تخم مرغ اغلب دارای یک تاریخ چاپ شده مانند تاریخ «بهترین قبل» یا «فروش تا» هستند. این تاریخها تشخیص سن تخم ها را آسان تر می کند.

آیا می توان تخم مرغ تاریخ مصرف گذشته خورد؟

اما اگر آنها را به درستی نگهداری کنید، تخم‌مرغ‌ها در واقع می‌توانند بسیار بیشتر از تاریخ انقضا باقی بمانند و همچنان برای خوردن بی‌خطر باشند.

بنابراین پاسخ کوتاه این است که بله، خوردن تخم مرغ تاریخ مصرف گذشته می تواند بی خطر باشد.

از سوی دیگر، تخم‌مرغ‌هایی که آلوده شده‌اند یا به‌طور نامناسب نگهداری می‌شوند، می‌توانند فاسد شده و حاوی باکتری‌های مضر باشند. بنابراین، دانستن تفاوت بین تخم مرغ های تاریخ مصرف گذشته اما سالم و تخم مرغ های فاسد بسیار مهم است.

این مقاله توضیح می دهد که چه زمانی خوردن تخم مرغ های تاریخ مصرف گذشته بی خطر است و چگونه تخم مرغ های خود را برای حداکثر تازگی نگهداری کنید.

ماندگاری تخم مرغ چقدر است؟

تخم مرغ های با پوست که شسته شده اند و در یخچال نگهداری می شوند به طور متوسط ​​۳ تا ۵ هفته تازه می مانند (۱).

در مقایسه با سایر پروتئین های فاسد شدنی، تخم مرغ ها در واقع ماندگاری قابل توجهی طولانی تری دارند. پس از باز شدن، بیشتر شیر و گوشت ها حداکثر تا ۱ هفته در یخچال تازه می مانند (۱).

با این حال، وقتی تخم‌مرغ‌ها را از فروشگاه می‌خرید، تشخیص اینکه چه مدت در قفسه نشسته‌اند و بعد از آوردن آنها به خانه چقدر دیگر تازه می‌مانند، دشوار است.

این جایی است که برچسب های تاریخ چاپ شده روی کارتن تخم مرغ مفید است. برچسب‌های تاریخ به شما کمک می‌کنند تا تعیین کنید تخم‌مرغ‌های شما چه مدت تازه و ایمن می‌مانند.

تخم‌مرغ‌ها اغلب با تاریخ پردازش و بسته‌بندی یا تاریخ انقضا برچسب‌گذاری می‌شوند، اگرچه ممکن است بسته به منبع و مقررات منطقه شما، برخی از تخم‌مرغ‌ها اصلاً برچسب تاریخ نداشته باشند.

در اینجا تعدادی از رایج ترین برچسب های تاریخ روی کارتن های تخم مرغ  آورده شده است (۲):

  • بهترین زمان مصرف. اگر تخم مرغ ها را قبل از این تاریخ که توسط سازنده تعیین شده است بخورید، کیفیت و طعم اوج خواهند داشت. تا زمانی که تخم‌مرغ‌ها علائم فساد را نشان ندهند، همچنان می‌توان آن‌ها را فروخت و بعد از این تاریخ خوردن آن بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود.
  • فروش. این تاریخ نمی تواند بیش از ۳۰ روز پس از تاریخ بسته بندی تخم ها باشد. در تاریخ فروش، تخم ها ممکن است حدود ۴ هفته سن داشته باشند.
  • انقضا. این روش دیگری برای برچسب زدن تاریخ “فروش تا” است.
  • تاریخ بسته بندی این یادداشت روزی است که تخم مرغ ها پردازش شده و در کارتن بسته بندی شدند. به عنوان یک عدد سه رقمی از ۱ تا ۳۶۵ نمایش داده می شود.
بیشتر بخوانید
زغال اخته : حقایق تغذیه و سلامتی

با نگهداری مناسب، تخم‌مرغ‌ها معمولاً ۳ تا ۵ هفته بعد از تاریخ بسته‌بندی تازه می‌مانند – تاریخی که آنها جمع‌آوری، تمیز و در یخچال نگهداری شدند.

بعد از ۵ هفته، تخم مرغ های شما ممکن است شروع به کاهش طراوت کنند. آنها ممکن است طعم و رنگ خود را از دست بدهند و حتی ممکن است بافت آن تا حدودی تغییر کند. با گذشت هفته ها، حتی اگر آنها را در یخچال نگهداری کنید، کیفیت تخم مرغ ها کاهش می یابد.

با این حال، تا زمانی که آنها عاری از آلودگی باکتری یا کپک باقی بمانند، ممکن است برای روزها یا هفته‌ها بیشتر برای خوردن بی‌خطر باشند.

خلاصه

تخم مرغ ها به طور متوسط ​​بین ۳ تا ۵ هفته ماندگاری دارند. با نگهداری مناسب، بیشتر تخم‌مرغ‌ها بعد از ۵ هفته هنوز برای خوردن بی‌خطر هستند، اگرچه کیفیت و تازگی آنها احتمالاً کاهش می‌یابد.

خطرات خوردن تخم مرغ تاریخ مصرف گذشته

یک یادداشت سریع

خوردن تخم مرغ تاریخ مصرف گذشته ممکن است اصلاً دلیلی برای نگرانی نداشته باشد. تا زمانی که آنها به درستی پردازش، ذخیره و پخته شده باشند، احتمالاً بعد از خوردن تخم‌مرغ‌هایی که چند روز یا چند هفته از تاریخ انقضای آنها گذشته است، تفاوتی مشاهده نخواهید کرد.

از سوی دیگر، اگر تخم مرغ فاسد شده باشد یا به باکتری هایی مانند سالمونلا، خوردن آن می تواند عواقب خطرناکی داشته باشد (۳، ۴، ۵).

تخم مرغ یک ماده غذایی پرخطر برای رشد سالمونلا است که نوعی باکتریست که در دستگاه گوارش حیوانات و انسان ها زندگی می کند و بر دستگاه گوارش تأثیر می گذارد (۶، ۷، ۸).

سالمونلا یکی از شایع ترین علل بیماری های ناشی از غذا هستند که عوارض جانبی مانند تب، درد معده، استفراغ و اسهال ایجاد می کنند (۴).

ممکن است که سالمونلا ممکن است هنگام خرید تخم مرغ در داخل یا خارج آنها وجود داشته باشد. حتی زمانی که تخم مرغ ها در یخچال هستند، باکتری ها می توانند به تکثیر خود ادامه دهند.

بیشتر بخوانید
آیا نودل رامن فوری برای شما بد است یا خوب؟

این بدان معنی است که حتی اگر در مورد نگهداری تخم مرغ تازه همه چیز را به درستی انجام دهید، ممکن است هنوز احتمال کمی وجود داشته باشد که از این بیماری بیمار شوید.

بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های ناشی از غذا از طریق تخم مرغ آلوده این است که همیشه تخم مرغ های خود را تا حداقل دمای داخلی ۱۶۰ درجه فارنهایت (۷۱ درجه سانتیگراد) بپزید (۳، ۷، ۹).

دماسنج اجاق گاز در دست نیست؟ نگران نباشید – فقط مطمئن شوید که تخم‌مرغ‌ها را تا زمانی بپزید که زرده‌ها سفت شوند و سفیده‌ها دیگر روان یا شفاف نباشند.

چه کسانی باید از تخم مرغ تاریخ مصرف گذشته خودداری کنند؟

برخی از افراد ممکن است بیش از سایرین در معرض ابتلا به بیماری تخم مرغ باشند.

زیرا کودکان خردسال، افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری های مداوم در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سالمونلا هستند. لذا بهتر است از تخم مرغ تاریخ مصرف گذشته، فاسد و خام خودداری کنند (۳، ۴).

اکثر مردم از سالمونلا بهبود  می یابند و عفونت ها و علائم آنها تنها پس از چند روز فروکش می کند. با این حال، در جمعیت های پرخطر، این بیماری بیشتر نگران کننده است، زیرا می تواند باعث عوارض تهدید کننده زندگی شود که نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد.

خلاصه

تخم مرغ هایی که تاریخ مصرف آنها تمام شده اما فاسد نشده اند ممکن است خوردن آنها کاملاً خوب باشد. با این حال، خوردن تخم مرغ های قدیمی که آسیب دیده یا آلوده شده اند، شما را در معرض خطر ابتلا به این باکتری قرار می دهد. سالمونلا.

چگونه بفهمیم تخم مرغ ها خراب شده اند؟

فقط به این دلیل که یک تخم مرغ برچسب تاریخ نشان داده شده روی کارتن خود را چسبانده است، لزوماً به این معنی نیست که خراب شده است.

با این وجود، تاریخ انقضا یکی از ابزارهای کاربردی است که می توانید برای تعیین اینکه آیا تخم مرغ ها فاسد شده اند یا خیر، استفاده کنید.

اگر تخم‌ها هنوز در عرض چند روز یا چند هفته از تاریخ انقضا باقی مانده‌اند و شما آنها را با خیال راحت در یخچال نگهداری می‌کنید، به احتمال زیاد از بین نرفته‌اند – اگرچه ممکن است کیفیت آنها کاهش یافته باشد.

اگر تاریخ انقضای روی کارتن تخم‌مرغ‌ها به‌خوبی گذشته است، احتمالاً باید قبل از تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا هنوز برای خوردن آن بی‌خطر هستند یا خیر، آن‌ها را ارزیابی کنید.

در اینجا چند راه ساده برای تصمیم گیری در مورد خراب شدن تخم مرغ وجود دارد:

  • آنها را بو کنید. تخم مرغ فاسد پخته یا خام، احتمالا بوی تند و بدی می دهد. در برخی موارد، ممکن است بتوانید بوی تخم مرغ فاسد را از طریق پوسته آن حس کنید، اما این بو قطعاً زمانی که تخم مرغ را شکافتید، مشهود خواهد بود.
  • آنها را از داخل و خارج نگاه کنید. تخم مرغی که برای خوردن آن بی خطر است نباید پوسته آن ترک خورده داشته باشد، علائمی از کپک زدگی یا تغییر رنگ آشکار زرده یا سفیده نداشته باشد.
  • با دلت برو همانطور که گفته می شود، “وقتی شک دارید، آن را بیرون بیندازید.” اگر احساس روده به شما می گوید که تخم مرغ های شما شروع به فاسد شدن کرده اند، بهتر است آنها را نخورید.

خلاصه

برخی از نشانه های فاسد شدن تخم مرغ عبارتند از بوی تند یا بدی که از داخل یا خارج می آید، لجن یا کپک روی پوسته آن رشد می کند و سفیده یا زرده تغییر رنگ داده است.

نکاتی در مورد نگهداری تخم مرغ برای تازه ماندن

اگرچه تخم‌مرغ‌ها برای همیشه دوام نمی‌آورند، اما تمیز کردن و نگهداری مناسب می‌تواند آن‌ها را برای مدت طولانی ایمن و تازه نگه دارد. این روش ها همچنین به جلوگیری از رشد باکتری ها (۱۰).

بیشتر بخوانید
برگ های تارو: تغذیه، فواید، و کاربرد

در اینجا چند نکته در هنگام نگهداری تخم مرغ برای ایمنی و ماندگاری طولانی باید در نظر بگیرید:

۱. بدانید که آیا تخم مرغ شما شسته شده است

بسیاری از مردم تخم‌مرغ‌های خود را در یخچال نگهداری می‌کنند، اگرچه ممکن است شنیده باشید که تخم‌مرغ‌های تازه مزرعه را می‌توان دقیقاً روی میز شما نگهداری کرد.

درست است که تخم‌مرغ‌ها را می‌توان برای مدت کوتاهی با خیال راحت روی میز نگه داشت – تا زمانی که شسته نشده باشند و در دمای اتاق ثابت نگهداری شوند.

هنگامی که تخم مرغ شسته می شود، احتمال انتقال باکتری هایی مانند سالمونلا از بیرون پوسته به داخل هست (۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۳).

بنابراین، فقط تخم‌مرغ‌هایی که شسته نشده‌اند را می‌توان با خیال راحت روی میز نگهداری کرد.

حتی در این صورت، دماهای بالاتر و نوسانات دما ممکن است زودتر از تخم مرغ‌هایی که در یخچال نگهداری می‌شوند، باعث فاسد شدن و کاهش کیفیت آن‌ها شود (۳، ۷، ۱۳، ۱۴).

۲. تخم مرغ های خود را در یخچال نگهداری کنید

بهترین راه برای نگهداری تخم مرغ در یخچالی است که در دمای حدود ۴۰ درجه فارنهایت (۴ تا ۵ درجه سانتیگراد) تنظیم شده است. کارشناسان منجمد کردن تخم‌مرغ‌ها را توصیه نمی‌کنند زیرا محتویات داخل آن احتمالاً منبسط شده و به پوسته آسیب می‌رسانند (۱).

چند مطالعه آزمایشگاهی همچنین نشان می دهد که دماهای سردتر و یخچال به طور قابل توجهی احتمال آلوده شدن تخم مرغ را به سالمونلا کاهش می دهد (۱۱، ۱۵، ۱۶).

بیشتر بخوانید
جوانه های خام: فواید و خطرات بالقوه

به همین دلیل، آژانس‌هایی مانند مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) در ایالات متحده توصیه می‌کنند که از تخم مرغ‌های بدون یخچال به طور کامل دوری کنید (۴).

اگر می توانید، از نگهداری تخم مرغ در درب یخچال خودداری کنید و در عوض آنها را در قفسه ای در قسمت اصلی یخچال قرار دهید. درب اغلب گرم ترین نقطه است زیرا بیشتر اوقات در معرض هوای آزاد قرار می گیرد.

تا زمانی که تخم‌مرغ‌های شما در یخچال هستند، چیز سنگینی را روی آن قرار ندهید که به پوسته آن آسیب برساند و برای جلوگیری از انتشار باکتری، آن‌ها را از گوشت خام دور نگه دارید.

دانشمندان همچنان به کشف روش های جدید برای عاری کردن سالمونلا و باکتری های دیگر از تخم مرغ ها ادامه می دهند مانند پوشش تخم مرغ در بیوفیلم های گیاهی که به جلوگیری از ورود باکتری ها کمک می کند (۱۷، ۱۸).

با این حال، بهترین راه برای نگهداری تخم‌مرغ‌ها برای ایمنی و تازگی ممکن است صرفاً نگهداری آنها در یخچال باشد.

۳. اگر در معرض خطر بیشتری هستید، تخم مرغ پاستوریزه را انتخاب کنید

در طول پردازش، تخم‌مرغ‌های پاستوریزه در آب گرم به اندازه کافی گرم می‌شوند تا باکتری‌های بیرونی پوسته را بدون پختن تخم‌مرغ از بین ببرند. بنابراین، کمتر احتمال دارد که حاوی سالمونلا یا باکتری های دیگر باشند. تخم مرغ پاستوریزه انتخاب خوبی برای افرادی است که در معرض خطر بالاتری هستند (۷).

به خصوص اگر بیمار، باردار، کودک یا یک فرد مسن با سیستم ایمنی ضعیف هستید، استفاده از تخم مرغ پاستوریزه ایده خوبی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های ناشی از غذا است (۶).

تخم مرغ پاستوریزه همچنین در دستور العمل هایی که به تخم مرغ خام نیاز دارند، مانند سس سزار یا سس هلندز مفید هستند (۴).

خلاصه

بهتر است تخم‌مرغ‌ها را در قفسه‌های یخچال و ترجیحاً دور از در نگهداری کنید و از گوشت خام دور نگه دارید.

خلاصه

یکی از فواید تخم مرغ ماندگاری طولانی آن است.

با نگهداری آن ها در یخچال، می توانید تخم مرغ های خود را برای چندین هفته سالم و تازه نگه دارید.

با این حال، تخم‌مرغ‌ها می‌توانند تحت شرایط خاصی فاسد شوند، و هر تخم‌مرغی – در یخچال یا نه – پتانسیل آلوده شدن به سالمونلا را دارد. بنابراین بهتر است تخم مرغ ها را قبل از خوردن کاملاً بپزید.