آیا رژیم کتوژنیک فاقد گلوتن است؟

کنترل  بیماری سلیاک یک مشکل واقعی است زیرا باید از بسیاری از غذاهای مورد علاقه خود اجتناب کنید. اما آیا رژیم کتو فاقد گلوتن است؟

در این مقاله همه چیزهایی که باید در مورد رژیم‌های کتوژنیک و بدون گلوتن بدانید توضیح داده می‌شود. در مورد اینکه آیا همه محصولات کتوژنیک فاقد گلوتن هستند، باید به دنبال چه چیزی باشید و اینکه آیا کتو به مدیریت بیماری سلیاک کمک می کند، صحبت خواهم کرد.

آیا رژیم کتو فاقد گلوتن است؟

کتوژنیک و بدون گلوتن کاملا مشابه هستند، اما آنها یکسان نیستند .

رژیم کتوژنیک بر حذف تمام کربوهیدرات ها و در عین حال افزایش مصرف چربی برای شروع کتوز تمرکز دارد. در طی کتوز، بدن ما به جای گلوکز از کتون ها برای سوخت استفاده می کند. 

آیا رژیم کتوژنیک فاقد گلوتن است؟  حقیقت اینجاست...

برخی از محصولات کتو آماده، به ویژه نان و محصولات پخته شده، گاهی اوقات از گلوتن به عنوان یک تثبیت کننده استفاده می کنند. بنابراین وقتی آن نان‌ها، دونات‌ها و کیک‌ها را می‌خورید، از کتوز خارج نمی‌شوید، اما همچنان گلوتن مصرف می‌کنید که معده‌تان را خراب می‌کند.

برعکس آن هم درست است. فقط به این دلیل که یک غذا بدون گلوتن است، به معنای کتوژنیک بودن آن نیست. کینوا، برنج، جو و گندم سیاه برای یک رژیم غذایی بدون گلوتن ایده آل هستند. اما آنها دارای نمره GI بالای ۵۰ هستند، به این معنی که قند خون و انسولین شما را به اندازه قند سفره بالا می برند.

تفاوت بین کتوژنیک و بدون گلوتن چیست؟

ما توضیح دادیم که همه محصولات کتوژنیک بدون گلوتن نیستند، در حالی که غذاهای بدون گلوتن لزوما سالم نیستند. حالا بیایید به چند تفاوت اصلی نگاه کنیم.

تمرکز کتو بر کاهش کربوهیدرات به کمتر از ۵٪

ما تقریباً تمام کربوهیدرات ها را از رژیم غذایی خود حذف می کنیم و آنها را با چربی ها و پروتئین های با کیفیت جایگزین می کنیم. غذاهای رایجی که در رژیم کتوژنیک پیدا خواهید کرد عبارتند از:

  • گوشت
  • تخم مرغ

  • پنیر

  • سبزیجات

این غذاها باعث افزایش تولید کتون در بدن شما می شود. مطالعات نشان می دهد که کتون ها قدرت مغز را بهبود می بخشد، سطح انرژی را افزایش می دهد و حتی خطر ابتلا به بیماری های جدی مانند آلزایمر و بیماری قلبی را کاهش می دهد.

اما حتی اگر تمام این فواید را با کتو دریافت کنید، اگر محصولات کم کربوهیدرات حاوی گلوتن مصرف کنید، عوارض جانبی آن را تجربه خواهید کرد.

هنگامی که از یک رژیم غذایی بدون گلوتن پیروی می کنید، هیچ یک از این مزایا را تجربه نمی کنید. اکثر رژیم‌های بدون گلوتن همچنان حاوی برنج، نان بدون گلوتن، کینوا و سایر مواد غذایی هستند که شما را از کتوز خارج می‌کنند.

وقتی بدون گلوتن می خورید، التهاب را بیشتر افزایش می دهید

محصولات بدون گلوتن ممکن است همچنان حاوی کربوهیدرات ها، قندها، مواد نگهدارنده و سایر اشکال افزودنی باشند. بنابراین، اگر به طور منظم از این غذاهای فرآوری شده استفاده کنید، همیشه باعث التهاب می شوید که بازیابی سلامتی را دشوار می کند.

اما با کتو، شما بر اجتناب از کربوهیدرات ها و عدم تحریک التهاب تمرکز می کنید. این یک تفاوت کلیدی است زیرا التهاب عامل اصلی بسیاری از بیماری های مزمن است.

بدن شما در پاسخ به یک تهدید باعث التهاب می شود. از کشنده شدن زخم ها و گسترش عفونت ها جلوگیری می کند.

اما اگر غذاهای فرآوری شده‌ای که بدنتان آنها را تهدید می‌کند می‌خورید، همچنان در حالت جنگ یا گریز هستید که باعث آسیب طولانی‌مدت می‌شود.

بنابراین در حالی که می‌توانید بیماری سلیاک را با رژیم غذایی بدون گلوتن مدیریت کنید، با خوردن غذاهای فرآوری‌شده با کربوهیدرات بالا، التهاب را تحریک خواهید کرد.

بدون گلوتن می تواند بثورات، آلرژی ها و سایر مشکلات سلامتی را درمان کند

با رژیم غذایی بدون گلوتن از علائم آلرژی به گندم مانند اسهال، خستگی، حالت تهوع و یبوست جلوگیری می کنید.

شما همچنین داستان هایی از مسائل شفای بیمار را خواهید یافت مانند:

دلیل اصلی حل بسیاری از مشکلات سلامتی مردم با رژیم غذایی بدون گلوتن این است که ۹۵ درصد از افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن تشخیص داده نمی شوند.

حتی اگر به گلوتن حساس نیستید، یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ در برزیل نشان داد که رژیم های غذایی بدون گلوتن باعث کاهش چربی بدن، افزایش وزن و مقاومت به انسولین می شود.

کتو از دیابت، چاقی و برخی سرطان ها پیشگیری و مدیریت می کند

رژیم کتوژنیک همچنین مزایای سلامتی را برای بسیاری از گروه‌هایی از افراد که با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند ارائه می‌کند:

از آنجایی که بدن شما از چربی به عنوان منبع سوخت اصلی خود در کتو استفاده می کند، کاهش وزن بسیار آسان تر است. همچنین، کربوهیدرات زیادی نمی خورید که سطح انسولین شما را کاهش می دهد. و از آنجایی که انسولین هورمون ذخیره چربی است، کاهش وزن آسان می شود.

سطح پایین انسولین مزیت دیگری را به همراه دارد. این امر مدیریت دیابت را ساده می کند زیرا شما نسبت به انسولین حساس تر می شوید.

چندین مطالعه نشان می دهد که رژیم کتوژنیک به مدیریت بیماری کبد چرب، صرع و حتی برخی سرطان ها کمک می کند.

برای بهترین نتیجه، کتو و بدون گلوتن را ترکیب کنید

چرا از اصول رژیم کتوژنیک و بدون گلوتن برای مدیریت بیماری سلیاک و در عین حال ماندن در کتوز و کاهش التهاب استفاده نکنید؟

انجام این کار ساده است. شما می توانید در زمان کتوز بدون گلوتن بمانید. فقط از غذاهای پر کربوهیدرات خودداری کنید و از غذاهای آماده کتو که ممکن است حاوی گلوتن باشند دوری کنید.

بنابراین شما نه تنها بیماری سلیاک خود را مدیریت می کنید، بلکه غذاهای بدن خود را تغذیه می کنید که خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت، بیماری قلبی و آلزایمر را کاهش می دهد. همچنین متوجه خواهید شد که احساس انرژی بیشتری می کنید و مه مغزی متعلق به گذشته است.

هنگام خرید محصولات کتو بدون گلوتن باید به چه نکاتی توجه کنم؟

هنگام خرید مواد غذایی که هم کتوپسند و هم فاقد گلوتن هستند، بهتر است از غذاهای کامل استفاده کنید. به این ترتیب، می توانید دستور العمل های کتو بدون گلوتن خوشمزه و در عین حال سالم تهیه کنید. با این حال، اگر به دنبال چیزی برای خلاص شدن از شر هوس قند و کربوهیدرات هستید، این نکات را هنگام خرید دنبال کنید.

برخی از مواد مضر

هنگام خواندن برچسب محصولات، به موادی مانند:

  • جو دو سر

  • مخمر

  • سیب زمینی شیرین

  • سس سوجا

  • گندم

  • آرد تاپیوکا

بیشتر بخوانید
آیا پیاز در رژیم کتوژنیک مجاز است؟

همه این مواد حاوی سطوح بالایی از گلوتن و کربوهیدرات هستند، بنابراین باید به هر قیمتی از آنها اجتناب کنید. گاهی اوقات برچسب هایی با دوروم، فارو یا املا پیدا می کنید. اینها همه نام های جایگزین گندم هستند.

همچنین به دنبال هر چیزی باشید که شما را از کتوز خارج کند، مانند نشاسته سیب زمینی، نشاسته غذایی اصلاح شده، شربت ذرت با فروکتوز بالا و شکر.

در عوض، او باید از غذاهای کامل مانند زرده تخم مرغ به عنوان تثبیت کننده، آرد نارگیل به عنوان پایه و شیرین کننده های طبیعی برای طعم بیشتر استفاده کند. برخی از بهترین شیرین کننده ها استویا، عصاره میوه راهب، زایلیتول و اریتریتول هستند.

تعداد کربوهیدرات ها

اما نکته اصلی که هنگام خرید محصولات بدون گلوتن و کتو باید به آن توجه کنید، تعداد کربوهیدرات است.

لازم نیست که بدون کربوهیدرات باشد، اما باید کمتر از ۱۰ گرم کربوهیدرات در هر وعده باشد. بدن ما زمانی وارد کتوز می شود که کربوهیدرات را به کمتر از ۳۰ تا ۵۰ گرم در روز محدود کند. بنابراین، خوردن بیش از ۱۰ گرم کربوهیدرات در یک جلسه بر کتوز تأثیر می گذارد.

روغن های گیاهی

هنگام پیروی از دستور العمل های بدون گلوتن، از روغن دانه های گیاهی مانند روغن سویا و روغن آفتابگردان اجتناب کنید. اینها ممکن است باعث حساسیت به گلوتن نشود یا شما را از کتوز خارج نکند، اما باعث التهاب می شود که منجر به انواع مختلف بیماری مزمن می شود.

برای تهیه ۵ قاشق غذاخوری روغن ذرت به ۹۸ لپه ذرت نیاز است. بنابراین، یک فرآیند صنعتی طولانی به استخراج روغن از این دانه های ریز اختصاص داده شده است. به طور مکرر گرما و سفید کننده ایجاد می کند و باعث گندیدگی آنها می شود.

مشکل دیگر این روغن ها این است که به سرعت اکسید می شوند. این فرآیند اکسیداسیون محصولات جانبی مانند آلدئیدها را آزاد می کند که برای انسان سمی هستند.

در عوض، جایگزین های سالم تری مانند روغن نارگیل، گوشت خوک یا روغن آووکادو را انتخاب کنید.

آیا رژیم کتو می تواند حساسیت گلوتن را مدیریت کند؟

رژیم غذایی کم کربوهیدرات ابزاری موثر برای مدیریت بیماری سلیاک و حساسیت به گلوتن است، با توجه به اینکه از محصولات حاوی گلوتن خودداری می کنید. همچنین باعث کاهش وزن، کاهش سطح انسولین و کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن می شود.

هنگامی که آنفولانزای کتو را شکست دهید، متوجه افزایش مداوم انرژی و قدرت مغز خواهید شد.

نتیجه ؟ در یک رژیم غذایی بدون گلوتن کتو

رژیم کتوژنیک و بدون گلوتن شباهت های زیادی دارد. و اگرچه بیشتر غذاهای کتو فاقد گلوتن هستند، برخی از نان‌های کتو همچنان از گلوتن به عنوان تثبیت‌کننده استفاده می‌کنند که می‌تواند باعث علائم نامطلوب در افراد مبتلا به بیماری سلیاک شود. همچنین، بسیاری از غذاهای بدون گلوتن مانند برنج و کینوا حاوی کربوهیدرات هستند و شاخص گلیسمی بالایی دارند. این باعث التهاب و افزایش سطح گلوکز و انسولین خون می شود. بنابراین سعی کنید اصول رژیم کتو و بدون گلوتن را برای بهترین نتیجه اجرا کنید. غذاهای کتو مانند تکه های چرب گوشت، سبزیجات ارگانیک، تخم مرغ و ماهی بخورید و در عین حال از نان کم کربوهیدرات که از گلوتن استفاده می کند اجتناب کنید.

Source link

۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه