گاستروانتریت سالمونلا: علائم، درمان

سالمونلا spp باکتری هایی هستند که باعث یکی از رایج ترین شکل های مسمومیت غذایی در سراسر جهان می شوند. بیش از ۲۵۰۰ نوع مختلف وجود دارد سالمونلا spp اما بیشتر آنها تصویر بالینی مشابهی با سایر اشکال گاستروانتریت عفونی ایجاد می کنند.[۱]

سالمونلا تیفی و سالمونلا پاراتیفی همچنین می تواند باعث عفونت سیستمیک شود همانطور که در مقاله جداگانه تب تیفوئید و پاراتیفوئید توضیح داده شده است.

سروتیپ های متعددی از سالمونلا spp وجود داشته باشد. سروگروه های A تا E آنهایی هستند که معمولاً در انسان ایجاد بیماری می کنند. سروگروه های B، C و D مسئول بیشتر عفونت ها هستند. سالمونلا انتریتیدیس سروگروپ D است و شایع ترین علت گاستروانتریت سالمونلا است. گونه دیگر از نظر اپیدمیولوژیک مهم است سالمونلا تیفی موریوم.

بیماری زایی آنها به دلیل توانایی حمله به مخاط روده و تولید سموم است.[۲]

همچنین به مقالات جداگانه اسهال مسافرتی، گاستروانتریت در بزرگسالان و کودکان بزرگتر و گاستروانتریت در کودکان مراجعه کنید.

آژانس امنیت سلامت بریتانیا (بهداشت عمومی سابق انگلستان) در سال ۲۰۱۹ ۸۳۹۸ مورد سالمونلا را گزارش کرد (داده های موجود در سال گذشته) که نسبت به سال ۲۰۱۸ ۴۴۰ مورد کاهش یافته است. تعداد موارد در دهه گذشته حدود ۸۰۰۰ مورد بوده است. . اکثریت موارد هستند S. enteritidis. بیشترین میزان ابتلا در کودکان زیر ۱۰ سال است و ماه اکتبر بیشترین تعداد موارد ابتلا را دارد.

در مواردی که موارد در بریتانیا گزارش شده است، منابع غذایی گزارش شده شامل برنج، تخم مرغ، مرغ، گوشت خوک و بره است. عفونت با سالمونلا spp همچنین یکی از دلایل احتمالی اسهال مسافرتی است.

در سرتاسر جهان، سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین می‌زند که سالانه ده‌ها میلیون مورد انسانی رخ می‌دهد و این بیماری منجر به مرگ بیش از صد هزار نفر می‌شود.[۳]

  • سالمونلا spp در بسیاری از حیوانات – اهلی، کشاورزی و وحشی یافت می شود. تصور می‌شود که روش‌های کشاورزی فشرده پشت افزایش اهمیت اولیه آن باشد.
  • آلودگی از مدفوع حیوانات رخ می دهد و غذاهای آلوده معمولاً ظاهر و بوی طبیعی دارند.
  • منبع معمولاً منشا حیوانی دارد، مانند گوشت گاو، مرغ، شیر غیر پاستوریزه یا تخم مرغ. با این حال، تمام مواد غذایی، از جمله سبزیجات، اگر در آب آلوده شسته شده باشند یا با مدفوع حیوانات آلوده در تماس باشند، ممکن است آلوده شوند.
  • اگرچه تخم‌مرغ‌هایی که تحت طرح شیر در بریتانیا تولید می‌شوند احتمالاً ایمن هستند، تخم‌های خارج از کشور یا مصرف خارج از کشور در جایی که طرح‌های مشابهی وجود ندارد، ممکن است یک خطر باشد.
  • ارگانیسم ها در شرایط گرم مرطوب به سرعت تکثیر می شوند و آلودگی متقاطع بین سطوح و ابزار مورد استفاده در مناطق پخته نشده و آلوده مواد غذایی نپخته یک منبع بالقوه است.
  • ذوب ناکافی از انجماد یک منبع رایج است. گرما به راحتی می کشد سالمونلا spp اما اگر به درستی یخ‌زدایی نشود، می‌تواند از تف و برشته شدن در فر دوام بیاورد.
  • عفونت با سالمونلا spp همچنین اگر حامل پس از استفاده از توالت دست‌ها را نشوید، می‌تواند از طریق مدفوع خوراکی پخش شود.
  • برخی از حیوانات نیز می توانند باکتری را مستقیماً به افراد منتقل کنند. تماس بین نوزادان/کودکان خردسال و حیوانات خانگی (گربه، سگ، اما همچنین لاک پشت ها، تراپین ها، لاک پشت ها، مارها، مارمولک ها و غیره) باید تحت نظارت باشد.
  • اسیدیته معده مقداری محافظت می کند و بنابراین تلقیح بزرگ مورد نیاز است. برعکس، کسانی که اسیدیته خود را از دست داده اند، از جمله کسانی که از داروهای سرکوب کننده اسید استفاده می کنند، بیشتر در معرض خطر هستند. همچنین مایعاتی که به سرعت از معده عبور می کنند، یا شیر و پنیر که PH را افزایش می دهند، تلقیح های کوچکتر را قادر می سازند تا عفونی شوند.
  • افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده و وضعیت های نقص ایمنی ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند.
  • سفر بین المللی به مناطقی که بهداشت ضعیفی دارند، خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.
بیشتر بخوانید
درد شکم و کاهش وزن ناخواسته

علائم

  • دوره کمون ۶-۷۲ ساعت (معمولاً ۱۲-۳۶ ساعت) است.
  • در بیشتر موارد، علائم نسبتاً خفیف و خود محدود شونده هستند.
  • اسهال با تب و گرفتگی شکم شروع می شود. اسهال می تواند خونی باشد. ممکن است حالت تهوع و/یا استفراغ وجود داشته باشد. (توجه داشته باشید که اسهال از ویژگی های تب حصبه نیست و یبوست شایع است.)
  • این بیماری معمولاً ۴-۷ روز طول می کشد و معمولاً بهبودی کامل وجود دارد. کم آبی ممکن است رخ دهد و ممکن است در افراد آسیب پذیرتر منجر به عوارض شود.
  • همیشه در مورد حضور اخیر در اجتماعات اجتماعی، افراد دیگری که بیماری مشابهی دارند و سفرهای اخیر پرس و جو کنید.

نشانه ها

  • حدود ۴۸ ساعت دمای ۳۸-۳۹ درجه سانتیگراد وجود دارد.
  • ممکن است علائم کم آبی بدن وجود داشته باشد.
  • بثورات معمولی تیفوئید وجود ندارد.

ارزیابی کم‌آبی بدن در مقاله‌های جداگانه «گاستروانتریت در بزرگسالان و کودکان بزرگتر» و «گاستروانتریت در کودکان» پوشش داده شده است.

بیشتر بخوانید
تغذیه و رژیم درمانی در سندرم روده تحریک پذیر؛ رژیم FODMAP

تشخیص با آزمایش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و با کشت ارگانیسم از مدفوع تایید می شود.[۵] برخی از آزمایشگاه ها فقط میکروسکوپ و کشت ارائه می دهند و ممکن است حساسیت کمتری داشته باشد. ممکن است چندین نمونه لازم باشد.

کشت مدفوع در هر مورد اسهالی ضروری نیست. ارسال کشت مدفوع برای فرد مبتلا به اسهال در موارد زیر توصیه می شود: [۶]

  • فرد از نظر سیستمی خوب نیست.
  • در مدفوع خون یا چرک وجود دارد.
  • فرد دچار نقص ایمنی است.
  • سابقه بستری شدن اخیر در بیمارستان و/یا درمان آنتی بیوتیکی وجود دارد.
  • تاریخ اخیر سفرهای خارجی به هر جای دیگری غیر از غرب اروپا، آمریکای شمالی، استرالیا یا نیوزلند وجود دارد.
  • اسهال مداوم است.
  • عدم قطعیت در مورد تشخیص وجود دارد.
  • یک خطر بالقوه برای سلامت عمومی وجود دارد (به عنوان مثال، دست اندرکاران مواد غذایی، کارکنان بهداشت، یا در تعیین دقیق منبع شیوع محلی).

هنگام ارسال نمونه مدفوع، اطلاعات مربوط به سفرهای اخیر، تماس های عفونی، منابع غذایی احتمالی و ویژگی های بالینی را شامل شود. در صورت تایید مسمومیت غذایی با سالمونلا، تیم حفاظت از سلامت محلی باید مطلع شود.[۷]

اساس درمان انتریت سالمونلا آبرسانی مجدد است. ویژگی های آبرسانی مجدد یا شوک را ارزیابی کنید و در صورت وجود، پذیرش در بیمارستان را در نظر بگیرید. این معمولا مورد نیاز نیست.

بازجذب آب

این معمولاً از راه خوراکی قابل دستیابی است، اما در موارد شدیدتر، ممکن است به مایعات داخل وریدی نیاز باشد. اطلاعات مربوط به سن در مورد توصیه‌های مربوط به آبرسانی مجدد در مقاله‌های جداگانه «گاستروانتریت در بزرگسالان و کودکان بزرگتر» و «گاستروانتریت در کودکان» پوشش داده شده است.

داروی ضد تحرک

اینها نباید به طور معمول استفاده شوند، اما ممکن است گاهی اوقات برای بزرگسالان در نظر گرفته شوند:

  • کسانی که باید به سر کار بازگردند یا در یک رویداد خاص شرکت کنند.
  • کسانی که در رسیدن سریع به توالت مشکل دارند.
  • کسانی که نیاز به سفر دارند.

هنگام استفاده، لوپرامید عامل ضد تحرک انتخابی است. اگر ویژگی‌ها حاکی از تشخیص افتراقی احتمالی در موارد زیر باشد، نباید از آن استفاده شود:

  • اسهال خونی
  • E. coli ۰۱۵۷.
  • شیگلا.
  • بیماری التهابی روده.
  • کولیت کاذب غشایی.

آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک برای افراد سالم مبتلا به عفونت سالمونلا توصیه نمی شود. بررسی کاکرین هیچ فایده ای برای افراد سالم نشان نداد.[۹] مصرف آنتی بیوتیک را در نظر بگیرید اگر فرد:

  • بزرگتر از ۵۰ سال است.
  • نقص ایمنی دارد.
  • دارای بیماری دریچه قلب یا ناهنجاری های اندوواسکولار، از جمله پیوند عروقی پروتز.
  • زیر ۶ ماه سن دارد.[۱۰]
بیشتر بخوانید
فتق اپی گاستر

در مواردی که آنتی بیوتیک اندیکاسیون دارد، از سیپروفلوکساسین ۵۰۰ میلی گرم در روز فقط برای یک روز استفاده کنید (با فرض اینکه نتیجه مدفوع حساسیت را تأیید می کند). سفوتاکسیم یک جایگزین است.

جلوگیری از گسترش عفونت

برای محل کار یا مدرسه، دوره محرومیت باید ۴۸ ساعت از آخرین قسمت استفراغ یا اسهال باشد.[۱۱]

در مورد سایر روش های بهداشتی برای کمک به جلوگیری از انتشار توصیه کنید، مانند:

  • توجه دقیق به شستن دست ها (پس از رفتن به توالت، قبل از تهیه غذا یا غذا خوردن، پس از کمک به کودک یا فرد مسن پس از اسهال و غیره).
  • حوله و پارچه فلانل را به اشتراک نگذارید.
  • شستن ملحفه و لباس های کثیف در دمای ۶۰ درجه سانتی گراد یا بالاتر.
  • تمیز کردن و ضد عفونی کردن صندلی های توالت، دستگیره های فلاش، شیرها و دستگیره های درب حمام.

به طور مشترک با سایر علل گاستروانتریت، عوارض عبارتند از:

  • کم آبی و اختلال الکترولیت ممکن است رخ دهد. گاهی اوقات که اصلاح نمی شود، این می تواند عواقب کشنده ای داشته باشد. نوزادان، افراد مسن و آنهایی که نقص ایمنی دارند بیشتر احتمال دارد که بیماری شدیدتری داشته باشند و برای آبرسانی مجدد به بیمارستان نیاز داشته باشند. زنان باردار نیز بیشتر در معرض خطر کم آبی هستند.
  • عوارض غیرمعمول شامل سندرم اورمیک همولیتیک و پورپورای ترومبوسیتوپنیک ترومبوتیک است.
  • سایر عوارض نادر شامل سندرم گیلن باره و آرتریت واکنشی است.
  • مگاکولون سمی یک عارضه نادر اما جدی است.
  • گاستروانتریت حاد باکتریایی با شروع علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) در حدود ۱۵ درصد از بیماران مرتبط است.[۱۲] این موارد IBS پس از عفونی نامیده می شود. یک بررسی سیستماتیک در سال ۲۰۱۹ نشان داد که این خطر برای همه پاتوژن‌های رایج مشابه است.[۱۳]
  • اسهال شدید ممکن است در جذب داروهای منظم مورد نیاز برای کنترل بیماری مزمن اختلال ایجاد کند.

همچنین به ندرت با سالمونلا، تهاجم سیستمیک با کاشت باکتری در جاهای دیگر رخ می دهد که باعث عفونت موارد زیر می شود:

  • پوشش اندوواسکولار.
  • دریچه های قلب
  • استخوان ها.
  • مفاصل.
  • مننژ.
  • کیسه صفرا.

پیش بینی

اکثر مردم در بریتانیا بدون هیچ حادثه ای بهبود می یابند. مرگ به دنبال عفونت سالمونلا غیر معمول است و ناشی از عوارضی مانند کم آبی بدن یا تهاجم سیستمیک است. کسانی که بیشتر در معرض خطر هستند، افراد مسن و نوزادان هستند.

بیشتر بخوانید
ارتباط بین اضطراب و حالت تهوع چیست؟

با این حال، در سطح جهانی تخمین زده شده است که در سال ۲۰۱۷ سالمونلا غیر تیفوئیدی باعث ۵۳۵۰۰۰ مورد و ۷۷۵۰۰ مرگ و میر شده است.[۱۴] میانگین مرگ و میر در تمام سنین ۱۴.۵٪ بود.

پیشگیری از گاستروانتریت سالمونلا مستلزم اقداماتی در تمام مراحل زنجیره غذایی، از تولیدات کشاورزی تا تهیه غذا در داخل کشور و همچنین توصیه به مسافران است. یک طرح نظارت ملی بر میزان و الگوهای عفونت سالمونلا نظارت دارد.

برای عموم مردم در داخل و هنگام سفر به خارج از کشور، به آنها توصیه کنید:

  • اطمینان حاصل کنید که غذا به درستی پخته شده و هنگام سرو هنوز داغ است.
  • فقط شیر پاستوریزه یا آب پز بنوشید.
  • از تخم‌مرغ‌های نپخته یا کمی پخته شده خودداری کنید، مگر اینکه تایید شده باشد که از مرغ‌های واکسینه شده علیه سالمونلا می‌آیند (طبق طرح کد شیر بریتانیا). پختن کافی تخم مرغ، تا زمانی که زرده بسته شود، می کشد سالمونلا spp آژانس استانداردهای غذایی در حال حاضر در بریتانیا در حال رایزنی در مورد این است که آیا توصیه به افراد آسیب پذیر برای ادامه اجتناب از تخم مرغ های نیم پز را می توان با توجه به شواهدی مبنی بر میزان کم آلودگی لغو کرد.
  • دست ها را به طور کامل و مکرر با استفاده از صابون بشویید، به ویژه پس از تماس با حیوانات خانگی یا حیوانات مزرعه، یا پس از رفتن به توالت.
  • گوشت های نپخته را جدا از غذاهای پخته و آماده نگهداری کنید تا از آلودگی متقاطع جلوگیری شود.
  • دست‌ها، تخته‌های خرد کردن، چاقوها و سایر ظروف باید بلافاصله پس از دست زدن به گوشت خام و مرغ کاملاً در آب گرم و صابون شسته شوند.
  • در صورت ابتلا به سالمونلا از تهیه یا دست زدن به غذا خودداری کنید.
  • میوه ها و سبزیجات را با دقت بشویید، به خصوص اگر خام مصرف می شوند. در صورت امکان هنگام سفر به مناطق پرخطر، سبزیجات و میوه ها باید پوست کنده شوند.
  • از یخ اجتناب کنید مگر اینکه از آب سالم تهیه شده باشد.
  • هنگامی که ایمنی آب آشامیدنی مشکوک است، آن را بجوشانید و/یا ضدعفونی کنید.

Source link

۴/۵ - (۱ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه