که گاهی اوقات “نوشیدنی خدایان” نامیده می شود، هزاران سال است که در سراسر جهان رشد کرده و مصرف می شود.این مقاله به بررسی مید و فواید و مشکلات احتمالی آن می پردازد.

مید یا “شراب عسل” یک نوشیدنی الکلی است که از تخمیر عسل تولید می شود.

این نوشیدنی یکی از قدیمی‌ترین نوشیدنی‌های الکلی است که تا کنون ساخته شده است و از ۴۰۰۰ سال پیش مصرف می‌شده است. جالب اینجاست که ماد در فرهنگ های باستانی در سراسر جهان، از جمله در آسیا، اروپا و آفریقا رایج بوده است.

اگرچه مید شبیه آبجو، شراب یا سیب است، اما مید یک دسته نوشیدنی جداگانه را اشغال می کند زیرا قند قابل تخمیر اولیه آن عسل است.

تنها چیزی که برای تهیه مایه اصلی نیاز دارید عسل، آب و مخمر یا کشت باکتری است. با این حال، موادی مانند میوه ها، گیاهان، ادویه جات ترشی جات، غلات، ریشه ها و گل ها نیز اغلب شامل می شوند.

محتوای الکل مید متفاوت است، اما معمولاً حدود ۵-۲۰٪ است. مشخصات طعم آن از بسیار شیرین تا بسیار خشک متغیر است و در هر دو نوع گازدار و ثابت موجود است.

خلاصه

مید یک نوشیدنی الکلی است که از تخمیر عسل تولید می شود. اهمیت تاریخی آن به هزاران سال قبل برمی گردد و در سبک های بسیاری موجود است.

آیا علم از مزایای سلامتی پیشنهادی حمایت می کند؟

در فرهنگ های باستانی، مید با سلامتی و شادابی همراه بود. در اساطیر یونان، اغلب به عنوان “نوشیدنی خدایان” نامیده می شود و گفته می شود که پس از جنگ به جنگجویان داده می شود تا شفابخشی آنها در نبرد افزایش یابد.

بیشتر بخوانید
فواید مبتنی بر علم آروگولا سوپرغذایی

امروزه بسیاری هنوز بر این باورند که نوشیدن مید برای سلامتی مفید است و این نوشیدنی دارای خواص درمانی است. با این حال، شواهد محدودی برای حمایت از این ادعاها وجود دارد.

بیشتر ادعاهای بهداشتی مدرن مرتبط با نوشیدن مید بخاطر عسلی است که نوشیدنی از آن تهیه می شود و محتوای پروبیوتیکی که قرار است در نتیجه فرآیند تخمیر داشته باشد.

فواید درمانی عسل

قرن هاست که از عسل برای مصارف آشپزی و درمانی استفاده می شود.

تحقیقات نشان می دهد که عسل دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی قوی است که هر دو باعث استفاده از آن در پزشکی باستان و مدرن برای درمان انواع بیماری های جسمی شده است.۱).

امروزه اغلب به عنوان یک درمان موضعی برای زخم ها و عفونت های پوستی استفاده می شود یا از طریق دهان برای تسکین سرفه یا گلودرد مصرف می شود.۱).

برخی استدلال می کنند که چون مید از عسل درست می شود، خواص درمانی یکسانی دارد. با این حال شواهد قابل توجهی برای حمایت از این تصور وجود ندارد.

در حال حاضر، مشخص نیست که آیا عسل تخمیر شده دارای همان خواص درمانی عسل تخمیر نشده است یا خیر.

پروبیوتیک ها و سلامت روده

مید اغلب به دلیل محتوای پروبیوتیک بالقوه آن به عنوان یک مقوی سلامت در نظر گرفته می شود.

پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که وقتی به مقدار کافی مصرف شوند، می‌توانند تأثیر مثبتی بر ایمنی و سلامت روده داشته باشند.۲).

اگرچه درک چگونگی حمایت پروبیوتیک ها از سلامت انسان هنوز در مراحل اولیه است، برخی تحقیقات نشان می دهد که ممکن است به پیشگیری و درمان بیماری های مزمن، از جمله بیماری قلبی، سرطان، آلرژی و اختلالات گوارشی (GI) کمک کنند.۲، ۳).

بیشتر بخوانید
جیوه در ماهی تن: آیا خوردن این ماهی بی خطر است؟

متأسفانه، هیچ تحقیقی وجود ندارد که به طور خاص مید را به عنوان منبع پروبیوتیک ها یا تأثیر این نوشیدنی بر سلامت شما ارزیابی کند.

همچنین، محتوای پروبیوتیک انواع مید می تواند بسیار متفاوت باشد. فرآیند تخمیر به علاوه سایر مواد موجود در نوشیدنی می تواند بر غلظت باکتری های مفید در نوشیدنی نهایی تأثیر بگذارد.

علاوه بر این، محتوای الکل مید ممکن است با هر گونه فواید احتمالی مقابله کند، زیرا مصرف بیش از حد الکل با تغییرات منفی در باکتری های روده شما همراه است.۴).

تا زمانی که تحقیقات بیشتری در دسترس نباشد، نمی توان تأیید کرد که نوشیدنی مید از طریق محتوای پروبیوتیکی آن فواید سلامتی دارد.

خلاصه

مید به دلیل عسلی که از آن تهیه می شود و محتوای پروبیوتیکی بالقوه آن، اغلب به عنوان ارتقا دهنده سلامت معرفی می شود. در حال حاضر، هیچ تحقیقی از این مفاهیم پشتیبانی نمی کند.

مضرات احتمالی نوشیدن بیش از حد

اگرچه اغلب به خاطر فواید سلامتی آن مورد تحسین قرار می گیرد، اما نوشیدن مید می تواند اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد که ممکن است قبل از شروع پر کردن لیوان در نظر گرفته شود.

محتوای الکل

محتوای الکل مید از حدود ۵٪ تا ۲۰٪ متغیر است. در مقایسه، شراب معمولی انگور دارای محتوای الکل معمولی در حدود ۱۲-۱۴٪ است.

مصرف بیش از حد الکل می تواند منجر به خطرات جدی برای سلامتی شود، از جمله بیماری کبد، التهاب سیستمیک، و اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و سیستم ایمنی.۴، ۵).

بیشتر بخوانید
قهوه کاسنی: جایگزینی سالم برای قهوه?

دستورالعمل های رژیم غذایی ایالات متحده توصیه می کند که مصرف الکل را به یک وعده در روز برای زنان و دو وعده برای مردان محدود کنید. یک وعده برابر است با پنج اونس مایع (۱۴۸ میلی لیتر) ۱۲ درصد الکل حجمی (ABV) مید (۶).

با توجه به محتوای الکل نسبتاً بالای مید، ممکن است زیاده روی در آن آسان باشد، به خصوص اگر آن را با این فرض که برای سلامتی شما مفید است مصرف کنید.

با مید باید مانند هر نوشیدنی الکلی دیگر رفتار شود. خوب است که اعتدال را رعایت کنید و اگر قصد نوشیدن آن را دارید، مصرف خود را محدود کنید.

واکنش های آلرژیک

برای اکثر مردم، مید به طور کلی به خوبی در حد متعادل تحمل می شود.

مید معمولاً بدون گلوتن است، بسته به آنچه در طول فرآیند تخمیر اضافه می شود. بنابراین، اگر آلرژی به گلوتن دارید، میدی را که می‌خواهید بنوشید دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ ماده حاوی گلوتن در نوشیدنی موجود نیست.

مید به طور بالقوه می تواند باعث واکنش های آلرژیک جدی در برخی از افراد، به ویژه آنهایی که آلرژی یا عدم تحمل به عسل و الکل دارند، شود.

اگرچه نادر است، اما گزارش هایی از عسل وجود دارد که منجر به واکنش های آنافیلاکتیک می شود. اگر تا به حال یک واکنش آلرژیک جدی به عسل یا گرده زنبور عسل داشته اید، ممکن است ایده خوبی باشد که از نوشیدن مایه خودداری کنید.۷).

همچنین، اگر تا به حال تشخیص داده شد که به الکل حساسیت دارید یا آلرژی دارید، نباید مید بنوشید، زیرا محتوای الکل آن می تواند علائم ایجاد کند.

بیشتر بخوانید
چرا قهوه باعث مدفوع یا اسهال می شود؟

محتوای کالری

مید یک نوشیدنی پر کالری است، به همین دلیل است که مصرف بیش از حد آن می تواند بر سلامت شما تأثیر منفی بگذارد.

نوشیدن بیش از حد نوشیدنی های الکلی،  می تواند تری گلیسیرید خون، فشار خون و خطر چاقی و دیابت را افزایش دهد.۸).

اگرچه اطلاعات زیادی در مورد محتوای غذایی دقیق مید در دسترس نیست، اما الکل خالص به تنهایی ۷ کالری در هر گرم دارد.

یک وعده از هر نوشیدنی الکلی حاوی حدود ۱۴ گرم الکل است که معادل حداقل ۱۰۰ کالری است. در این مورد هیچ یک از کالری‌های حاصل از، به عنوان مثال، شکر موجود در میاد در نظر گرفته نمی‌شود.۶).

خلاصه

مصرف بیش از حد الکل و کالری مید می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود. برای افراد حساس، خطر واکنش های آلرژیک ناشی از عسل یا الکل موجود در نوشیدنی نیز وجود دارد.

خلاصه

مید یک نوشیدنی الکلی است که از عسل تخمیر شده تهیه می شود.

با توجه به محتوای عسل و پروبیوتیک‌های بالقوه آن، از آن به عنوان فواید سلامتی مختلفی استفاده می‌شود، اما شواهد علمی برای حمایت از این ادعاها وجود ندارد.

همچنین، محتوای الکل آن می تواند مزایای آن را نفی کند و در واقع باعث ایجاد مشکلات سلامتی شود.

healthline