نکات رژیم غذایی اگزما: غذاهایی که باید بخورید و اجتناب کنید

اگزما یا درماتیت آتوپیک یک بیماری التهابی است که باعث می‌شود فرد پوست خشک و خارش‌دار روی بدن خود ایجاد کند. برای برخی افراد، تغییرات رژیم غذایی ممکن است به کاهش علائم اگزما کمک کند.

هیچ درمانی برای  اگزما وجود ندارد . با این حال، کرم ها و داروهای بدون نسخه وجود دارند که می توانند به کاهش علائم کمک کنند. گاهی اوقات، پزشکان ممکن است اجتناب از غذاهای خاصی را توصیه کنند که اگزما را بدتر می کند.

بر اساس تحقیقات سال ۲۰۱۴،  ۳۳ تا ۶۳ درصد از کودکان خردسال  مبتلا به اگزما دارای  آلرژی غذایی هستند . با وجود این ارتباط، ارتباط احتمالی بین این دو شرایط به خوبی درک نشده است.

در موارد آلرژی یا حساسیت غذایی شناخته شده، پزشک ممکن است برای کمک به اگزما، اجتناب از آن غذاهای محرک را توصیه کند.

برخی از افراد ممکن است تغییرات رژیم غذایی دیگری را با هدف کاهش علائم اگزما انجام دهند. این مقاله به گزینه هایی می پردازد که ممکن است فردی بخواهد در نظر بگیرد.

مواد غذایی برای خوردن

یک کیف خرید پشت در

از آنجایی که اگزما یک بیماری التهابی است، برخی افراد معتقدند که خوردن یک  رژیم غذایی ضد التهابی  می تواند به مدیریت آن کمک کند. در حال حاضر، شواهد کافی برای بیان اینکه آیا این رویکرد مفید است یا خیر وجود ندارد. با این حال، خوردن یک  رژیم غذایی مغذی  مبتنی بر غذاهای کامل ممکن است برای سلامت عمومی فرد مفید باشد.

نمونه هایی از غذاهای ضد التهابی عبارتند از:

ماهی

ماهی منبع طبیعی  اسیدهای چرب امگا ۳ است  که ممکن است  به التهاب  در بدن کمک کند. نمونه هایی از ماهی های سرشار از امگا ۳ عبارتند از:

  • ماهی سالمون
  • ماهی  تن آلباکور
  • ماهی خال مخالی
  • ساردین
  • شاه ماهی

غذاهای پروبیوتیک

برخی از غذاها به طور طبیعی حاوی  پروبیوتیک ها هستند که باکتری هایی هستند که ممکن است به سلامت روده کمک کنند. تحقیقات  نشان می دهد که این اثر ممکن است به کاهش التهاب در سراسر بدن نیز کمک کند.

غذاهای پروبیوتیک  عبارتند از:

  • ماست
  • کلم ترش
  • کیمچی
  • میسو
  • تمپه
  • کامبوچا

غذاهای سرشار از فلاونوئید

فلاونوئیدها ترکیبات ضد التهابی قدرتمندی هستند  که در  طیف وسیعی از غذاها یافت می شوند. آنها معمولاً در پوست میوه ها و سبزیجات رنگارنگ  دیده  می  شوند .

نمونه هایی از غذاهای حاوی فلاونوئید عبارتند از:

  • گوجه فرنگی
  • فلفل قرمز
  • چای
  • سویا
  • انواع توت ها
  • میوه های خانواده مرکبات

هشدارها

یک فرد همیشه باید ابتدا تغییرات اساسی در رژیم غذایی خود را با پزشک در میان بگذارد. این امر مخصوصاً برای کودکان و همچنین هر کسی که آلرژی غذایی یا سایر شرایط بهداشتی دارد بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید
آیا جوهر شما را خواهد کشت؟ خوردن جوهر

با توجه به  کارگروه اروپایی درماتیت آتوپیک ، تغییرات رژیم غذایی با هدف مدیریت اگزما یک راه حل مناسب برای همه نیست. درعوض، یک فرد باید با پزشک یا متخصص تغذیه خود برای ایجاد یک برنامه غذایی که مختص شرایط خود است، همکاری کند.

حذف رژیم غذایی و غذاهایی که باید اجتناب کنید

برای برخی از افراد مبتلا به آلرژی و حساسیت غذایی، خوردن برخی غذاها می تواند بدن را تحریک کند تا ترکیبات سیستم ایمنی را آزاد کند که باعث  التهاب می شود . اینها به نوبه خود می توانند به تشدید اگزما کمک کنند.

حتی اگر فردی به غذای خاصی حساسیت نداشته باشد، ممکن است نسبت به آن حساسیت داشته باشد و بعد از قرار گرفتن در معرض آن علائم پوستی تاخیری را تجربه کند.

برخی از علائم آلرژی، مانند خارش، ممکن است بلافاصله ظاهر شوند و اگزما را بدتر کنند. علاوه بر این، واکنش‌های اگزمای حساس به غذا می‌تواند  ۶ تا ۲۴ ساعت  پس از خوردن غذای خاص توسط فرد اتفاق بیفتد.

رژیم  غذایی حذف  تکنیکی است که می تواند به تعیین اینکه چه غذاهایی ممکن است باعث واکنش شوند کمک کند. این رژیم شامل پرهیز موقت از یک غذا یا گروهی از غذاها برای  چند هفته است.

قبل از شروع یک رژیم غذایی حذفی، یک فرد باید در مورد علائم اگزما و اینکه کدام غذاها می توانند باعث ایجاد مشکل شوند با پزشک صحبت کنند. آنها ممکن است بخواهند فهرستی از “غذاهای محرک” احتمالی را با توصیه پزشک ایجاد کنند.

در حالی که فرد از برخی غذاها اجتناب می کند، علائم خود را زیر نظر می گیرد تا تشخیص دهد که آیا آنها کاهش می یابند. سپس غذاها را یکی یکی دوباره معرفی می کنند تا مشخص شود که آیا علائم عود می کنند یا خیر. این به فرد کمک می کند تا یاد بگیرد کدام غذاهای محرک ممکن است باعث ایجاد مشکل شوند.

در اینجا چند سوال وجود دارد که می تواند به شخص در نظارت بر هر گونه تغییر کمک کند:

آیا علائم اگزما من با اجتناب از یک غذای خاص بهتر می شود؟  اگر علائم فردی هنگام حذف یک غذا کاهش نیابد، احتمالاً نیازی به حذف آن از رژیم غذایی خود نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید
رینیت غیر آلرژیک چیست؟

آیا علائم اگزمای من پس از مصرف مجدد غذا عود می کند؟  اگر علائم فردی پس از افزودن مجدد یک غذای خاص به رژیم غذایی خود بدتر شود، ممکن است در آینده از آن اجتناب کنند.

ممکن است انجام کارهای زیر برای شخصی مفید باشد:

  • از هر چیزی که می خورند و می نوشند و علائم آنها یک دفترچه یادداشت دقیق داشته باشید. مقایسه این رکوردها ممکن است به محدود کردن غذاهای محرک بالقوه کمک کند.
  • پس از دوره حذف، غذاها را به آرامی و یکی یکی به رژیم غذایی اضافه کنید. به این ترتیب تشخیص اینکه کدام غذاها باعث واکنش می شوند آسان تر است.
  • برخی از واکنش های غذایی ممکن است یک روز یا بیشتر طول بکشد تا ظاهر شوند. هر روز یک غذای جدید را دوباره به رژیم غذایی اضافه نکنید. در عوض، همان غذا را برای چند روز دوباره وارد کنید تا واکنش نشان داده شود. پس از چند روز، فرد می‌تواند به افزودن غذای دیگری به رژیم غذایی خود ادامه دهد.

در برخی موارد، پزشک ممکن است  آزمایش آلرژی را  برای کمک به تعیین بهترین درمان برای اگزما توصیه کند. با این حال، پزشک باید نتایج آزمایش را تفسیر کند. حتی اگر یک ماده غذایی در آزمایش آلرژی نتیجه مثبت نشان دهد، ممکن است   حذف آن غذا از رژیم غذایی فرد مناسب یا مفید نباشد.

مزایا و خطرات بالقوه

در  مطالعات ، حذف غذاهای محرک باعث کاهش برخی علائم اگزما مانند خارش در طول روز و بی خوابی شد. با این حال، محققان خاطرنشان می کنند که شواهد محدود است.

همچنین برخی از خطرات مرتبط با رژیم های غذایی حذفی وجود دارد. کارشناسان هشدار می دهند که حذف غذاها از رژیم غذایی ممکن است خطر ابتلا به آلرژی غذایی و همچنین کمبودهای تغذیه ای را افزایش دهد.

یک رژیم غذایی حذف ممکن است برای همه مبتلایان به اگزما مناسب نباشد، و مهم است که قبل از امتحان این روش با پزشک صحبت کنید.

آلرژی به نیکل

افراد مبتلا به  آلرژی به نیکل  معمولاً پس از دست زدن به اشیاء فلزی خاص، واکنش های پوستی نشان می دهند. این موارد می تواند شامل جواهرات، لوازم الکترونیکی، دکمه ها و زیپ ها باشد.

بیشتر بخوانید
آلرژی صبحگاهی: علل، درمان و پیشگیری

در برخی موارد، افرادی که به نیکل حساسیت دارند ممکن است در اثر تماس با این فلز دچار علائم اگزما شوند. آلرژی به نیکل همچنین ممکن است  باعث بروز اگزمای دیسیدروتیک  شود  که معمولاً دست ها و پاها را تحت تأثیر قرار می دهد.

نیکل در برخی از غذاهای رایج نیز وجود دارد. طبق گفته  آکادمی پوست آمریکا (AAD) ، افرادی که به نیکل بسیار حساس هستند باید از غذاهای حاوی نیکل اجتناب کنند.

غذاهایی که نیکل بالایی دارند عبارتند از:

  • کاشوبادام هندی
  • شکلات
  • پودر کاکائو
  • شیرین بیان
  • صدف
  • سویا
  • من بید هستم
  • توفو

قبل از تصمیم گیری برای حذف هر گونه غذا، مهم است که با پزشک صحبت کنید.

حساسیت به گرده غان

برخی از افرادی که به گرده غان حساسیت دارند ممکن است واکنشی نسبت به برخی غذاها تجربه کنند. این واکنش به عنوان  سندرم آلرژی دهانی شناخته می شود و برای برخی از افراد مبتلا به اگزما، می تواند  علائم آنها را بدتر کند  .

این حساسیت ممکن است  بیشتر  از بزرگسالان مبتلا به اگزما بر کودکان تأثیر بگذارد .

افراد مبتلا به حساسیت گرده غان ممکن است به غذاهایی مانند:

  • سیب
  • هویج
  • کرفس
  • فندق
  • گلابی ها

افراد مبتلا به اگزما در صورت داشتن حساسیت به گرده  یا واکنش های آلرژیک خفیف به هر یک از غذاهای فوق باید با پزشک خود صحبت کنند  .

تغذیه

حذف غذاهای محرک ممکن است به برخی از افراد برای کاهش علائم اگزما کمک کند. در عین حال، حذف غذاها از رژیم غذایی می تواند به معنای از دست دادن منابع مهم مواد مغذی باشد.

قبل از ایجاد تغییرات اساسی در رژیم غذایی، مهم است که با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید. این کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که رژیم غذایی افراد حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز است. همیشه قبل از شروع یک رژیم غذایی حذفی یا حذف غذاها از رژیم با یک متخصص بهداشت صحبت کنید.

رژیم های حذف ممکن است برای کودکان، افراد باردار و افرادی که  اختلالات خوردن را تجربه کرده اند مناسب نباشد .

مکمل های غذایی و اگزما

محققان  مکمل های مورد اعتماد  بسیاری را برای تأثیر آنها بر اگزما مطالعه کرده اند. این شامل:

  • روغن ماهی
  • ویتامین دی
  • ویتامین E
  • پروبیوتیک ها

طبق  AAD ، ویتامین‌های D و E ممکن است نتایج امیدوارکننده‌ای را نشان دهند، اگرچه شواهد قطعی کافی برای اثبات این موضوع وجود ندارد. کارشناسان  نشان می دهند که تحقیقات کافی در مورد روغن ماهی وجود ندارد تا بدانیم آیا این روغن موثر است یا خیر.

بیشتر بخوانید
مروری بر حساسیت به کافئین

ایده خوبی است که هنگام اضافه کردن مکمل ها به روال مراقبت از اگزما، ابتدا با یک پزشک صحبت کنید. این امر به ویژه در صورتی مهم است که مکمل ها برای کودک یا فردی با شرایط بهداشتی اضافی باشد.

پروبیوتیک ها

مکمل های پروبیوتیک  یک درمان خانگی محبوب برای اگزما هستند، اگرچه یافته های تحقیقات لزوما استفاده از آنها را تایید نمی کند.

بر اساس بررسی در سال ۲۰۱۸  از ۳۹ کارآزمایی تصادفی کنترل شده ، هیچ شواهد محکمی وجود ندارد که نشان دهد مکمل های پروبیوتیک می توانند اگزما را درمان  کنند. در میان مطالعاتی که در این بررسی گنجانده شد، پروبیوتیک ها علائم اگزما را کاهش ندادند.

با این حال، محققان خاطرنشان کردند که اگزما اغلب پس از درمان با پروبیوتیک به‌عنوان کلی با شدت کمتر ارزیابی می‌شود. علاوه بر این، عوارض جانبی کمی گزارش شده است.

از آنجایی که مکمل‌های پروبیوتیک بسیار متفاوتی وجود دارد و نیازهای هر فرد  ممکن است متفاوت باشد ، نمی‌توان به طور قطعی گفت که آیا فرد در هنگام مصرف پروبیوتیک‌ها مزایای سلامتی را تجربه خواهد کرد یا خیر.

هنگام انتخاب مکمل پروبیوتیک، فرد باید با پزشک، داروساز یا متخصص تغذیه صحبت کند.

خلاصه

در حالی که رژیم غذایی یک فرد همیشه محرک اگزما نیست، برخی افراد ممکن است متوجه شوند که علائم آنها با ایجاد تغییرات در رژیم غذایی کاهش می یابد. ایجاد این تغییرات و نظارت بر نتایج می تواند به فرد کمک کند تا تشخیص دهد که آیا تغییر رژیم غذایی می تواند به او در مدیریت شرایط کمک کند یا خیر.

اگر فردی بخواهد غذاها را از رژیم غذایی خود حذف کند یا تغییرات عمده دیگری ایجاد کند، باید با پزشک خود صحبت کند تا اطمینان حاصل شود که تغذیه ضروری مانند  ویتامین ها و مواد معدنی را از دست نمی دهد .

پیوند منبع

۲/۵ - (۲ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه