غذاهایی که باید در رژیم غذایی کم پورین مصرف کنید و از آنها اجتناب کنید

یک رژیم غذایی کم پورین معمولاً حول مصرف میوه ها، سبزیجات و غلات کامل متمرکز می شود. در این رژیم غذایی مصرف گوشت قرمز، غذاهای دریایی و الکل را به حداقل می رساند.

متخصصان مراقبت های بهداشتی اغلب رژیم غذایی کم پورین را برای افرادی که مبتلا به نقرس، سنگ کلیه یا بیماری های مشابه هستند توصیه می کنند.

در حالی که یک رژیم غذایی کم پورین به کاهش علائم برخی بیماری ها کمک می کند، همچنین می تواند سلامت و رفاه عمومی را بهبود بخشد.

در این مقاله بیاموزید که فردی که رژیم غذایی کم پورین دارد باید از چه غذاهایی استفاده کند و از آنها اجتناب کند.

رژیم کم پورین چیست؟

نصف میوه انگور در بشقاب با قاشق کنار آن

پورین ها ترکیباتی هستند که بدن به طور طبیعی تولید می کند. این تولید طبیعی بیشتر پورین های موجود در سیستم فرد را تشکیل می دهد. با این حال، بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها می توانند حاوی مقادیر کمی پورین باشند.

خوردن یک رژیم غذایی با پورین بالا می تواند خطر هیپراوریسمی را افزایش دهد، در حالی که رژیم کم پورین به کاهش تعداد پورین ها در بدن و کاهش میزان اسید اوریک در خون کمک می کند.

هیپراوریسمی

بدن می تواند ترکیبات پورین را که به اسید اوریک تبدیل می شود، تصفیه کند. این یک ماده زائد است که معمولاً قبل از اینکه کلیه ها آن را فیلتر کرده و از بدن خارج کنند، به طور بی ضرر در خون حل می شود.

بیشتر بخوانید
ارتباط بین نقرس و افسردگی: آنچه باید بدانیم

هنگامی که سطح اسید اوریک از مقداری که بدن می تواند پردازش کند بیشتر شود، اسید می تواند کریستال های در خون تشکیل دهد، اصطلاح پزشکی برای این هیپراوریسمی است.

هایپراوریسمی می تواند نتیجه از تولید بیش از حد اسید اوریک، کاهش دفع آن یا هر دو اینها باشد. این بیماری می تواند منجر به نقرس، سنگ کلیه و سایر مشکلات شود.

داروهایی مانند نیاسین و پیرازین آمید و چندین بیماری می توانند توانایی بدن برای دفع اسید اوریک را مختل کنند، از جمله:

  • بیماری کلیوی حاد یا مزمن
  • اسیدوز – اسیدوز لاکتیک، کتواسیدوز
  • هیپوولمی
  • سارکوئیدوز
  • پرکاری پاراتیروئید
  • کم کاری تیروئید
  • سندرم بارتر

مواد غذایی برای خوردن

افرادی که رژیم غذایی کم پورین دارند همچنان می توانند از غذاها و نوشیدنی های فراوان لذت ببرند.

غذاها و نوشیدنی ها پورین کم عبارتند از:

  • لبنیات کم چرب
  • غلات کامل
  • سبزیجات
  • حبوبات غیر سویا
  • میوه ها و آب میوه ها
  • تخم مرغ
  • اب
  • قهوه
  • چای
بیشتر بخوانید
نقرس و رژیم کتوژنیک

غذاهایی که باید اجتناب کرد

بسیاری از انواع گوشت و ماهی سرشار از پورین هستند. فردی که از رژیم غذایی کم پورین پیروی می کند باید موارد زیر را محدود یا حذف کنند:

  • گوشت های شکاری مانند گوساله، گوزن و اردک
  • گوشت قرمز
  • غذاهای دریایی از جمله ماهی تن، ساردین، آنچوی و شاه ماهی
  • گوشت اعضای بدن مانند کلیه ها و کبد
  • آبجو
  • ویسکی

سایر غذاها و نوشیدنی ها می توانند نحوه حفظ یا حذف اسید اوریک بدن را تغییر دهند.

در حالی که برخی از انواع الکل دارای پورین کمتری نسبت به سایرین هستند، تحقیقات نشان میدهد که تمام مصرف الکل می تواند سطح اسید اوریک را افزایش دهد.

علاوه بر این، مصرف سطوح بالای فروکتوز نیز ممکن است تولید اسید اوریک را افزایش یابد. شربت فروکتوز غلیظ یکی از مواد تشکیل دهنده بسیاری از آب میوه ها و نوشابه های شیرین است. اگر این تولید از دفع پیشی بگیرد، ممکن است فرد  در خطر ابتلا به نقرس باشد.

چه کسانی می توانند از رژیم کم پورین سود ببرند؟

کریستال های اسید اوریک در صورت تجمع در مفاصل و تاندون ها می توانند سنگ کلیه ایجاد کنند یا باعث نقرس شوند.

بیشتر بخوانید
9 عامل نقرس

رژیم غذایی کم پورین می تواند سطح اسید اوریک را در جریان خون کاهش دهد. این می تواند به کاهش خطر ابتلا به هیپراوریسمی و شرایط مرتبط با آن کمک کند.

قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض غذاهای غنی از پورین می تواند باعث عود نقرس مدیریت یا حذف پورین دریافتی می تواند به کاهش این شعله ها و مدیریت علائم نقرس کمک کند.

نکات دیگر

پژوهش ها نشان می دهند که گوشت و محصولات ماهی سطح اسید اوریک را افزایش می دهند و می توانند علائم نقرس را با سرعت بیشتری نسبت به همتایان گیاهی بدتر کنند. یک رژیم غذایی با تمرکز بر پروتئین های گیاهی ممکن است به افراد کمک کند به اهداف مواد مغذی برسند در حالی که افزایش اسید اوریک را به حداقل می رساند.

در حالی که یک رژیم غذایی کم پورین می تواند به جلوگیری از سنگ کلیه یا تشدید نقرس کمک کند، این رژیم درمانی برای هر دو بیماری نیست. فرد باید گزینه های درمانی بیشتر را با پزشک در میان بگذارد.

دارو همچنین می تواند به کاهش سطح اسید اوریک مزمن کمک کند. دو داروی رایجی که پزشکان تجویز می کنند پروبنسید و آلوپورینول هستند. این داروها می توانند سطح اسید اوریک را در طولانی مدت تنظیم کنند.

بیشتر بخوانید
غذاهایی که در صورت ابتلا به نقرس باید از آنها اجتناب کنید

رژیم غذایی کم پورین نمی تواند تشدید نقرس را در حین وقوع کاهش دهد، اما داروهای بدون نسخه مانند ناپروکسن (Aleve) می توانند کمک کنند. درمان های قوی با نسخه نیز در دسترس هستند.

دلیل علمی نیز وجود دارد که رژیم مدیترانه ای ممکن است سطح اسید اوریک را کاهش دهد. رژیم غذایی مدیترانه ای شامل خوردن ماهی، آجیل، میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل است.

خلاصه

رژیم کم پورین می تواند سطح اسید اوریک را کاهش دهد. این تغییرات می تواند از سنگ کلیه و تشدید نقرس جلوگیری کند.

یک فرد همیشه باید قبل از شروع یک رژیم غذایی جدید با پزشک صحبت کند، به خصوص رژیمی که هدف آن رسیدگی به یک مشکل سلامتی است.

پزشک می تواند نکاتی را ارائه دهد و ممکن است درمان های پزشکی اضافی را برای کاهش علائم توصیه کند.

Source link

۵/۵ - (۱ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه