جالب است که هر پروبیوتیک می تواند اثرات متفاوتی بر بدن شما داشته باشد.
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس یکی از رایج ترین انواع پروبیوتیک ها است و در غذاهای تخمیر شده، ماست و مکمل ها یافت می شود.
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس چیست؟
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نوعی باکتری است که در روده شما یافت می شود.
این یکی از اعضای جنس باکتری های لاکتوباسیلوس است و نقش مهمی در سلامت انسان ایفا می کند ( ۱ ).
نام آن نشان دهنده چیزی است که تولید می کند – اسید لاکتیک. این کار را با تولید آنزیمی به نام لاکتاز انجام می دهد. لاکتاز لاکتوز، قند موجود در شیر را به اسید لاکتیک تجزیه می کند.
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس گاهی اوقات به عنوان L. acidophilus یا به سادگی اسیدوفیلوس نیز شناخته می شود.
لاکتوباسیل ها، به ویژه L. acidophilus ، اغلب به عنوان پروبیوتیک استفاده می شوند.
سازمان بهداشت جهانی پروبیوتیک ها را به عنوان “ریز ارگانیسم های زنده ای که در صورت تجویز به مقدار کافی، برای میزبان مفید است” تعریف می کند ( ۲ ).
متأسفانه، تولیدکنندگان مواد غذایی از کلمه “پروبیوتیک” بیش از حد استفاده می کنند و آن را برای باکتری هایی به کار می برند که از نظر علمی اثبات نشده است که مزایای سلامت خاصی دارند.
این امر باعث شده است که سازمان ایمنی غذای اروپا کلمه “پروبیوتیک” را بر روی تمام مواد غذایی در اتحادیه اروپا ممنوع کند.
L. acidophilus به طور گسترده به عنوان یک پروبیوتیک مورد مطالعه قرار گرفته است، و شواهد نشان داده است که ممکن است تعدادی از مزایای سلامتی را ارائه دهد. با این حال، بسیاری از گونه های مختلف L. acidophilus وجود دارد ، و هر کدام می توانند اثرات متفاوتی بر بدن شما داشته باشند ( ۳ ).
علاوه بر مکمل های پروبیوتیک، L. acidophilus را می توان به طور طبیعی در تعدادی از غذاهای تخمیر شده، از جمله کلم ترش، میسو و تمپه یافت.
همچنین، به عنوان یک پروبیوتیک به غذاهای دیگر مانند پنیر و ماست اضافه می شود.
در زیر ۹ راه وجود دارد که لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ممکن است برای سلامتی شما مفید باشد.
۱. ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند
سطوح بالای کلسترول ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. این به ویژه برای کلسترول LDL “بد” صادق است.
خوشبختانه، مطالعات نشان می دهد که برخی از پروبیوتیک ها می توانند به کاهش سطح کلسترول کمک کنند و L. acidophilus ممکن است موثرتر از سایر انواع پروبیوتیک ها باشد ( ۴ ، ۵ ).
برخی از این مطالعات پروبیوتیک ها را به تنهایی مورد بررسی قرار داده اند، در حالی که برخی دیگر از نوشیدنی های شیر تخمیر شده توسط پروبیوتیک ها استفاده کرده اند.
یک مطالعه نشان داد که مصرف L. acidophilus و یک پروبیوتیک دیگر به مدت شش هفته به طور قابل توجهی کلسترول تام و LDL و همچنین کلسترول HDL “خوب” را کاهش داد ( ۶ ).
یک مطالعه مشابه شش هفته ای نشان داد که L. acidophilus به تنهایی هیچ تاثیری ندارد ( ۷ ).
با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ترکیب L. acidophilus با پری بیوتیک ها، یا کربوهیدرات های غیرقابل هضم که به رشد باکتری های خوب کمک می کند، می تواند به افزایش کلسترول HDL و کاهش قند خون کمک کند.
این در مطالعات استفاده از پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها، هم به عنوان مکمل و هم در نوشیدنی های تخمیر شده شیر نشان داده شده است ( ۸ ).
علاوه بر این، تعدادی از مطالعات دیگر نشان داده اند که ماست مکمل با L. acidophilus به کاهش سطح کلسترول تا ۷ درصد بیشتر از ماست معمولی کمک می کند ( ۹ ، ۱۰ ، ۱۱ ، ۱۲ ).
این نشان می دهد که L. acidophilus – نه یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده ماست – مسئول اثر مفید آن بوده است.
خلاصه:
مصرف L. acidophilus به تنهایی، در شیر یا ماست یا در ترکیب با پری بیوتیک ها ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند.
۲. ممکن است از اسهال جلوگیری کرده و آن را کاهش دهد
اسهال افراد را به دلایل مختلفی از جمله عفونت های باکتریایی تحت تاثیر قرار می دهد.
اگر طولانی باشد می تواند خطرناک باشد، زیرا منجر به از دست دادن مایعات و در برخی موارد کم آبی می شود.
تعدادی از مطالعات نشان داده اند که پروبیوتیک هایی مانند L. acidophilus ممکن است به پیشگیری و کاهش اسهال مرتبط با بیماری های مختلف کمک کنند ( ۱۳ ).
شواهد در مورد توانایی L. acidophilus برای درمان اسهال حاد در کودکان متفاوت است. برخی از مطالعات اثر مفیدی را نشان داده اند، در حالی که برخی دیگر هیچ اثری را نشان نداده اند ( ۱۴ ، ۱۵ ).
یک متاآنالیز شامل بیش از ۳۰۰ کودک نشان داد که L. acidophilus به کاهش اسهال کمک می کند، اما فقط در کودکان بستری در بیمارستان ( ۱۶ ).
علاوه بر این، زمانی که L. acidophilus همراه با یک پروبیوتیک دیگر مصرف شود، ممکن است به کاهش اسهال ناشی از پرتودرمانی در بیماران سرطانی بزرگسال کمک کند ( ۱۷ ).
به طور مشابه، ممکن است به کاهش اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک ها و یک عفونت رایج به نام کلستریدیوم دیفیسیل یا C. diff کمک کند ( ۱۸ ).
اسهال در افرادی که به کشورهای مختلف سفر می کنند و در معرض غذاها و محیط های جدید قرار می گیرند نیز شایع است.
بررسی ۱۲ مطالعه نشان داد که پروبیوتیک ها در پیشگیری از اسهال مسافرتی موثر هستند و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ، در ترکیب با یک پروبیوتیک دیگر، در انجام این کار مؤثرتر است ( ۱۹ ).
خلاصه:
زمانی که L. acidophilus همراه با سایر پروبیوتیک ها مصرف شود، ممکن است به پیشگیری و درمان اسهال کمک کند.
۳. می تواند علائم سندرم روده تحریک پذیر را بهبود بخشد
سندرم روده تحریک پذیر (IBS) از هر پنج نفر در برخی کشورها یک نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم آن شامل درد شکم، نفخ و حرکات غیر معمول روده است ( ۲۰ ).
در حالی که اطلاعات کمی در مورد علت IBS وجود دارد، برخی تحقیقات نشان می دهد که ممکن است توسط انواع خاصی از باکتری ها در روده ایجاد شود ( ۲۱ ).
بنابراین، تعدادی از مطالعات بررسی کرده اند که آیا پروبیوتیک ها می توانند به بهبود علائم آن کمک کنند یا خیر.
در یک مطالعه روی ۶۰ نفر با اختلالات عملکردی روده از جمله IBS، مصرف ترکیبی از L. acidophilus و یک پروبیوتیک دیگر به مدت یک تا دو ماه نفخ را بهبود بخشید ( ۲۲ ).
یک مطالعه مشابه نشان داد که L. acidophilus به تنهایی نیز درد شکمی را در بیماران IBS کاهش می دهد ( ۲۳ ).
از سوی دیگر، مطالعهای که مخلوطی از L. acidophilus و سایر پروبیوتیکها را مورد بررسی قرار داد، نشان داد که هیچ تأثیری بر علائم IBS ندارد ( ۲۴ ).
این ممکن است با مطالعه دیگری توضیح داده شود که نشان می دهد مصرف دوز پایین پروبیوتیک های تک سویه برای مدت کوتاه ممکن است علائم IBS را بیشتر بهبود بخشد.
به طور خاص، این مطالعه نشان میدهد که بهترین راه برای مصرف پروبیوتیکها برای IBS، استفاده از پروبیوتیکهای تک سویه، به جای مخلوط، برای کمتر از هشت هفته، و همچنین دوز کمتر از ۱۰ میلیارد واحد تشکیل دهنده کلنی (CFU) است. در روز ( ۲۵ ).
با این حال، مهم است که یک مکمل پروبیوتیک را انتخاب کنید که از نظر علمی ثابت شده است که به IBS کمک می کند.
خلاصه:
پروبیوتیک های L. acidophilus ممکن است علائم IBS مانند درد شکم و نفخ را بهبود بخشد.
۴. می تواند به درمان و پیشگیری از عفونت های واژن کمک کند
واژینوز و کاندیدیاز ولوواژینال انواع شایع عفونت های واژن هستند.
شواهد خوبی وجود دارد که نشان می دهد L. acidophilus می تواند به درمان و پیشگیری از چنین عفونت هایی کمک کند.
لاکتوباسیل ها معمولاً شایع ترین باکتری در واژن هستند. آنها اسید لاکتیک تولید می کنند که از رشد سایر باکتری های مضر جلوگیری می کند ( ۲۶ ).
با این حال، در موارد برخی از اختلالات واژن، گونه های دیگر باکتری ها از تعداد لاکتوباسیل ها بیشتر می شوند ( ۲۷ ، ۲۸ ).
تعدادی از مطالعات نشان داده اند که مصرف L. acidophilus به عنوان یک مکمل پروبیوتیک می تواند از عفونت های واژن با افزایش لاکتوباسیل ها در واژن پیشگیری و درمان کند ( ۲۹ ، ۳۰ ).
با این وجود، مطالعات دیگر هیچ تاثیری پیدا نکرده اند ( ۳۱ ، ۳۲ ).
خوردن ماست حاوی L. acidophilus نیز ممکن است از عفونت واژن جلوگیری کند. با این حال، هر دو مطالعه ای که این مورد را بررسی کردند بسیار کوچک بودند و قبل از اینکه بتوان نتیجهگیری کرد، باید در مقیاس بزرگتری تکرار شود ( ۳۳ ، ۳۴ ).
خلاصه:
L. acidophilus به عنوان یک مکمل پروبیوتیک ممکن است در پیشگیری از اختلالات واژن، مانند واژینوز و کاندیدیاز ولوواژینال مفید باشد.
۵. ممکن است باعث کاهش وزن شود
باکتری موجود در روده شما به کنترل هضم غذا و تعدادی دیگر از فرآیندهای بدن کمک می کند.
بنابراین، آنها بر وزن شما تأثیر می گذارند.
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد پروبیوتیکها ممکن است به کاهش وزن کمک کنند، به خصوص زمانی که چندین گونه با هم مصرف شوند. با این حال، شواهد در مورد L. acidophilus به تنهایی نامشخص است ( ۳۵ ).
یک مطالعه اخیر که نتایج ۱۷ مطالعه انسانی و بیش از ۶۰ مطالعه حیوانی را ترکیب کرد، نشان داد که برخی از گونه های لاکتوباسیل منجر به کاهش وزن می شوند، در حالی که برخی دیگر ممکن است در افزایش وزن نقش داشته باشند ( ۳۶ ).
این نشان داد که L. acidophilus یکی از گونه هایی است که منجر به افزایش وزن می شود. با این حال، بیشتر مطالعات بر روی حیوانات مزرعه انجام شد، نه انسان.
علاوه بر این، برخی از این مطالعات قدیمیتر از پروبیوتیکهایی استفاده کردند که در ابتدا L. acidophilus هستند، اما از آن زمان به عنوان گونههای مختلف شناسایی شدهاند ( ۳۷ ).
بنابراین، شواهد در مورد تأثیر L. acidophilus بر وزن نامشخص است و مطالعات دقیق تری مورد نیاز است.
خلاصه:
پروبیوتیک ها ممکن است برای کاهش وزن موثر باشند، اما تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا L. acidophilus ، به ویژه، تأثیر قابل توجهی بر وزن در انسان دارد، مورد نیاز است.
۶. ممکن است به پیشگیری و کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند
باکتری های سالم مانند L. acidophilus می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در نتیجه به کاهش خطر عفونت های ویروسی کمک کنند.
در واقع، برخی از مطالعات نشان داده اند که پروبیوتیک ها ممکن است از علائم سرماخوردگی جلوگیری کرده و آنها را بهبود بخشند ( ۳۸ ، ۳۹ ).
تعدادی از این مطالعات بررسی کردند که L. acidophilus چگونه سرماخوردگی را در کودکان درمان می کند.
در یک مطالعه روی ۳۲۶ کودک، شش ماه پروبیوتیک L. acidophilus روزانه تب را تا ۵۳ درصد، سرفه را تا ۴۱ درصد، مصرف آنتی بیوتیک را تا ۶۸ درصد و روزهای غیبت از مدرسه را تا ۳۲ درصد کاهش داد ( ۴۰ ).
همان مطالعه نشان داد که ترکیب L. acidophilus با یک پروبیوتیک دیگر حتی موثرتر بود ( ۴۰ ).
یک مطالعه مشابه روی L. acidophilus و یک پروبیوتیک دیگر نیز نتایج مثبت مشابهی را برای کاهش علائم سرماخوردگی در کودکان نشان داد ( ۴۱ ).
خلاصه:
L. acidophilus به تنهایی و در ترکیب با سایر پروبیوتیک ها ممکن است علائم سرماخوردگی را به ویژه در کودکان کاهش دهد.
۷. ممکن است به پیشگیری و کاهش علائم آلرژی کمک کند
آلرژی شایع است و می تواند علائمی مانند آبریزش بینی یا خارش چشم ایجاد کند.
خوشبختانه، برخی شواهد نشان می دهد که برخی از پروبیوتیک ها می توانند علائم برخی از آلرژی ها را کاهش دهند ( ۴۲ ).
یک مطالعه نشان داد که مصرف نوشیدنی شیر تخمیر شده حاوی L. acidophilus علائم آلرژی به گرده سرو ژاپنی را بهبود می بخشد ( ۴۳ ).
به طور مشابه، مصرف L. acidophilus به مدت چهار ماه، تورم بینی و سایر علائم را در کودکان مبتلا به رینیت آلرژیک دائمی کاهش داد، اختلالی که باعث علائمی شبیه تب یونجه در طول سال می شود ( ۴۴ ).
یک مطالعه بزرگتر روی ۴۷ کودک نتایج مشابهی را نشان داد. نشان داد که مصرف ترکیبی از L. acidophilus و یک پروبیوتیک دیگر آبریزش بینی، انسداد بینی و سایر علائم آلرژی به گرده را کاهش می دهد ( ۴۵ ).
جالب توجه است که پروبیوتیک ها مقدار آنتی بادی به نام ایمونوگلوبولین A را که در این واکنش های آلرژیک دخیل است در روده ها کاهش دادند.
خلاصه:
پروبیوتیک های L. acidophilus می توانند علائم برخی آلرژی ها را کاهش دهند.
۸. ممکن است به پیشگیری و کاهش علائم اگزما کمک کند
اگزما وضعیتی است که در آن پوست ملتهب می شود و در نتیجه خارش و درد ایجاد می شود. شایع ترین شکل آن درماتیت آتوپیک نام دارد.
شواهد نشان می دهد که پروبیوتیک ها می توانند علائم این بیماری التهابی را هم در بزرگسالان و هم در کودکان کاهش دهند ( ۴۶ ).
یک مطالعه نشان داد که دادن ترکیبی از L. acidophilus و سایر پروبیوتیکها به زنان باردار و نوزادانشان در طول سه ماه اول زندگی، شیوع اگزما را تا زمانی که نوزاد به یک سالگی میرسد، ۲۲ درصد کاهش میدهد ( ۴۷ ).
یک مطالعه مشابه نشان داد که L. acidophilus ، در ترکیب با درمان طب سنتی، به طور قابل توجهی علائم درماتیت آتوپیک را در کودکان بهبود می بخشد ( ۴۸ ).
با این حال، همه مطالعات اثرات مثبتی را نشان نداده اند. یک مطالعه بزرگ روی ۲۳۱ کودک تازه متولد شده که L. acidophilus برای شش ماه اول زندگی دریافت کردند، هیچ اثر مفیدی را در موارد درماتوز آتوپیک نشان نداد ( ۴۹ ). در واقع باعث افزایش حساسیت به آلرژن ها می شود.
خلاصه:
برخی از مطالعات نشان داده اند که پروبیوتیک های L. acidophilus می توانند به کاهش شیوع و علائم اگزما کمک کنند، در حالی که مطالعات دیگر هیچ فایده ای را نشان نمی دهند.
۹. برای سلامت روده شما مفید است
روده شما مملو از تریلیون ها باکتری است که نقش مهمی در سلامتی شما دارند.
به طور کلی، لاکتوباسیل ها برای سلامت روده بسیار مفید هستند.
آنها اسید لاکتیک تولید می کنند، که ممکن است از استعمار باکتری های مضر در روده ها جلوگیری کند. آنها همچنین اطمینان حاصل می کنند که پوشش روده دست نخورده باقی می ماند ( ۵۰ ).
L. acidophilus می تواند مقدار سایر باکتری های سالم در روده، از جمله سایر لاکتوباسیل ها و بیفیدوباکتری ها را افزایش دهد.
همچنین می تواند سطح اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مانند بوتیرات را افزایش دهد که سلامت روده را ارتقا می دهد ( ۵۱ ).
مطالعه دیگری به دقت اثرات L. acidophilus بر روده را بررسی کرد. دریافت که مصرف آن به عنوان یک پروبیوتیک بیان ژنهایی را در رودهها افزایش میدهد که در پاسخ ایمنی نقش دارند ( ۵۲ ).
این نتایج نشان می دهد که L. acidophilus ممکن است از یک سیستم ایمنی سالم پشتیبانی کند.
یک مطالعه جداگانه بررسی کرد که چگونه ترکیب L. acidophilus و یک پری بیوتیک بر سلامت روده انسان تأثیر می گذارد.
این نشان داد که مکمل ترکیبی باعث افزایش مقدار لاکتوباسیل ها و بیفیدوباکتری ها در روده ها و همچنین اسیدهای چرب با زنجیره شاخه ای می شود که بخش مهمی از روده سالم هستند ( ۵۳ ).
خلاصه:
L. acidophilus می تواند با افزایش میزان باکتری های سالم در روده از سلامت روده حمایت کند.
چگونه از L. Acidophilus بیشترین برداشت را ببریم
L. acidophilus یک باکتری طبیعی در روده های سالم است، اما می توانید با مصرف آن به عنوان مکمل یا مصرف غذاهای حاوی آن، از مزایای سلامتی زیادی بهره مند شوید.
L. acidophilus را می توان در مکمل های پروبیوتیک، به تنهایی یا در ترکیب با سایر پروبیوتیک ها یا پری بیوتیک ها مصرف کرد.
با این حال، در تعدادی از غذاها، به ویژه غذاهای تخمیر شده نیز یافت می شود.
بهترین منابع غذایی L. acidophilus عبارتند از:
- ماست: ماست معمولاً از باکتری هایی مانند L. bulgaricus و S. thermophilus تهیه می شود. برخی از ماست ها نیز حاوی L. acidophilus هستند، اما فقط آنهایی که آن را در ترکیبات ذکر کرده اند و “فرهنگ های زنده و فعال” را بیان می کنند.
- کفیر: کفیر از دانههای باکتری و مخمر ساخته شده است که میتوان آنها را به شیر یا آب اضافه کرد تا یک نوشیدنی تخمیر شده سالم تولید شود. انواع باکتری ها و مخمر موجود در کفیر می تواند متفاوت باشد، اما معمولاً حاوی L. acidophilus و غیره است.
- میسو: میسو خمیری است که منشا آن ژاپن است و از تخمیر سویا تهیه می شود. اگرچه میکروب اولیه در میزو قارچی به نام Aspergillus oryzae است، میسو همچنین می تواند حاوی بسیاری از باکتری ها از جمله L. acidophilus باشد.
- تمپه: تمپه غذای دیگری است که از تخمیر دانه های سویا تهیه می شود. می تواند حاوی تعدادی میکروارگانیسم مختلف از جمله L. acidophilus باشد.
- پنیر: انواع مختلف پنیر با استفاده از باکتری های مختلف تولید می شود. L. acidophilus معمولاً به عنوان کشت استارتر پنیر استفاده نمی شود، اما تعدادی از مطالعات اثرات افزودن آن را به عنوان یک پروبیوتیک بررسی کرده اند ( ۵۴ ).
- کلم ترش: کلم ترش یک غذای تخمیر شده از کلم است. بیشتر باکتری های موجود در کلم ترش گونه های لاکتوباسیلوس از جمله L. acidophilus هستند ( ۵۵ ).
به جز غذا، بهترین راه برای ابتلا به L. acidophilus مستقیماً از طریق مکمل ها است.
تعدادی از مکمل های پروبیوتیک L. acidophilus به تنهایی یا در ترکیب با سایر پروبیوتیک ها در دسترس هستند. به دنبال یک پروبیوتیک با حداقل یک میلیارد CFU در هر وعده باشید.
اگر پروبیوتیک مصرف می کنید، معمولاً بهتر است این کار را با یک وعده غذایی انجام دهید، در حالت ایده آل صبحانه.
اگر به تازگی پروبیوتیک ها را مصرف می کنید، سعی کنید آنها را یک بار در روز به مدت یک یا دو هفته مصرف کنید و سپس قبل از ادامه، احساس خود را ارزیابی کنید.
خلاصه:
L. acidophilus را می توان به عنوان یک مکمل پروبیوتیک مصرف کرد، اما به مقدار زیاد در تعدادی از غذاهای تخمیر شده نیز یافت می شود.
خلاصه
L. acidophilus یک باکتری پروباتیک است که به طور معمول در روده شما یافت می شود و برای سلامتی بسیار مهم است.
به دلیل توانایی آن در تولید اسید لاکتیک و تعامل با سیستم ایمنی شما، ممکن است به پیشگیری و درمان علائم بیماری های مختلف کمک کند.
به منظور افزایش L. acidophilus در روده خود، از غذاهای تخمیر شده، از جمله موارد ذکر شده در بالا استفاده کنید.
از طرف دیگر ، مکمل های L. acidophilus می توانند مفید باشند، به خصوص اگر از یکی از اختلالات ذکر شده در این مقاله رنج می برید.
چه از طریق غذاها و چه از طریق مکمل ها به دست آید، L. acidophilus می تواند مزایای سلامتی را برای همه فراهم کند.