آیا سوسیس و کالباس در رژیم کتوژنیک مجاز است و آیا اصلا برای شما خوب است؟
گوشت یک ماده غذایی اساسی بسیار محبوب برای رژیمهای کتوژنیک است، زیرا پروتئین و چربی رژیم غذایی را فراهم میکند، دو ماکرو اصلی که رژیمهای کتو به دنبال آن هستند. با این اوصاف، همه انواع گوشت برابر نیستند. به عنوان مثال، امروز نگاهی دقیق به نوع کالباس یاژامبون وسوسیس خواهیم داشت.
چه چیزی ژامبون و سوسیس را به انتخاب محبوبی برای رژیم های کم کربوهیدرات تبدیل می کند؟
اولین چیزی که ما قصد داریم به آن نگاهی بیندازیم این است که در وهله اول ژامبون و سوسیس (البته نوع اصلی آن) را به یک گزینه محبوب غذایی کم کربوهیدرات تبدیل کرده است. با در نظر گرفتن این موضوع، در اینجا سه دلیل اصلی برای محبوبیت ژامبون آورده شده است:
- ژامبون یک گزینه گوشت خوشمزه است که پروتئین با کیفیت بالایی دارد و در عین حال مقدار کمی چربی اشباع شده حیوانی را نیز دارد.
- همچنین به طور شگفت انگیزی سرشار از چندین ریز مغذی ضروری کلیدی است که به ارتقای سلامت و تندرستی کلی کمک می کند.
- ژامبون به راحتی در انواع غذاهای کم کربوهیدرات محبوب گنجانده می شود. وقتی با تخم مرغ همراه شود، به عنوان یک غذای اصلی صبحانه محبوب است.
کابلس و سوسیس کتو؟
ژامبون و سوسیس مطمئناً یک گوشت ۱۰۰٪ کتوژنیک پسند است.
چیزی که ژامبون و سوسیس را به یک غذای کتو عالی تبدیل می کند این واقعیت است که ترکیب فوق العاده ای از پروتئین، چربی رژیمی و مواد مغذی ضروری را در یک بسته خوشمزه و کم کربوهیدرات دارند.
با توجه به آنچه گفته شد، ما احساس می کنیم که یادآوری این نکته نیز مهم است که در واقع خطرات سلامت خاصی وجود دارد که با مصرف گوشت های پخته شده مانند ژامبون و سوسیس همراه بوده است، با این حال این ها مربوط به موارد بی کیفیت است.
ژامبون و سوسیس های طبیعی فقط از نمک و ادویه ها استفاده می کنند که هر دو کاملاً در رژیم های کتو و به طور کلی رژیم های غذایی سالم هستند. اما اگر آنها با مواد نگهدارنده مصنوعی پخته شده اند و حاوی نیتریت و نیترات هستند، (مثل انواع تجاری) این نوع ژامبون و سوسیس پخته شده توصیه نمی شود.
علاوه بر این، ژامبون و سوسیس میتواند سرشار از سدیم باشد. به طور معمول، این فقط برای افرادی با سطح فشار خون بالا است که به آنها توصیه شده است مصرف سدیم خود را محدود کنند. برای رژیم کتوژنیک، سدیم معمولاً یک افزودنی خوشایند در رژیم غذایی، نمک برای کمک به دوباره سازی سطوح الکترولیت است.
البته، خطرات مرتبط با مصرف ژامبون و سوسیس را می توان به راحتی با مصرف متعادل آن و با انتخاب انواعی از ژامبون که به طور طبیعی فقط با نمک و ادویه جات ترشی جات به جای مواد نگهدارنده مضر درمان می شوند، کاهش داد. با در نظر گرفتن این موضوع، توصیه ژامبون و سوسیس (در حد اعتدال) به کسانی که رژیم کتو دارند، بسیار آسان می شود.
حقایق تغذیه ژامبون و سوسیس
با توجه به وجود انواع تجاری کالباس و سوسیس مواد مغذی هر مارک متفاوت است.
اما در اینجا مواد مغذی تقریبی برای یک وعده ۱۰۰ گرمی ژامبون بدون استخوان اصل (۵٪ چربی) جهت آشنایی آمده است:
- ۱۴۵ کالری
- ۶ گرم چربی رژیمی
- ۲۱ گرم پروتئین
- ۱.۵ گرم کربوهیدرات
- ۰ گرم فیبر غذایی
- ۰ گرم شکر
- ۵۳ میلی گرم کلسترول
- ۱۲۰۳ میلی گرم سدیم
- ۲۸۷ میلی گرم پتاسیم
سوسیس و کالباس ایرانی در رژیم کتوژنیک
اگر شما به محصولات اصلی و خارجی دسترسی دارید ممکن است بسیار راحتتر انتخاب و اعتماد کنید بهرحال اگر از اصالیت و مرغوبیت محصول مطمئن هستید می توانید بدون مشکلی این محصولات را از نوع بالای ۹۰ درصد انتخاب کنید اما در مصرف آنها بدلیل وجود مواد نگهدارنده اعتدال را رعایت کنید.
اما بهتر است سعی کنید در خانه تهیه کنید. در اینجا چند روش تهیه از سایت نمناک آورده شده است:
طرز درست کردن کالباس مرغ با طعمی دلپذیر
کالباس مرغ از محبوب ترین مواد غذایی است که میان کودکان و نوجوانان طرفداران بسیاری دارد. البته خیلی افراد به دلیل اینکه از طریقه تهیه آن مطمئن نیستند سعی می کنند کمتر از این ماده غذایی استفاده کنند. شما می توانید با تهیه کالباس خانگی سالم با گوشت مرغ می توانید با اطمینان از این ماده غذایی استفاده کنید. طرز تهیه کالباس ساده خانگی را در این بخش از آشپزخانه بخوانید.
مواد لازم طرز تهیه کالباس
مواد لازم | میزان لازم |
مرغ | ۵۰۰گرم |
سیر | ۲ حبه |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
هویج | ۱ عدد |
قارچ | ۵۰ گرم |
آرد گندم | ۱ ق غ سر پر |
روغن زیتون | ۲ ق غ |
نمک | ۱ ق چ |
فلفل سیاه و قرمز | ۱/۲ ق چ |
آویشن | ۱/۲ ق چ |
زنجبیل | ۱/۲ ق چ |
پودر سیر | ۱/۲ ق چ |
جوز هندی | ۱/۲ ق چ |
تخم گشنیز | ۱/۲ ق چ |
پاپریکا | ۱/۲ ق چ |
پودر هل | ۱/۲ ق چ |
پودر دارچین | ۱/۲ ق چ |
طرز تهیه کالباس مرغ خانگی با طعمی لذیذ
مرحله اول :
برای تهیه کالباس خانگی ابتدا مرغ را از استخوان جدا کنید سپس سه مرتبه آن را چرخ کنید و در ظرفی مناسب بریزید.
مرحله دوم :
یک عدد زرده تخم مرغ را به مرغ چرخ شده اضافه کنید.
مرحله سوم :
۲ حبه سیر را پوست بگیرید سپس آن را شسته و صورت ریز رنده کنید و به مرغ اضافه کنید.
مرحله چهارم :
ادویه های گفته شده که شامل (نمک، فلفل سیاه و قرمز،پاپریکا، تخم گشنیز، پودر زنجبیل، پودر هل، پودر دارچین، جوز هندی، آویشن، پودر سیر) را به مرغ اضافه کنید. بسیاری از افراد از مقدار میخک نیز در تهیه کالباس استفاده می کنند این کار ذائقه ای می باشد. شما می توانید برخی از ادویه ها را حذف برخی دیگر را اضافه کنید.
مرحله پنجم :
آرد گندم را نیز به مواد مرغ اضافه کنید و شروع کنید به ورز دادن تا مواد کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. برای راحتی کارتان می توانید از غذاساز نیز استفاده کنید این کار سلیقه ای می باشد.
مرحله ششم :
پس از این که تمام مواد را ورز دادید روغن را به مواد اضافه کنید و شروع به ورز دادن بکنید.
مرحله هفتم :
قارچ هایی را که شسته اید را به صورت اسلایسی خرد کنید. و به مرغ اضافه کنید. شما می توانید در این مرحله قارچ ها را بلانچ کنید بدین منظور روی قارچ ها آب جوش بریزید و ۳ دقیقه صبر کنید. هم اکنون قارچ ها را در آب یخ فرو ببرید.
مرحله هشتم :
یک عدد هویج را پوست بگیرید سپس آن را بشویید و با مقداری آب بگذارید تا بپزد.
مرحله نهم :
هویج پخته شده را نگینی ریز خرد کنید. در ادامه هویج خرد شده را به مرغ اضافه کنید. نحوه خرد کردن هویج نیز کاملا سلیقه ای می باشد.
مرحله دهم :
مواد مرغ را خوب ورز دهید تا هویج و قارچ در مرغ ترکیب شود. شما می توانید از پسته درسته و یا خلالی نیز استفاده کنید.
مرحله یازدهم :
مواد کالباس را در سلفون یا ورقه های آلومینیومی بریزید و حالت مستطیل شکل به آن بدهید. برای راحتی کارتان می توانید از کاور های مخصوص کالباس استفاده کنید. مواد را در آن بریزید و دو طرف آن را به کمک نخ کلفت محکم ببندید تا هوای در کاور نماند.
اگر از ورقه های آلومینیومی استفاده کردید ابتدا یه ورقه در سطح کارتان باز کنید سپس مواد را در آن بریزید.
مرحله دوازدهم :
با کمک ورقه آلومینیومی کالباس را رول کنید سعی کنید کمی مواد را در آن فرم دهید و آن را به ابتدای ورقه بیاورید. سپس ۷ دور ورقه آلومینیومی را بپیچید.
مرحله دوازدهم :
کاملا ورقه را سفت کنید و کناره های آن را بپیچانید و با کمک یک نخ کناره های آن را محکم ببندید و سفت کنید.
مرحله سیزدهم :
در یک قابلمه مقدار مناسبی آب بریزید و کالباس را درون آن قرار دهید. میزان آب باید به اندازه ای باشد که روی سطح کالباس را بگیرد. درب قابلمه بگذارید تا حدود ۱/۵ ساعت با حرارت ملایم بپزد.
مرحله چهاردهم :
پس از پخت از قابلمه خارج کنید و حدود ۶ الی ۷ ساعت درون یخچال قرار دهید تا کالباس کاملا خنک شود. اگر عجله نداشت باشید ۱۲ ساعت ماندن در یخچال زمان مناسبی برای خنک شدن کالباس می باشد.
مرحله پانزدهم :
کالباس شما پس از خنک شدن حاضر است شما می توانید آن را برش بزنید و همین گونه استفاده کنید و اگر دوست داشتید آن را سرخ کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کالباس خانگی ساده
شما می توانید از میخک برای تهیه این مواد غذایی استفاده کنید.
به جای مرغ می توانید از هر گوشت دیگری استفاده کنید.
می توانید از آرد نشاسته نیز به جای آرد گندم استفاده کنید.
مواد درون مرغ سلیقه ای می باشد شما میتوانید هر کدام را که دوست دارید استفاده کنید.
شما میتوانید از پسته ،بادام ، باقلا سبز خام یا هر افزودنی دلخواه دیگری در مرحله آخر استفاده کنید چون در طعم و مزه کالباس تاثیری ندارد و فقط برای زیبایی کالباس استفاده میشود.
برای اینکه کالباس خوب منسجم شود رول های آن را محکم تر بپیچید و سر آن را خوب و محکم ببندید.
آب را بگذارید داخل فریزر و به مرحله یخ زدن که رسید بیرون بیاورید و هم بزنید و دوباره داخل فریزر بگذارید تا یک حالت آب و یخ درست شود مثل یخ در بهشت و یا آب و یخ پودری را میتوانید با گوشت کوب برقی درست کنید.
برای اینکه بافت کالباس از هم جدا نشوند منتظر بمانید تا کالباس کاملا سرد شود و بعد برش بزنید.
میزان استفاده از سیر بسته به ذائقه افراد می تواند بیشتر باشد.بهجای سیر از پودر سیر هم میتوانید استفاده کنید.
از فلفل سفید هم می توانید استفاده کنید.
در هنگام استفاده از گوشت قرمز در تهیه ی کالباس باید گوشت را بخارپز کنید.
اگر بخواهید در کالباس از پسته استفاده کنید باید حتما پسته را از شب قبل در آب خیس کنید.
نکات تکمیلی در مورد کالباس
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰دقیقه میباشد .
کالباس را می توانید در وعده نهار – میان وعده – شام – پیش غذا – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .
طرز تهیه سوسیس خانگی
این مطلب از سایت تاندوری ذکر می شود:
مواد لازم برای تهیه سوسیس خانگی
- گوشت ران گوساله: ۴۰۰ گرم
- مرغ بدون استخوان: ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ: یک عدد
- سیر رنده شده: ۲ حبه کوچک
- آرد سفید: ۲۰ گرم
- پودر نشاسته گندم: ۳۰ گرم
- پودر گوجه خشک: ۱ قاشق غذاخوری پر
- یخ پودر شده: ۲۲۰ گرم
- روغن مایع: ۱۱۰ گرم
- پیاز: ۱۵ گرم
- نمک ۱۲ گرم
- پودر فلفل سیاه: ۲ گرم
- پودر فلفل قرمز: ۱ گرم
- پودر جوز هندی: ۱ گرم
- دارچین: نیم گرم
- زنجبیل: نیم گرم
- پودر تخم گشنیز: ۲ گرم
- زیره سبز: ۱ گرم
دستور پخت و تهیه سوسیس خانگی
در ادامه با ما همراه شوید تا به شما دستور پخت و طرز تهیه سوسیس گوشت یا مرغ خانگی به عنوان یک غذای مقوی سالم و خوشمزه را آموزش دهیم.
مرحله اول: تهیه خمیر سوسیس
برای تهیه سوسیس خانگی با گوشت یا مرغ باید در ابتدا استخوان را از گوشت گوساله یا گوشت ران مرغ جدا کنید و آنها را ۲ تا ۳ مرتبه با درجه ریز چرخ کنید. گوشت چرخ کرده را در یک ظرف بریزید و درب آن گذاشته و به مدت ۴ ساعت در قسمت سرد یخچال قرار دهید. یا اینکه به مدت ۱.۵ ساعت در قسمت فریزر قرار دهید. بعد از گذشت این مدت گوشت را از یخچال بیرون آورده و آن را درون غذاساز بریزید و نمک و یخها را به آن اضافه کنید. سپس به مدت یک دقیقه این مواد را با هم مخلوط کنید. در ادامه آرد سفید، روغن مایع، تخم مرغ، نشاسته و ادویهها را اضافه کرده و روند هم زدن را ادامه دهید. وقتی که تمام مواد اولیه با هم ترکیب شدند و یک خمیر یکدست به دست میآید.
مرحله دوم: پر کردن سوسیس
قبل از اقدام به پر کردن خمیر سوسیس در پوششهای مخصوص پلاستیکی، پوششهای مورد نظر را درون آب ولرم قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا خنک شوند. سپس خمیر سوسیس به دست آمده را با دستگاه درون کاورهای مخصوص سوسیس خانگی بریزید. البته اگر چرخ گوشت شما سوسیسساز دارد، خمیر سوسیس را داخل دستگاه چرخ گوشت بریزید و کاور مخصوص را جلوی لوله سوسیسساز قرار دهید تا پر شود. در غیر اینصورت خمیر سوسیس را داخل قیف بریزید.
سپس دو سر کاور سوسیس را محکم بسته و با استفاده از نخ، سوسیسها را به اندازههای دلخواه تقسیم کنید. برای جلوگیری از چروک شدن کاور جهت تهیه سوسیس باید خمیر را داخل کاور به خوبی فشرده کنیم و قسمت ابتدایی و انتهایی آن را محکم ببندید.
نکته مهم دیگر درباره کاور کردن سوسیس این است که نباید هوا وارد کاور شود و به خوبی هواگیری شود. برای جلوگیری از پر شدن هوا در ابتدا به اندازه یک سوسیس کاور را پر کنید و با دست فشار دهید و با نخ آن را محکم ببندید سپس سوسیس بعدی را پر کنید.
مرحله سوم تهیه سوسیس: پخت سوسیس
جهت تهیه سوسیس خانگی با گوشت یا مرغ باید آنها بعد از کاور کردن درون ظرف حاوی آب ملایم و با جوشهای ریز یا هواپز قرار دهید. بعد از گذشت ۴۵ دقیقه سوسیسها را از آب خارج کرده و سریعا درون آب سرد بگذارید تا سریع خنک شود و خودش را بگیرد. اگر سوسیسهای شما زیاد بجوشد از نظر ظاهری دچار وارفتگی خواهد شد.
مرحله پنجم: آمادهسازی سوسیس خانگی
سوسیسهای آماده شده را باید ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم خوشمزهای بگیرند. این نوع سوسیس خانگی را میتوانید به مدت یک ماه در فریزر بگذارید و به تدریج مصرف کنید.
جایگزین های ژامبون و سوسیس در کتو
اگر ترجیح می دهید به جای ژامبون و سویس از نوع دیگری از گوشت استفاده کنید، خوش شانس هستید، گزینه های کتو زیادی در مورد گوشت وجود دارد. در واقع تمام گوشتها را می توانید جایگزین این دو کنید!
مطالب مرتبط:
سلام
تو ترکیبات سوسیس و کالباس آرد گندم و موادی مث گلوتن و نشاسته بکار رفته
پس چطور تو رژیم کتوژنیک خوردنشون مجازه ؟!
با سلام. به شرط مرغوب بودن محصول و بالای ۹۰درصد مشکلی نداره