سس سویا یک چاشنی اصلی در بسیاری از آشپزخانه ها و رستوران ها است. استفاده از آن در غذاهای آسیایی رایج است، و ممکن است آن را در دستور العمل های دیگر مانند سس های خانگی، غذاهای راحت و سوپ ها بیابید.

اگر می خواهید از سس سویا اجتناب کنید، ممکن است پیدا کردن ماده دیگری برای استفاده به جای آن دشوار باشد. جایگزین هایی برای این سس خوش طعم وجود دارد، اما برخی از آنها ممکن است برای نیازهای شما بهتر از بقیه عمل کنند.

چرا از سس سویا اجتناب کنید؟

یکی از دلایلی که ممکن است بخواهید از سس سویا دوری کنید، ماده اصلی آن، سویا است. سویا یک آلرژن شایع به خصوص در بین کودکان است ۰.۴ درصد آنها به سویا آلرژی دارند. در حالی که بسیاری از کودکان آلرژی به سویا خود را افزایش می دهند، برخی از آنها چنین نمی کنند.

دلایل دیگری وجود دارد که ممکن است بخواهید از سس سویا اجتناب کنید. حاوی گلوتن است که برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن مشکل ساز است. همچنین اغلب حاوی سطوح بالایی از سدیم است.

بدون توجه به دلایل شما، چندین جایگزین در بازار وجود دارد و دستور العمل های جایگزین برای امتحان کردن وجود دارد.

سس آمینو نارگیل مخفی نارگیل

یک جایگزین محبوب سس سویا بدون سویا، بدون گلوتن و وگان، سس آمینو نارگیل است که توسط Coconut Secret ساخته شده است. این سس از شیره درختان نارگیل تهیه می شود و با نمک دریایی Gran Molucas که در فیلیپین کشت می شود، تهیه می شود.

بیشتر بخوانید
یوهمبین Yohimbe: مزایا، موارد استفاده و عوارض جانبی

آن شامل فقط ۹۰ میلی گرم سدیم در هر وعده، که به مراتب کمتر از سس سویا و برخی جایگزین های دیگر است. سس همچنین حاوی ۱۷ اسید آمینه، به آن فواید سلامتی فراتر از سس سویا می دهد.

معایب آمینوهای نارگیل هزینه و در دسترس بودن است. برخی از افراد در مقایسه با سس سویا طعم و مزه شیرین تری دارند.

سس ماهی قایق قرمز

این سس از ماهی آنچوی صید شده وحشی از جزیره Phú Quốc در خلیج تایلند گرفته می شود.

سس حاوی پروتئین سویا نیست و فاقد گلوتن است. بدون نیاز به استفاده از سس سویا، طعم غذای شما را افزایش می دهد.

نام تجاری Red Boat شامل ۱۴۹۰ میلی گرم سدیم با این حال، در هر وعده، بنابراین برای کسانی که مراقب مصرف نمک خود هستند، انتخاب خوبی نخواهد بود.

سس چاشنی مگی

این سس با قدمت بیش از یک قرن از اروپا با طرفداران بسیاری است. مردم از سس چاشنی Maggi برای افزایش طعم تقریباً هر نوع غذا استفاده می کنند.

با این حال، مگی گاهی می‌تواند حاوی سویا باشد و حاوی گندم، یکی دیگر از علل شایع آلرژی‌های غذایی است. این سازنده دستور غذا را بر اساس منطقه جهان سفارشی می کند تا طعم آن را با غذاهای محلی تطبیق دهد، بنابراین اگر از یک محصول خاص اجتناب می کنید، حتماً فهرست مواد تشکیل دهنده را بررسی کنید.

بیشتر بخوانید
آیا خرما برای سلامتی مفید است؟

اگر به سویا یا گندم آلرژی داشتید، نمی‌خواهید سس را مصرف کنید، اما اگر به دنبال تقویت‌کننده طعم دیگری هستید که با سس سویا متفاوت است، باید Maggi را امتحان کنید.

سس Lea & Perrins Worcestershire

سس Worcestershire غنی ​​از Umami ممکن است با استیک ها یا Bloody Marys مرتبط باشد، اما می توانید از آن برای طعم دادن نیز استفاده کنید. کرایه سنتی کمتر، از سبزیجات سرخ شده گرفته تا ذرت بو داده. دستور العمل ایالات متحده حاوی سویا یا گلوتن نیست. با این حال، دستور العمل بریتانیا حاوی سرکه مالت است و بدون گلوتن در نظر گرفته نمی شود.

سس اصلی Lea & Perrins دارای فقط ۶۵ میلی گرم سدیم در هر وعده، اما یک نسخه با سدیم کاهش یافته، با فقط ۴۵ میلی گرم، نیز موجود است.

سس شویو اوهساوا وایت نما

این سس ژاپنی با نمک دریا، ساکه مقطر و مقدار زیادی گندم درست می شود و بافت غلیظ تری نسبت به سس سویا سنتی به آن می دهد.

صورتحساب آن به عنوان بوی میوه ای و کمی شیرین. رنگ عسلی طلایی آن نیز آن را از سس های سویا سنتی متمایز می کند.

بیشتر بخوانید
20 غذای سرشار از ویتامین ویتامین سی

شویو در زبان ژاپنی به معنای “سس سویا” است، اما این سس از برند Ohsawa علیرغم نامش در واقع بدون سویا است.

آمینوس مایع براگ

یکی دیگر از جایگزین های سس سویا غنی از اسیدهای آمینه Bragg Liquid Aminos است که طرفداران جدی در میان محافل مواد غذایی سالم دارد.

این حاوی سویا است، بنابراین برای افرادی که به دلیل حساسیت از سس سویا اجتناب می کنند، مناسب نیست. همچنین دارد ۳۲۰ میلی گرم سدیم در هر قاشق چایخوری، با توجه به حقایق تغذیه ای آن.

با این حال، طعم آن متمرکز است، بنابراین کمتر از سس سویا مورد نیاز است.

۶ جایگزین خانگی

اگر جایگزین های سس سویا از قبل بطری شده با نیازهای شما مطابقت ندارند، سعی کنید سس را از ابتدا درست کنید. با تهیه سس خود، مواد اضافه شده به دستور غذا را کنترل می کنید و در صورت نیاز می توانید آنها را تغییر دهید.

جایگزین سس سویا بدون سویا و بدون گلوتن است. حاوی آب استخوان، سرکه، ملاس تیره ارگانیک و شکر خرما و سایر مواد است. سس را می توان تا یک هفته در یک ظرف در بسته استفاده کرد.

توصیه شده که که شامل آب گوشت گاو، سرکه سیب، ملاس سیاه بند و سایر مواد برای تهیه یک جایگزین سس سویا است. در این دستور غذا نیز توصیه می شود که برای افزایش طعم سس، ۱/۲ قاشق چایخوری سس ماهی مانند Red Boat اضافه کنید.

بیشتر بخوانید
حقیقت تلخ در مورد شکر

دستور العمل مشابه آب گوشت گاو، ملاس سنتی، سرکه بالزامیک، سرکه شراب قرمز و سس ماهی با مواد دیگر استفاده می کند.

برای یک جایگزین سس سویا وگان، این یکی را امتحان کنید. برای ایجاد طعمی شبیه به سس سویا، به بویلون سبزیجات، ملاس سیاه بند و حتی دانه های شنبلیله نیاز است. این یک دستور العمل مقرون به صرفه است که می تواند در دسته های بزرگتر برای انجماد درست شود.

انواع آبگوشت هابا موادی مانند سیر، زنجبیل و پیاز سبز درست کنید.

زندگی فراتر از سس سویا

ممکن است استفاده از جایگزین های سس سویا در آشپزی خود به آزمون و خطا نیاز داشته باشد، اما گزینه های زیادی برای امتحان کردن وجود دارد. برخی از جایگزین ها ممکن است بهتر از بقیه برای دستور العمل های خاص عمل کنند.

ممکن است تصمیم بگیرید که انتخاب گزینه گران‌تر برای سرگرمی بهترین است در حالی که گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر در آشپزی روزانه به خوبی کار می‌کنند. خوشبختانه، در مورد جایگزین های سس سویا، گزینه های زیادی وجود دارد.