رژیم کتوژنیک از نظر طب سنتی

در این مقاله به بررسی رژیم کتوژنیک از نظر طب سنتی می پردازیم. ابتدا مختصری در خصوص رژیم کتوژنیک و سپس طب سنتی مطالبی بیان می شود.

در این مطلب متوجه خواهید شد که این دو مقوله ای جداگانه هستند اما می توانید از هر دو همزمان بهره ببرید و اصولا منافاتی باهم ندارند.

رژیم کتوژنیک چیست؟

رژیم  کتوژنیک (کتو)  نحوه استفاده بدن از غذا را تغییر می دهد. در رژیم عادی، کربوهیدرات های موجود در رژیم غذایی شما بیشتر سوخت مورد نیاز بدن را تامین می کند. در رژیم کتو کربوهیدرات هایی را که می خورید کاهش می دهید، با اینکار بدن شما می آموزد که به جای کربوهیدرات، چربی بسوزاند.

رژیم کتوژنیک سرشار از چربی، پروتئین متوسط ​​و کربوهیدرات کم است. رژیم استاندارد کتوژنیک شامل ۷۰ تا ۸۰ درصد چربی، ۱۰ تا ۲۰ درصد پروتئین و ۵ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات است.

بسیاری از غذاهای غنی از مواد مغذی حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات هستند. این شامل  غلات کامل ، میوه ها و سبزیجات است. کربوهیدرات از همه منابع در رژیم کتو محدود شده است. بنابراین شما باید تمام نان و سایر غلات را حذف کنید و مصرف میوه و بعضی سبزیجات خود را کاهش دهید. انواع غذاهایی که چربی را برای رژیم کتو تامین می کنند عبارتند از:

  • گوشت و ماهی.
  • تخم مرغ
  • مغزها و دانه ها.
  • کره و خامه.
  • پنیر.
  • روغن هایی مانند روغن زیتون.

برای کتوز به چند کربوهیدرات نیاز دارم؟

برای ورود و ماندن در کتوز باید روزانه کمتر از ۵۰ گرم کربوهیدرات مصرف کنید.

چه مدت طول می کشد تا وارد کتوز مبتلا شوید؟

اگر روزانه بین ۲۰ تا ۵۰ گرم کربوهیدرات بخورید، معمولاً ۲ تا ۴ روز طول می کشد تا وارد کتوز شوید. با این حال، زمان لازم برای وارد شدن به این حالت بر اساس عوامل مختلفی متفاوت است. ممکن است یک هفته یا بیشتر طول بکشد تا به کتوز وارد شوید. عواملی که ممکن است بر مدت زمانی که طول می کشد تا شما را به این حالت برسانید، تحت تاثیر قرار می دهند عبارتند از:

  • سن.
  • مصرف کربوهیدرات، چربی و پروتئین.
  • سطح فعالیت بدنی
  • متابولیسم .
  • سلامت خواب  .
  • سطح استرس  .

اگر قبل از شروع رژیم کتو از یک رژیم غذایی پر کربوهیدرات استفاده می کنید، ممکن است نسبت به افرادی که رژیم کم کربوهیدرات مصرف می کنند، رسیدن به کتوز بیشتر طول بکشد. این به این دلیل است که بدن شما ابتدا باید ذخایر گلوکز خود را تخلیه کند.

با روزه داری متناوب ممکن است بتوانید سریعتر به کتوز وارد شوید. رایج ترین روش روزه داری متناوب شامل خوردن تمام غذا در عرض هشت ساعت است. سپس، ۱۶ ساعت باقی مانده از یک دوره ۲۴ ساعته را روزه می گیرید.

فواید کتوز چیست؟

تحقیقات نشان داده است که کتوز ممکن است چندین فواید سلامتی داشته باشد. یکی از بزرگترین مزایای کتوز کاهش وزن است. این فرآیند می تواند به شما کمک کند کمتر احساس گرسنگی کنید، که منجر به خوردن غذای کمتر می شود. این می تواند به شما در کاهش چربی شکم (چربی احشایی) کمک کند و در عین حال توده بدون چربی را حفظ کنید. سایر مزایای احتمالی کتوز شامل درمان و مدیریت بیماری هایی مانند:

  • صرع
  • سایر شرایط عصبی: مانن بیماری آلزایمر  ، اوتیسم و ​​سرطان های مغز مانند  گلیوبلاستوما
  • دیابت نوع ۲
  • بیماری قلبی : کاهش فشار خون ، بهبود سطح کلسترول HDL (“خوب”)  و کاهش  تری گلیسیرید
  • سندرم متابولیک

همچنین نشان داده شده است که کتوز تمرکز و انرژی شما را افزایش می دهد. رژیم کتو انرژی مورد نیاز بدن را به گونه ای تامین می کند که  التهاب را کاهش می دهد . تحقیقات نشان می دهد که مغز شما روی کتون ها کارآمدتر از گلوکز کار می کند.

عوارض جانبی کتوز چیست؟

رژیم کتو فواید زیادی دارد، اما ممکن است عوارض جانبی نیز داشته باشد. یکی از علائم کتوز ممکن است “کتو آنفولانزا” باشد که شامل علائمی مانند ناراحتی معده،  سردرد  و  خستگی است . سایر علائم کتوز ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • بوی بد دهان (نفس کتو).
  • یبوست .
  • بی خوابی .
  • کم آبی بدن .
  • تراکم استخوان پایین ( استئوپنی ) و  شکستگی استخوان .
  • کلسترول بالا ( هیپرلیپیدمی ).
  • سنگ کلیه .

طب سنتی چیست؟

طب سنتی شامل جنبه‌های پزشکی در دانش سنتی است که در جوامع گوناگون و در نسل‌های مختلف پیش از دوران پزشکی مدرن شکل گرفته‌است. طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی (WHO)، طب سنتی «مجموعه‌ای است از دانسته‌ها، مهارت‌ها و اعمال که بر پایهٔ نظریه‌ها، باورها و تجربه‌های بومی فرهنگ‌های مختلف است، خواه قابل شرح باشد یا نباشد، که در بهداشت و نیز پیشگیری، تشخیص، بهبود و مداوای بیماری‌های جسمی و ذهنی مورد استفاده قرار می‌گرفتند». یکی از راه های مستند سازی درمان های طب سنتی، «پزشکی مبتنی بر شواهد» می باشد.

بیشتر بخوانید
آیا می توانید در رژیم کتوژنیک آبجو بنوشید؟

در برخی از کشورهای آسیایی و آفریقایی، تا ۸۰٪ از مردم نیازهای اولیهٔ بهداشتی خود را از طریق طب سنتی برطرف می‌کنند. زمانی که از طب سنتی خارج از فرهنگ سنتی استفاده می‌شود، آن را «پزشکی جایگزین» در نظر می‌گیرند.

برخی از انواع طب سنتی مورد استفاده در سراسر دنیا عبارتند از: طب سنتی چین، طب سنتی کره‌ای، طب سنتی آفریقایی، طب ایران باستان، طب سنتی ایرانی، آیورودا و طب سنتی اروپایی. رشته‌های علمی که به مطالعهٔ طب سنتی می‌پردازند عبارتند از گیاه‌درمانی، اتنومدیسین، مردم‌گیاه‌شناسی و انسان‌شناسی پزشکی.

سازمان جهانی بهداشت خاطر نشان می‌کند که «استفادهٔ نادرست از داروها و روش‌های سنتی می‌تواند اثرات منفی یا خطرناکی داشته باشد» و «تحقیقات بعدی لازم است تا اثربخشی و ایمنی داروها و روش‌های مورد استفاده در برخی از طب‌های سنتی تأیید گردد.» سازمان جهانی بهداشت یک استراتژی ۹ ساله برای حمایت از کشورهای عضو دارد که از نقش مثبت و سازنده طب سنتی در جوامع اطمینان حاصل گردد.

طب سنتی ایرانی

طب سنتی ایرانی شامل مجموعه‌ای از تمام دانش و دستورالعمل‌هایی است که از زمان باستان (از حدود ۸۰۰۰ سال پیش از میلاد) تا کنون در ایران برای تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری بکار برده می‌شده است. طب سنتی ایران از دو شاخه اصلی تئوری (که در مورد وضعیت و تغییرات بدن انسان و علل و نشانه‌های سلامتی و بیماری بحث می‌کند) و عملی (دانش چگونگی حفظ سلامتی و چگونگی بازگرداندن آن پس از بروز بیماری‌ها) تشکیل می‌شود.

در طب سنتی ایرانی، عملکردهای فیزیولوژیک بدن بر مبنای هفت فاکتور سنجیده می‌شوند که عبارتند از: عناصر (ارکان)، مزاج، اخلاط، ارگان (اعضا)، ارواح، قوا و عملکرد (افعال).

در طب سنتی ایرانی توجه اصلی بر پیشگیری از بیماری است تا درمان آن. بر این اساس شش فاکتور مهم و ضروری برای حفظ سلامتی در طب سنتی ایرانی عبارتند از: هوا، نوشیدنی و غذا، خواب و بیداری، تخلیه و نگهداری، تحرک فیزیک و آرامش، فعالیت ذهنی و آرامش روحی.

در طب سنتی ایران علت اغلب بیماری‌ها ناشی از برهم خوردن تعادل اخلاط و مزاج است. لذا درمان یا تجویز دارو نیز عمدتا با هدف بازگرداندن این تعادل از طریق استفاده از مزاج‌های متضاد آن پایه‌ریزی می‌شود. مثلا اگر بیماری در اثر سردی طبع ایجاد شده باشد، درمان آن از طریق تجویز موادی با طبع گرم صورت می‌گیرد.

طبایع غذاها

در طب سنتی غذا به دو دسته سرد، گرم تقسیم می‌شوند؛ که روش‌هایی برای تشخیص این ۲ امر وجود دارند ولی استثنائاتی در این زمینه هم وجود دارد.

کلیه ماده‌های غذایی، تندی، شوری و شیرینی جزء گرم مزاج‌ها شناخته می‌شود.

و کلیه ماده‌های غذایی ترش، ملس، کال، میوه نارس و هر چیزی سفید به جزء شکر و نمک جزء سرد مزاج‌ها شناخته می‌شود.

که خود این ۲ دسته بر اساس حالت میزان موجود آب درون ماده غذایی، تقسیم‌بندی می‌شود. (جدول زیر از ویکی پدیا آورده شده است)

غذاهای گرم، خشکپنیر کهنه، موسیر، کلم، سیر، چغندر(لبو)، پیاز، تخم ریحان، فلفل سبز، بادمجان، برگ چغندر، پونه، پیازچه، ترخون، تره شاهی، جعفری، رازیانه، ریحان، شاه تره، شنبلیله، شوید، کرفس، کنگر، گزنه، مارچوبه، مرزه، نعناع، والک، نخود، لپه، جوی دوسر، شیره خرما، شکر سرخ، نارگیل، زیتون، به، انبه، فندق، گردو، روغن زیتون، عسل، آهو، اردک، بلدرچین، جوجه کباب، تخم ماهی، کپک، خروس، کبوتر، گنجشک، قرقاول، شترمرغ، شتر، دل، تخمه آفتابگردان، چلغوزه، آویشن، اسفند، اسطوخودوس، بادرنجبویه، پونه، دارچین، زردچوبه، زعفران، زنجبیل، برزک، بادام هندی، بادام تلخ، بنه، پسته، مر مکی، بهارنارنج، تخم شربتی،
غذاهای گرم، ترکره، ماست چکیده، شلغم، هویج، انواع ترب، زردک، سیب زمینی ترشی، قدومه، خاکشیر، اقسام توت، بالنگو، خربزه، طالبی، خیار چنبر، گرمک، تربچه، یونجه، گندم، اقسام لوبیا، انجیر تازه، انجیر خشک، انگور، خرما، سیب‌زمینی، قیسی، گلابی، موز، مویز، گوسفند، بوقلمون، پاچه، جگر سفید{شش یاریه}، جگر سیاه، زبان، مغز، غاز، سار، مرغ محلی، میگو، گل گاوزبان، بادام شیرین، بادام زمینی، تخم طالبی، تخم خربزه، کنجد، ارده، روغن بادام تلخ، روغن کنجد، شیره، انگور، آناناس
 
غذاهای سرد و ترپنیر تازه، خامه، دوغ، ماست، سرشیر، شیر، سیب زمینی، اسفرزه، توت فرنگی، خیار بوته ای، اقسام کدو، هندوانه، گوجه فرنگی، اسفناج، بامیه، خرفه، قارچ خوراکی، کاسنی، کاهو، لوبیا سبز، باقالا تازه، نخود سبز، دارابی، پرتقال، آلوچه، آلو، هلو، نارگیل، لیمو شیرین، کیوی، شلیل، شفتالو، انواع ماهی، گوشت گاو، به دانه، تخم کدو، تخم هندوانه، خشخاش، به‌لیمو
غذاهای سرد و خشکقره قروت، کشک، بارهنگ، تمشک، شاتوت، ترشک، ریواس، گشنیز، ارزن، برنج، جو، باقالا خشک، ذرت، عدس، ماش، ولیک، نارنج، لیمو عمانی، سنجد، گریپ فروت، کنار، غور، زرشک، زغال اخته، زالزالک، تمر هندی، بالنگ، انار ترش، ازگیل، آلبالو، سیرابی، قلوه، گوشت بز، قهوه، نشاسته، سماق، بلوط خوراکی، شاه بلوط، شاهدانه، سرکه
غذاهای معتدلخاکشیر، بادام، سیب، کرفس، نیمرو، سبزی خوردن، شیر تازه، شیر ترش، آب باران، انار شیرین، آش زیره، زردآلو، خرمای نیم رسیده، بنفشه، ریحان یا سوسنبر، سیب شیرین، کوکو سبزی، فرنی، بال و گردن مرغان، شکر، آبگوشت، آبگوشت شیر، آبگوشت گندم، آبگوشت لپه، آبگوشت بزباش، کوفته با گوشت گوسفند، گوشت بره، گوشت تیهو، گوشت مرغ خانگی، نان فطیر، نان فرنی، تخم مرغ (زرده گرم و تر، سفیده، سرد)

طبع / فهرست کامل طبع خوراکیها / طبع میوه ها / طبع غذاها / طبع حبوبات و غلات / طبع سبزیها

منبع جدول زیر سایت نایریکا است.

بیشتر بخوانید
بادام در رژیم کتوژنیک (کربوهیدرات، موارد مصرف و موارد دیگر)
طبعطبع نوع مزاجمصلح
طبع آلبالوطبع سرد و خشکعسل
طبع آلو و آلوچهطبع سرد و ترعناب، گلنگبین، کندر، عسل، زنیان، زیره، روغن زیتون
طبع آناناسطبع گرم و ترآب انار، آب لیمو، عسل
طبع آویشنطبع گرم و خشکسرکه، انگور
طبع آهو (گوشت)طبع گرم و خشکسماق، گشنیز، مرزه، پختن با روغن بادام یا روغن کنجد، سکنجبین
طبع اردک (گوشت)طبع گرم و خشکپختن با رکه، کرفس، پونه، نخود، شوید، تره، دارچین، سکنجبین
طبع اردهطبع گرم و ترسرکه، عسل
طبع ارزنطبع سرد و خشکعسل
طبع ازگیلطبع سرد و خشکانیسون، عسل، عود هندی
طبع اسپندطبع گرم و خشکمیوه های ترش، سکنجبین
طبع اسطوخدوسطبع گرم و خشکسکنجبین
طبع اسفرزهطبع سرد و ترعسل، سکنجبین عنصلی
طبع اسفناجطبع سرد و ترپختن با روغن بادام، روغن گاوی تازه، دارچین، فلفل
طبع افتیمونطبع گرم و خشکزعفران، کتیرا، روغن بادام، صمغ عربی
طبع انار شرینطبع سرد و ترزنجبیل پرورده ، انار ترش
طبع انار ترشطبع سرد و خشکعسل
طبع انبهطبع گرم و خشکزنجبیل، نمک، مویز، شربت زرشک، روغن زیتون
طبع انجیر تازهطبع گرم و ترسکنجبین، شربت ریواس، شربت بالنگ
طبع انجیر خشکطبع گرم و ترگردو، آویشن، انیسون، بادام
طبع انگورطبع گرم وترتخم کرفس، غذاهای ترش، سکنجبین
طبع انیسونطبع گرم و خشکرازیانه، سکنجبین
طبع بادام هندیطبع گرم  و خشکمصطکی، عسل، رب ترش
طبع بادام درختی شیرینطبع گرم و ترمصطکی، عسل، رب ترش
طبع بادام درختی تلخطبع گرم  و خشکعسل، خشخاش، بادام شیرین
طبع بادام زمینیطبع گرم  و ترمصطکی، عسل
طبع بادام کوهیطبع گرم  و خشکمصطکی، عسل
طبع بادرنجبویهطبع گرم و خشکمصغ عربی، ندر
طبع بادمجانطبع گرم و خشکپختن با گوش بره، روغن گاوی تازه، سرکه زیره، گلپر، انار و دانه انار
طبع بارهنگطبع سرد و خشکعسل، مصطکی
طبع باقلا تازهطبع سرد و ترعسل، پوست کندن، جوشاندن در آب و ریختن اب آن پس از پختن ، روغن بادام ، پونه، مرزه، فلفل داچین، آویشن، زیره، گلپر
طبع باقلا خشکطبع سردو  خشک 
طبع بالنگطبع سرد و خشکعسل، بنفشه، شرب انجیر، شربت خشخاش
طبع بالنگوطبع گرم و ترعسل
طبع بامیهطبع سرد و  ترادویه های گرم
طبع برگ بوطبع گرم و خشککتیرا
طبع برگ چغندرطبع گرم و خشکخردل، آبغوره، پختن با عدس، شربت بالنگ
طبع برنجطبع سرد و خشکخیساندن در آب و نمک، زعفران، زیره سیاه ، شوید
طبع بز (گوشت)طبع سرد و خشکنمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره ،میخک، بادم، نارگیل، خرما
طبع بَزرَکطبع گرم  و خشکگشنیز، سکنجبین، عسل
طبع بلدرچین (گوشت)طبع گرم و خشکروغن کنجد، روغن بادام، آب انار، روغن زیتون
طبع بلوط خوراکیطبع سرد و خشکسکنجبین ، عسل
طبع بولقمون (گوشت)طبع گرم و ترگشنیز، سماق
طبع بهطبع گرم و خشکعسل، انیسون، مربا نمودن آن با عسل
طبع به دانهطبع سرد و تررازیانه، عسل
طبع پاچهطبع گرم و ترگلپر سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین
طبع پرتقالطبع سرد و ترعسل، گلنگبین
طبع پستهطبع گرم و خشکزردآلو، انار ترش، سرکه، سکنجبین، آلو
طبع پسته کوهی (بنه)طبع گرم و ترگلاب، رب، ریواس، سکنجبین، رب ترش
طبع پنیر تازهطبع سرد و ترمغز گردو، آویشن، عسل ، نعناع خشک سبزی های معطر
طبع پنیر کهنهطبع گرم و خشکمغز گردو، آویشن عسل نعناع خشک، سبزی های معطر
طبع پونهطبع گرم و خشکآدر بلوط، رب مورد، سرکه، کتیرا
طبع پیازطبع گرم و خشکشستن آن با آب و نمک،سرکه آب انار، کاسنی
طبع پیازچهطبع گرم و خشکشستن آن با آب و نمک، سرکه آب انار ، کاسنی
طبع تخم آفتاب گردانطبع گرم و خشکآبغوره، آب انار، سرکه
طبع تخم خربزهطبع گرم و تربنفشه، عسل
طبع تخم طالبیطبع گرم و تربنفشه، عسل
طبع تخم کافشهطبع گرم و خشکانیسون، شیرینی های طبیعی
طبع تخم کدوطبع سرد و ترعسل، گلنگبین
طبع تخم ماهیطبع گرم و خشکزنجبیل، سکنجبین
طبع تخم مرغطبع زرده تخم مرغ گرم و سفیده آن سرد استادویه گرم، نمک
طبع تخم هندوانهطبع سرد و ترعسل، گلنگبین
طبع تربچهطبع گرم و ترنمک، عسل، زیره خیسانده شده در سرکه
طبع ترخونطبع گرم و خشکعسل، کرفس
طبع ترشکطبع گرم و خشکشربت ها، رازیانه، شکرسرخ
طبع ترهطبع گرم و خشکگشنیز، کاسنی تازه
طبع تره تیزکطبع گرم و خشککاسنی، خرفه، سرکه
طبع تمر هندیطبع سرد و خشککتیرا، خشخاش، عناب، بنفشه ، لعاب به دانه
طبع تمشکطبع سرد و خشکعسل
طبع توت (اقسام)طبع گرم و ترسکنجبین ترش، گوارش کمونی (زیره ای)
طبع تخم ریحانطبع گرم و خشکمرزنجوش
طبع ترب (انواع ترب)طبع گرم و ترنمک، عسل، زیره خیسانده شده در سرکه
طبع توت فرنگیطبع سرد و ترعسل
طبع جعفریطبع گرم و خشکسویق، بادرنجبویه، ترشی های طبیعی، کاسنی
طبع جگر سفیدطبع گرم و ترشاه زیره، خیساندن در سرکه و سپس 
طبع جگر سیاهطبع گرم و ترادویه گرم، نمک، دارچین، گشنیز، شاه زیره، سرکه، کباب نمودن
طبع جوطبع سردو خشکرازیانه، شیرینی های طبیعی،انیسون، روغن های گیاهی
طبع جوی دو سرطبع گرم و خشککتیرا
طبع چای سبز و سیاهطبع گرم و خشکشیر بز، بادیان خطایی، مشک، دارچین، زنجبیل
طبع چغندرطبع گرم و خشکخردل، آبغوره، پختن با عدس، شربت بالنگ، سرکه
طبع چلغوزطبع گرم و خشکخشخاش، عسل، سکنجبین، میوه های ترش
طبع خاکشیرطبع گرم و ترکتیرا، عسل
طبع خامهطبع سرد و ترعسل
طبع خربزهطبع گرم و تراب انار ترش سرکه
طبع خردلطبع گرم و خشکروغن بادام، کاسنی، سرکه
طبع خرفهطبع سرد و ترکرفس، نعناع، مصطکی
طبع خرماطبع گرم و ترآب انار، بادام، سکنجبین، خشخاش، گلاب، سرکه، کاهو
طبع خروس (گوشت)طبع گرم و خشکسرکه، ابغوره ، ورغن های گیاهی ، ادویه گرم، سکنجبین
طبع خشخاشطبع سرد و خشکعسل، مصطکی
طبع خیار بوته ایطبع سرد و ترنمک، رازیانه، زنیان، مویز، عسل، زیره، پوست کندن
طبع خیار چنبرطبع گرم و ترمصطکی انیسون
طبع دارابیطبع سرد و ترعسل، گلگبین
طبع دارچینطبع گرم و خشککتیرا، مصطکی
طبع دلطبع گرم و خشکآویشن، زیره، فلفل، گلپر، خواباندن در روغن کنجد و بعد کباب کردن
طبع دوغطبع سرد و ترزنیان ،نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، زیتون سیاه دانه، پونه
طبع ذرتطبع سردو خشکشیرینی های طبیعی روغن های گیاهی
طبع رازیانهطبع گرم و خشکصندل، سکنجبین
طبع رزماریطبع گرم و خشکسکنجبین
طبع روغن بادام شیرینطبع معتدلمصطکی
طبع روغن بادام تلخطبع گرم و ترعسل
طبع روغن زیتونطبع گرم و خشکمغز گردو، مغز بادام، سرکه، عسل، شیرینی های طبیعی
طبع روغن کنجدطبع گرم و ترعسل
طبع ریباس (ریواس)طبع سرد و خشکشربت عود، انیسون، عسل
طبع ریحانطبع گرم و خشکنیلوفر
طبع زالزالکطبع سردو  خشکانیسون، عسل ، عود هندی
طبع زبانطبع گرم و ترطبخ با سرکه و یا گشنیز خشک زیره، خولنجان،مرزه
طبع زردآلوطبع سرد و ترعسل، انیسون، زنیان، مصطکی، زیره، روغن زیتون
طبع زردچوبهطبع گرم و خشکآبلیمو، اب بالنگ
طبع زردکطبع گرم و ترانیسون، ادویه گرم
طبع زرشکطبع سردو خشکمیخک، شرک سرخ و شیرنی های طبیعی
طبع زعفرانطبع گرم و خشکآنیسون، سکنجبین
طبع زغال اختهطبع سرد و خشکعسل، گلنگبین
طبع زنجبیلطبع گرم و خشکعسل، روغن بادام
طبع زنیانطبع گرم و خشکگشنیز، باقلا
طبع زیتونطبع گرم و خشکمغز گردو، مغز بادام، سرکه ، عسل، شیرینی های طبیعی
طبع زیرهطبع گرم و خشکعسل، آویشن، کتیرا
طبع سار (گوشت)طبع گرم و ترآب انار، آبغوره، سکنجبین ترش مزه، دارین، هل
طبع سرشیرطبع سرد و ترعسل
طبع سرکهطبع سرد و خشکشیرینی های طبیعی، روغن بادام شیرین
طبع سماقطبع سرد و خشکانیسون، مصطکی، طبخ با بادمجان
طبع سمنوطبع گرم و معتدلسکنجبین، کاسنی
طبع سنجدطبع سرد و خشکعسل، شکر سرخ
طبع سیاه دانهطبع گرم و خشکدر سرکه خیساندن، کتیرا
طبع سی سنبر (سرسم)طبع گرم و خشککتیرا
طبع سیبطبع گرم و تردارچین ، گلنگبین، غذاهای لطیف
طبع سیب زمینیطبع سرد و تردارچین، زنجبیل آویشن شیرازی
طبع سیب زمینی ترشیطبع گرم و تردرچین، عسل سکنجبین، سرکه و خردل، میخک
طبع سیرطبع گرم و خشکپختن در آب و نمک، روغن بادام، کره، گشنیز، سکنجبین، انار ترش
طبع سیرابیطبع سردو  خشکگلپر، سرکه ، مرزه، زنجبیل، دارچین
طبع شاه بلوططبع سرد و خشکسکنجبین ، عسل
طبع شاه ترهطبع گرم و خشککاسنی، هلیله زرد
طبع شاه توتطبع سرد و خشکعسل، اب انار، انار، اطریفل صغیر
طبع شاه دانهطبع سرد و خشککتیرا، زرشک
طبع شاهیطبع گرم و خشککاسنی، خرفه، سرکه
طبع شبدرطبع گرم  و ترکاسنی
طبع شتر (گوشت)طبع گرم و خشکجوشاندن با روغن زیتون ، پختن با نمک و شوید، فلفل، سرکه، زیره
طبع شترمرغ (گوشت)طبع گرم و خشکسرکه، روغن
طبع شفتالوطبع سرد و ترعسل، مربای زنجبیل
طبع شقاقلطبع گرم و ترعسل
طبع شکر سرخ یا سفیدطبع گرم و خشککاهو، به، بادام، شیر تازه دوشیده، ترشی های طبیعی
طبع شلغمطبع گرم و ترفلفل، زیره، گلنگبین، سکنجبین، شکر سرخ ،خردل، سرکه
طبع شلیلطبع سرد و ترعسل، گلنگبین، انیسون، زنیان، مصطکی، زیره، روغن زیتون
طبع شنبلیلهطبع گرم و خشکسکنجبین، انیسون، کاسنی، برگ اسفناج، برگ خرفه
طبع شوید (شبت)طبع گرم و خشکآبلیمو، آبغوره، ترشی های طبیعی، سکنجبین ساده
طبع شیر پاستوریزهطبع سرد و ترعسل ، گلاب
طبع شیر محلی تازهطبع گرم و ترعسل ،گلاب
طبع شیره انگورطبع گرم و ترتخم ریحان، خشخاش
طبع شیره خرماطبع گرم و خشکسرکه، بادام درختی، سکنجبین، ترشی های طبیعی
طبع طالبیطبع گرم و ترانار ترش، سرکه
طبع عدسطبع سردو خشکمرزه، روغن بادام، سرکه، گلپر، پختن با گوش حیوان جوان، روغن کنجد تازه پونه ، زعفران، روغن گاو
طبع عسلطبع گرم و خشکآب انار ترش، آب لیمو، آب بالنگ، سرکه، گشنیز
طبع غاز (گوشت)طبع گرم و خشکآب انار، زیره، دارچین، فلفل، زنجبیل
طبع غورهطبع سردو خشکگلنگبین، شربت خشخاش، انیسون
طبع فرنجمشکطبع گرم و خشکبنفشه، سکنجبین
طبع فلفلطبع گرم و خشکروغن های گیاهی سرد (برای گرم مزاجان) عسل (برای سرد مزاان)
طبع فلفل سبزطبع گرم و خشکصمغ عربی، صندل، گلاب
طبع فندقطبع گرم و خشکآب عسل، شکر سرخ، شربت به ، سکنجبین
طبع قارچ خوراکیطبع سردو  ترخردل پختن با نمک و شوید، روغن کنجد و زیتون، پونه، اویشن، فلفل زنجبیل، زیره
طبع قدومهطبع گرم و ترزرشک
طبع قراقروططبع سرد و خشکانواع فلفل، زیره، سیاه دانه
طبع قرقاولطبع گرم و خشکسکنجبین
طبع قلوهطبع سرد و خشککباب نمودن با روغن زیتون، نمک، فلفل، دارچین، مصطکی، شاه زیره
طبع قهوهطبع سرد و خشکزعفران، گلاب، روغن پسته، زنجبیل
طبع قیسیطبع گرم وترعسل، انیسون، زنیان، مصطکی ، زیره
طبع کاسنیطبع سرد و ترشرک سخ، شربت بنفشه، سکنجبین، دارچین، هل
طبع کاکائوطبع گرم و خشکزعفران، روغن پسته ، گلاب
طبع کاهوطبع سرد و ترنعناع، کرفس، زیره، مصطکی، سکنجبین، هلیله
طبع کبابطبع گرم و خشکسماق، گشنیز، فلفل، سکنجبین، اطریفل
طبع کبک (گوشت)طبع گرم و خشکترشی های طبیعی ، سکنجبین
طبع کبوتر (گوشت)طبع گرم و خشکپختن با آبغوره یا سرکه، کاسنی، کرفس، سماق، شوید، تره، نخود
طبع کدو (اقسام)طبع سرد و تراب عسل، میخ، زیره، نعناع، نمک، روغن زیتون، فلفل، خردل، آب غوره
طبع کرفسطبع گرم و خشکانیسون
طبع کرهطبع گرم و ترعسل، شکر سرخ، ادویه قابضه
طبع کشکطبع سرد و خشکگلنگبین، سیر، نعناع خشک ، پونه کوهی
طبع کلم بستانی (اقسام)طبع گرم و خشکسکنجبین ، پختن با گوشت حیوان، روغن بادام خردل
طبع کلم قمریطبع گرم و خشکآویشن، پونه، انیسون، دارچین
طبع کنارطبع سرد و خشکسکنجبین، گلنگبین، مصطکی
طبع کنجدطبع گرم و ترعسل
طبع کنگر, خواص کنگر, مضرات کنگر, طبع کنگر, کنگر فرنگی, خورشت کنگر, کنگر ماست, خورشت کنگر فرنگی, کنگر فرنگی را از کجا بخریم, عکس کنگر” کنگر آبیطبع گرم و خشکعناب
طبع کنگر فرنگیطبع گرم و خشکادویه گرم سرکه روغن زیتون
طبع کنگر وحشیطبع گرم و خشکسرکه، ترشی
طبع کیویطبع سرد و ترعسل، گلنگبین
طبع گاو (گوشت)طبع گرم و خشکدارچین، فلفل، زنجبیل، پیاز، سکنجبین، گلپر، سیر، تره تیزک، زیره
طبع گرپ فرتطبع سرد و خشکعسل، گلنگبین
طبع گردوطبع گرم و خشکانار ترش، سکنجبین، خشخاش، ترشی های طبیعی
طبع گرمکطبع گرم و ترآب انار ترش، سرکه
طبع گزنهطبع گرم و خشکآب میوه های سرد، زعفران
طبع گشنیزطبع سرد و خشکسکنجبین، زرده تخم مرغ با فلفل و نمک، آب مرغ، دارچین
طبع گلابطبع سردو  ترجلاب
طبع گلابیطبع گرم و ترعسل ،دارچین، هل، رازیانه، مربای زنجبیل، کندر، زیره
طبع گلپرطبع گرم و خشکخیساندن  در سرکه، بوئیدن کافور و یا گلاب، رازیانه، تخم خیارین
طبع گل گاوزبانطبع گرم و ترصندل سفید
طبع گنجشک (گوشت)طبع گرم و خشکآب انار، آبغوره، سکنجبین ترشی، دارچین، هل
طبع گندمطبع گرم و ترسرکه کهنه، شیرینی های طبیعی
طبع گوجه فرنگیطبع سرد و ترروغن زیتون
طبع گوزن (گوشت)طبع گرم و خشکسرکه ، آبغوره، روغن های گیاهی
طبع گوساله (گوشت)طبع گرم و ترگشنیز، سماق، مرزه
طبع گوسفند (گوشت)طبع گرم و ترگشنیز، سماق، مرزه
طبع گیلاسطبع گرم و ترمسهل ها و ملین ها
طبع لپهطبع گرم و خشککتیرا
طبع لوبیا سبزطبع سرد و تردارچین، زنجبیل، خردل، زیره ، نمک، روغن زیتون، آویشن، فلفل، طبخ با گوشت حیوان جوان
طبع لوبیا (اقسام)طبع گرم و تردارچین،زنجبیل، خردل، زیره،نمک روغن زیتون، اویشن،فلفل، پختن با گوشت حیوان جوان
طبع لیمو شیرینطبع سرد و ترعسل، گلنبین
طبع لیمو عمانیطبع سرد و خشکعسل، گلنگبین
طبع ماءالشعیرطبع سردگلقند
طبع مارچوبهطبع گرم و خشکعسل، سرکه ، سکنجبین
طبع ماستطبع سرد و ترزنیان ،نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، زیتون سیاه دانه، پونه
طبع ماست چکیدهطبع گرم و ترمغز گردو، آویشن، عسل، نعناع خشک، سبزی های معطر
طبع ماشطبع سردو خشکزیره، میخک ، انار ترش سماق، اب ترشک، روغن بادام، تخم کافشه، زنجبیل، دارچین، فلفل ، مصطکی خردل
طبع ماهی (انواع)طبع سرد وترپختن با دنبه یا کنجد، زنجبیل، اویشن، عسل، گلنگبین ادویه گرم
طبع مرزهطبع گرم و خشکسرکه
طبع مرغ محلیطبع گرم و ترادویه گرم، سکنجبین
طبع مریم گلیطبع گرم و خشک 
طبع مغزطبع گرم و ترنمک، آویشن، دارچین ،زیره، ترشی های طبیعی
طبع موزطبع گرم و ترنمک، مربای زنجبیل، عسل، سکنجبین نزوری معتدل
طبع موسیرطبع گرم و خشکپختن آن در آب و نمک، روغن بادام، کره سکنجبین
طبع مویزطبع گرم و ترسکنجبین، خشخاش، عناب، آب میوه های ترش
طبع میخکطبع گرم و خشکصمغ غربی
طبع میگوطبع گرم و ترسرکه، شربت انار، شاه زیره، نعناع
طبع نارگیلطبع گرم و خشکعسل، میوه های ترش، لیمو، هنداونه
طبع نارنگیطبع سرد و ترعسل، گلنگبین
طبع نارنجطبع سرد و خشکعسل، گلنگبین
طبع نخودطبع گرم و خشکخشخاش زیره شوید، کنجبین ساده  گلنگبین
طبع نخود سبزطبع سرد و ترآویشتن، دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه
طبع نشاستهطبع سرد و خشککرفس، میخک، شیرینی های طبیعی
طبع نعناعطبع گرم و خشککرفس
طبع نمکطبع گرم و خشکروغن بادام، آویشن، گوشت حیوان جوان فربه
طبع والکطبع گرم و خشکگشنیز، کاسنی تازه
طبع ولیکطبع سرد و خشکعسل، گلنگبین
طبع وانیلطبع گرم و خشکزعفران، روغن پسته، گلاب
طبع هلطبع گرم و خشککتیرا
طبع هلوطبع سرد وترعسل، مربای زنجبیل
طبع هندوانهطبع سرد و ترپوست هنداونه، عسل ، گلنگبین
طبع هویجطبع گرم و ترانیسون ، ادویه گرم
طبع یونجهطبع گرم و تر 

طبع غذاها

غذاطبع نوع غذا
طبع قورمه سبزیطبع گرم
طبع قیمهطبع گرم
طبع فسنجانطبع گرم
طبع بادمجانطبع گرم
طبع کدوطبع سرد
طبع آلو اسفناجطبع سرد
طبع کرفسطبع گرم
طبع بامیهطبع سرد
طبع ریواسطبع سرد
طبع مرغ ترشطبع سرد
طبع کتهطبع معتدل روبه سرد
طبع پلوطبع معتدل روبه سرد
طبع سبزی پلوطبع گرم
طبع باقلا پلوطبع سرد
طبع زرشک پلوطبع سرد
طبع آلبالو پلوطبع سرد
طبع لوبیا پلوطبع سرد
طبع کلم پلوطبع سرد
طبع رشته پلوطبع سرد
طبع دم پختکطبع گرم
طبع نخودابطبع گرم
طبع عدس پلوطبع سرد
طبع مرصع پلوطبع گرم
طبع شیرین پلوطبع گرم
طبع ماش پلوطبع سرد
طبع استانبولیطبع سرد
طبع ته چینطبع معتدل
طبع کوفته تبریزیطبع معتدل
طبع کوفته ریزهطبع گرم
طبع کوفته برنجیطبع سرد
طبع تاس کبابطبع گرم
طبع کوکو سبزیطبع گرم
طبع کوکو سیب زمینیطبع سرد
طبع کتلتطبع سرد
طبع شامیطبع گرم
طبع آش رشتهطبع معتدل
طبع آش سادهطبع سرد
طبع آش دوغطبع سرد
طبع آش شله قلمکارطبع گرم
طبع اشکنهطبع گرم
طبع کله جوشطبع معتدل به گرم
طبع آبگوشتطبع گرم
طبع سوپ جوطبع سرد
طبع سوپ رشته فرنگیطبع سرد
طبع شیر برنجطبع سرد
طبع فرنیطبع معتدل
طبع شله زردطبع معتدل
طبع آش شلغمطبع معتدل
طبع سوپ شیرطبع سرد
طبع نرگسیطبع معتدل
طبع عدسیطبع سرد
طبع آش اوماجطبع سرد
طبع سمنوطبع گرم
طبع کاچیطبع گرم
طبع کباب کوبیدهطبع گرم
طبع کباب ترکیطبع سرد
طبع ژامبون گوشتطبع سرد
طبع رامبون مرغطبع سرد
طبع سوسیس کالباسطبع سرد
طبع جوجه کبابطبع سرد
طبع کباب برگطبع گرم
طبع بریانیطبع گرم
طبع همبر گرطبع سرد
طبع فلافل ذرتطبع سرد
طبع فلافل نخودطبع گرم
طبع چیپسطبع سرد
طبع کشک بادنجان(کشک زیاد)طبع سرد
طبع حلیم گندمطبع گرم
طبع حلیم بادنجانطبع سرد
طبع میرزا قاسمیطبع سرد
طبع الویهطبع سرد
طبع ماکارونیطبع سرد
طبع لازانیاطبع سرد
طبع املت با گوجهطبع سرد
طبع دلمه برگ موطبع معتدل
طبع دلمه،فلفل،گوجهطبع سرد
طبع دلمه بادنجانطبع گرم
طبع خوراک لوبیا سبزطبع سرد
طبع املت با فلفل سبزو فارچطبع سرد
طبع بورانیطبع سرد
طبع جغوربغورطبع معتدل
طبع بافلا قاتقطبع سرد
طبع حلواطبع گرم
طبع بستنی سنتیطبع معتدل روبه گرم
طبع بستنی میوه ایطبع معتدل روبه سرد
طبع فالودهطبع سرد
طبع ماءالشعیر سادهطبع سرد
طبع ماءشعیر میوه ایطبع سرد
طبع نوشابه های گازدارطبع سرد
طبع سالاد کاهو خیار گوجهطبع سرد

مزاج اصلی

همان مزاجی است که فرد با آن به دنیا می آید. این مزاج یا طبع همیشه همراه او بوده و مزاج یا طبیعت ذاتی اوست؛ درست مثل رنگ پوستی که با آن متولد می شود. اگرچه در طول عمر هر فرد به دلایل مختلف شامل اقلیم، تغییرات آب و هوایی، عادت های غذایی، حالت های روحی- روانی و عوامل بیماری زا این طبع کمی تغییر می کند اما اصل آن تغییر نخواهد کرد.
هرقدر علت های تغییر مزاج اصلی به مزاج ثانویه نزدیک تر باشد، طبیعت بیماری به طبیعت اصلی خودش شبیه تر و امکان درمان و بازگشت به شرایط عادی امکان پذیرتر است. (منبع این تستها سایت کیمیا می باشد)

بیشتر بخوانید
رژیم کتوژنیک برای چه افرادی مناسب نیست

مزاج شناسی

۱) با حلقه کردن انگشت شست و انگشت وسط یک دست به دور مچ دست دیگرتان، وضعیت قرار گرفتن دو انگشت چگونه است؟
الف: دو سر انگشت روی هم قرار می گیرد.
ب: دو سر انگشت مماس یکدیگر قرار می گیرند.
ج: دو سر انگشت به هم نمی رسند.

بیشتر بخوانید
آیا می توانید با کتوژنیک شراب بنوشید؟

۲) اگر بدن تان را حرکت دهید، ساختار عضلات بیشتر است یا چربی؟
الف: لایه های چربی زیاد دیده شده و حالتی از لرزش و بی ثباتی در آن دیده می شود.
ب: حجم عضلات بیشتر بوده و بدن لرزش ندارد و گوشت بدن شل نیست.

۳) وضعیت موهای بدن اعم از سر و بدن به چه شکلی است؟
الف: پرپشت، کلفت و تیره و صاف
ب: پرپشت، کلفت و تیره و مجعد
ج: پرپشت، کلفت اما لخت و روشن
د: کم پشت، نرم و نازک و شکننده و چرب

۴) پوست تان چه رنگی است؟ این آزمون برای افراد سفیدپوست است.
الف: رنگ سیاه با گرایش به کبودی
ب: رنگ سفید مایل به آبی
ج: رنگ سفید متمایل به سبز
د: رنگ سفید مهتابی که فشار انگشت رنگ سرخ آن کم رنگ می شود.

۵) مفاصل شما به چه شکلی است:
الف: برجستگی مفصل ها به خوبی نمایان است.
ب: برجستگی خاصی در مفصل ها دیده نمی شود.

۶) رگ های بدن، به ویژه دست تان دیده می شود؟
الف: بله
ب: خیر

۷) کف دست تان از نظر هندسی چه شکلی است؟
الف:مربع
ب: مستطیلی و کشیده که انگشتان در درازای آن قرار دارند.
ج: مستطیلی شکل که عمود بر انگشتان دست است.

۸) اگر کفش شما معمولی باشد؛ منظور اینکه طبی نبوده یا از نظر بلندی پاشنه در خانم ها و یا از نظر ساختاری برای کفش آقایان وضعیت خاصی ندارد، پای تان در کفش چه وضعیتی خواهد داشت؟
الف: پایم را می زند.
ب: کاملا راحت هستم.

۹) در جمع معمولا آغازگر بوده و در راس حرکت می کنید و تاثیر می گذارید یا بیشتر آرام هستید و تاثیر می گیرید؟
الف: تاثیرگذار
ب: تاثیرپذیر

۱۰) اطرافیان شما را کم حرف می دانند یا پرحرف یا گزیده گو؟
الف: پرحرف
ب: کم حرف
ج: گزیده گو

۱۱) روی حرفی که می زنید، می ایستید و به درست و نادرست بودنش کاری ندارید یا اینکه می ایستید و در صورت اشتباه بودن آن را تصحیح می کنید یا دائما تغییر موضع می دهید؟
الف: می ایستم و تغییر نمی دهم حتی اگر نادرست باشد.
ب: می ایستم اما اگر با ارائه دلایل محکم متوجه شوم اشتباه است، از حرفم بر می گردم.
ج: دائما تغییر رای می دهم.

۱۲) از گفتن بسیاری از حرف ها شرم می کنید یا اینکه به راحتی هر حرفی را به زبان می آورید؟
الف: هر حرفی باشد، می گویم.
ب: حجب و حیا مانع از بیان بسیاری از حرف ها می شود.

۱۳) هر روز یا بیشتر روزها عصبانی می شوید؟
الف: بله
ب: خیر

۱۴) اگر عصبانی می شوید، عصبانیت شما زیاد طول می کشد یا بعد از مدتی فروکش می کند و پشیمان می شوید؟
الف: فروکش نکرده و طولانی است.
ب: فروکش کرده و پشیمان می شوم.

۱۵) به خوردن گرمی ها بیشتر گرایش دارید یا خوردن سردی ها؟ برای مثال خوردن چند عدد خیار را ترجیح می دهید یا چند عدد شیرینی؟
الف: به خورد گرمی ها مثل شیرینی
ب: به خوردن سردی ها مثل خیار

۱۶) اگر تذکرات دیگران نباشد، اشتهای شما چطور است؟
الف: زیاد
ب: کم
ج: معمولی

خودتان را بسنجید
تست مزاج شناسی: سرد یا گرم؟ خشک یا تر؟ سرد یا گرم؟ خشک یا تر

فردی را تصور کنید که هدفش رفتن به مرکز خرید خاصی است اما بدون فکر مسیر دیگری را انتخاب می کند. او به مقصد رسیده است اما انتخاب مسیر اشتباه او را به دردسرهای بسیاری دچار می کند.
درست مانند کسی که گرسنه است اما برای رفع گرسنگی، غذای نامناسب انتهاب می کند. راه انتهاب درست برنامه غذایی آگاهی از طبع است. حالا که به سوال ها پاسخ دادید، پاسخ آنها را هم با دقت بخوانید و طبع تان را بشناسید.

پاسخ۱: اگر گزینه «الف» باشد، شما دارای مزاج سرد و خشک بوده و استخوان بندی تان ریز است. اگر گزینه «ب» باشد، مزاج شما معتدل بوده و استخوان بندی شما متوسط است و اگر پاسخ گزینه «ج» است، مزاج تان گرم و تر بوده و استخوان بندیان درشت است.
پاسخ ۲: اگر پاسخ گزینه «الف»است، مزاج شما گرم و تر بوده و اگر پاسخ گزینه «ب» است، مزاج شما گرم و خشک است.
پاسخ ۳: اگر پاسخ شما گزینه «الف» باشد، مزاج شما گرم و خشک است. اگر پاسخ شما گزینه «ب» باشد، مزاج شما گرم و تر است. اما اگر گزینه «ج» پاسخ شما باشد، مزاج تان گرم وتر استوا گر جواب گزینه «د» است، مزاج تان سرد و تر است. هرچه مو نازک، شکننده و اصطلاحا شبیه به موی گربه باشد مزاج به سمت سرد و تری گرایش دارد و هرچ مود حالت دار با پایه قوی باشد، مزاج به سمت گرمی گرایش دارد.
پاسخ ۴: اگر پاسخ تان «الف» است، یعنی مزاج شما سرد و خشک است. اگر پاسخ تان «ب» است، مزاج تان سرد و تر است. اگر پاسخ شما «ج» است، یعنی مزاج تان مخلوط است و اگر پاسخ تان «د» است، یعنی مزاج شما گرم و تر است.
پاسخ ۵: اگر پاسخ شما گزینه «الف» است، مزاج تان گرم و خشک و اگر گزینه شما «ب» است، مزاج تان سرد و تر است.
پاسخ ۶: اگر پاسخ «الف» است، مزاج تان گرم و خشک و اگر پاسخ «ب» است، مزاج تان سرد و تر است.
پاسخ ۷: اگر پاسخ تان «الف» است مزاج تان معتدل بوده و حد واسط بین گرم و سرد قرار دارد. اگر گزینه «ب» را انتخاب کرده اید مزاج تان گرم و خشک و اگر گزینه «ج» پاسخ شماست، مزاج تان سرد و خشک است.
پاسخ ۸: اگر پاسخ تان «الف» است، پای سینه دار و پهنی دارید و مزاج تان گرم و خشک است. اگر انتخاب شما گزینه «ب» است، پای تان باریک و استخوانی است و مزاج تان سرد و خشک است.
پاسخ ۹: اگر پاسخ «الف» است، گرم و خشک مزاج بوده و اگر پاسخ «ب» است، مزاج تان گرم و تر است.
پاسخ ۱۰: اگر پاسخ «الف» است، مزاج شما گرم و خشک است. اگر پاسخ «ب» است، مزاج تان سرد و تر است و اگر گزینه «ج»، مزاج شما گرم و تر است، اما خشک نیست.
پاسخ ۱۱: پاسخ «الف» یعنی اینکه مزاج شما گرم و خشک است. پاسخ «ب» یعنی مزاج شما گرم و تر است و اگر گزینه «ج» را انتخاب می کنید مزاج تان سرد و تر است.
پاسخ ۱۲: اگر پاسخ شما «الف» است مزاج تان گرم و خشک است و اگر پاسخ «ب» است، مزاج تان سرد و تر است. البته شرایط رشد و تربیت هر فرد نیز روی رفتار او تاثیر دارد.
پاسخ ۱۳: گزینه «الف» نشانه گرم و خشک مزاج و گزینه «ب» نشانه سرد و تر مزاج است.
پاسخ ۱۴: گزینه «الف» نشانه گرم و خشک مزاج و گزینه «ب» نشانه گرم و تر مزاج است.
پاسخ ۱۵: اگر انتخاب تان گزینه «الف» است، مزاج تان سرد و تر و اگر انتخاب شما گزینه «ب» است، مزاج تان گرم و خشک است.
پاسخ ۱۶: اگر انتخاب تان گزینه «الف» است، مزاج تان سرد و تر، اگر انتخاب تان گزینه «ب» است، مزاج تان گرم و خشک و اگر گزینه «ج» را انتخاب کرده اید، مزاج تان معتدل است؛ یعنی بین مزاج گرم و تر است.

چطور نتیجه بگیریم؟
اگر تعداد پاسخ های مثبت شما نسبت به یک مزاج بالاتر از نصف به علاوه یک باشد، مزاج شما همان است؛ برای مثال است اگر از ۱۶ سوال پرسیده شده، پاسخ ۱۰ سوال شما مرتبط به مزاج گرم باشد، مزاج شما گرم است.

گرم و خشک: این افراد گرمایی بوده و معمولا فعالیت بدنی شان زیاد است. به مدیریت علاقه مند بوده و اغلب آنها را در پست های کلیدی می بینید. مدیران خوب و کارآمدی هستند اما زود عصبانیمی شوند و البته از عصبانیت شان زود پشیمان می شوند. معمولا طعم دهانشان در ساعت های ابتدایی صبح، تلخ است. در خرداد باید تدابیری بیندیشند تا دچار مشکل مزاجی نشوند. باید از خوراکی های سرد استفاده کنند.

گرم و تر: صورت این افراد معمولا برافروخته بوده و فشار خونشان بالاست. خوش اخلاق هستند. اگر کاری به آنها سپرده شود به خوبی آن را انجام می دهند اما نیاز به یادآوری مکرر دارند در غیر این صورت آن را به اتمام نمی رسانند. بنابراین به دلیل همین کارهای نیمه تمامشان اصولا درگیری فکری زیادی دارند. اشتهای آنها خوب است و زیاد می خوابند.
مستعد بروز جوش های پوستی هستند. پس باید مواظب خوراک شان باشند.

سرد و خشک: این افراد انرژی پایینی داشته و انعطاف پذیری کمی دارند. فعال نبوده و توان انجام کارشان پایین است و به همین دلیل بارشان را روی دوش دیگران می اندازند.
به دلیل نامناسب بودن جریان خون در بدن دچار کم خونی یا تیرگی پوست می شوند. برای رفع این مشکل می توانند از ماساژ کمک بگیرند.
این افراد مستعد ابتلا به افسردگی و وسواس بوده و از نظر ظاهری نیز استخوانی و لاغر هستند.

سرد و تر: این افراد خوش اخلاق بوده، اضافه وزن داشته و چربی بدن آنها زیاد است. انرژی انجام کاری ندارند. رطوبت زیاد بدن آنها را به دو صورت آب دور لب ها، ریختن آب روی بالش و تعرق زیاد می بینید.
اشتهای آنها خوب است اما با وجودی که زیاد غذا نمی خورند، چاق می شوند. سوخت و ساز بدنشان پایین است. اشتهای زیاد و پایین بودن میزان متابولیسم بدن از دلایل اضافه وزن آنهاست.

هرکس با شناخت طبیعت خود باید غذای مناسب طبع و مزاج (برعکس آن) خود را برگزیند و بیشتر آن نوع غذاها را مصرف کند.

رژیم کتوژنیک و طب سنتی

با توجه به توضیحات و شناخت رژیم کتوژنیک متوجه می شوید که به راحتی می توانید هم رژیم کتوژنیک خود را داشته باشید و هم توصیه های طب سنتی.

بسیاری از گیاهان که در بالا ذکر شد و جزو داروهای طب سنتی محسوب می شوند در رژیم کتوژنیک مجاز هستند چرا که قند و کربوهیدرات بسیار کم و در حد صفر دارند.

در خصوص مواد غذایی هم شما فقط کافی است هم به رژیم کتوژنیک خود توجه کنید و موادی از قبیل عسل یا میوها و… را مصرف نکنید و هم چنین جایگزین های مناسب خود را مصرف کنید.

مثلا اگر از نظر طب سنتی شما نمیتوانید گوشت خاصی را مصرف کتید نوع دیگر گوشت را انتخاب کنید مثلا بجای ماهی، مرغ!

۵/۵ - (۱ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید