بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) یک بیماری مزمن پزشکی است که به دلیل ناتوانی قسمت تحتانی مری در عملکرد صحیح ایجاد می شود. در نتیجه، اسید و محتویات معده دوباره بالا می‌رود و بافت ظریف‌تر مری را به طور مکرر تحریک می‌کند. این منجر به احساس سوزش در قفسه سینه (اغلب سوزش سر دل) و تحریک مری می شود.

با توجه به کالج آمریکایی گوارش، بیش از ۶۰ میلیون آمریکایی حداقل یک بار در ماه علائم سوزش سر دل و رفلاکس اسید را دارند. اما هنگامی که علائم رفلاکس اسید بیش از دو بار در هفته رخ می دهد، می تواند منجر به GERD شود. در ایران نیز موارد ابتلا بسیار بالاست.

هنگامی که GERD درمان نشود، می تواند باعث ایجاد شرایط مداوم بدی شود. اینها شامل درد شکم، درد قفسه سینه، مشکل در بلع، آسیب به مری و افزایش خطر ابتلا به سرطان مری است.

پزشکان چندین عامل خطر را برای ایجاد GERD شناسایی کرده اند. این شامل:

بهترین نوشیدنی های الکلی برای افراد مبتلا به GERD
  • رژیم غذایی
  • فتق هیاتال
  • داروهای خاص
  • چاقی
  • بارداری
  • سیگار کشیدن

برای برخی افراد، الکل نیز یکی از عوامل موثر است. در حالی که الکل باعث رفلاکس اسید نمی شود که منجر به GERD در همه افراد می شود، ممکن است نوشیدن الکل علائم GERD را برای برخی افراد بدتر کند.

تحقیق در مورد الکل و GERD

محققان چندین مطالعه انجام داده‌اند تا مشخص کنند کدام نوع الکل علائم را بیشتر از سایرین تشدید می‌کند. نتایج غیر قطعی بوده است. هنوز مشخص نیست که کدام نوشیدنی های الکلی ممکن است برای افراد مبتلا به GERD بهتر از سایر نوشیدنی ها باشد. به نظر می رسد الکل در سطوح مختلف با معده و مری تعامل دارد. این می تواند منجر به ریفلاکس اسید و تحریک علائم GERD در افراد خاص شود.

بیشتر بخوانید
اثرات مخلوط ریتالین و الکل

تحقیق در مورد شراب

تحقیقات منتشر شده در Gastroenterology نشان داد که نوشیدن شراب می تواند خطر ابتلا به رفلاکس ازوفاژیت یا تحریک پوشش مری را کاهش دهد. با این حال، بررسی دیگری نشان داد که شراب قرمز و سفید هر دو میزان اسید تولید شده در معده شما را افزایش می دهند. این شما را در معرض خطر بدتر شدن ریفلاکس قرار می دهد.

تحقیق در مورد آبجو

مطالعه دیگری اثرات آبجو و شراب را بر رفلاکس اسید مورد بررسی قرار داد. این مطالعه از ۲۵ فرد مبتلا به GERD خواسته شد تا یک وعده شراب سفید، آبجو یا آب بنوشند و سپس اندازه گیری شد که آیا هر نوشیدنی باعث افزایش رفلاکس می شود یا خیر. محققان دریافتند که هم آبجو و هم شراب باعث رفلاکس در مردان و زنان در مقایسه با نوشیدن آب می شود.

توصیه هایی برای نوشیدن الکل با GERD

در حالی که الکل یک عامل کمک کننده شناخته شده در رفلاکس اسید است، اما تأثیر متفاوتی روی افراد می گذارد. این بدان معناست که ممکن است بتوانید با GERD از نوشیدنی های الکلی در حد اعتدال لذت ببرید. فرد دیگری که مبتلا به GERD است ممکن است پس از نوشیدن مقدار کمی الکل علائم سوزش سر دل را بدتر کند.

بیشتر بخوانید
آلرژی به الکل: علائم و درمان

چند نکته کلی وجود دارد که همه افراد مبتلا به GERD می توانند برای کاهش احتمال احساس علائم رفلاکس مرتبط با الکل از آنها پیروی کنند. این موارد شامل موارد زیر است:

  • خود را به یک نوشیدنی محدود کنید. یک وعده نوشیدنی است معادل به یک آبجو معمولی ۱۲ اونس، ۸ تا ۹ اونس مشروب مالت، یک لیوان شراب ۵ اونس، یا یک لیوان ۱.۵ اونس مشروب مقطر.
  • ۲-۳ ساعت قبل از خواب از مصرف الکل خودداری کنید. صاف دراز کشیدن بلافاصله پس از نوشیدن می تواند خطر ابتلا به رفلاکس اسید در شب را افزایش دهد. این به این دلیل است که الکل می تواند قسمت تحتانی مری را شل کند و اسید معده شما را راحت تر کند.
  • یک دفترچه رژیم غذایی از تمام غذاها و نوشیدنی هایی که مصرف می کنید نگه دارید، و توجه داشته باشید که چه زمانی علائم شدیدتر GERD را تجربه می کنید. اگر الگویی بین نوشیدن یک نوشیدنی الکلی خاص و علائم خود مشاهده کردید، ممکن است بتوانید آن نوشیدنی را کاهش دهید تا علائم GERD خود را به حداقل برسانید.

همچنین ممکن است در نظر بگیرید که چه چیزی را با نوشیدنی های الکلی خود مخلوط می کنید. برخی از افراد ممکن است از آب پرتقال یا نوشیدنی های گازدار به عنوان مخلوط کن برای نوشیدنی های مشروب خود استفاده کنند. این نوشیدنی های غیر الکلی همچنین به عنوان تشدید کننده رفلاکس اسید شناخته شده اند. تغییر به یک آب میوه کم اسید مانند آب سیب یا هویج یا مخلوط کردن یک نوشیدنی با آب ممکن است به کاهش علائم GERD شما کمک کند. در اینجا چند نمونه از گزینه های دیگر نوشیدنی در صورت رفلاکس اسید معده آورده شده است.

بیشتر بخوانید
سندرم ترک الکل علائم، علل، درمان و موارد دیگر

برخی افراد هنگام نوشیدن سیگار نیز سیگار می کشند. مصرف تنباکو با رفلاکس اسید و ایجاد GERD مرتبط است. این به این دلیل است که تنباکو می تواند اسید معده را تحریک کند و باعث شل شدن عضلات بین مری و معده شود. تنباکو همچنین می تواند به طور مستقیم به سلول های مری و معده آسیب برساند. وقتی با الکل ترکیب شود، مواد سرطان‌زای ناشی از سیگار راحت‌تر وارد این سلول‌ها می‌شوند. این ترکیب، همراه با GERD درمان نشده، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

رژیم غذایی شما چه تاثیری بر GERD دارد؟

برخی غذاها و نوشیدنی ها، از جمله الکل، با افزایش رفلاکس اسید و ایجاد GERD مرتبط هستند. این شامل:

  • نوشیدنی های کافئین دار
  • شکلات
  • قهوه
  • غذاهای چرب یا پرچرب
  • نعناع تند
  • محصولات مبتنی بر گوجه فرنگی
  • غذاهای ادویه دار

در حالی که برخی از غذاها و نوشیدنی های شناخته شده وجود دارند که باعث رفلاکس اسید می شوند، علائم شما ممکن است منحصر به فرد باشد. ممکن است بتوانید یک کاسه اسپاگتی را بدون مشکل بخورید، اما یک لیوان شراب باعث ناراحتی شدید شما می شود. دانستن اینکه چه چیزی باعث رفلاکس اسید شما می شود، بخش مهمی از کمک به شما برای تسکین علائم است. این غذاها را امتحان کنید که ممکن است به رفلاکس اسید شما کمک کند.

بیشتر بخوانید
آیا مخلوط کردن استامینوفن و الکل بی خطر است؟

محرک های خود را شناسایی کنید

GERD یک بیماری مزمن است که باعث علائم ناراحت کننده و حتی دردناک می شود. می تواند با مصرف برخی غذاها و نوشیدنی های موجود در رژیم غذایی شما تشدید شود. یکی از عوامل شناخته شده الکل است، اما همه افراد را یکسان تحت تاثیر قرار نمی دهد. برخی تحقیقات نشان داده اند که الکل علائم رفلاکس اسید را کاهش می دهد در حالی که تحقیقات دیگر نشان داده اند که آنها را تشدید می کند. با شناسایی محرک های فردی خود برای رفلاکس اسید، می توانید انتخاب کنید که آیا ترجیح می دهید از شراب، آبجو یا مشروب به عنوان راهی برای کاهش علائم رفلاکس اسید خود و کاهش احتمال ابتلا به GERD خودداری کنید.