نوشیدنی های قندی می توانند به بسیاری از بیماری ها از جمله چاقی، دیابت نوع ۲ و پوسیدگی دندان کمک کنند. تحقیقات نشان داده است که نوشیدن یک قوطی کوکاکولا می تواند در عرض یک ساعت به بدن آسیب برساند.
با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، حدود نیمی از جمعیت ایالات متحده حداقل یک نوشیدنی شیرین در هر روز مصرف خواهد کرد. بزرگسالان جوان منظم ترین مصرف کنندگان نوشیدنی های شیرین هستند.
وجود دارد ۳۷ گرم (گرم) شکر اضافه شده، که معادل تقریباً ۱۰ قاشق چایخوری (قاشق چایخوری) در یک قوطی کولا است.
برای سلامتی مطلوب، سازمان بهداشت جهانی (WHO) مصرف را توصیه می کند بیش از ۶ قاشق غذاخوری شکر اضافه شده است روزانه. با نوشیدن تنها یک وعده کولا در روز، فرد به راحتی از این مقدار فراتر می رود.
مطالعه ۲۰۱۵ سالانه ۱۸۴۰۰۰ مرگ و میر جهانی را به مصرف نوشیدنی های شیرین نسبت می دهد.
در این مقاله به تاثیرات کولا بر بدن می پردازیم.
اثرات بر بدن
یک اینفوگرافیک توسط داروساز انگلیسی نیراج نایک نشان می دهد که یک قوطی ۳۳۰ میلی لیتری کوکاکولا می تواند در عرض ۱ ساعت پس از مصرف به بدن وارد کند. نایک اینفوگرافیک را بر اساس تحقیقات وید مردیت، نویسنده سلامتی، پایه گذاری کرد.
به گفته نایک، شیرینی شدید کوکاکولا که ناشی از محتوای قند زیاد آن است، باید به محض ورود به بدن فرد را وادار به استفراغ کند. با این حال، اسید فسفریک موجود در نوشیدنی، شیرینی آن را کاهش میدهد و به افراد این امکان را میدهد که نوشیدنی را کم نگه دارند.
Naik توضیح می دهد که سطح قند خون در عرض ۲۰ دقیقه پس از نوشیدن کولا به طور چشمگیری افزایش می یابد و باعث انفجار انسولین می شود. سپس کبد مقادیر بالای قند را به چربی تبدیل می کند.
اثرات مشابه هروئین
در عرض ۴۰ دقیقه، بدن تمام کافئین کولا را جذب کرده است. این کافئین باعث گشاد شدن مردمک ها و افزایش فشار خون می شود. در این مرحله، کوکاکولا گیرنده های آدنوزین در مغز را مسدود کرده و از خواب آلودگی جلوگیری می کند.
تنها ۵ دقیقه بعد، تولید دوپامین افزایش یافته است. دوپامین یک انتقال دهنده عصبی است که به کنترل مراکز لذت و پاداش مغز کمک می کند. بر اساس اینفوگرافیک، روشی که کوکاکولا این مراکز را تحریک می کند، با اثرات هروئین قابل مقایسه است. این میل فرد به نوشیدن یک قوطی دیگر را تحریک می کند.
یک ساعت پس از نوشیدن نوشیدنی، کاهش قند شروع می شود و باعث تحریک پذیری و خواب آلودگی می شود. بدن آب کولا را به همراه مواد مغذی حیاتی در ادرار پاک می کند.
به گفته نایک، این اینفوگرافیک نه تنها در مورد کوکاکولا بلکه در مورد تمام نوشیدنی های گازدار کافئین دار صدق می کند.
Naik در وبلاگ خود، The Renegade Pharmacist می نویسد: «کک نه تنها حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا نیست، بلکه سرشار از نمک های تصفیه شده و کافئین است.
مصرف منظم این مواد در مقادیر بالایی که در کوکاکولا و سایر غذاها و نوشیدنی های فرآوری شده یافت می شود می تواند منجر به افزایش فشار خون، بیماری قلبی، دیابت و چاقی شود. […] با این حال، مقدار کمی در حال حاضر هیچ آسیب عمده ای ندارد. کلید اعتدال است!»
سخنگوی کوکاکولا در بیانیهای مطبوعاتی میگوید که نوشیدنی «کاملاً بیخطر برای نوشیدن است و میتوان از آن به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سبک زندگی لذت برد».
تحقیقات اخیر
در سال ۲۰۱۸، یک بررسی مینی ادبیات راههای بیشتری را که نوشیدنیهای شیرین میتوانند بر سلامتی تأثیر بگذارند، نشان داد.
نویسندگان بررسی اثرات نوشیدنی های شیرین شده با شکر را بر مغز بررسی کردند. آنها دریافتند که این نوشیدنی ها سطوح خاصی از ترکیبات و مواد شیمیایی را افزایش می دهد که با فعالیت مغز تداخل می کنند و خطر سکته مغزی و زوال عقل را افزایش می دهند.
آنها همچنین دریافتند که مصرف منظم نوشیدنی های شیرین ممکن است بر کیفیت و مدت چرخه خواب فرد تأثیر بگذارد. برخی از ترکیبات همچنین بر روی حافظه و هماهنگی حرکتی تأثیر داشتند که ممکن است به ایجاد اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در کودکان کمک کند.
با این حال، بسیاری از مطالعات در این مرور بر روی موشها انجام شد. میزان کامل اثرات نوشیدنی های شیرین بر انسان هنوز مشخص نیست.
نویسندگان از یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ با شرکت ۲۰۱۹ شرکت کننده دریافتند که حتی نمی توانند مصرف نوشابه های رژیمی را به عنوان یک عامل خطر برای دیابت رد کنند. آنها خاطرنشان می کنند که یافته های آنها این پیشنهاد را تایید می کند که نوشیدنی های شیرین شده با شکر، مانند کولا، در ایجاد این بیماری مزمن نقش دارند.
مطالعه ۲۰۱۶ روی موشها دریافتند که جوندگانی که کوکاکولا نوشیدهاند در مقایسه با موشهایی که نوشابه مصرف نمیکنند، علائم کاهش عملکرد کلیه و کبد را نشان میدهند.
باز هم، تحقیقات بیشتر برای تایید اثرات کوکاکولا در انسان ضروری است.
خلاصه
تحقیقات بسیاری از خطرات مصرف منظم کوکاکولا و سایر نوشیدنی های شیرین را تایید کرده است.
این نوشیدنی ها سطح قند خون را به سرعت افزایش می دهند و مانند هروئین بر مراکز لذت مغز تأثیر می گذارند. تحقیقات جدیدتر به شواهدی مبنی بر ارتباط بین نوشیدنیهای شیرین و دیابت اضافه میکند و به نظر میرسد اثرات نامطلوب این نوشیدنیها بر فعالیت مغز، کلیه و کبد را تأیید میکند.
با این حال، مصرف کوکاکولا و نوشیدنی های شیرین شده با قند در حد اعتدال بعید است که تأثیر شدیدی بر سلامتی داشته باشد.
س:
به جای نوشابه چه چیزی بنوشم؟
آ:
با جایگزینی نوشابه با یک جایگزین قند کم، نه تنها می توانید مصرف قند خود را کاهش دهید، بلکه با انتخاب درست، می توانید آنتی اکسیدان های مفید زیادی را نیز به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
چای سرد شیرین نشده، قهوه سرد، یا آب دم کرده میوه را امتحان کنید، یا این دو را با هم مخلوط کنید و یک چای سرد دم کرده میوه بخورید. مقداری آب میوه را به آب گازدار یا سلتزر اضافه کنید یا مقداری آب نارگیل بدون شکر اضافه کنید تا یک خوراکی شیرین داشته باشید.
اسموتی های خانگی بدون شکر اضافه شده همیشه یک مکمل سرگرم کننده برای یک رژیم غذایی سالم هستند، اما به یاد داشته باشید که تنوع، کلید جذاب نگه داشتن چیزها است.
پاسخ ها بیانگر نظرات کارشناسان پزشکی ما است. تمام محتوا کاملاً اطلاعاتی است و نباید توصیه پزشکی در نظر گرفته شود.