۳.۳/۵ - (۱۲ امتیاز)

در این مقاله به فواید، عوارض و روش مصرف تخم کتان می پردازیم

تخم کتان می تواند لقب قویترین غذای دارویی جهان را بگیرد.‌ چرا بدلیل ترکیبات فراوان و مفید آن، اثر حفاظتی در مقابل ده‌ها بیماری دارد.‌

فواید عوارض و روش مصرف تخم کتان

ارزش غذایی تخم کتان: ‌‌

تخم کتان منبع عالی فیبر، پروتئین، لیگنانها و اسید لینولئیک و آلفا لینولنیک (ALA) (دو اسید چرب امگا ۳ که برای سلامت انسان ضروری اند) است. تخم کتان در دو نوع قهوه ای و طلایی وجود دارد. دانه های قهوه ای کتان دارای کمی بیشتر مواد مغذی است. ‌بر اساس اطلاعات وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، یک قاشق چای خوری یا ۲.۵ گرم آن حاوی:

۱۳.۴ کالری
۰.۷۲ گرم کربوهیدرات
۰.۴۶ گرم پروتئین
۰.۷۲ میلی گرم اسیدهای چرب چند اشباع
۰.۱۹ میلی گرم اسیدهای چرب تک اشباع
۰.۰۹میلی گرم اسیدهای چرب اشباع
۰.۷ گرم فیبر
۰ کلسترول
۶.۴ میلی گرم کلسیم
۰.۱۴ میلی گرم آهن
۹.۸ میلی گرم منیزیم
۱۶ میلی گرم فسفر
۲۰ میلی گرم پتاسیم
۰.۷۵ میلی گرم سدیم
۰.۱۱ میلی گرم روی
۰.۰۶۲ میلی گرم منگنز
۰.۰۳۱ میلی گرم مس
۰.۶۴ میکروگرم سلنیوم
۰.۱۵ میلی گرم ویتامین سی
۰.۰۴۱ میلی گرم تیامین
۲ میکروگرم (میکروگرم) فولات
۰.۵میلی گرم توکوفرول گاما
۱۶.۳میلی گرم لوتئین و zeaxanthin
۰.۰۸میلی گرم بتائین
۱.۹۷میلی گرم کولیک
۲.۲میکروگرم فولات
۰.۱۱ میکروگرم ویتامین K
۲.۲۵میلی گرم بتا سیتوسترول
۰.۲۷۵میلی گرم استیگماسترول، می‌باشد.

لیگنان تخم کتان بیش از صد برابر بیشتر از غذاهای لیگنان بالا مانند سبوس گندم، گندم سیاه، چاودار، ارزن، جو، و سویا بیشتر است.

لیگنان ها یک نوع فیتواستروژن هستد. ‌فیتواستروژن‌ها ترکیباتی با کیفیت آنتی اکسیدانی و شبیه به استروژن هستند.‌ آنها می‌توانند سطوح رادیکال‌های آزاد در بدن را کاهش دهند. ‌کتان حاوی ۰.۳ گرم آن در هر ۱۰۰ گرم است. لذا لیگنان در برابر بیماری های قلبی عروقی و طیف وسیعی از بیماری های مزمن اثر محافظتی دارد.

عوارض جانبی دانه کتان‌

‌‌البته مصرف زیاد تخم کتان ممکن است عوارض جانبی گوارشی مانند نفخ، گاز، درد شکم، یبوست، اسهال و حالت تهوع را ایجاد کند. ‌دوزهای بالاتر احتمال دارد که عوارض جانبی بیشتری داشته باشد. ‌
در افراد مبتلا به انسداد روده، تخم کتان می‌تواند علائم را بیشتر کند. ‌دانه کتان خام و نارس ممکن است حاوی سموم باشد.‌


‌اما تخم کتان حاوی مواد غیرمغذی نیز است که ممکن است اثرات سوئی بر سلامت داشته باشند. ‌از جمله گلیکوزید های سایانوژنیک، که از آن در روده توسط بتاگلیکوزیداز؛ هیدروژن سیانید و تیوسیانات تولید می شود.‌ تیوسیانات باعث مهار جذب ید در غده تیروئید می شود و در طولانی مدت باعث اختلالات کمبود ید، گواتر و کرتینیزم می شود. البته گلیکوزیدهای سایانوژنیک به راحتی با حرارت در مایکروویو، تخریب می شود و بخار سیانید هیدروژن آزاد می شود. تخم کتان همچنین حاوی اسید فیتیک، است که مانع جذب کلسیم، روی، منیزیم، مس و آهن می شود. البته در انسان تاثیر چندانی ندارد.

‌اسید آلفا لینولنیک از منابع لبنی و گوشتی با سرطان پروستات ارتباط مثبت دارد. اما، اسید آلفا لینولنیک از منابع گیاهی، مانند دانه کتان، به نظر نمی رسد بر روی خطر ابتلا به سرطان پروستات تاثیر بگذارد. مردان نباید نگران دریافت اسید آلفا لینولئیک از دانه کتان باشند.

فواید عوارض و روش مصرف تخم کتان

هشدارها در خصوص مصرف تخم کتان: ‌

‌بارداری و شیردهی: دانه کتان می تواند مانند هورمون استروژن عمل کند و نباید در دوران بارداری و شیردهی مصرف شود.

اختلالات خونریزی: دانه کتان ممکن است که باعث افزایش خطر خونریزی در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی شود.‌

‌دیابت: برخی شواهد وجود دارد که کتان می تواند میزان قند خون را کاهش دهد و ممکن است اثرات کاهش قند خون برخی داروهای مورد استفاده در دیابت را افزایش دهد. اگر دیابت دارید و از دانه کتان استفاده کنید، سطح قند خون خود را دقیقا چک و کنترل کنید. ‌

انسداد گوارشی: افراد مبتلا به انسداد روده، مری یا روده ملتهب (تورم) نباید از دانه کتان استفاده کنند. ‌

‌سرطان ها یا شرایط حساس به هورمون: از آنجا که ممکن است دانه کتان مانند هورمون استروژن عمل کند، نگرانی هایی وجود دارد که می تواند باعث بدتر شدن شرایط مربوط به حساسیت به هورمون شود. برخی از این شرایط عبارتند از: سرطان سینه، رحم و تخمدان، اندومتریوز و فیبروزهای رحمی. ‌

با این حال، برخی از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی اولیه نشان می دهد که دانه کتان ممکن است در واقع ضداستروژن باشد و ممکن است در برابر سرطان وابسته به هورمون محافظت کند. با این حال، تا زمانی که اطلاعات ما بیشتر نشده است، اگر شما یکی ازاین شرایط را دارید، از مصرف بیش از حد کتان خودداری کنید. ‌

‌کم کاری تیروئید‌

مواد مغذی تخم کتان

تخم کتان باتوجه به محتوای فوق العاده بالای تغذیه ای و مزایای بالقوه ای که ممکن است برای سلامتی داشته باشد بتازگی مورد علاقه متخصصان تغذیه و محققان علوم پزشکی قرار گرفته است. ‌

اسید آلفا لینولنیک: ‌

اسید آلفا لینولنیک

‌پروتئین: 

پروتئین تخم کتان غنی از آرژنین، آسپارتیک اسید و گلوتامیک اسید است در حالی که لیزین محدود است. سیستیئن و متیونین بالا آن، محتوای آنتی اکسیدانی را افزایش می دهد، بنابراین در کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند. پروتئین های آن همچنین خواص ضد قارچی دارند.‌ ‌

فیبر رژیمی: ‌‌

دانه های کتان منبع خوبی از فیبر محلول و غیر محلول هستند که باعث بهبود یبوست، سندرم روده تحریک پذیر، بیماری دیورتیکولار، کاهش قند و کلسترول می شود. ‌ترکیبات فنلی آن شامل اسیدهای فنولیک، فلاونوئیدها و لیگنان هستند. که ضد سرطان و آنتی اکسیدان هستند.‌ ‌

‌لیگنان:

لیگنان، یک فیتواستروژن و آنتی اکسیدان است و خطر ابتلا به سرطان های وابسته به هورمون (مثلاً سینه) ، سرطان پروستات، بیماری های قلبی و پوکی استخوان را کاهش می دهد، همچنین لیگنان باعث حذف رادیکال های آزاد و محاظفت در برابر سرطان ها ، مثل سرطان ریه، بیماری های عصبی، پیری زودرس و دیابت میشود. همینطور باعث کاهش کلسترول و فشارخون بالا می شود. ‌

‌تخم کتان بالاترین مقدار پتاسیم در میان غذاهای مختلف دارد و مصرف بالاتر پتاسیم مانع به تجمع پلاکت خون، رادیکال های آزاد در خون و بروز سکته مغزی می شود.‌
ویتامین ای به شکل گاما-توکوفرول دارد که آنتی اکسیدان و محافظ سلول از اکسیداسیون است؛ و باعث افزایش دفع سدیم از ادرار می شود ، که ممکن است در کاهش فشار خون، بیماری های قلبی و بیماری آلزایمر کمک کننده باشد. ‌

فواید عوارض و روش مصرف تخم کتان

تأثیر تخم کتان بر کاهش وزن

تأثیر تخم کتان بر کاهش وزن در یک متاآنالیز نشان داده شده است. اما همه افراد نباید از آن استفاده کند.

بخصوص دو گروه از مردم که بدنبال کاهش وزن هستند یعنی افراد با کم کاری تیروئید و خانمها در دوران شیردهی جهت لاغری ممکن است به آن روی آورند. که در اینجا بحث می شود: ‌

دوران شیردهی:

‌اگرچه با توجه به ملاحظات اخلاقی؛ مطالعه ای که اثر مصرف تخم کتان در دوران بارداری و شیردهی را در انسان بررسی کرده باشد وجود ندارد، اما در موش تحقیق شده است و نتایج بعضی از مطالعات روی حیوانات، مصرف در دوران شیردهی باعث: اختلال عملکرد تیروئید و غده فوق کلیه، تغییرات هورمونی، افزایش کل توده چربی بدن، تری گلیسیرید سرم، پرولاکتین، لپتین، بافت چربی ، مقاومت به انسولین و… شده است.

البته خیلی تاثیرات در طولانی مدت رخ خواهد داد ‌و ممکن است هیچ اثر قابل مشاهده کوتاه مدتی دیده نشود. باید توجه داشت که تغذیه در دوران بارداری و شیردهی بسیار مهم و کلیدی است، بطوری که وضعیت سلامت و بیماری نوزاد برای تمام زندگی برنامریزی می کند.‌

‌ ‌بنابراین در بارداری و شیردهی باید از مصرف آن پرهیز شود. ‌

کم کاری تیروئید

‌تخم کتان حاوی گلیکوزیدهای سیانوژنیک است که برای سیستم تنفسی، عصبی و غدد درون ریز سمی است، و تیوسیانات حاصل از آن باعث مهار جذب ید در غده تیروئید می شود. ‌

اما نباید زیاد نگران سمیت آن بود چرا که اولا بدن انسان بالغ توانایی سم زدایی ۱۰۰ میلی گرم سیانید در روز را دارد. یک قاشق غذاخوری از غذای کتان حاوی حدود ۵-۶ میلی گرم آن است، یک فرد باید روزانه ۱ کیلوگرم دانه کتان مصرف کند تا به آن مقدار سمی برسد. حتی ۵۰ گرم در روز دانه کتان سطوح تیوسیانات ادرار را افزایش نمی دهد.

‌دوما درصورت حرارت دیدن گلیکوزیدهای سیانوژنیک از بین می رود و تیوساینات در خون دیده نمی شود .

‌مسئله دوم در کم کاری تیروئید، اسید فیتیک تخم کتان است که ممکن است باعث مهار جذب ید ومنیزیوم در روده شود. بنابراین اطمینان حاصل شود که مصرف ید و منیزیوم کافی باشد و در صورت استفاده مکمل، همزمان با تخم کتان مصرف نگردد.‌ اما سایر مواد مغذی تخم کتان حتی برای تیروئید مفید است.

‌بنابراین افراد با کم کاری تیروئید می توانند تخم کتان مصرف کنند اما حتما بصورت حرارت دیده و درمقدار کم مصرف شود (حداکثر یک قاشق غذاخوری)‌ و همزمان با مصرف غذا،دارو و مکمل نباشد‌.‌

فواید عوارض و روش مصرف تخم کتان

نگهداری:

تخم کتان را می‌توان به مدت یکسال در ظرف درب بسته در جای خنک و بدور از نور نگه داشت. ‌
‌اما آسیاب شده آن را باید در ظرف در بسته در فریزر نگه داشت و به مدت شش ماه قابل استفاده است. (بصورت آسیاب شده در دمای اتاق نگهداری نکنید).

‌طرز استفاده:

قبل از مصرف بشوید و کمی حرارت دهید و سپس آسیاب کنید. ‌
‌به منظور به حداقل رساندن عوارض جانبی، بهتر است با مقدار کم در روز شروع کنید و به تدریج آن را به حدود ۱تا۲ قاشق غذاخوری در روز برسانید.
‌مصرف روزانه یک قاشق غذا خوری کافی است و بیشتر از ۳ قاشق غذاخوری مصرف نکنید. ‌تخم کتان را می توان به تنهایی یا بصورت دم کرده یا در انواع غذاها یا در زمان پخت آنها مثلاً در سالادها، ماست، سوپ و… استفاده کرد. دانه های کتان باید با مقدار زیادی آب مصرف کرد. ‌

تخم کتان نباید همزمان با دارو مصرف شود. غیر از این در هر زمانی می‌توان استفاده نمود. جهت کاهش وزن، می توان نیم ساعت قبل از وعده های غذایی مصرف شود.
‌بعضی افراد ممکن است به آن حساسیت داشته باشند که نباید مصرف کنند از علائم حساسیت می‌تواند خارش، تهوع، اسهال و استفراغ و… باشد.
‌در افراد با کم کاری تیروئید حتما بصورت حرارت دیده و درمقدار کمتر مصرف شود.‌

خواص تخم کتان + ۳۱ خاصیت تخم کتان برای لاغری، پوست

دکتر پرودی نتیجه گیری میکند که: نه تنها بنظر میرسد که بذر کتان در کاهش احتمال ابتلا به گر گرفتگی مفید است، بلکه فوایدی برای روان مصرف کننده هم دارد.

فایده تخم کتان

بنظر می رسد تخم کتان بتواند در پیشگیری از رشد سلول های سرطانی کمک کرده و همچنین می تواند جلوی ایجاد رگهای خونی جدید توسط تومورها را بگیرد.

عوارض جانبی – بنظر می رسد که در مقادیر مناسب و نرمال تخم کتان و روغن تخم کتان بی خطر می باشد. در ۱۰۰ گرم بذر کتان حدود ۴۰ گرم چربی وجود دارد.

کتان گیاهی است که از قدیم الایام شناخته شده و بکار میرفته است.حتی پرورش آن در مصر در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح معمول بوده است.

قرار گرفتن در معرض حجم وسیعی از سیانید می تواند نشانه های حادتر و شدیدتری همچون از دست دادن هوشیاری و دیسترس تنفسی را ایجاد کند.

قرار گرفتن در معرض گاز سیانید یا محصولات غذایی که حاوی سیانید است می توانید ضربان قلب را به صورت ناگهانی بالا ببرد، سردرد، حالت تهوع، گیجی و مشکل در تنفس را ایجاد کند.

این اسیدها معمولا در روغن ماهی وجود دارد، بذر کتان دارای چربی های امگا سه می باشد که برای سلامت بدن مفید است.

موارد استفاده تخم کتان

تخم کتان برای سلامت بدن مفید می باشد چرا که سرشار از محلول و نامحلول می باشد و باعث سم زدایی روده بزرگ و کاهش چربی بدن می شود.

چگونه تخم کتان را مصرف کنیم

همچنین، کتان به میزان فراوانی فیبر محلول و نامحلول دارد که میتوانند سمزدایی رودهی بزرگ و از دست دادن چربی را پشتیبانی کنند و میل شدید به خوردن قند را کاهش بدهند.

تحقیقات نشون دادن که این رژیم بیشتر از رژیمهای کمچرب توصیه میشه و تو این روش بدون کالری شماری به راحتی میشه وزن کم کرد.

مضرات بذر کتان برای مردان

پروتئین فواید زیادی برای سلامتی دارد و یکی از بهترین مواد غذایی برای انواع رژیمهای غذایی لاغری و کاهش وزن محسوب میشود. برای پیشگیری از پیشامدها باید از کرمهای ضد آفتاب و همچنین مواد غذایی که دارای ترکیبات مفید برای پوست هستند استفاده کنید.

همچنین مصرف بذر کتان میتواند برای کاهش سطح کلسترول مفید باشد .علاوه بر این می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای منابع دریایی امگا ۳ باشند علی الخصوص برای کسانی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی میکنند.

تخم کتان را چگونه مصرف کنیمبرای این دانه خواص زیادی برشمرده می شود از درخشان کنندگی پوست، رشد مو، کاهش کلسترول و فشارخون گرفته تا درمان تخمدان پلی کیستیک و کاهش علایم یائسگی .

دانه کتان چگونه مصرف شود

یکی دیگر از مطالعاتی که در ژورنال تغذیه به چاپ رسید نشان داد که لیگنان موجود در دانهی کتان ممکن است خطر ابتلا به سرطان آندومتر و تخمدان را کاهش دهد.

خاصیت تخم کتوندر طول مدت مطالعه بیمار یک کیلوگرم وزن خود را از دست داد و میزان انسولین بدنش نیز افزایش یافت.

مصرف تخم کتان در شیردهی

اگر می خواهید در ماه ۷ کیلوگرم از وزن خود را کم کنید ، با این بخش از نمناک همراه شوید تا طرز تهیه یک معجون بی نظیر لاغری بدون دردسر و صد در صد تضمینی را به شما بیاموزیم ، با مصرف این داروی لاغری گیاهی در صبحانه از اضافه وزن خود بکاهید و راحت تر به وزن ایده آل برسید.

فواید دانه کتان

۶- پیشگیری از سرطان پروستات: تخم کتان حاوی مواد مغذی است که میزان PSA یا همان آنتی ژن پروستات در خون را کاسته و تاثیر مطلوبی بر روی افراد مبتلا به این بیماری دارد و باعث کنترل این بیماری می شود.

اگر می خواهید لاغر شوید و به دنبال روشی کم دردسر می گردید و نمی خواهید از رژیم های سفت و سخت لاغری استفاده کنید که در بیشتر موارد هم در بلند مدت، نتیجه مطلوبی در بر ندارند، می توانید از تخم کتان استفاده کنید.

اگر می خواهید لاغر شوید و به دنبال روشی کم دردسر می گردید و نمی خواهید از رژیم های سفت و سخت لاغری استفاده کنید، که در بیشتر موارد هم در بلند مدت، نتیجه مطلوبی در بر ندارند، می توانید از تخم کتان استفاده کنید.

کاربرد تخم کتانبا استناد به مطالعه چاپشده در مجله امریکایی تغذیه بالینی، تخم کتان، در کاهش التهاب موثر نیست. همچنین این وعده غذایی در کاهش وزن بسیار موثر بوده و بهتر است برای لاغری سریع تر در کنار رژیم غذایی متعادل و برنامه ورزشی منظم، مصرف شود.

در مواردی توصیه شده است که به جای مصرف کردن میزان زیاد از مکملهای غذایی تخم کتان که دارای مقدار ماده مؤثر بیشتری برای رسیدن به خواص تخم کتان هستید، استفاده کنید.

مضرات بذر کتان

اگر برای کاهش وزن قصد خوردن تخم کتان دارید، باید به شما بگوییم که این دانهها احساس گرسنگی را در شما سرکوب کند.

برای کسانی که گیاهخوار هستند، خوردن تخم کتان میتواند جایگزین خوبی برای ماهی بهعنوان تأمین کننده اسید چرب امگا ۳ ضروری بدن باشد. میزان کالری بذر کتان نیز در هر ۱۰۰ گرم، حدود ۵۳۴ کالری انرژی میباشد، که در مقایسه با بیشتر مواد غذایی میزان بسیار بالا و قابل توجهی است.در هر ۱۰۰ گرم از تخم کتان ۴۲ گرم چربی وجود دارد که این میزان چربی شامل، ۲۳ گرم اسیدهای چرب امگا ۳ و اسیدهای چرب امگا ۶ میباشد.

با این حال، همه مطالعات تخم کتان را در تنظیم سطح گلوکز و انسولین خون موثر نمی دانند. ترکیب نوشیدنی و یا مکملهای دانه کتان فقط برای کاهش وزن موثر نیستند!

منیزیم: ۳۰٪ از آنچه برای مصارف روزانه توصیه میشود. روغن تخم کتان یا روغن بزرک، یکی از قدیمیترین روغنهای تجاری است که کاربرد زیادی در مصارف خوراکی دارد.

طرز مصرف بذر کتان برای لاغری

دانه کتان در برگیرنده ماده ای به نام گلیکوزید سیانوژنیک است که هیدروژن سیانید را به هنگام خرد کردن دانه ها در آب تشکیل می دهد.

تخم کتان از جمله موادی است که برای کاهش چربی شکم مورد استفاده قرار می گیرد ، این دانه با اثرات معجزه گر به شما کمک می کند تا شکمی صاف داشته باشید و کاهش وزن خوبی را تجربه کنید ، اثراتی مانند کاهش نفخ ، پاکسازی معده ، آب کردن چربی ها ، برطرف کردن تورم سلولی و ورم بدن .

برای کاهش وزن میتوانید از دم کرده تخم کتان هر روز ۲ فنجان استفاده کنید. برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده می کنند ، بدین صورت که ۱۰ تا ۳۰ گرم از آن را در یک لیتر آب دم کرده و مانند چای با شکر بنوشید.

از روغن کتان فقط برای استفاده بر روی غذا و به دور از اوجاق استفاده کنید چرا که روغن کتان یکی از روغن هایی است که سریع اکسایش می شود و اگر بسوزد و موجب ضررهایی برای بدن می شود که کار سلول ها را مختل می کند.

اگر دوست دارید کمتر غذا بخورید و وزن خودتان را کم کنید باید کمی تخم کتان به وعده غذایی خود اضافه کنید. تخم کتان قهوه ای رنگ دارای فعالیت آنتی اکسیدانی کمی بالاتر از انواع زرد آن است.

خواص تخم کتون

از آنجا که پودر کرده ی تخم کتان داری ۵۰ کیلو کالری است و تخم کتان پودر نکرده دارای ۳۶ کیلو کالری است بهتر است که تا می توانید از پودر کردن آن جلوگیری کنید و به طور دم کرده آن را مصرف کنید اما اگر فعالیت بدنی خوبی دارید می توانید از پودر کرده ی تخم کتان استفاده کنید.

از آنجا که بیشترین لایه های چربی در شکم هستند تاثیر بیشتری بر روی شکم دیده می شود و بدین صورت باید گفت اگر توده چربیهای کل بدن به یک اندازه باشد روند لاغر شدن و کاهش وزن و تناسب اندام با استفاده از تخم کتان می تواند به صورت یک روند متناسب در کل بدن مشاهده شود.

تخم کتان برای

همچنین واکنش آلرژیک به بذرکتان می تواند کوتاه شدن نفس، نفس کشیدن سریع، ضعف، سختی در راه رفتن، تشنج یا از کارافتادگی اعضا را به دنبال داشته باشد.

اگرچه این از موارد نادر است، اما مطالعات، مواردی از حساسیتهای تهدیدکننده و خطرناک مانند تنگی نفس شدید، افت شدید فشار خون و آنافیلاکسی را گزارشمیدهند.

خواص تخم کتان قرمزاز آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلاً آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن گردد، در حالی که شما میتوانید دانههای تخم کتان را خریداری کرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود، آن را با آسیاب برقی در منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید.

فوائد تخم کتان

از آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلاً آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن گردد، در حالی که شما می توانید دانه های تخم کتان را خریداری کرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود، آن را با آسیاب برقی در منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید.دانه های تخم کتان می توانند بیش از یک سال قابل مصرف باشند.

محققان دریافته اند که لیگنین فواید بسیاری دارد که قبلاً از آنها بیاطلاع بودند. طبق مطالعات اخیر، لیگنین ممکن است فشار خون را کاهش دهد و به کاهش وزن کمک کند.

ژورنال تغذیه و متابولیسم (nutrition and Metabolism) کشف کرد که افزودن دانهی کتان به رژیم غذاییتان میتواند به طور طبیعی سطح کلسترول را کاهش دهد.

دانه کتان چیست

دانهی کتان ضد التهابی است، بنابراین استفاده از آن یک راه عالی برای این است که به طور طبیعی دانههای حاوی گلوتن که التهابی هستند را حذف کنیم.

آنها همچنین ممکن است جایگزین خوبی برای اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی باشند برای کسانی که به غذاهای دریایی آلرژی دارند. به دلیل محتوای بالای اسیدهای چرب امگا ۳، تخم کتان نسبت امگا ۶ به امگا ۳ نسبت به بسیاری از دانه های روغنی کمتر است.

طرز استفاده تخمه کتان

این دانه همچنین میتواند نشانههای آکنه، روزاسه و اگزما را بهبود بخشد. تخم کتان سطح سرمی هورمون های جنسی در زنان دارای اضافه وزن را به میزان متوسط کاهش می دهد که باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان می شود، همچنین نشان داده می شود این دانه ها در برابر سرطان پروستات محافظت می کنند.

اگر دوست دارید با خواص دانه چیا برای لاغری و سلامتی آشنا شوید تا انتهای این مطلب با دیجیکالا مگ همراه باشید.

تذکر: همان گونه که در بخش دیگری از این مقاله نیز اشاره شد، مصرف فیتواستروژنها برای زنانی که به سرطان سینه مبتلا بوده و یا هستند و زنانی که سابقهی فامیلی این بیماری را دارند توصیه نمیشود.

طرز مصرف تخم کتان برای لاغری

تخم کتان را سعی کنید همیشه در رژیم غذایی خود قرار دهید چرا که شما با خوردن روزانه دو قاشق غذاخوری تخم کتان می توانید به حفظ سلامتی پوست و موی خود کمک کنید.

محققان دانشکدهی پزشکی پرلمن دانشگاه پنسیلوانیا، نشان دادهاند که حفظ یک برنامهی غذایی شامل بذر کتان، میتواند از پوست شما نیز در برابر اشعهها محافظت کند.

معایب تخم کتانتخم کتان ( بذر کتان )، منبعی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ ها و امگا ۶ محسوب می شود و به همین علت در تسکین التهاب پوستی موثر بوده، می توان از آن به عنوان یکی ماده ضد التهاب بهره جست.

خواص تخم‌کتانعرق گشنیز در رفع و درمان جوش صورت بسیار موثر است. جذب مواد مغذی در معده افزایش پیدا می کند.

تخمه کتان خواص

گاهی نیز زیادی تخم کتان با تاثیر بر سیستم گوارشی، می تواند منجر به مشکلات روده مانند اسهال شود. اگر درماننشود، این موقعیت میتواند باعث مشکلات سلامتی شدیدی مانند کولیت زخمی و سندروم تحریکپذیری روده شود.

تخم کتان براچی خوبه

اگر به گلوتن حساسیت دارید یا دچار بیماری سلیاک هستید، میتوانید با افزودن بذر کتان به رژیم غذاییتان فواید زیادی را نصیب خود کنید. تحقیقات نشان می دهد که خوردن تخم کتان ممکن است باعث کاهش فشار خون شود .خوردن تخم کتان آسیاب شده با افزودن روزانه آن به نان به مدت ۶ ماه باعث کاهش فشار خون در افرادی می شود که از باریک شدن رگ های خونی و فشار خون بالا رنج می برند.

بعلاوه، لیگنان نیز خاصیت ضد رگ زایی داشته و از رشد تومورها بواسطهی تشکیل عروق خونی، جلوگیری میکند. وجود ترکیب لیگنان در تخم کتان خاصیت ضد رگ زایی داشته و به همین سبب از رشد تومورها بواسطه تشکیل عروق خونی، ممانعت می نماید.

خواص تخم کتانامروزه گیاه کتان در منطقه وسیعی از اروپا و آُسیا می روید.از گیاه کتان استفاده های زیادی بعمل می آید.از الیاف کتان برای یافتن پارچه استفاده می شود.پارچه کتان برای البسه مخصوصا در تابستان نوعی مناسب بشمار می رود.

روش استفاده تخم کتان

برای دههها، تخم کتان (که تخم تخمک نامیده می شد) درتولید نان یا به عنوان غله مورد استفاده قرار میگرفت اما امروزه این گیاه به عنوان یک مکمل پرخاصیت به خصوص در امر لاغری شناخته میشود.

آلفا لینولئیک اسید موجود در بذر کتان یکی از مفیدترین چربی ها برای سلامت پوست و مو می باشد. این صمغ بسیار شبیه به صمغ عربی است و دارای خواص تثبیت کنندگی و سوسپانسیون کنندگی دارد همچنین به جهت دارا بودن خاصیت بافری قوی می تواند در نوشیدنی های میوه ای به کار رود و از جهت دیگر در تولید محصولات نانوایی و بستنی مورد استفاده قرارگیرد .

موارد مصرف تخم کتانهمچنین درصورت تخم کتان را با احتیاط در کنار مخمر سنت جان و یا سنبل الطیب مصرف نمایید.

دانه ی کتان

دانه های کتان در کنار ده ها خاصیتی که دارند به سبب دارا بودن خاصیت ضد التهابی و ضدعفونی کنندگی از پوست بدن در برابر اشعهی مضر UV خورشید مراقبت می کنند.

عوارض مصرف زیاد بذر کتانهمچنین باید بدانید که وجود آنتی اکسیدانها باعث میشوند که ما در کنار خواص تخم کتان به عنوان جایگزین گندم، از آن به عنوان یک کاهش دهنده التهاب طبیعی هم اسم ببریم.

طرز مصرف تخم کتان

از خواص بذر کتان میتوان به کاهش دردها اشارع کرد، با بذر کتان می تواند به کاهش درد و سختی مفاصل کمک کند برخی افراد آن را برای آرتریت روماتوئید ،لوپوس و پدیده رینود مصرف میکنند .همچنین ALA موجود در بذر کتان ممکن است به کاهش التهاب کمک کند.

دانه های کتان

برای استفاده از مزایای دانهی کتان برای هورمونهایتان، ۱-۲ قاشق غذاخوری از پودر کتان را همراه با ۱ قاشق غذاخوری روغن دانهی کتان در اسموتی صبحانهتان بریزید.

بذر کتان برای چی خوبه

وجود ترکیبات آلفا لینولئیک اسید در تخم کتان از پرفایده ترین چربی ها برای سلامت پوست و مو می باشد. تخم کتان برای درمان و پیشگیری از سرطان و بیماری های قلبی ، جلوگیری از پوکی استخوان ، کاهش کلسترول خون ، کاهش گر گرفتگی زنان بخصوص گر گرفتگی های دوران یائسگی ، کاهش قند خون ، سلامت روان ، حفاظت بدن در برابر اشعههای مضر و …

عوارض خوردن تخم کتان

برای افراد جوان تر، بیشتر از یک قاشق چای خوری تخم کتان در روز توصیه نمی گردد. برای اینکه رژیم کتوژنیک رو بهتر درک کنید میخوام یه مثال براتون بزنم.

تخم کتان را چطور مصرف کنیمتأثیر این اسیدهای چرب در بهبود بافت ها، بهبود جای زخم و جوش و تسکین سطح پوست مثال زدنی است.

برای مثال الیاف کتان بهعنوان گیاه زینتی در باغها کشت میشود. برخی افراد برای چسبناکی و لعاب انداختن کتان آن را در یخچال میگذارند که نیازی به این امر نیست و در فضای معمولی نیز این اتفاق میافتد.

مصرف بذر کتان از بیماری سرطان به ویژه سرطان سینه در زنان جلوگیری می کند. یکی از خاصیت تخم کتان جلوگیری از چاقی و کمک به کاهش وزن در افراد می باشد.

طریقه استفاده تخم کتان

رژیم کتوژنیک روش موثری برای کاهش وزن و چاقی هست. اما با این حال بررسیها نشان داده است که میتوان از این دانهها برای کاهش وزن استفاده کرد.

دانه تخمه کتان

از جمله مهمترین خواص تخم کتان میتوان به تاثیر آن در اقدامات ضد التهابی، تنظیم ضربان قلب، بهبود سیستم قلبی-عروقی و کاهش فشار خون اشاره نمود.

خواص بذر کتان برای باردار شدن

حرف آخر: تقریبا تمام کربوهیدراتهای موجود در دانههای چیا، فیبر هستند. در سوی مقابل، در مطالعهای ۶ ماهه روی افراد چاق دارای دیابت نوع ۲ که رژیم کم کالری داشتند، مصرف روزانهی دانه چیا، تاثیر بسیار بهتری از دارونما روی لاغری و کاهش وزن داشته است.

طرز استفاده از تخم کتانبه گزارش «تابناک»، دانههای چیا، دانههای ریز سیاه رنگیاند، برگرفته از گیاه مریم گلی که خاستگاه آن شبه جزایر اسپانیا میباشد و از خانوادهی نعناع هستند.

چه کسی میتواند باور کند که یکی از خواص تخم کتان با جثه ریز و کوچکی که دارد میتواند تأمین سلامتی پوست و مو باشد.

خواص و عوارض تخم کتان

تخم کتان در میان دیگر حقایق غذایی باور نکردنی که دارد، سرشار از آنتیاکسیدان نیز هست.

لیزاب فیبری به شکل ژل و محلول در آب است، و مزایایی باور نکردنی برای دستگاه گوارش دارد. البته دستورالعملی عمومی برای تهیه ژل تخم کتان به صورت ترکیب کردن کره کاکائو، روغن تخم کتان با هم وجود دارد که از آن هم میتوانید برای بهره بردن از خواص تخم کتان استفاده کنید.

مصارف تخم کتان

برای این منظور باید۳۰ گرم از آب گشنیز خام را همراه با شکر خورد. تخم خرفه ، تخم کتان ، جو ، شاهدانه ، تخم کاهو ، مور دانه ، تخم گشنیز ، تخم آفتابگردان ، سیاه دانه و خشخاش را تفت دهید.

تخم کتان واسه چی خوبهپژوهشگران دانشگاه هاروارد مصرف روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری دانه کتان را به بیماران قلبی یا آنهایی که زمینه ابتلا به ناراحتی های قلبی دارند، توصیه می کنند.

مصرف دانه کتانشایان ذکر است که این نگرانی وجود دارد که اثر کاهش قند بذر کتان باعث کاهش شدید سطح قند خون در بیماران دیابتی شود ، بنابراین در صورت استفاده از تخم کتان ، آنها باید سطح قند خون خود را به خوبی کنترل کنند .

کتان به دلیل چربی سالم و فیبر یک گزینه عالی برای سیر نگه داشتن انسان در طول روز می باشد.

این کار اسید آلفا-لینولنیک ، سکوایزولاریسینسینول دیگلوکوزید یا آنچه را که به عنوان SDG برای اکسیداسیون شناخته می شود ، در معرض استفاده بدن قرار می دهد.

علاوه بر این مطالعات روی ۶ هزار زن در کانادا نشان داده است که احتمال بروز سرطان سینه در زنان مصرفکننده تخم کتان ۱۸ درصد کمتر از دیگر زنان است.

علاوه بر این ، اگر مصرف منظم قهوه سیاه خود را با رژیم کم کالری جفت کنید میتوانید به وزن دلخواه برسید. از این رو باید سعی کنید که قاعدگی منظم و سالمی داشته باشید.

خواس تخم کتاناگر به هر دلیلی فکر میکند که کبد شما دچار مشکل شده است یا سبک زندگی شما به گونهای است که کبدتان در معرض آسیبهای سلام