غذاهای بدون پروتئین

غذاهای پرپروتئین برای کاهش وزن و عضله سازی مورد استفاده قرار می گیرند. اما برخی از افراد به دلیل بیماری کلیوی و سایر دلایل سلامتی باید به رژیم غذایی کم پروتئین روی بیاورند. اگر شما هم جزو آنها هستید، میوه ها و سبزیجات بهترین انتخاب هستند.

غذاهای بدون پروتئین بسیار کمی وجود دارد.

بیشتر غذاها حاوی مقداری پروتئین هستند، حتی اگر کمتر از یک چهارم گرم باشد.

گوشت دارای بالاترین میزان پروتئین است زیرا این ماده مغذی جزء جدایی ناپذیر ماهیچه ها، استخوان ها و بافت همبند در بدن حیوان است. حتی شیری که آنها تولید می کنند دارای پروتئین بالایی است. بنابراین، زمانی که نیاز به کاهش مصرف پروتئین دارید، باید مصرف محصولات حیوانی خود را محدود کنید.

غذاهای گیاهی پروتئین کمتری دارند، اما برخی از آنها هنوز مقادیر نسبتاً بالایی دارند. به عنوان مثال، لوبیا منبع خوبی از پروتئین گیاهی است، با حدود ۶ گرم در نصف فنجان لوبیا سیاه.

غذاهای بدون پروتئین |  قوی زنده

مغزها نیز مثال خوبی است، با ۶ گرم پروتئین در هر وعده ۲۸ گرمی برای مثال بادام.

بیشتر بخوانید
آنچه در مورد پرتقال باید بدانید

غلات نیز این ماده مغذی را فراهم می کنند، اما در مقادیر کمتر. رنگ قهوه ای و سفید برنج در هر نصف فنجان ۴ گرم پروتئین دارد بلغور جو دوسر کمی کمتر از ۳ گرم در هر نصف فنجان پخته شده دارد. یک دوم فنجان از کوینو، که از نظر فنی الف است دانه اما معمولاً در گروه غلات قرار می‌گیرد، ۴ گرم در هر نصف فنجان دارد.

بیشتر سبزیجات پروتئین نسبتاً کمی دارند. هویج، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، خیار و مارچوبه همه آنها بین ۰.۵ تا ۱.۵ گرم از این ماده مغذی در یک وعده۱۰۰ گرمی دارند. به همان میزان کرفس پروتئین ندارد.

میوه ها دارای پروتئین مشابه هستند. توت فرنگی، طالبی و پرتقال همه آنها کمی کمتر از یک گرم در یک بخش ۱۰۰ گرمی دارند. یک سیب همچنین حاوی کمتر از یک گرم پروتئین است.شما نمی توانید تنها با سیب و کرفس زندگی کنید و همه به مقداری پروتئین نیاز دارند.

استخوان ها، ماهیچه ها و سایر بافت های بدن شما عمدتاً از پروتئین تشکیل شده اند. بدون آن، استخوان ها و عضلات شما می توانند ضعیف شوند. بر اساس موسسه ملی بهداشت، افراد مسنی که پروتئین کافی دریافت نمی کنند، خطر شکستگی استخوان را افزایش می دهند.

با این حال، دلایل خوبی وجود دارد که مصرف پروتئین خود را در محدوده کم تا متوسط ​​نگه دارید. اگر بیماری کلیوی دارید، برای مثال، بنیاد ملی کلیه گزارش می دهد که پروتئین بیش از حد می تواند کلیه های شما را تحت فشار قرار دهد و منجر به افزایش اوره شود، یک محصول زائد که در طول متابولیسم پروتئین ایجاد می شود. تجمع اوره در بدن می تواند منجر به خستگی و کاهش اشتها شود.

بیشتر بخوانید
پسته ارزش غذایی، فواید و عوارض جانبی

بنابراین، چقدر نیاز دارید؟

مصرف روزانه توصیه شده برای جمعیت عمومی ۴۶ گرم پروتئین در روز برای زنان و ۵۶ گرم در روز برای مردان است.

نیاز به پروتئین بر اساس سن، جنسیت و سطح فعالیت بدنی تعیین می شود. پزشک یا یک متخصص تغذیه / متخصص تغذیه معتبر می تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید چه مقدار پروتئین در رژیم غذایی برای بیماری کلیوی باید داشته باشید.

بیشتر بخوانید
لوبیا قرمز: فواید، تغذیه، دستور العمل ها و عوارض جانبی

پروتئین یک ماده مغذی بسیار سیر کننده است، بنابراین کاهش مصرف می تواند باعث شود بعد از غذا احساس رضایت کمتری داشته باشید. بنیاد ملی کلیه نکاتی را برای سیر کردن بیشتر وعده های غذایی کم پروتئین ارائه می دهد:

  • سبزیجات کم پروتئین بیشتری را در وعده های غذایی خود بگنجانید. اینها سرشار از فیبر هستند که آب را در معده جذب کرده و تخلیه معده را کند می کند. بر اساس یک بررسی تحقیقاتی منتشر شده در در نتیجه، آنها سیری را تقویت کرده و ترشح هورمون تحریک گرسنگی به نام گرلین را به تاخیر می اندازند.
  • گوشت های ساندویچی نازک برش خورده را انتخاب کنید، که می توان آن ها را پهن کرد تا شبیه قسمت بزرگتری به نظر برسد. همچنین نان های نازک را انتخاب کنید که پروتئین کمتری دارد، مانند خمیر مایه یا چاودار.
  • هنگام تهیه سوپ و سس به جای شیر سویا و شیر گاو از شیر بادام استفاده کنید.
  • سبزیجات و غلات تازه را در مرکز وعده های غذایی خود قرار دهید. گوشت و ماهی را در قسمت های کوچکتر بگنجانید.
  • هنگام تهیه سوپ، خورش و کاسرول از گوشت کمتری نسبت به دستور غذا استفاده کنید. به جای آن سبزیجات اضافی اضافه کنید.
  • پنیرهای با طعم قوی مانند پنیر آبی و چدار تیز را انتخاب کنید. مقدار کمی از این پنیرها بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید
عدس: تغذیه، فواید و نحوه طبخ آن

Source link

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه