مروری بر حساسیت به کافئین

حساسیت به کافئین زمانی است که نسبت به قهوه و سایر نوشیدنی های کافئین دار واکنش بیش از حد نشان می دهید. با حساسیت به کافئین، پس از نوشیدن کافئین، علائم نامطلوبی مانند سرگیجه، سردرد، اسهال و بی خوابی را تجربه خواهید کرد.

علائمی مانند این ممکن است برای هرکسی هنگام نوشیدن بیش از حد قهوه رخ دهد، اما حساسیت به کافئین یک پاسخ غیرعادی است که معمولاً در دوزهای کمتر رخ می دهد.

حساسیت به کافئین مشابه آلرژی به کافئین نیست که در اثر پاسخ ایمنی خاص به کافئین ایجاد می شود. با این حال، هر دو علائم مشابهی دارند.

An Overview of Caffeine Sensitivity

این مقاله توضیح می دهد که حساسیت به کافئین چیست و چگونه با حساسیت به کافئین تفاوت دارد. همچنین توضیح می دهد که چگونه حساسیت به کافئین تشخیص داده می شود و اگر ناگهان مجبور به ترک کافئین شدید چگونه با آن مقابله کنید.

حساسیت به کافئین در مقابل حساسیت به کافئین

تشخیص فوری کافئین به عنوان منبع علائم و اینکه آیا حساسیت به کافئین یا آلرژی به کافئین در آن دخیل است، ممکن است سخت باشد – هم برای شما و هم برای ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تان. برخی نکات مهم ممکن است به شما در تشخیص تفاوت کمک کند.

حساسیت به کافئین

  • یک پاسخ ایمنی غیر طبیعی که شامل آنتی بادی های IgE نمی شود
  • با واکنش بیش از حد به اثرات کافئین مشخص می شود
  • علائم به ندرت شدید هستند
  • با حذف سایر علل احتمالی تشخیص داده می شود
  • با اجتناب از کافئین درمان می شود
آلرژی به کافئین

  • یک پاسخ ایمنی غیر طبیعی شامل آنتی بادی های IgE
  • با علائم مشترک با همه آلرژی های غذایی مشخص می شود
  • علائم می تواند شدید و در موارد نادر تهدید کننده زندگی باشد
  • با آزمایش های آلرژی تشخیص داده شد
  • با اجتناب از مصرف کافئین و همچنین آنتی هیستامین ها درمان می شود

حساسیت به کافئین

حساسیت به کافئین نوعی حساسیت غذایی است. و اگرچه اصطلاح “حساسیت غذایی” گاهی اوقات به جای “عدم تحمل غذایی” استفاده می شود، اما آنها یکسان نیستند:

  • عدم تحمل غذایی به دلیل کمبود آنزیم های گوارشی برای پردازش و تجزیه غذاها (مانند لاکتوز در شیر) است. این باعث علائم گوارشی مانند نفخ، گاز، اسهال و گرفتگی معده می شود.
  • حساسیت های غذایی ناشی از یک پاسخ ایمنی غیرطبیعی است که می تواند سایر اندام های فراتر از دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهد.

کافئین با سرکوب یک ماده شیمیایی به نام آدنوزین که به خواب شما کمک می کند و با افزایش تولید آدرنالین که به شما انرژی می دهد، عمل می کند.

در افرادی که به کافئین حساسیت دارند، پاسخ بدن شما به این مواد شیمیایی تقویت می‌شود و علائمی مانند:

  • بی قراری یا لرزش
  • سردرد
  • تپش قلب (تپش قلب)
  • اسهال
  • بیخوابی
  • اضطراب
  • تحریک پذیری
  • فوریت های ادراری (نیاز به عجله به دستشویی برای ادرار کردن)

آیا ژنتیک نقش دارد؟

حساسیت به کافئین به خوبی شناخته نشده است، اما تصور می‌شود که ناشی از یک پاسخ ایمنی غیرطبیعی غیرمرتبط با آلرژی است. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که ژنتیک در حساسیت بیش از حد برخی افراد به کافئین نقش دارد.

آلرژی به کافئین

آلرژی به کافئین همچنین شامل یک پاسخ ایمنی غیرطبیعی اما خاص است. با هر نوع آلرژی، بدن با آزاد کردن آنتی بادی به نام ایمونوگلوبولین E (IgE) به یک آلرژن (ماده آلرژی‌زا) پاسخ می‌دهد.

این به نوبه خود باعث می‌شود که گلبول‌های سفید خاصی گرانوله شوند (باز شوند) و ماده شیمیایی به نام هیستامین را در جریان خون آزاد کنند. هیستامین یک پاسخ التهابی را تحریک می کند و باعث تورم رگ ها و بافت ها و نشت مایعات می شود و علائم آلرژی را ایجاد می کند.

علائم آلرژی به کافئین به سرعت ایجاد می شود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خارش یا سوزن سوزن شدن در دهان
  • عطسه یا گرفتگی بینی
  • خارش، قرمزی چشم
  • بثورات پوستی یا کهیر همراه با خارش
  • گرفتگی یا درد شکم
  • اسهال
  • تورم صورت، دهان یا گلو
  • دشواری در تنفس
  • مشکل در بلع
  • سرگیجه یا سبکی سر

در موارد نادر، آلرژی به کافئین می تواند منجر به یک آلرژی بالقوه تهدید کننده زندگی و کل بدن شود که به نام آنافیلاکسی شناخته می شود . در صورت عدم درمان، آنافیلاکسی می تواند به سرعت پیشرفت کند و منجر به شوک، کما، نارسایی قلبی یا تنفسی و مرگ شود.

چه زمانی با ۹۱۱ تماس بگیرید

اگر علائم و نشانه‌های آنافیلاکسی را تجربه کردید، از جمله:

  • کهیر یا بثورات ناگهانی شدید
  • تب
  • دشواری در تنفس
  • خس خس سینه
  • تورم صورت
  • ضربان قلب سریع
  • استفراغ
  • اسهال ناگهانی و شدید
  • احساس عذاب قریب الوقوع

تشخیص

به سختی می توان حساسیت کافئین را مشخص کرد زیرا مکانیسم های ایمنی آن ناشناخته است. برای رسیدن به یک تشخیص، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی باید تمام علل احتمالی دیگر، به ویژه آلرژی به کافئین را حذف کند.

برای این منظور، ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما ممکن است آزمایش‌های پوستی آلرژی و آزمایش‌های خون آنتی‌بادی IgE را انجام دهد تا ببیند آیا شما به کافئین حساسیت دارید یا خیر. اگر این کار را نکنید و همه علل دیگر از جمله عدم تحمل غذایی کنار گذاشته شده اند، ممکن است ارائه دهنده شما به طور منطقی فرض کند که حساسیت غذایی در آن نقش دارد، به خصوص اگر علائم شدید نباشد.

رفتار

درمان اصلی حساسیت به کافئین این است که تمام کافئین را از رژیم غذایی خود حذف کنید. این ممکن است شامل نوشیدنی ها و غذاهایی مانند:

  • چای سیاه، سبز و سفید
  • کولا و نوشابه های انرژی زا
  • شکلات، کاکائو یا کاکائو
  • برخی از داروهای سردرد (مانند آناسین)
  • محرک های بدون نسخه (مانند NoDoz)

با این گفته، شما ممکن است به دوز حساس باشید، به این معنی که علائم فقط در دوزهای بالاتر خاص رخ می دهد. در برخی موارد، تنها کاری که ممکن است نیاز باشد این است که مصرف کافئین را کاهش دهید. برخی از افراد حتی در واکنش خود به دانه‌های قهوه بو داده تیره و دانه‌های قهوه برشته شده روشن تفاوت‌هایی پیدا می‌کنند.

اگر علائم شما جدی نیست، می توانید ببینید که چگونه به اشکال مختلف کافئین بر اساس آزمون و خطا پاسخ می دهید. فقط برای ایمن بودن ابتدا با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

مقابله

ترک کافئین راحت تر از انجام دادن است. ترک کافئین می تواند باعث سردرد، خستگی و تحریک پذیری شود. حتی ممکن است حالت تهوع و علائمی شبیه آنفولانزا را تجربه کنید. این علائم معمولاً در عرض ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از قطع کافئین شروع می شوند و بین دو تا نه روز طول می کشد تا کاملاً فروکش کنند.

شما می توانید چندین کار را انجام دهید تا با کمترین میزان استرس از کافئین خودداری کنید:

  • استراحت : اگر به نوشیدن مقدار زیادی کافئین عادت دارید، توقف آن ممکن است برای چند روز باعث “خراش” شما شود. شما می توانید با اختصاص زمانی برای خواب و آرامش بیشتر برای این کار آماده شوید.
  • آب بنوشید : نوشیدن آب زیاد در طول روز میل شما را به نوشیدنی های انرژی زا یا کولا کاهش می دهد.
  • ورزش : پیاده روی طولانی یا ورزش می تواند با خستگی مقابله کند. هنگامی که انرژی شما شروع به تاخیر می کند، هوای تازه ممکن است به شما انرژی لازم را بدهد.

نوشیدنی های جایگزین برای حساسیت به کافئین

اگر قهوه بخشی از مراسم صبحگاهی شماست، می توانید آن را با یک نوشیدنی گرم و بدون کافئین مانند:

  • چای گیاهی
  • چای ماچا
  • آب سیب گرم
  • آب گرم با لیمو
  • قهوه کاسنی بو داده بدون کافئین

بدون کافئین را کنار بگذارید

اگر به کافئین حساسیت دارید ، قهوه بدون کافئین ننوشید زیرا حاوی ۲ میلی گرم (میلی گرم) تا ۱۵ میلی گرم کافئین در هر فنجان ۸ اونس است.

خلاصه

حساسیت به کافئین زمانی است که شما نسبت به اثرات کافئین بیش از حد حساس هستید و باعث عصبانیت، سردرد، اسهال و سایر علائم می شود. تصور می‌شود حساسیت به کافئین یک وضعیت مرتبط با ایمنی است که با حساسیت به کافئین (که می‌تواند بسیار شدیدتر باشد) و عدم تحمل غذایی (که به دلیل کمبود آنزیم‌های گوارشی ایجاد می‌شود) متفاوت است.

حساسیت به کافئین بر اساس حذف همه علل دیگر تشخیص داده می شود. درمان اصلی اجتناب از کافئین است.

ترک کافئین می تواند منجر به علائم ترک شود. می‌توانید با جایگزین کردن قهوه با نوشیدنی‌های بدون کافئین، نوشیدن مقدار زیادی آب و استراحت کافی و ورزش، آنها را کاهش دهید.

سخنی از Rdiet

هنگامی که در حد اعتدال استفاده می شود، اثرات کافئین – مانند افزایش هوشیاری – می تواند مفید باشد. اما، اگر شما یکی از افراد نادری هستید که به کافئین حساسیت دارید، باید برای تقویت خود به سایر اشکال تحریک روی بیاورید.

یک روش امتحان شده و واقعی، ورزش است. چیزی به سادگی یک پیاده روی تند می تواند ترشح هورمون های “احساس خوب” به نام اندورفین را تحریک کند که نه تنها سطح انرژی بلکه خلق و خوی شما را نیز افزایش می دهد. و بر خلاف یک فنجان قهوه، اثرات کاملا رایگان است.

راهنمای بحث ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی آلرژی غذایی

راهنمای قابل چاپ ما را برای قرار ملاقات بعدی ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود دریافت کنید تا به شما در پرسیدن سوالات مناسب کمک کند.

سوالات متداول

    • حساسیت به کافئین چیست؟

      تصور می شود حساسیت به کافئین یک پاسخ مرتبط با ایمنی است که در آن بدن به اثرات کافئین بیش از حد واکنش نشان می دهد. درک ضعیفی از آن وجود دارد، اما با آلرژی به کافئین، که شامل یک آنتی بادی خاص به نام ایمونوگلوبولین E (IgE) است، متفاوت است. به همین دلیل، حساسیت به کافئین گاهی اوقات به عنوان نوعی حساسیت غذایی غیر IgE نامیده می شود.

    • چقدر کافئین زیاد است؟

      طبق گفته سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، تا ۴۰۰ میلی گرم کافئین در روز مقدار مطمئنی است. این برابر با حدود ۴ فنجان قهوه است. با این حال، پاسخ شما به کافئین می تواند بر اساس وزن، سن و حساسیت فردی شما به کافئین متفاوت باشد.

    • آیا حساسیت به کافئین با افزایش سن تغییر می کند؟

      Possibly. In the same way that some people with caffeine allergies become less reactive to caffeine as they get older, it is possible that you may become less sensitive to caffeine over time. Exposure to caffeine in tiny amounts may also desensitize you to the effects of caffeine (although this should not be done without an allergist if you have a caffeine allergy).

    • Why am I suddenly sensitive to caffeine?

      It may not be caffeine that you are sensitive to but other substances used in the making of the product. Some people find, for instance, that they are sensitive to dark-roasted coffee beans but not light-roasted beans. Others have a reaction to molds that can grow on coffee beans. Speak with your healthcare provider as sudden food sensitivities should never be ignored.

Rdiet uses only high-quality sources, including peer-reviewed studies, to support the facts within our articles. Read our editorial process to learn more about how we fact-check and keep our content accurate, reliable, and trustworthy.
  1. Turnbull JL, Adams HN, Gorard DA. Review article: the diagnosis and management of food allergy and food intolerances. Aliment Pharmacol Ther. ۲۰۱۵;۴۱(۱):۳-۲۵. doi:10.1111/apt.12984
  2. dePaula J, Farah A. Caffeine consumption through coffee: content in the beverage, metabolism, health benefits and risks. Beverages. ۲۰۱۹;۵(۲):۳۷. doi:10.3390/beverages5020037
  3. Landolt HP. “No thanks, coffee keeps me awake”: individual caffeine sensitivity depends on ADORA2A genotype. Sleep. ۲۰۱۲ Jul 1;35(7):899–۹۰۰. doi:10.5665/sleep.194
  4. Abrams EM, Sicherer SH. Diagnosis and management of food allergy. CMAJ. ۲۰۱۶;۱۸۸(۱۵):۱۰۸۷-۹۳. doi.10.1503/cmaj.160124
  5. Sugiyama K, Cho T, Tatewaki M, et al. Anaphylaxis due to caffeine. Asia Pac Allergy. ۲۰۱۵;۵(۱):۵۵-۶. doi:10.5415/apallergy.2015.5.1.55
  6. Manavski N, Peters U, Brettschneider R, Oldenburg M, Baur X, Bittner C. Cof a 1: identification, expression and immunoreactivity of the first coffee allergen. Int Arch Allergy Immunol. ۲۰۱۲;۱۵۹(۳):۲۳۵-۴۲.  doi:10.1159/000337461
  7. Cappelletti S, Piacentino D, Sani G, Aromatario M. Caffeine: cognitive and physical performance enhancer or psychoactive drug? Current Neuropharmacology. ۱۳(۱):۷۱-۸۸. doi:10.2174%2F1570159X13666141210215655
  8. U.S. Food and Drug Administration. Spilling the beans: how much caffeine is too much?
  9. Willson C. The clinical toxicology of caffeine: a review and case study. Toxicol Rep. ۲۰۱۸;۵:۱۱۴۰-۱۱۵۲. doi:10.1016/j.toxrep.2018.11.002


Additional Reading


By Daniel More, MD

Daniel More, MD, is a board-certified allergist and clinical immunologist. He is an assistant clinical professor at the University of California, San Francisco School of Medicine and currently practices at Central Coast Allergy and Asthma in Salinas, California.

Source link

لطفاً به این مطلب امتیاز دهید. این‌کار به بهبود ارائه مطالب کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید
وستیبولیت بینی
دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه