سرکه سفید، که گاهی اوقات سرکه مقطر یا سرکه روح نیز نامیده می شود، هزاران سال است که یکی از پایه های اصلی خانواده ها در سراسر جهان بوده است. درک دلیل آن آسان است.

این مایع همه کاره گنجینه ای از کاربردها را برای تمیز کردن، باغبانی و پخت و پز ارائه می دهد. حتی کاربردهای دارویی نیز دارد.

این مقاله به برخی از محبوب ترین کاربردهای سرکه سفید و ایمن ترین و مؤثرترین راه های استفاده از آن در خانه می پردازد.

سرکه سفید: مواد تشکیل دهنده، موارد استفاده و فواید.comhttps://www.healthline.com › whit...

چیست و چگونه ساخته می شود؟

سرکه سفید استاندارد یک محلول شفاف است که عموماً حاوی ۴-۷٪ اسید استیک و ۹۳-۹۶٪ آب است.۱).

برخی از انواع سرکه سفید می توانند تا ۲۰ درصد اسید استیک داشته باشند، اما این سرکه ها صرفاً برای اهداف کشاورزی یا پاکسازی هستند و برای مصرف انسان در نظر گرفته نمی شوند.

از لحاظ تاریخی، سرکه سفید از تخمیر مواد غذایی مانند چغندر قند، سیب زمینی، ملاس یا شیر آب پنیر تولید می شده است. معمولاً دستور پخت خاص بستگی به این داشت که کدام ماده غذایی در یک منطقه خاص به راحتی در دسترس باشد (۱).

امروزه بیشتر سرکه سفید از تخمیر الکل غلات (اتانول) تهیه می شود. این نوع الکل به طور طبیعی حاوی مواد مغذی زیادی نیست، بنابراین مواد دیگری مانند مخمر یا فسفات ها ممکن است برای شروع فرآیند تخمیر باکتری ها اضافه شوند.

خلاصه

سرکه سفید محلولی است که معمولاً از ۴ تا ۷ درصد اسید استیک و ۹۳ تا ۹۶ درصد آب تشکیل شده است، اگرچه انواعی با محتوای اسید استیک بالاتر برای اهداف کشاورزی یا نظافت در دسترس هستند. این بیشتر از طریق تخمیر الکل دانه ساخته می شود.

غذای اصلی در آشپزخانه شما

کاربردهای فراوان آشپزی ممکن برای سرکه سفید، فروش آن را به عنوان یک غذای اصلی آشپزخانه آسان کرده است.

بیشتر بخوانید
9 فواید چشمگیر زرشک برای سلامتی

این سرکه دارای طعم قوی تر و تا حدودی تندتر از سایر انواع سرکه قابل نوشیدن است، بنابراین احتمالاً نمی خواهید آن را به تنهایی بنوشید. با این حال، می تواند یک ماده بسیار کاربردی باشد که به عنوان بخشی از یک دستور غذا در دسترس باشد.

برخی از محبوب ترین کاربردهای سرکه سفید در آشپزخانه عبارتند از:

  • ترشیجات: وقتی سرکه سفید با ادویه‌های ترشی و آب همراه می‌شود، پایه‌ای عالی برای تهیه طیف وسیعی از ترشی‌های سریع از جمله سبزیجات، میوه‌ها و تخم‌مرغ می‌سازد.
  • سالاد: پاشیدن سرکه سفید می تواند طعم برخی از انواع سالادهای سنتی و ترکیبی را روشن کند. همیشه با مقدار کمی شروع کنید و قبل از افزودن مقدار بیشتری تست طعم و مزه را انجام دهید – به راحتی می توانید غذا را از بین ببرید!
  • ماریناد و سس: سرکه سفید طعم بیشتری به مارینادها و سس ها می دهد. در مارینادها، اسید موجود در سرکه به عنوان یک عامل نرم کننده برای گوشت، غذاهای دریایی و سبزیجات عمل می کند.
  • پخت: سرکه سفید را می توان در کنار جوش شیرین به عنوان یک ماده خمیر کننده برای محصولات پخته شده استفاده کرد. سرکه اسیدی با جوش شیرین قلیایی واکنش می دهد و گاز دی اکسید کربن آزاد می کند که به بالا آمدن محصولات پخته شده کمک می کند.
  • پنیر سازی: برخی از پنیرها را می توان از شیر و سرکه سفید تهیه کرد. وقتی سرکه اسیدی به شیر اضافه می‌شود، پروتئین‌های شیر را تغییر می‌دهد و اجازه می‌دهد کشک و آب پنیر از هم جدا شوند. نتیجه یک پنیر ملایم و نرم است.

خلاصه

از کاربردهای آشپزی سرکه سفید می توان به ترشی، پخت، ماریناد و پنیرسازی اشاره کرد. طعم قوی است، بنابراین اگر برای اولین بار از آن استفاده می کنید، با مقادیر کم شروع کنید.

مزایای سلامتی چشمگیر را ارائه می دهد

سرکه سفید همچنین ممکن است اثرات مثبتی بر سلامتی داشته باشد که بسیار فراتر از افزودن طعم به دستور العمل های مورد علاقه شما است.

بیشتر بخوانید
آنچه در مورد چای هیبیسکوس باید بدانید

هزاران سال است که از سرکه در پزشکی استفاده می شود. بیشتر تحقیقات مدرن در مورد فواید سلامتی آن بر روی جزء اسید استیک سرکه تمرکز دارد.

از آنجایی که بسیاری از انواع سرکه حاوی اسید استیک هستند، فواید بالقوه برای سلامتی لزوما منحصر به سرکه سفید نیست.

برخی از فواید سلامتی احتمالی سرکه عبارتند از:

  • کنترل قند خون: برخی از مطالعات انسانی نشان داده اند که مصرف سرکه ممکن است باعث کاهش قند خون و سطح انسولین بعد از غذا شود.۲، ۳).
  • مدیریت وزن: برخی از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف سرکه ممکن است با کاهش سرعت تخلیه معده، سیری را افزایش دهد و احتمالاً منجر به کاهش کالری دریافتی و متعاقب کاهش وزن شود.۴).
  • کاهش کلسترول: مطالعات حیوانی کاهش کلسترول را در موش هایی که سرکه دریافت کرده اند نشان داده است. در نهایت، تحقیقات بیشتری برای تعیین رابطه علت و معلولی بین سرکه و کلسترول مورد نیاز است.۵).
  • ضد میکروبی: به دلیل خواص ضد میکروبی، سرکه ممکن است برای درمان بیماری های فیزیکی از جمله قارچ ناخن، زگیل و عفونت گوش مفید باشد. همچنین یک درمان موضعی موثر برای عفونت‌های پوستی و سوختگی است.۶، ۷، ۸).

خلاصه

سرکه سفید ممکن است به دلیل محتوای اسید استیک فواید سلامتی قابل توجهی داشته باشد، از جمله کنترل قند خون، مدیریت وزن، کاهش کلسترول و خواص ضد میکروبی.

آیا می توان کارهای خانه را افزایش داد

سرکه سفید کاربردهای عملی خانگی مختلفی دارد که هیچ کدام به غذا مربوط نمی شود.

بیشتر بخوانید
توت فرنگی : حقایق تغذیه ای و سلامتی

از آنجایی که سرکه سفید دارای خواص ضد میکروبی است، یک ضدعفونی کننده و پاک کننده مفید برای سطوح و وسایل بیشماری است.

علاوه بر این، به طور قابل توجهی ارزان تر از سایر مواد شوینده خانگی موجود است.

مواردی که به راحتی با سرکه سفید تمیز می شوند عبارتند از:

  • کانترها
  • دوش و وان حمام
  • توالت
  • طبقه
  • ظرف ها
  • پنجره و آینه
  • قهوه سازها
  • لباسشویی (به عنوان لکه بری)

سرکه سفید کاربردهای باغبانی نیز دارد. ممکن است برای از بین بردن علف های هرز استفاده شود و می تواند به تازه ماندن گل های شاخه بریده کمک کند.

هنگامی که برای پروژه های نظافت منزل استفاده می شود، نسبت ۵۰/۵۰ سرکه به آب بهترین است. برای حذف علف های هرز از سرکه با قدرت کامل استفاده کنید.

خلاصه

سرکه سفید می تواند یک ابزار تمیز کننده موثر برای سطوح مختلف خانه باشد. همچنین می توان از آن برای کنترل علف های هرز در باغ خود استفاده کرد یا به تازه ماندن گل های شاخه بریده کمک کرد.

یک کلمه احتیاط

اگرچه سرکه سفید به طور کلی بی خطر است، اما مصرف بیش از حد آن می تواند مضر باشد.

بیشتر بخوانید
لوبیا چیتی - لوبیا برای سلامت روده و گوارش

مصرف بیش از حد سرکه ممکن است علائم بیماری های التهابی در قسمت فوقانی دستگاه گوارش (GI) مانند سوزش سر دل یا سوء هاضمه را تشدید کند.

مصرف زیاد غذاهای اسیدی مانند سرکه می تواند به تخریب مینای دندان کمک کند. برخی از تحقیقات نشان می دهد که سرکه سفید ممکن است نسبت به سایر انواع سرکه به دندان های شما آسیب برساند.۹).

علاوه بر این، برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که وقتی برخی از داروهای قند خون و قلب با سرکه مکمل می‌شوند، ممکن است اثرات نامطلوبی ایجاد شود. اینها ممکن است شامل قند خون پایین یا سطوح پایین پتاسیم باشد (۴).

همیشه قبل از ایجاد هر گونه تغییر شدید در رژیم غذایی یا رژیم مکمل خود با پزشک خود مشورت کنید.

خلاصه

سرکه سفید معمولاً از ۴-۷٪ اسید استیک و ۹۳-۹۶٪ آب تشکیل شده است.

می توان از آن برای پخت و پز، پخت، تمیز کردن و کنترل علف های هرز استفاده کرد و ممکن است به کاهش وزن و کاهش قند و کلسترول خون کمک کند.

مصرف در حد اعتدال بی خطر است اما در مقادیر بیش از حد یا در کنار برخی داروها می تواند خطرناک باشد.

اگر یک بطری سرکه سفید را در انباری خود نگه دارید، به احتمال زیاد از راه های بیشتری به شما کمک خواهد کرد.

Source link