این مقاله ترجمه خلاصه مقالات غربی که در زمینه فواید شراب قرمز انجام شده، است. توجه فرمایید در آخرین توصیه های پزشکی در خصوص مصرف الکل، توصیه می شود حتی به مقدار اندک هم مصرف نشود. لذا این مقاله به هیچوجه توصیه به مصرف الکل نمی باشد.
نوشیدن هر روز شراب نیز ممکن است عواقب منفی برای سلامتی داشته باشد.
مدتی است که درباره فواید شراب قرمز برای سلامتی بحث شده است.
بسیاری بر این باورند که یک لیوان در روز بخش با ارزشی از یک رژیم غذایی سالم است، در حالی که برخی دیگر فکر می کنند که شراب تا حدودی بیش از حد ارزش گذاری شده است.
مطالعات بارها نشان داده اند که مصرف متوسط شراب قرمز به نظر می رسد خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماری قلبی را کاهش می دهد.
با این حال، مرز باریکی بین مصرف متوسط و بیش از حد وجود دارد.
این مقاله نگاهی دقیق به شراب قرمز و اثرات آن بر سلامتی دارد.
شراب قرمز چیست و چگونه درست می شود؟
شراب قرمز از خرد کردن و تخمیر انگورهای تیره رنگ کامل تهیه می شود.
انواع مختلفی از شراب قرمز وجود دارد که طعم و رنگ آنها متفاوت است. انواع رایج آن شامل شیراز، مرلو، کابرنه سووینیون، پینو نوآر و زینفندل است.
محتوای الکل معمولاً بین ۱۲ تا ۱۵ درصد متغیر است.
نشان داده شده است که مصرف مقادیر متوسط شراب قرمز فواید سلامتی دارد. این عمدتا به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان های قوی آن است.
اعتقاد بر این است که الکل موجود در شراب به برخی از مزایای مصرف متوسط شراب کمک می کند ( ۱ ).
شراب قرمز از تخمیر انگورهای تیره رنگ کامل تهیه می شود. سرشار از آنتی اکسیدان است و نوشیدن مقادیر متوسط آن برای سلامتی مفید است.
پارادوکس فرانسوی
اغلب اعتقاد بر این است که شراب قرمز مسئول “پارادوکس فرانسوی” است.
این عبارت به مشاهده این نکته اشاره دارد که فرانسویها با وجود مصرف مقدار زیادی چربی اشباع شده و کلسترول، نرخ پایینی از بیماری قلبی دارند ( ۲ ).
برخی از کارشناسان معتقد بودند که شراب قرمز عامل غذایی است که از مردم فرانسه در برابر اثرات مضر این مواد مغذی محافظت می کند.
با این حال، مطالعات جدید نشان داده است که کلسترول رژیم غذایی و چربی اشباع شده در صورت مصرف در مقادیر معقول باعث بیماری قلبی نمی شوند ( ۳ ، ۴ ).
دلیل واقعی سلامت فرانسوی ها احتمالاً این واقعیت است که آنها غذاهای کامل بیشتری می خورند و به طور کلی سبک زندگی سالم تری دارند.
برخی از مردم معتقدند که شراب قرمز مسئول سلامت مردم فرانسه است و این توضیح اصلی برای پارادوکس فرانسوی است. در واقع، یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی ممکن است عامل بزرگتری در این نتایج باشد.
شراب قرمز حاوی ترکیبات گیاهی و آنتی اکسیدان های قوی از جمله رسوراترول است
انگور سرشار از آنتی اکسیدان های زیادی است. اینها شامل رزوراترول، کاتچین، اپی کاتچین و پروآنتوسیانیدین است ( ۵ ).
اعتقاد بر این است که این آنتی اکسیدان ها، به ویژه رسوراترول و پروآنتوسیانیدین ها، مسئول مزایای سلامتی شراب قرمز هستند.
پروآنتوسیانیدین ها ممکن است آسیب اکسیداتیو در بدن را کاهش دهند. آنها همچنین ممکن است به پیشگیری از بیماری قلبی و سرطان کمک کنند ( ۶ ، ۷ ، ۸ ).
رسوراترول در پوست انگور یافت می شود. در برخی از گیاهان به عنوان پاسخ به آسیب یا آسیب تولید می شود ( ۹ ).
این آنتی اکسیدان با فواید سلامتی بسیاری از جمله مبارزه با التهاب و لخته شدن خون و همچنین کاهش خطر بیماری قلبی و سرطان مرتبط است. رسوراترول همچنین میتواند باعث شود حیوانات آزمایشی عمر طولانیتری داشته باشند ( ۱۰ ، ۱۱، ۱۲ ).
با این حال، میزان رسوراترول شراب قرمز نسبتا کم است. برای رسیدن به مقدار مورد استفاده در مطالعات حیوانی، باید چندین بطری در روز مصرف کنید. این به دلایل واضح توصیه نمی شود ( ۱۳ ، ۱۴ ).
اگر فقط برای محتوای رسوراترول شراب می نوشید، دریافت آن از مکمل ممکن است ایده بهتری باشد.
ترکیبات گیاهی قدرتمند موجود در شراب قرمز با فواید سلامتی بسیاری از جمله کاهش التهاب، کاهش خطر بیماری قلبی و سرطان و افزایش طول عمر مرتبط است.
شراب قرمز ممکن است خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و مرگ زودرس را کاهش دهد
مقادیر کم شراب قرمز نسبت به هر نوشیدنی الکلی دیگری با فواید سلامتی بیشتری مرتبط است. این مزایا زمانی اتفاق میافتد که بخشی از یک رژیم غذایی سالم مانند رژیم مدیترانهای ( ۵ ، ۱۵ ).
به نظر می رسد منحنی J شکلی وجود دارد که رابطه بین مصرف شراب و خطر بیماری قلبی را توضیح می دهد.
افرادی که تقریباً ۱۵۰ میلی لیتر (۵ اونس) شراب قرمز در روز می نوشند، نسبت به افرادی که نمی نوشند، خطر ابتلا به آنها را کاهش می دهند ( ۱۶ ، ۱۷).
با این حال، مصرف بیشتر خطر ابتلا به بیماری قلبی را به طور چشمگیری افزایش می دهد ( ۱۴، ۱۸).
نوشیدن مقادیر کمی شراب قرمز ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را با کمک به حفظ کلسترول HDL “خوب” در خون کاهش دهد. آسیب اکسیداتیو و اکسیداسیون کلسترول LDL “بد” نیز ممکن است تا ۵۰٪ کاهش یابد ( ۱۹ ، ۲۰ ، ۲۱ ).
یک مطالعه همچنین نشان داد که مصرف ۲ تا ۳ لیوان شراب قرمز بدون الکل در روز ممکن است فشار خون را کاهش دهد ( ۲۰).
برخی از مطالعات قدیمی نشان داده اند که مصرف کنندگان شراب متوسط در مقایسه با افرادی که مشروب نمی نوشند یا مشروبات الکلی مصرف می کنند در معرض خطر کمتری برای مرگ ناشی از بیماری قلبی هستند، اما تحقیقات جدیدتری برای تایید این ادعا مورد نیاز است ( ۲۱ ، ۲۲ ، ۲۳ ). .
نوشیدن ۱ تا ۲ لیوان شراب قرمز در روز ممکن است خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد. با این حال، مقادیر زیاد ممکن است خطر را افزایش دهد.
سایر فواید نوشیدن شراب قرمز برای سلامتی
شراب قرمز با چندین فواید دیگر برای سلامتی مرتبط است که بسیاری از آنها به آنتی اکسیدان های قوی آن نسبت داده می شود.
مصرف شراب قرمز با موارد زیر مرتبط است:
- کاهش خطر زوال عقل: نوشیدن ۱ تا ۲ لیوان شراب در روز با کاهش خطر زوال عقل و بیماری آلزایمر مرتبط است ( ۲۴ ، ۲۵ ).
- کاهش خطر ابتلا به افسردگی: یک مطالعه بر روی افراد میانسال و مسن نشان داد که کسانی که ۲ تا ۷ لیوان شراب در هفته می نوشند کمتر در معرض افسردگی قرار می گیرند ( ۲۶ ، ۲۷ ).
- کاهش مقاومت به انسولین: نوشیدن ۲ لیوان در روز شراب قرمز معمولی یا بدون الکل به مدت ۴ هفته ممکن است مقاومت به انسولین را کاهش دهد ( ۲۸ ، ۲۹ ).
- کاهش خطر عفونت COVID-19: یک مطالعه اخیر نشان داد که شراب قرمز و شراب غنی شده نقش مهمی در محافظت از افراد آزمایش در برابر عفونت COVID-19 ایفا می کنند، در حالی که نشان داده شده است که آبجو و مشروبات الکلی خطر ابتلا به آنها را افزایش می دهند ( ۳۰ ).
به نظر واضح است که مقادیر کم تا متوسط شراب قرمز می تواند برای شما مفید باشد. با این حال، برخی از جنبه های منفی مهم نیز وجود دارد که در ادامه به آنها پرداخته می شود.
مصرف متوسط شراب قرمز ممکن است زوال عقل و افسردگی را کاهش دهد. همچنین ممکن است حساسیت به انسولین و مقاومت در برابر ویروس COVID-19 را افزایش دهد.
اثرات منفی نوشیدن الکل زیاد بر سلامتی
در حالی که مقدار متوسط شراب قرمز ممکن است فواید سلامتی داشته باشد، مصرف بیش از حد الکل می تواند اثرات مخربی بر سلامتی داشته باشد.
طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، الکل با مشکلات سلامتی متعددی از جمله سیروز، سرطان، بیماری قلبی و اختلالات رشدی مرتبط است و این خطرات بر مزایای بالقوه شراب قرمز برتری دارد ( ۳۱ ، ۳۲ ).
این موارد عبارتند از:
- وابستگی به الکل: نوشیدن منظم الکل ممکن است از کنترل خارج شود و منجر به اعتیاد به الکل شود ( ۳۳).
- سیروز کبدی: زمانی که بیش از ۳۰ گرم الکل (حدود ۲ تا ۳ لیوان شراب) در روز مصرف شود، خطر ابتلا به بیماری کبدی افزایش می یابد. بیماری کبدی مرحله پایانی، به نام سیروز، تهدید کننده زندگی است ( ۳۴).
- افزایش خطر ابتلا به سرطان: مصرف الکل یک عامل خطر در ۴ درصد از همه سرطان ها است. شایعترین انواعی که تحت تأثیر الکل قرار میگیرند سرطانهای سینه و کولورکتال هستند ( ۳۵ ، ۳۶ ).
- افزایش خطر ابتلا به افسردگی: مصرف کنندگان مشروبات الکلی در معرض خطر بسیار بیشتری نسبت به افراد متوسط یا غیر الکلی در معرض خطر افسردگی قرار دارند ( ۲۶ ، ۳۷ ).
- افزایش خطر مرگ و بیماری: نوشیدن مقدار زیادی شراب، حتی فقط ۱ تا ۳ روز در هفته، ممکن است خطر ابتلا به دیابت را در مردان افزایش دهد. مصرف زیاد الکل نیز با افزایش خطر مرگ زودرس مرتبط است ( ۲۱ ، ۳۸ ، ۳۹ ).
مصرف بیش از حد نوشیدنی های الکلی ممکن است باعث وابستگی به الکل، سیروز کبدی یا سرطان شود. همچنین ممکن است خطر افسردگی، بیماری و مرگ زودرس را افزایش دهد.
آیا باید شراب قرمز بنوشید؟ اگر بله چقدر است؟
در اروپا و آمریکا، مصرف متوسط شراب قرمز در نظر گرفته می شود ( ۴۰ ، ۴۱ ):
- ۱-۱.۵ لیوان در روز برای زنان.
- ۱ تا ۲ لیوان در روز برای مردان.
برخی منابع همچنین توصیه می کنند ۱-۲ روز بدون الکل در هفته داشته باشید.
به خاطر داشته باشید که این به کل مصرف الکل اشاره دارد. نوشیدن این مقدار شراب قرمز در کنار سایر نوشیدنی های الکلی به راحتی می تواند شما را در محدوده مصرف بیش از حد قرار دهد.
اگر سابقه سوء مصرف مواد دارید، احتمالاً باید از شراب و هر نوشیدنی الکلی دیگر کاملاً اجتناب کنید. همچنین اگر سابقه خانوادگی اعتیاد به الکل دارید بسیار مراقب باشید.
مصرف متوسط شراب قرمز ۱-۲ لیوان در روز تعریف شده است. همچنین توصیه می شود که حداقل ۱ تا ۲ روز در هفته بدون الکل باشید.
خلاصه
با وجود اینکه شراب قرمز با برخی از فواید سلامتی مرتبط است، هیچ یک از آنها ارزش تشویق مصرف الکل را ندارند.
راه های موثر دیگری برای بهبود سلامتی شما وجود دارد که نیازی به مصرف چیزی که می تواند مضر باشد را ندارد ( ۴۲ ).