تاریخ انقضا و ماندگاری ادویه ها

تاریخ انقضا و ماندگاری ادویه ها

ادویه ها و گیاهان خشک خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی دارند. شواهد حاکی از آن است که خوردن ادویه با غذا ممکن است خطر بروز بعضی از بیماری ها را کاهش دهد.

سازمان غذا و دارو (FDA) ادویه جات را به عنوان “مواد گیاهی معطر ، به شکل کامل، خرد شده یا پودر تعریف می کند ، که نقش مهم آنها در غذا ، بیشتر به عنوان چاشنی است نه ماده غذایی”

در آشپزی ، هم از برگهای خشک شده گیاهان استفاده می شود و هم از ادویه جات که از ریشه، پوست یا ساقه خشک شده گیاهان تهیه می شوند.

میزان ماندگاری گیاهان و ادویه های خشک

برای تعیین میزان ماندگاری گیاهان و ادویه های خشک ، متغیرهایی باید در نظر شود.

بجز متغییر های مربوط به شرایط نگهدار یعنی نور، رطوبت و دما که از عوامل بسیار مهمی هستند؛ اینکه گیاهان به صورت پودر، خشک شده یا کامل باشند فرق می کند.

گیاهان خشک مثل این موارد به طور معمول ۱-۳ سال می مانند. مثلاً:

ریحان

پونه

آویشن

رزماری

شوید

نعناع

مرزنجوش

مریم گلی

ادویه جات یا گیاهانی که بصورت پودرهستند ، معمولاً ۲-۳ سال ماندگاری دارند. مثلاً پودر های:

زنجبیل

سیر

دارچین

فلفل

زردچوبه

هل

پاپریکا

ادویه ها یا گیاهانی که دست نخورده و کامل هستند دارای عمر طولانی تری هستند

زیرا که سطح آنها کمتر در معرض هوا ، نور و رطوبت قرار دارد. این باعث می شود روغنهای معطر و ترکیبات طعم دهنده آنها بیشتر بماند و اگر به درستی نگهداری شوند ، تا ۴ سال می توانند بمانند. مثلاً:

فلفل

گشنیز

خردل

رازیانه

زیره

جوز هندی

میخک

چوب دارچین

نمک از این قاعده مستثنی است ، نمک بدون ید می تواند به طور نامحدود استفاده شود. اما نمک ید دار تا ۲ سال

چگونه بفهمیم ادویه  خراب شده است.

گیاهان و ادویه های خشک شده اگر خوب نگهداری شوند معمولا خراب نمی شوند.

وقتی گفته می شود یک ادویه خراب شده است ، بیشتر به این معنی است که طعم ، بو و رنگ خود را از دست داده است.

 بعید است که مصرف ادویه مانده باعث بیماری شود، اگرچه دیگر خواص اولیه خود را ندارند.

بهر حال بنظر تنها راه برای پی بردن به اینکه ادویه مانده است چک کردن عطر، طعم و مزه آنهاست.

نگهداری ادویه برای حداکثر ماندگاری

به حداقل رساندن قرار گرفتن گیاهان و ادویه های خشک در معرض هوا ، گرما ، نور و رطوبت برای به حداکثر رساندن زمان ماندگاری مهم است.

اگرچه نگهداری ادویه در ظروف شفاف در کنار اجاق گاز ممکن است راحت و زیبا باشد ، اما روش خوبی برای نگهداری آنها آنها نیست.

درعوض ، محیطی خنک ، خشک و تاریک مثلاً در کشو یا کمد که به دور از اجاق گاز قرار گرفته است ، یک مکان بهتر برای نگهداری ادویه ها است.

 ظروف شیشه ای یا سرامیکی بخصوص در صورتی که کاملا دربسته باشند یکی از بهترین گزینه ها برای نگهداری ادویه هستند.

در سایت آر دایت رژیم غذایی توسط متخصص تغذیه به شیوه‌ای متفاوت ارائه می‌شود. لطفاً جهت اطلاع از چگونگی و شرایط رژیم آنلاین، کلیک نمایید…

در صورتی که هر گونه سوالی دارید می توانید از طریق تلگرام، اینستاگرام یا واتساپ با ما در تماس باشید و یا درخواست مشاوره رایگان دهید.

ثبت نام

همین حالا جهت دریافت رژیم آنلاین ثبت نام کنید.

جهت تکمیل پرسشنامه رژیم آنلاین کلیک کنید.
ثبت نام