آیا استویا می تواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد؟

استویا یک جایگزین قند است که کالری بسیار کمی دارد. علاقه روزافزونی به استفاده از آن برای کمک به افراد مبتلا به دیابت برای مدیریت سطح قند خونشان وجود دارد.

استویا یک شیرین کننده طبیعی است که از درختچه ای بومی آمریکای شمالی و جنوبی می آید. این ماده در بسیاری از برندهای شیرین کننده از جمله SweetLeaf، Truvia و Pure Via است.

استویا حاوی ترکیباتی به نام استویول گلیکوزید است که حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ برابر شیرین تر از شکر است. با این حال، استویا آنقدر کم کالری است که از نظر فنی یک محصول “صفر کالری” است.

اگرچه آنها شیرین هستند، اما گلیکوزیدهای استویول می توانند طعم تلخی از خود به جای بگذارند، بنابراین بیشتر محصولات استویا حاوی مواد دیگری برای مقابله با آن هستند.

Can stevia benefit people with diabetes?

به عنوان یک شیرین کننده، استویا به ویژه در میان افراد مبتلا به دیابت محبوبیت زیادی پیدا کرده است. در این مقاله به فواید استویا برای افراد مبتلا به دیابت و خطراتی در هنگام مصرف این شیرین کننده می پردازیم.

استویا و دیابت

استویا در یک کاسهیک شیرین کننده جایگزین بی خطر برای افراد مبتلا به دیابت است.

در بیانیه ای مشترک، انجمن قلب آمریکا (AHA) و انجمن دیابت آمریکا (ADA) اعلام کردند که استویا و شیرین کننده های مشابه اگر به درستی از آنها استفاده کنند و با مصرف کالری اضافی در وعده های غذایی بعدی جبران نکنند، می توانند برای افراد دیابتی مفید باشند.

در یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ ، محققان اثرات ژله نارگیل شیرین شده با استویا را بر روی شرکت کنندگان ۳۰ تا ۱۲۰ دقیقه پس از مصرف در فواصل نیم ساعتی آزمایش کردند.

این تحقیق نشان داد که سطح گلوکز خون ۶۰ تا ۱۲۰ دقیقه پس از خوردن ژله، حتی قبل از ترشح انسولین شروع به کاهش کرد.

مطالعات علمی که در این مقاله به آنها اشاره می کنیم نشان می دهد که استویا ممکن است مزایای زیر را برای افراد مبتلا به دیابت داشته باشد:

  • خواص آنتی اکسیدانی احتمالی برای مبارزه با بیماری
  • کنترل قند خون، چه هنگام ناشتا و چه بعد از غذا
  • بهبود سیری و کاهش گرسنگی
  • تمایل کمتری به خوردن کالری اضافی در روز بعد
  • محافظت در برابر آسیب کبد و کلیه
  • کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول

یکی دیگر از مزایای استویا تطبیق پذیری آن است. برای نوشیدنی های سرد و گرم مناسب است و افراد می توانند آن را روی بلغور جو دوسر یا میوه بپاشند.

بسته به محصول شیرین کننده خاص و دستور پخت، استویا نیز ممکن است برای پخت مناسب باشد. با این حال کاراملی نمی شود و در انواع پخت و پز جایگزین شکر نمی شود.

عصاره استویا معمولاً در مقادیر متوسط ​​برای اکثر افراد بی خطر است.

در ایالات متحده، سازمان غذا و دارو (FDA) گلیکوزیدهای استویول را به عنوان “به طور کلی به عنوان ایمن شناخته شده ” یا GRAS دسته بندی می کند. در نتیجه، تولیدکنندگان ممکن است گلیکوزیدهای استویول با خلوص بالا را به غذاها و نوشیدنی ها اضافه کنند.

گلیکوزیدهای استویول اغلب در نوشیدنی های بدون قند، مرباها و محصولات لبنی وجود دارند.

آنچه تحقیق می گوید

 بسیاری از مطالعات روی استویا از کل برگ استفاده کرده اند. عصاره استویا اغلب حاوی مواد دیگری است.

چندین مطالعه اثرات استویا را بر سطح قند خون بررسی کرده اند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ گزارش داد که پودر برگ خشک شده استویا به طور قابل توجهی سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت، هم در زمان ناشتا و هم بعد از غذا کاهش می دهد. شرکت کنندگان در این مطالعه همچنین شاهد کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول خود بودند.

محققان به این نتیجه رسیدند که استویا برای افراد مبتلا به دیابت به عنوان جایگزینی برای شکر و سایر شیرین کننده ها بی خطر است.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ روی موش‌ها گزارش داد که استفاده از پودر برگ کامل استویا به عنوان یک مکمل غذایی منجر به کاهش سطح قند خون می‌شود. نتایج همچنین نشان داد که استویا می تواند آسیب کبد و کلیه را در حیوانات کاهش دهد.

تحقیقات دیگری در سال ۲۰۱۵ نشان داد که شیرین کننده های غیر مغذی مانند استویا پتانسیل آنتی اکسیدانی دارند و به طور قابل توجهی سطح قند خون را در موش کاهش می دهند.

استویا همچنین ممکن است گرسنگی را کاهش دهد و سیری را در افراد بهبود بخشد.

در یک مطالعه در مقیاس کوچک ، محققان به شرکت کنندگان یک میان وعده دادند تا قبل از وعده غذایی اصلی خود بخورند، که یک تکنیک رژیمی است که به عنوان پیش بارگیری شناخته می شود. میان وعده قبل از بارگیری حاوی استویا، آسپارتام یا ساکارز بود که به عنوان قند سفره نیز شناخته می شود.

پیش بار ساکارز ۴۹۳ کالری داشت، در حالی که هر دو پیش بار استویا و آسپارتام فقط حاوی ۲۹۰ کالری بودند. با وجود این، هر سه گروه از شرکت کنندگان سطوح گرسنگی و سیری مشابهی را گزارش کردند.

هنگامی که محققان آنها را با گروه ساکارز مقایسه کردند، افرادی که از پیش بارگیری استویا مصرف کردند، پس از صرف غذا، سطح گلوکز خون به میزان قابل توجهی کاهش یافت. آنها همچنین سطح انسولین کمتری نسبت به گروه‌های آسپارتام و ساکارز داشتند.

با این حال، یک بررسی جدیدتر از ۳۷۲ مطالعه نشان داد که شواهدی برای اثرات مضر یا مفید قطعی نیست.

همچنین مهم است که توجه داشته باشید که بیشتر تحقیقات از برگ خشک استویا به جای عصاره استویا استفاده می کنند.

عصاره استویا معمولاً حاوی مواد دیگری است که برخی از آنها ممکن است بر سطح قند خون تأثیر بگذارد. با این حال، برگ استویا دارای وضعیت GRAS نزد FDA نیست، زیرا به تولیدکنندگان اجازه نمی دهد از آن به عنوان شیرین کننده استفاده کنند.

آیا استویا می تواند دیابت را درمان یا درمان کند؟

با توجه به تمرکز بر روی استویا برای افراد مبتلا به دیابت، بسیاری از مردم تعجب می کنند که آیا می تواند این بیماری را درمان یا درمان کند.

در حال حاضر هیچ درمانی برای دیابت وجود ندارد، اما افراد می توانند این بیماری را با داروها و تغییر سبک زندگی کنترل کنند. استویا می تواند به حمایت از این سازگاری های سبک زندگی کمک کند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ روی موش‌ها که در مجله بین‌المللی غدد درون‌ریز منتشر شد، نشان می‌دهد که استویا می‌تواند تولید انسولین را با دوزهای کافی تحریک کند. نویسندگان مطالعه این موضوع را به ترکیبات گیاهی موجود در استویا بیان کردند.

استفاده از استویا به جای شکر در غذاها و نوشیدنی های شیرین ممکن است به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا سطح گلوکز خون خود را تثبیت کنند.

این جایگزینی برای قند همچنین ممکن است تعداد کالری مصرفی فرد را کاهش دهد که احتمالا به کاهش وزن کمک می کند. اضافه وزن یک عامل خطر برای دیابت نوع ۲ و عوارض آن است که شامل مشکلات قلبی و کلیوی می شود.

خطرات و عوارض جانبی

برخی از محصولات استویا حاوی الکل قند هستند. اینها ممکن است در برخی افراد منجر به درد معده و گرفتگی شود.

مطالعات ایمنی روی استویا هیچ عارضه جانبی منفی را گزارش نمی‌کنند ، تا زمانی که مردم شیرین‌کننده را در مقادیر متوسط ​​مصرف کنند.

FDA محصولات خالص استویا را به طور کلی برای اکثر مردم بی خطر می شناسد .

برخی از محصولات استویا حاوی مواد افزودنی هستند که ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. به عنوان مثال، قند الکل ممکن است علائم زیر را در برخی افراد ایجاد کند:

  • نفخ
  • تهوع و استفراغ
  • درد و گرفتگی معده
  • سایر مشکلات گوارشی

با این حال، الکل های قند در غیر این صورت برای افراد مبتلا به دیابت بی خطر هستند. طبق گفته ADA، الکل های قندی کالری کمتری نسبت به شکر دارند و به اندازه سایر کربوهیدرات ها بر سطح گلوکز خون تأثیر نمی گذارند.

افراد مبتلا به دیابت باید بررسی کنند که محصول استویا انتخابی آنها حاوی شیرین کننده های دیگری نیست که ممکن است سطح گلوکز خون را افزایش دهد.

جایگزین های استویا برای افراد مبتلا به دیابت

سایر شیرین کننده های مصنوعی ممکن است به افراد مبتلا به دیابت کمک کنند تا هوس خوردن غذاها و نوشیدنی های شیرین را مدیریت کنند.

طبق گفته ADA، FDA شیرین کننده های مصنوعی زیر را تایید کرده است :

  • acesulfame potassium (Sunnet, Sweet One)
  • advantame
  • آسپارتام (NutraSweet)
  • نئوتام
  • ساخارین (Sweet’N Low، Sugar Twin)
  • سوکرالوز (Splenda)

برخی از این شیرین کننده ها برای خرید آنلاین در دسترس هستند، از جمله Sweet’N Low و Splenda.

بدن این شیرین کننده ها را به استثنای آسپارتام تجزیه نمی کند. در عوض، آنها از سیستم گوارش عبور می کنند و بدن را در ادرار و مدفوع ترک می کنند. همانند استویا، این شیرین‌کننده‌ها کالری اضافی ندارند.

الکل های قندی نیز شیرینی را بدون تأثیر بر سطح قند خون افزایش می دهند. الکل های قندی که تولیدکنندگان معمولاً به غذاها و نوشیدنی ها اضافه می کنند عبارتند از:

  • اریتریتول
  • ایزومالت
  • لاکتیتول
  • مالتیتول
  • سوربیتول
  • زایلیتول

با این حال، بسیاری از مواد غذایی با شیرین کننده های مصنوعی به عنوان یک ماده هنوز حاوی کالری و کربوهیدرات هستند. گاهی اوقات، این غذاها می توانند تقریباً به اندازه انواع غنی از قند کربوهیدرات داشته باشند.

به همین دلیل، افراد باید قبل از انتخاب محصولات برای خوردن یا نوشیدن، برچسب های تغذیه را به دقت بررسی کنند.

گاهی اوقات مردم از شربت آگاو به عنوان جایگزینی برای شکر استفاده می کردند. دریابید که چرا این برای مدیریت دیابت مفید نیست.

خلاصه

استویا یک جایگزین قند است که تقریبا هیچ کالری ندارد. محصولات استویا حاوی عصاره بسیار خالص شده از گیاه استویا هستند که FDA آن را به طور کلی بی خطر می داند.

برخی از شواهد علمی نشان می دهد که استویا ممکن است به افراد کمک کند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهند یا به افرادی که این بیماری را دارند کمک کند سطح قند خون خود را مدیریت کنند.

با این حال، تحقیقات اغلب بی‌نتیجه است، و مواد دیگر اغلب همراه با عصاره استویا در یک محصول مصرفی به دلیل طعم تلخ طبیعی استویا هستند.

بعید است که استویا به تنهایی بر کنترل قند خون فرد تأثیر قابل توجهی بگذارد، اما می تواند در کنار سایر درمان ها و تغییرات سبک زندگی مفید باشد.

هنگام انتخاب یک محصول استویا، همیشه ضروری است که برچسب آن را برای سایر موادی که ممکن است بر سطح قند خون تأثیر بگذارند، بررسی کنید. هر کسی که مطمئن نیست باید از یک پزشک یا متخصص تغذیه مشاوره بگیرد یا با سازنده شیرین کننده تماس بگیرد.

Source link

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه