سالمونلا چیست؟ علائم، علل، تشخیص، درمان و پیشگیری

سالمونلا چیست؟

عفونت سالمونلا نوعی گاستروانتریت (یا “گاسترو”) است. این بیماری توسط باکتری سالمونلا ایجاد می شود. این احتمال وجود دارد که باعث ایجاد احساس بیماری، احتمالاً با تب، اسهال و استفراغ شود و معمولاً ۲ تا ۷ روز طول می کشد.

علائم سالمونلا چیست؟

علائم بین ۶ ساعت تا ۷ روز پس از آلوده شدن شما شروع می شود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

چه چیزی باعث سالمونلا می شود؟

مسمومیت با سالمونلا ناشی از عفونت با باکتری هایی است که از طریق زیر به دهان منتقل می شوند:

  • غذا، آب یا دست های آلوده
  • دست شخص دیگری یا سطح آلوده
  • مدفوع حیوانات (پوف)
بیشتر بخوانید
سندرم آخنباخ چیست؟

غذای آلوده می تواند ظاهر و بوی طبیعی داشته باشد.

اگر سالمونلا دارید، باید حداقل تا ۲۴ ساعت پس از قطع استفراغ و اسهال، از تماس با افراد دیگر خودداری کنید.

شما می‌توانید آن را تا زمانی که حامل باکتری هستید پخش کنید – که ممکن است ماه‌ها پس از توقف علائم باشد. در مورد مسمومیت غذایی بیشتر بخوانید.

سالمونلا چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر عفونت باعث کم‌آبی بدن شما یا فرزندتان می‌شود یا باعث می‌شود به پزشک مراجعه کنید:

  • تب
  • درد شدید شکم
  • اسهال خونی

اگر فکر می کنید کودکتان سالمونلا دارد، باید فورا با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید
پاهای متورم (علل، علائم و درمان)

تشخیص با جمع آوری نمونه مدفوع (مثل) برای آزمایش باکتری انجام می شود.

سالمونلا چگونه درمان می شود؟

شما باید مایعات زیادی مانند آب یا نوشیدنی های خوراکی آبرسانی (از طرف داروساز) بنوشید.

اکثر افراد در عرض یک هفته بهبود می یابند و نیازی به آنتی بیوتیک ندارند. با این حال، ممکن است آنتی بیوتیک برای کودکان خردسال یا افراد مسن تجویز شود.

از مصرف دارو برای جلوگیری از استفراغ یا اسهال خودداری کنید، مگر اینکه پزشکتان توصیه کند.

مراقب کم آبی هم در بزرگسالان و هم در کودکان باشید. اگر نوزاد سالمونلا دارد، به شیردهی ادامه دهید. اگر آنها از شیر خشک تغذیه می شوند، پس از آبرسانی مجدد به آنها با محلول آبرسانی خوراکی به تغذیه ادامه دهید.

بیشتر بخوانید
دست‌های متورم: ورزش، علل دیگر و درمان.

آیا می توان از سالمونلا پیشگیری کرد؟

بهترین راه برای پیشگیری از سالمونلا این است که:

  • غذا را با خیال راحت مدیریت کرده و بپزید
  • دست های خود را بعد از رفتن به توالت، قبل و بعد از تهیه غذا، تعویض پوشک و بعد از دست زدن به حیوانات بشویید
  • در انتخاب، تهیه و خوردن غذاهای پرخطر مانند تخم مرغ خام یا نپخته، شیر پاستوریزه نشده و مرغ ناقص دقت کنید.

عفونت سالمونلا در آسیا، جزایر اقیانوس آرام، آفریقا، خاورمیانه و آمریکای مرکزی و جنوبی شایع است. اگر به این نقاط سفر می کنید، از غذاهایی که ممکن است آلوده باشند مانند سالاد و سالاد میوه های تازه، غذاهای دریایی خام یا سرد یا گوشت سرد اجتناب کنید. در این مناطق از آب بطری برای نوشیدن و مسواک زدن استفاده کنید. از یخ در نوشیدنی ها یا میوه های شسته یا بریده شده استفاده نکنید.

بیشتر بخوانید
دکستروز

Source link

لطفاً به این مطلب امتیاز دهید. این‌کار به بهبود ارائه مطالب کمک خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید