رقیق کننده های خون
بدن شما راهی برای محافظت از شما در برابر خونریزی دارد. اکثر اوقات توانایی خون شما برای لخته شدن چیز خوبی است. مواقعی وجود دارد که لخته شدن خون می تواند خطرناک باشد.
اگر شرایط خاصی مانند ریتم نامنظم قلب یا نقص مادرزادی قلب دارید، یا اگر روشهای خاصی مانند جراحی دریچه قلب را انجام دادهاید، پزشک ممکن است یک رقیقکننده خون تجویز کند.
این شرایط و جراحی تعویض دریچه قلب احتمال ایجاد لخته های خونی خطرناک را افزایش می دهد که ممکن است باعث حمله قلبی یا سکته شود. رقیقکنندههای خون با کاهش احتمال تشکیل لختههای خون، خطر حمله قلبی و سکته را کاهش میدهند.
برخی نیز وجود دارد عناصر در طبیعت یافت می شود که برخی معتقدند به کاهش خطر لخته شدن کمک می کند. با این حال، آنها با داروهای رقیق کننده خون آزمایشی و مقایسه نشده اند.
ممکن است بخواهید در مورد داروهای طبیعی زیر که برای کمک به رقیق شدن خون گزارش شده است، با پزشک خود صحبت کنید.
هرگز این داروهای طبیعی را به جای یا همراه با داروهای رقیق کننده خون بدون مشورت با پزشک خود مصرف نکنید.
۱. زردچوبه
زردچوبه ادویه ای است که به غذاهای کاری رنگ زرد می دهد و از دیرباز به عنوان یک داروی عامیانه استفاده می شده است. با توجه به الف مطالعه ۲۰۱۲، کورکومین یکی از مواد فعال اصلی آن به عنوان یک ضد انعقاد عمل می کند.
برای جلوگیری از تشکیل لخته، اجزای آبشار انعقادی یا عوامل لختهکننده را مهار میکند.
۲. زنجبیل
زنجبیل از خانواده زردچوبه است و حاوی سالیسیلات است، یک ماده شیمیایی طبیعی که در بسیاری از گیاهان یافت می شود. سالیسیلات ها در گیاهان یافت می شوند. آنها از اسید سالیسیلیک به دست می آیند.
اسید استیل سالیسیلیک، که به طور مصنوعی از سالیسیلات مشتق شده و معمولا آسپرین نامیده می شود، می تواند به جلوگیری از سکته مغزی و حمله قلبی کمک کند.
غذاهای حاوی سالیسیلات مانند آووکادو، برخی از انواع توت ها، فلفل قرمز و گیلاس نیز ممکن است از لخته شدن خون جلوگیری کنند. بیشتر مطالعات مورد نیاز است برای بررسی اینکه آیا آنها به اندازه داروهای تجویزی موثر هستند یا خیر.
۳. دارچین
دارچین و پسر عموی نزدیک آن، کاسیا، هر دو به طور گسترده در دسترس هستند و حاوی آن هستند کومارینیک ماده شیمیایی که در برخی داروها به عنوان یک ضد انعقاد قوی عمل می کند.
دارچین و کاسیا همچنین ممکن است فشار خون را کاهش داده و التهاب ناشی از آرتریت و سایر شرایط التهابی را تسکین دهند. با این حال، مطالعات انجام شده در انسان شواهدی ارائه نمی دهد که دارچین برای هر بیماری مرتبط با سلامتی استفاده می شود.
هنگام استفاده از دارچین به عنوان رقیق کننده خون احتیاط کنید. آ ارزیابی ریسک ۲۰۱۲ نشان داد که مصرف طولانی مدت دارچین در غذاها، از جمله نان ها و چای های دارای دارچین، می تواند باعث آسیب کبدی شود.
۴. فلفل
فلفل دلمه ای به دلیل سطوح بالای سالیسیلات می تواند اثر رقیق کننده خون قوی بر بدن شما داشته باشد. آنها را می توان به شکل کپسول مصرف کرد یا به راحتی به عنوان ادویه برای غذا آسیاب کرد.
فلفل دلمه ای همچنین می تواند فشار خون شما را کاهش داده و گردش خون را افزایش دهد.
غذاهای دیگر
اگر بیماری قلبی عروقی یا قلب و عروق خونی دارید یا می خواهید از آن پیشگیری کنید، ممکن است پزشک یک رژیم غذایی سالم برای قلب را توصیه کند.
یک رژیم غذایی سالم برای قلب شامل میوه ها و سبزیجات تازه، ۱۰۰ درصد غلات کامل، روغن های سالم، محصولات شیر کم چرب یا بدون چربی و پروتئین های سالم است.
یک رژیم غذایی سالم برای قلب، غذاهای پرچرب، کلسترول و قند بالا را محدود می کند. این بهترین رژیم غذایی برای سلامت کلی شماست.
اگر کومادین (وارفارین) مصرف می کنید، خوردن تقریباً همان مقدار از غذاهای حاوی ویتامین K در هر روز بسیار مهم است.
مصرف زیاد ویتامین K ممکن است اثربخشی وارفارین را کاهش دهد. اگر وارفارین یا سایر داروهای ضد انعقاد مصرف می کنید، از مکمل های ویتامین K با دوز بالا خودداری کنید.
منابع غذایی غنی از ویتامین K شامل سبزیجات برگ سبز مانند کاهو و اسفناج و همچنین کلم بروکلی و کلم بروکسل است.
خلاصه
داروهای طبیعی زیادی برای کاهش لخته شدن خون وجود دارد. مهم است که آنها را به جای یا همراه با داروهای رقیق کننده خون و سایر داروها بدون مشورت با پزشک خود مصرف نکنید.
محصولات طبیعی و برخی غذاها می توانند با داروهای تجویزی شما تداخل ایجاد کنند. آنها ممکن است خون شما را بیش از حد رقیق کنند که احتمال خونریزی شما را افزایش می دهد. داروهای طبیعی همچنین ممکن است اثربخشی داروهای تجویزی شما را کاهش دهند و احتمال تشکیل لخته را افزایش دهند.
همیشه قبل از شروع هر گونه دارو، درمان خانگی یا درمانی که می تواند بر سلامت شما تأثیر بگذارد، با پزشک خود صحبت کنید.
س:
من هر روز یک قطره دارچین به قهوه ام اضافه می کنم. آیا باید نگران باشم؟
بیمار ناشناس
آ:
اگر فقط کمی دارچین بپاشید تا طعمی ملایم داشته باشد، احتمالاً نگرانی خاصی ایجاد نخواهد کرد. این دوزهای بزرگتر در طول زمان است که احتمالاً بیشترین پتانسیل را برای منجر به مشکلات سلامتی دارد، که باید از آن اجتناب کرد. اعتدال برای بیشتر چیزها بهتر است، و همین امر در مورد این ادویه خاص نیز صدق می کند.