ضریب تبدیل مواد غذایی خام به پخته

وزن مواد غذایی خام وقتی پخته می شود چه تغییری می کند و روشهای مختلف پخت چه تأثیری بر وزن مواد غذایی دارد؟

در ادامه مبحث به ضریب پخت مواد غذایی پرداخته می شود.

وزن برنج، حبوبات، گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات در روش‌های مختلف پخت چه تغییری می کند؟ این سوالاتی است که اغلب افرادی که می خواهند رژیم غذایی دقیقی داشته باشند می پرسند لذا در این مقاله که بر گرفته از کتاب “راهنمای مقیاس‌‏های خانگی، ضرایب تبدیل و درصد غیرخوراکی مواد غذایی” است، ضرایب تبدیل مواد غذایی مختلف در روشهای متفاوت پخت ذکر شده است .

برای استفاده از آن کافی است وزن ماده غذایی خام را در ضریب مربوطه ضرب کنید. به عنوان مثال اگر ۱۰۰ گرم برنج خام دارید و می خواهید بدانید بعد از پخت به روش آبکش چند گرم می شود کافی است ۱۰۰ را در ضریب آن یعنی ۲.۷ ضرب کنید که جواب ۲۷۰ است.

راهنمای ضرایب تبدیل مواد غذایی خام به پخته

راهنمای ضرایب تبدیل مواد غذایی خام به پخته

ضرایب تبدیل غلات خام به پخته

ماده غذایی نوع پخت ضریب تبدیل
برنج خام به آبکش ۲.۷
برنج خام به کته ۲.۷
جو خام به آب پز ۳.۲
رشته آشی خام به آب پز ۲
رشته پلویی خام به آب پز ۲
گندم خام به آب پز ۲.۳
گندم (بلغور) خام به آب پز ۴.۲
ماکارونی (پیچ) خام به آبکش ۳
ماکارونی (رشته‏ ای) خام به آبکش ۲.۵
ورمشیل خام به آب پز ۳.۹
بیشتر بخوانید
فواید چغندر چیست؟

>> ضرایب تبدیل حبوبات خام به پخته

ماده غذایی نوع پخت ضریب تبدیل
باقلا خشک خام به آب پز ۲.۱
سویا خام به آب پز ۳.۸
عدس خام به آب پز ۲.۲
لپه خام به آب پز ۲
لوبیا چشم بلبلی خام به آب پز ۲.۴
لوبیا سفید خام به آب پز ۲.۱
لوبیا قرمز خام به آب پز ۲.۲
لوبیا چیتی خام به آب پز ۲.۲
ماش خام به آب پز ۲.۱
نخود خام به آب پز ۲

>> ضرایب تبدیل گوشت قرمز خام به پخته

ماده غذایی نوع پخت ضریب تبدیل
کباب برگ خام به کبابی ۰.۸۵
کباب چنجه خام به کبابی ۰.۶
کباب کوبیده خام به کبابی ۰.۸
گوشت چرخ کرده خام به سرخ شده ۰.۶
گوشت چرخ کرده خام به آب پز ۰.۶۵
گوشت گوساله یا گوسفند خام به آب پز ۰.۶
گوشت گوساله یا گوسفند خام به سرخ شده ۰.۷۰
گوشت گوساله یا گوسفند خام به سرخ شده آب پز ۰.۵۷
همبرگر خام به سرخ شده ۰.۶۸
بیشتر بخوانید
9 نوع از سالم ترین پنیرها

>> ضرایب تبدیل امعاء و احشاء خام به پخته

ماده غذایی نوع پخت ضریب تبدیل
جگر سفید گوسفند خام به آب پز ۰.۸۵
جگر گوسفند خام به کبابی ۰.۷۵
جگر گوسفند خام به سرخ شده ۰.۶
خرخره گوسفند خام به آب پز ۰.۸۵

>> ضرایب تبدیل فرآورده‏ های گوشت خام به پخته

ماده غذایی نوع پخت ضریب تبدیل
سوسیس خام به سرخ شده ۰.۸۴

>> ضرایب تبدیل گوشت مرغ خام به پخته

ماده غذایی نوع پخت ضریب تبدیل
گوشت مرغ خام به آب پز ۰.۸
گوشت مرغ خام به جوجه کباب ۰.۷۶
گوشت مرغ آب پز به سرخ شده ۰.۷۶

>> ضرایب تبدیل تخم مرغ خام به پخته

ماده غذایی نوع پخت ضریب تبدیل
تخم مرغ خام به آب پز ۱

>> ضرایب تبدیل گوشت ماهی خام به پخته

ماده غذایی نوع پخت ضریب تبدیل
ماهی جنوب خام به آب پز ۰.۸۵
ماهی جنوب خام به سرخ شده ۰.۷۵
ماهی جنوب خام به کبابی در فر ۰.۶۴
ماهی جنوب خام به بخارپز ۰.۸۳
ماهی شمال خام به آب پز ۰.۸۵
ماهی شمال خام به سرخ شده ۰.۶
ماهی شمال خام به کبابی در فر ۰.۶۳
ماهی شمال خام به بخارپز ۰.۸۵

>> ضرایب تبدیل سبزی‏ها خام به پخته

ماده غذایی نوع پخت ضریب تبدیل
اسفناج خام به آب پز ۰.۵۶
باقلا سبز خام به آب پز ۱.۱
بادمجان خام به آب پز ۰.۸۵
بادمجان خام به سرخ شده ۰.۹
بادمجان خام به کبابی بدون پوست ۰.۷۶
بادمجان دلمه ‏ای خام به آب پز ۰.۷
بیشتر بخوانید
14 غذای سالم غلات کامل (از جمله گزینه های بدون گلوتن)
بامیه خام به آب پز ۱.۲
بامیه خام به سرخ شده ۰.۶
بامیه خام به سرخ شده آب پز ۰.۸
پیاز خام به آب پز ۰.۷۴
پیاز خام به سرخ شده ۰.۲۶
پیاز خام به سرخ شده آب پز ۰.۵۲
پیاز خام به تفت داده ۰.۶۴
سبزی تیره خام به آب پز ۰.۸۷
سبزی تیره خام به سرخ شده ۰.۴۶
سبزی تیره سرخ شده به آب پز ۱.۶۸
سبزی تیره خام به سرخ شده آب پز ۰.۷۷
سیب زمینی پشندی خام به آب پز ۰.۹۵
سیب زمینی پشندی خام به سرخ شده ۰.۴۸
سیب زمینی پشندی خام به پخته در کوکو یا کتلت ۰.۶
سیر خام به آب پز ۱.۴
سیر خام به سرخ شده ۰.۴۹
شلغم خام به آب پز ۰.۹۵
فلفل سبز دلمه ‏ای خام به آب پز ۰.۸۸
قارچ خام به آب پز ۰.۵۶
قارچ خام به سرخ شده آب پز ۰.۸۳
قارچ خام به کبابی ۰.۹
کدو سبز خام به آب پز ۰.۹۵
کدو سبز خام به سرخ شده ۰.۶۳
کدو سبز خام به سرخ شده آب پز ۰.۹۵
کرفس خام به آب پز ۰.۹۶
کرفس خام به سرخ شده آب پز ۱.۱
کلم سفید خام به آب پز ۰.۹
کلم سفید خام به سرخ شده ۰.۴
گل کلم خام به آب پز ۰.۹۸
گوجه فرنگی خام به آب پز ۰.۷
گوجه فرنگی خام به سرخ شده ۰.۵۲
گوجه فرنگی خام به کبابی ۰.۹۳
لوبیا سبز خام به آب پز ۰.۹۴
لوبیا سبز خام به سرخ شده ۰.۶۴
لوبیا سبز خام به سرخ شده آب پز ۰.۸۶
نخود فرنگی خام به آب پز ۰.۹
هویج فرنگی خام به آب پز ۰.۹
بیشتر بخوانید
آیا مخلوط کردن استامینوفن و الکل بی خطر است؟

>> ضرایب تبدیل میوه‏ های خشک خام به پخته

ماده غذایی نوع پخت ضریب تبدیل
آلو بخارا خام به آب پز ۱.۲

>> ضرایب تبدیل روغن‏ ها و چربی ‏ها خام به پخته

ماده غذایی نوع پخت ضریب تبدیل
دنبه گوسفند خام به آب پز ۰.۶۴
۴.۵/۵ - (۲۳ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

21 دیدگاه دربارهٔ «ضریب تبدیل مواد غذایی خام به پخته;

  1. بسیار عالی ، واقعاً اگر خانم‌های خانه‌دار به این آمارها و ماخذها دسترسی داشته باشند، مطمئنا در طبخ روزانه از اضافه ماندن غذا پیشگیری خواهد شد .

    پاسخ
  2. خیلی متشکرم بابت این مطلب خوب
    واقعا بین ارزش غذایی خام و پخته مونده بودم و الان کاملا توجیه شدم و تونستم برنامه رژیم غذاییمو تکمیل کنم
    متشکرم

    پاسخ
  3. سلام ببخشید من متوحه نشدم میخوام ببینم به طور مثال وقتی ۱۰ کیلو گوشت قرمز را اب پز میکنیم چند کیلو از اون گوشت بعد از اب پز شدن باقی میمونه؟

    پاسخ
  4. سلام. من ۱۰۳ گرم سینه مرغ خام رو آبپز کردم. وزنش بعد از پخت شد ۶۴ گرم. یعنی چیزی حدود ۳۸٪ از وزن اولیه اش کاسته شد. پس ضریب تبدیل سینه مرغ میشه ۰.۶۲.

    الان قصد دارم لوبیا سفید رو هم امتحان کنم.

    پاسخ
  5. سلام کاش کالری کشمش پلویی خام به بخارپز رو هم میگفتید ؟
    من با عدس پلو کشمش دم میذارم

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر خودتون می تونید این صفحه رو بصورت pdf سیو کنین.

  6. بنده تو کانادا زندگی میکنم و پس از ۳۰ سال این یکی از اولین سایتهایی زبان فارسی است که در آن از عدد استفاده شده و به نظر کاملا درست و دقیق میاد. واقعا ممنون و متشکرم. میدونید تو ایران چرا همه مخصوصا در بالا دست از عدد و ارقام فراری هستن!! خوب برای همین هم این سایت مثل یک باد بهاری به دل من چسبید. مجدد ممنون

    پاسخ
  7. خیلی ممنونم. پس برای تبدیل وزن پخته به خام باید این ضریب رو تقسیم کنیم؟ چون توی رژیم معمولاً وزن پخته میدن

    پاسخ

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه