حقایق تغذیه ای شیر در برابر ماست: کدام یک بهتر و جایگزین سالم تری است؟
شیر یا ماست؟ کدام بهتر است؟ شما احتمالاً هر روز شیر یا ماست یا هر دو مصرف می کنید، اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که کدام یک سالم تر و مغذی تر است.
بطور کلی می توان گفت ماست و شیر هر دو سالم هستند به شرطی که شما به محتوای چربی موجود در آنها توجه داشته باشید اما وقتی دقیق تر تفاوت های این دو محصول لبنی بررسی می شود شاید نتیجه چیز دیگری باشد.
لبنیات یعنی شیر و ماست حاوی پروتئین، ویتامین D و کلسیم است. طبق توصیه وزارت کشاورزی آمریکا کره، پنیر خامه ای و خامه به دلیل اینکه تقریباً کلسیم ندارند، لبنیات محسوب نمی شوند. شیر سویا که با کلسیم غنی شده است نیز یک جایگزین لبنی سالم محسوب می شود.
مقایسه ماست و شیر
مانند شیر، انواع مختلفی از ماست با چربی و پروتئین متفاوت و طعم های مختلف وجود دارد. بنباراین برای اطلاع از میزان کالری و مواد مغذی هر محصول بایستی به بر چسب اطلاعات تغذیه ای که رو محصول موجود است توجه کنید. اما در وزن مساوی ماست معمولی اگرچه مقداری کالری بیشتر دارد اما محتوای پروتئین و کلسیم بیشتری نسبت به شیر دارد.
محتوای هر ۱ لیوان یا ۲۴۵ گرم ماست کم چرب (۱.۵ درصد) به این صورت است:
۱۵۴ کیلو کالری ۱۷ گرم کربوهیدرات
۱۳ گرم پروتئین
۴ گرم چربی
۴۴۸ میلی گرم کلسیم
اما محتوای ۱ لیوان شیر کم چرب (۲درصد) به شکل زیر است:
۱۲۲ کیلوکالری کالری
۱۲ گرم کربوهیدرات
۸.۲ گرم پروتئین
۴.۶ گرم چربی
۳۰۷ میلی گرم کلسیم
ماست به هضم غذا کمک می کند.
ماست همچنین مملو از باکتری های خوب است که به حفظ و افزایش سلامت کمک کند. مصرف روزانه ماست باعث تسکین بعضی از درد های دستگاه گوارش می شود.
اگر چه شیر ممکن است باعث اسهال و سایر علائم گوارشی شود اما ماست برای درمان اسهال مفید است. گذشته از این ماست دارای باکتری های تحت عنوان بیفیدوباکتری هاست که می تواند علائم سندرم روده تحریک پذیر را کاهش دهد و درصورت مصرف مداوم، بمرور ممکن است به کاهش یبوست نیز کمک کند.
ماست طعم بهتری دارد.
ماست یک فرآورده لبنی است که با تخمیر باکتریایی شیر تهیه می شود. در ماست، باکتری ها، قند طبیعی شیر را که به آن لاکتوز گفته می شود، به اسید لاکتیک تبدیل می کنند.
این امر، نه تنها باعث کاهش عوارض گوارشی ناشی از مصرف شیر می شود و در افراد با عدم تحمل لاکتوز بهتر تحمل می شود، بلکه باعث می شود که ماست طمع و بوی بهتری داشته باشد.
خلاصه
بطور کلی ماست با پروتئین و کلسیم بیشتر، طعم و بوی بهتر، دارا بودن پروبیوتیک ها، هضم راحت تر، عوارض گوارشی کمتر نسبت به شیر مزیت دارد و حتی ممکن است شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه دارد.
بسیار عالی. خیلی جالب بود.
خیلی خوب بود ممنون
عالی بود سپاسگزارم
عالی بود توضیحات
سلام ،مطالب خیلی خلاصه و تکمیل بود ،ممنون از شما
سلام ،مطالب خیلی خلاصه و تکنیل بود ،ممنون از شما
سلام. بعنی قند ماست بیشتر ار شیر است. در مقدار مساوی؟
مگر در فرایند شیر به ماست مقداری از قند به اسید لاکتیک. تبدیل نمیشه
سلام. ممنون از راهنمایی های مفید. واقعا دنبال همین مقدار خواص بودم. مفید و مختصر. بدون حاشیه نویسی های طولانی به اصطلاح لب مطلب ادا شده. خییییلی متشکرم
سلاک حواهش میکنم شما لطف دارین