مغز استخوان نوعی بافت اسفنجی در مرکز استخوان ها است. مغز استخوان حیواناتی مانند گاو، بره و گوزن ممکن است فوایدی مانند کاهش التهاب و ارتقای سلامت مفاصل داشته باشد.

مغز استخوان عنصری است که هزاران سال است در سراسر جهان از آن لذت می برند.

اخیراً در رستوران های لذیذ و غذاخوری های مد روز به یک غذای لذیذ تبدیل شده است.

همچنین به دلیل خواص مغذی فوق‌العاده و فواید فراوان، در محافل سلامتی و تناسب اندام مورد توجه قرار گرفته است.

این مقاله به بررسی تغذیه و فواید مغز استخوان می پردازد و به شما می گوید که چگونه آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

مغز استخوان: تغذیه، فواید و منابع غذاییshealthline.comhttps://www.healthline.com › بن...

مغز استخوان چیست؟

مغز استخوان نوعی بافت اسفنجی در مرکز استخوان ها است. بیشتر در ستون فقرات، لگن و استخوان های ران متمرکز است.

حاوی سلول های بنیادی است که به گلبول های قرمز، گلبول های سفید یا پلاکت ها تبدیل می شوند که در انتقال اکسیژن، عملکرد سیستم ایمنی و لخته شدن خون نقش دارند.۱).

مغز استخوان حیواناتی مانند گاو، بره، کاریبو و گوزن معمولا در بسیاری از انواع غذاها مصرف می شود.

طعمی غنی و کمی شیرین با بافتی صاف دارد و اغلب در کنار نان تست سرو می شود یا به عنوان پایه سوپ استفاده می شود.

از مغز استخوان برای تهیه آبگوشت استخوان یا پخش کردن روی نان، سبزیجات برشته یا غذاهای گوشتی نیز می توان استفاده کرد.

مغز استخوان نوعی بافت است که در استخوان ها یافت می شود. مغز استخوان حیوانات اغلب در کنار نان تست سرو می شود، به عنوان پایه سوپ استفاده می شود یا روی انواع غذاها پخش می شود.

حقایق تغذیه مغز استخوان

مغز استخوان حاوی مقدار مناسبی کالری و چربی و همچنین مقادیر کمی از مواد مغذی مانند پروتئین و ویتامین B12 است.

بیشتر بخوانید
تخم بلدرچین: مشخصات غذایی، فواید

به عنوان مثال، یک قاشق غذاخوری (۱۴ گرم) مغز استخوان کاریبو خام (۲، ۳):

  • کالری: ۱۱۰
  • چربی کل: ۱۲ گرم
  • پروتئین: ۱ گرم
  • ویتامین B12: ۷٪ از مصرف روزانه مرجع (RDI)
  • ریبوفلاوین: ۶ درصد از RDI
  • اهن: ۴ درصد از RDI
  • ویتامین E: ۲ درصد از RDI
  • فسفر: ۱٪ از RDI
  • تیامین: ۱٪ از RDI
  • ویتامین A: ۱٪ از RDI

مغز استخوان مقدار کمی از ویتامین های B اسید پانتوتنیک، تیامین و بیوتین را فراهم می کند که برای فرآیندهای مهم بدن از جمله تولید انرژی مورد نیاز است.۳).

همچنین سرشار از کلاژن، فراوان ترین پروتئین در بدن شما است. تصور می شود که مکمل رژیم غذایی با کلاژن باعث سلامت پوست و کاهش درد مفاصل می شود.۴).

علاوه بر این، مغز استخوان تولید شده از گاو، بز، گوسفند و گوزن حاوی اسید لینولئیک مزدوج (CLA)، نوعی چربی است که می تواند التهاب را کاهش داده و عملکرد ایمنی را تقویت کند.۵، ۶).

اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، مغز استخوان همچنین چندین ترکیب کلیدی دیگر از جمله گلیسین، گلوکزامین و کندرویتین را فراهم می کند.۷، ۸، ۹).

مغز استخوان دارای کالری و چربی بالایی است. همچنین حاوی پروتئین، ویتامین B12، ریبوفلاوین، کلاژن و اسید لینولئیک کونژوگه است.

فواید سلامت مغز استخوان

اگرچه هیچ مطالعه ای به طور مستقیم اثرات مصرف مغز استخوان را ارزیابی نمی کند، تحقیقات زیادی در مورد مزایای سلامتی اجزای آن در دسترس است.

به طور خاص، کلاژن، گلیسین، گلوکزامین و اسید لینولئیک کونژوگه به ​​طور گسترده برای اثرات بالقوه آنها بر سلامت مورد مطالعه قرار گرفته است.

از عملکرد مفصل پشتیبانی می کند

تصور می شود که چندین ترکیب در مغز استخوان سلامت مفاصل را بهینه می کند.

بیشتر بخوانید
شنبلیله: گیاهی با مزایای سلامتی چشمگیر

به عنوان مثال، گلوکزامین ترکیبی است که در غضروف یافت می شود و به دلیل توانایی آن در کاهش التهاب و تسکین درد مفاصل، اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای آرتروز استفاده می شود.۱۰).

کلاژن می تواند از تولید غضروف مفصل برای کمک به حفظ عملکرد مفاصل نیز حمایت کند.۱۱).

در یک مطالعه ۶ ماهه بر روی ۱۴۷ ورزشکار، مصرف مکمل ۱۰ گرم کلاژن در روز به طور قابل توجهی درد مفاصل مرتبط با فعالیت را کاهش داد.۱۲).

التهاب را کاهش می دهد

اگرچه التهاب کوتاه مدت بخش مهمی از سیستم دفاعی بدن شما است، اما تصور می‌شود التهاب مزمن به بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطان کمک می‌کند.۱۳).

گلایسین، نوعی پروتئین موجود در مغز استخوان، خواص ضد التهابی قدرتمندی را در مطالعات متعدد لوله آزمایش نشان داده است و ممکن است به کاهش التهاب در بدن شما کمک کند.۱۴، ۱۵، ۱۶).

اسید لینولئیک مزدوج (CLA)، ترکیب دیگری در مغز استخوان، مشخص شده است که چندین نشانگر التهاب را در خون نیز کاهش می دهد.

طبق یک مطالعه ۲ هفته ای بر روی ۲۳ مرد، مصرف ۵.۶ گرم CLA در روز به طور موثر سطوح پروتئین های خاص درگیر در التهاب، از جمله فاکتور نکروز تومور آلفا و پروتئین واکنشی C را کاهش داد.۱۷).

مغز استخوان همچنین حاوی آدیپونکتین، نوعی هورمون پروتئینی است که نقش اصلی در تنظیم التهاب و عملکرد سیستم ایمنی دارد.۱۸، ۱۹).

سلامت پوست را ارتقا می دهد

کلاژن نوعی پروتئین است که در بدن شما یافت می شود و نقش مهمی در سلامت پوست دارد.

یک مطالعه ۸ هفته ای روی ۶۹ زن نشان داد که مکمل ۲.۵ تا ۵ گرم کلاژن به بهبود خاصیت ارتجاعی و آبرسانی پوست کمک می کند.۲۰).

بیشتر بخوانید
انبه - فواید، تغذیه، کالری و دستور العمل ها

به طور مشابه، یک مطالعه بر روی موش ها مشاهده کرد که درمان با کلاژن به مدت ۸ هفته باعث افزایش محتوای کلاژن و فعالیت آنتی اکسیدانی در پوست می شود که می تواند به محافظت در برابر آسیب پوست و پیری کمک کند.۲۱).

مطالعات محدود در مورد مصرف مغز استخوان

توجه داشته باشید که تمام مطالعات فوق با استفاده از مکمل های حاوی مقادیر متمرکزی از ترکیبات فردی موجود در مغز استخوان انجام شد.

تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا مصرف مغز استخوان به خودی خود ممکن است مزایای سلامتی مشابهی داشته باشد، مورد نیاز است.

اگرچه تحقیقات در مورد اثرات سلامتی خود مغز استخوان محدود است، اما مطالعات نشان می‌دهد که بسیاری از اجزای آن می‌توانند از عملکرد مفاصل، کاهش التهاب و ارتقای سلامت پوست حمایت کنند.

منابع غذایی و نحوه افزودن آن به رژیم غذایی

مغز استخوان را می توان از بازارهای کشاورزان، قصابی ها و فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی خریداری کرد.

تقریباً می‌توانید از استخوان‌های هر حیوانی استفاده کنید، اما مغز استخوان گاو به دلیل اندازه استخوان‌ها و در دسترس بودن گسترده، انتخاب عالی برای مبتدیان است.

برخی از محبوب ترین منابع مغز استخوان عبارتند از:

  • استخوان های مغز ساق پا
  • استخوان های مغز بند انگشت
  • استخوان های مغز گردن
  • دم گاو

اگر قصد دارید از مغز استخوان خود به عنوان پایه ای برای آبگوشت یا سوپ استخوان استفاده کنید، می توانید به جای استخراج جداگانه مغز استخوان، از کل استخوان در دستور غذای خود استفاده کنید.

همچنین می‌توانید از قصاب بخواهید که استخوان‌ها را برای شما تقسیم کند، که اگر قصد دارید آن را مستقیماً از استخوان بعد از برشته کردن بخورید، می‌تواند مقدار قابل توجهی در زمان و تلاش صرفه‌جویی کند.

بیشتر بخوانید
آیا می توان تخم مرغ تاریخ مصرف گذشته خورد؟

برای تهیه مغز استخوان، استخوان‌های مغز را در فری با دمای ۴۵۰ درجه سانتیگراد (۲۳۲ درجه سانتیگراد) قرار دهید و حدود ۱۵ دقیقه تفت دهید. مغز استخوان را می توان بعد از پختن خارج کرد.

اغلب با نان تست و مارمالاد سرو می شود. همچنین می توان آن را روی غذاهای مورد علاقه شما، از جمله گوشت، نان، سبزیجات برشته و غیره پخش کرد.

آبگوشت استخوان نیز رایج است که با جوشاندن استخوان ها به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت برای استخراج مواد مغذی و ترکیبات مفید موجود در استخوان و مغز استخوان ساخته می شود.

ناگفته نماند، مکمل‌های آبگوشت استخوان به شکل مایع، پودر و کپسول برای جایگزینی سریع و راحت برای مصرف مغز استخوان مستقیماً از استخوان هستند.

مغز استخوان به طور گسترده ای در دسترس است و می توان آن را از استخوان های مغز بوداده استخراج کرد. مکمل های آبگوشت استخوان جایگزینی سریع و راحت برای مغز استخوان هستند.

خلاصه

مغز استخوان حاوی چندین ترکیب تقویت کننده سلامتی از جمله کلاژن، اسید لینولئیک کونژوگه، گلیسین و گلوکزامین است.

در حالی که تحقیقات در مورد مزایای سلامتی خود مغز استخوان محدود است، این ترکیبات با کاهش التهاب، سلامت بهتر پوست و بهبود عملکرد مفاصل مرتبط هستند.

بهترین از همه، مغز استخوان به طور گسترده ای در دسترس، خوشمزه، و آسان برای لذت بردن در انواع دستور العمل های مختلف است.

Source