در کتو از آن اجتناب کنید. اگر متابولیسم شما هنوز مقداری گلوکز ذخیره شده داشته باشد، به جای اینکه به دنبال چربی و تبدیل به حالت کتوزیس شود، همچنان به آن دست می یابد و از آن به عنوان منبع سوخت اصلی خود استفاده می کند.

سطوح بالای قند خون همچنین می تواند به کاهش حساسیت به انسولین و در دراز مدت به مقاومت به انسولین منجر شود. این نامطلوب است زیرا به این معنی است که لوزالمعده شما باید سطوح بالاتری از این هورمون را تولید کند[*].

هرچه به انسولین حساسیت بیشتری داشته باشید، بدن شما راحت‌تر می‌تواند کربوهیدرات‌ها را هضم کند و به جای ذخیره چربی، آنها را به انرژی تبدیل کند. بنابراین، نگه داشتن انسولین در سطوح سالم ممکن است از افزایش وزن جلوگیری کرده و به شما در انتقال به کتوز کمک کند.

بسیاری از ورزشکاران و بدنسازان تمرینی با شدت بالا مالتودکسترین و دکستروز مصرف می کنند، زیرا معتقدند که سطح انسولین را افزایش می دهد و مواد مغذی را به بافت عضلانی آنها می رساند. با این حال، هیچ مطالعه علمی برای تأیید این ادعاها وجود ندارد.

مالتودکسترین دارای شاخص گلیسمی (۵۲) بالاتری نسبت به سایر جایگزین‌های قند کتوپسند است، بنابراین هنگام پیروی از رژیم غذایی کم کربوهیدرات از مصرف آن اجتناب کنید.[*].

۲. ممکن است بر سلامت روده شما تأثیر بگذارد

مالتودکسترین می تواند از طرق مختلف برای باکتری های روده مضر باشد. تحقیقات نشان داده است که مصرف این ساکارید می تواند بر رشد باکتری های مضر روده تأثیر بگذارد و مکانیسم دفاعی ضد میکروبی روده شما را سرکوب کند.[*].

بیشتر بخوانید
رژیم کتوژنیک گیاهی

این می تواند منجر به افزایش سطح التهاب در بدن شما و ایجاد بیماری های مزمن شود[*].

یک مطالعه در ایالات متحده همچنین نشان داد که مالتودکسترین ممکن است باعث رشد باکتری مضر E. coli شود که با شورش بیماری کرون مرتبط است.[*].

چه بیماری پزشکی داشته باشید یا نه، دور ماندن از این افزودنی می تواند بدن شما را سالم نگه دارد و به سلامت کلی کمک کند.

شیرین کننده های دوستدار کتو که حاوی مالتودکسترین نیستند

آیا مالتودکسترین کتو است؟  شیشه های شیشه ای با قاشق چوبی

هنگامی که یک رژیم کتو یا رژیم کم کربوهیدرات را شروع می کنید، یکی از سخت ترین چیزهایی که باید ترک کنید شکر است. علاوه بر حذف قند سفره از رژیم غذایی خود، کنار گذاشتن بیشتر میوه ها (فروکتوز) و سایر شیرین کننده های طبیعی مانند عسل یا شربت افرا نیز چالش برانگیز است.

خبر خوب این است که انواع شیرین کننده های کتو دوست وجود دارد که سرشار از فواید سلامتی است، شما را از کتوز بیرون نمی اندازد و شیرینی تان را راضی می کند.

اکنون که در مورد انطباق با مالتودکسترین کتو (یا عدم وجود آن) آموخته اید، به برخی از بهترین شیرین کننده های کم کربوهیدرات که حاوی این ماده مشکوک نیستند نگاهی بیندازید.

۱. استویا

استویا یکی از بهترین شیرین کننده های کتو است که میل شما به شکر را برطرف می کند و در عین حال شما را در حالت کتوزیس نگه می دارد.

این یک جایگزین بدون کربوهیدرات برای شکر گرانول است و دارای مزایای سلامتی فوق العاده ای است:

  • ممکن است به کاهش سطح قند خون و بهبود دیابت کمک کند[*].
  • می تواند کلیه ها و کبد سالم را تقویت کند[*].
  • این یک آنتی اکسیدان قوی است[*].
  • می تواند سلامت دهان را بهبود بخشد[*].
بیشتر بخوانید
سوپ قارچ کتوژنیک – فقط 5 ماده!

۲. میوه راهب

شیرین کننده میوه راهب از کدوی سبزی که به وفور در آسیای جنوب شرقی می روید استخراج می شود. این میوه صدها سال است که به عنوان درمان سرماخوردگی و ناراحتی های گوارشی استفاده می شود.

عصاره میوه مونک یک شیرین کننده با کالری صفر است که طعم تلخی از خود باقی نمی گذارد. میوه راهب نیز فواید قابل توجهی دارد:

  • می تواند به مبارزه با عفونت کمک کند[*].
  • خاصیت ضد سرطانی دارد[*].
  • ممکن است به کاهش وزن کمک کند[*].
  • می تواند به کاهش التهاب کمک کند[*].

۳. اریتریتول

اریتریتول یک الکل قند کتو دوست است که بر گلوکز، انسولین، کلسترول یا الکترولیت ها تأثیر نمی گذارد و آن را به یک جایگزین شیرین کننده جامد کتو تبدیل می کند.

اریتریتول همچنین دارای برخی از مزایای سلامتی است:

  • می تواند به ارتقای سلامت دهان و پیشگیری از حفره کمک کند[*].
  • می تواند سلامت روده را بهبود بخشد[*].
  • ممکن است به کاهش گرسنگی کمک کند[*].

نتیجه

مالتودکسترین برای سبک زندگی کتو شما ایده آل نیست. این می تواند سطح انسولین شما را افزایش دهد، سلامت روده شما را مختل کند، و هیچ ارزش غذایی قانونی ارائه نمی دهد.

خوشبختانه، شما به راحتی می توانید با خواندن برچسب مواد غذایی یا حتی بهتر از آن، وعده های غذایی خود را درست کنید.

Source link

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه