وزن مواد غذایی خام وقتی پخته می شود چه تغییری می کند و روشهای مختلف پخت چه تأثیری بر وزن مواد غذایی دارد؟
در ادامه مبحث به ضریب پخت مواد غذایی پرداخته می شود.
وزن برنج، حبوبات، گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات در روشهای مختلف پخت چه تغییری می کند؟ این سوالاتی است که اغلب افرادی که می خواهند رژیم غذایی دقیقی داشته باشند می پرسند لذا در این مقاله که بر گرفته از کتاب “راهنمای مقیاسهای خانگی، ضرایب تبدیل و درصد غیرخوراکی مواد غذایی” است، ضرایب تبدیل مواد غذایی مختلف در روشهای متفاوت پخت ذکر شده است .
برای استفاده از آن کافی است وزن ماده غذایی خام را در ضریب مربوطه ضرب کنید. به عنوان مثال اگر ۱۰۰ گرم برنج خام دارید و می خواهید بدانید بعد از پخت به روش آبکش چند گرم می شود کافی است ۱۰۰ را در ضریب آن یعنی ۲.۷ ضرب کنید که جواب ۲۷۰ است.
سلام وقت بخیر خودتون می تونید این صفحه رو بصورت pdf سیو کنین.
بنده تو کانادا زندگی میکنم و پس از ۳۰ سال این یکی از اولین سایتهایی زبان فارسی است که در آن از عدد استفاده شده و به نظر کاملا درست و دقیق میاد. واقعا ممنون و متشکرم. میدونید تو ایران چرا همه مخصوصا در بالا دست از عدد و ارقام فراری هستن!! خوب برای همین هم این سایت مثل یک باد بهاری به دل من چسبید. مجدد ممنون
برنج قهوهای و کینوا را هم به جدول اضافه کنید
ممنون
مهدی جوادی
عالی بود مرسی از این دقت
بسیار عالی ، واقعاً اگر خانمهای خانهدار به این آمارها و ماخذها دسترسی داشته باشند، مطمئنا در طبخ روزانه از اضافه ماندن غذا پیشگیری خواهد شد .
خیلی ممنون از شما. عالی است ۰
خیلی ممنون
خیلی متشکرم بابت این مطلب خوب
واقعا بین ارزش غذایی خام و پخته مونده بودم و الان کاملا توجیه شدم و تونستم برنامه رژیم غذاییمو تکمیل کنم
متشکرم
سلام ببخشید من متوحه نشدم میخوام ببینم به طور مثال وقتی ۱۰ کیلو گوشت قرمز را اب پز میکنیم چند کیلو از اون گوشت بعد از اب پز شدن باقی میمونه؟
سلام. من ۱۰۳ گرم سینه مرغ خام رو آبپز کردم. وزنش بعد از پخت شد ۶۴ گرم. یعنی چیزی حدود ۳۸٪ از وزن اولیه اش کاسته شد. پس ضریب تبدیل سینه مرغ میشه ۰.۶۲.
الان قصد دارم لوبیا سفید رو هم امتحان کنم.
سلام کاش کالری کشمش پلویی خام به بخارپز رو هم میگفتید ؟
من با عدس پلو کشمش دم میذارم
خیلی ممنون بابت ارائه این اطلاعات
لطفا میگو رو هم اضافه میکنید
عالی
سلام ، خیلی خوب
آیا امکان دریافت فایل پی دی اف هست؟
ممنون
سلام وقت بخیر خودتون می تونید این صفحه رو بصورت pdf سیو کنین.
بنده تو کانادا زندگی میکنم و پس از ۳۰ سال این یکی از اولین سایتهایی زبان فارسی است که در آن از عدد استفاده شده و به نظر کاملا درست و دقیق میاد. واقعا ممنون و متشکرم. میدونید تو ایران چرا همه مخصوصا در بالا دست از عدد و ارقام فراری هستن!! خوب برای همین هم این سایت مثل یک باد بهاری به دل من چسبید. مجدد ممنون
واقعا عالی بود
بسیار عالی ممنون
سلام
لطفا میگو را هم اضافه کنید.
خوب بود.ممنون
بسیار عالی و کار راه بندار
خیلی ممنونم. پس برای تبدیل وزن پخته به خام باید این ضریب رو تقسیم کنیم؟ چون توی رژیم معمولاً وزن پخته میدن
با سلام بله دقیقاً