بیکینگ پودر یک ماده رایج است که برای حجم دادن و سبک کردن بافت محصولات پخته شده استفاده می شود.

با این حال، بکینگ پودر ممکن است همیشه به راحتی در دسترس نباشد. خوشبختانه، مواد زیادی وجود دارد که می توانید به جای آن استفاده کنید.

این مقاله به ۱۰ جایگزین عالی برای بیکینگ پودر می پردازد.

بکینگ پودر چیست؟

بیکینگ پودر یک عامل خمیر کننده است که اغلب در پخت استفاده می شود.

متشکل از بی کربنات سدیم است که در شیمی به عنوان یک باز شناخته می شود و با اسیدی مانند کرم تارتار ترکیب شده است. همچنین ممکن است حاوی مواد پرکننده مانند نشاسته ذرت باشد.

10 جایگزین مناسب برای بکینگ پودر

هنگامی که اسید با آب ترکیب می شود، در یک واکنش اسید-باز با بی کربنات سدیم واکنش داده و گاز دی اکسید کربن آزاد می کند.

این منجر به تشکیل حباب هایی می شود که باعث انبساط مخلوط می شود که به کیک ها، نان ها و شیرینی ها حجم می دهد.۱).

بکینگ پودر اغلب با جوش شیرین اشتباه گرفته می شود که فقط از بی کربنات سدیم تشکیل شده و فاقد جزء اسیدی است. بنابراین، باید با اسید ترکیب شود تا اثر تورمی مشابه بیکینگ پودر داشته باشد.۲).

در اینجا ۱۰ جایگزین عالی برای بیکینگ پودر وجود دارد.

۱. دوغ

دوغ یک محصول شیر تخمیر شده با طعم ترش و کمی تند است که اغلب با ماست ساده مقایسه می شود.

دوغ از مد افتاده به عنوان یک محصول جانبی از هم زدن خامه شیرین در کره تشکیل می شود. بیشتر دوغ های تجاری با افزودن کشت های باکتریایی به شیر و تخمیر شدن آن و شکستن قندها به اسیدها ساخته می شوند.۳، ۴).

به دلیل اسیدی بودن، ترکیب دوغ با جوش شیرین می تواند همان اثر خمیری بیکینگ پودر را ایجاد کند.

۱/۲ فنجان (۱۲۲ گرم) دوغ و ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین را به بقیه مواد اضافه کنید تا جایگزینی آسان برای ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر شود.

برای حفظ بافت و قوام مطلوب محصول پخته شده نهایی خود، مطمئن شوید که مقدار مایع دیگری را که به دستور غذا اضافه می کنید کاهش دهید تا مقدار دوغ اضافه شده را جبران کنید.

برای مثال، اگر ۱/۲ فنجان (۱۲۲ گرم) دوغ اضافه کنید، باید مقدار مایعات دیگر اضافه شده به دستور غذا را به همان میزان کاهش دهید.

خلاصه:

۱/۲ فنجان (۱۲۲ گرم) دوغ و ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین را با ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر جایگزین کنید. مایعات باقیمانده در دستور غذا را کاهش دهید تا قوام مورد نظر حفظ شود.

ماست ۲ درصد ساده

ماست نیز مانند دوغ از تخمیر شیر تولید می شود.

بیشتر بخوانید
گاز گرفتن گربه ممکن است منجر به عفونت شود

فرآیند تخمیر قندها را تجزیه می کند و غلظت اسید لاکتیک را افزایش می دهد و به طور موثر pH را کاهش می دهد و اسیدیته ماست را افزایش می دهد.۵).

pH محلول اندازه گیری غلظت یون های هیدروژن است. مواد با pH پایین اسیدی در نظر گرفته می شوند، در حالی که مواد با pH بالا بازی هستند.

ماست ساده دارای PH اسیدی است که در صورت مخلوط شدن با جوش شیرین، جایگزین ایده آلی برای بکینگ پودر می شود.

ماست ساده نسبت به انواع دیگر بهتر عمل می کند زیرا اسیدیته مورد نیاز برای خمیر شدن را بدون افزودن طعم فراهم می کند.

می توانید ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر را با ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین و ۱/۲ فنجان (۱۲۲ گرم) ماست ساده جایگزین کنید.

درست مانند دوغ، مقدار مایع در دستور غذا باید بسته به مقدار ماست ساده اضافه شود، کاهش یابد.

خلاصه:

از ۱/۲ فنجان (۱۲۲ گرم) ماست ساده به اضافه ۱/۴ قاشق چای خوری (۱ گرم) جوش شیرین برای جایگزینی ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر در دستور غذا استفاده کنید. برای جبران اضافه شدن ماست، مقدار مایع باید کاهش یابد.

۳. ملاس

این شیرین کننده به عنوان یک محصول جانبی تولید شکر تشکیل می شود و اغلب به عنوان جایگزینی برای شکر تصفیه شده استفاده می شود.

ملاس را می توان به عنوان جایگزین بیکینگ پودر نیز استفاده کرد.

این به این دلیل است که ملاس آنقدر اسیدی است که در ترکیب با جوش شیرین واکنش اسید-باز ایجاد کند.

از ۱/۴ فنجان (۸۴ گرم) ملاس به اضافه ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین برای جایگزینی ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر استفاده کنید.

علاوه بر کاهش مقدار مایع برای جبران مایع اضافه شده از ملاس، ممکن است بخواهید مقدار شیرین کننده را در بقیه دستور کاهش دهید زیرا ملاس حاوی شکر بالایی است.

خلاصه:

می توانید ۱/۴ فنجان (۸۴ گرم) ملاس و ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین را با ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر جایگزین کنید. برای جبران، مایعات و شکر دیگر را در دستور غذای خود کاهش دهید.

۴. کرم تارتار

تارتار که به نام تارتارات هیدروژن پتاسیم نیز شناخته می شود، پودر سفید اسیدی است که به عنوان محصول جانبی شراب سازی تشکیل می شود.

اغلب برای تثبیت سفیده و خامه تخم مرغ و جلوگیری از تشکیل کریستال های قند استفاده می شود.

همچنین یک جایگزین آسان و راحت برای بکینگ پودر است و می‌توان آن را در بخش ادویه‌ها در اکثر فروشگاه‌های مواد غذایی یافت.

برای بهترین نتیجه، از نسبت ۲:۱ کرم تارتار به جوش شیرین استفاده کنید.

بیشتر بخوانید
کریپتوسپوریدیوز

۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر را با ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین به اضافه ۱/۲ قاشق چایخوری (۲ گرم) تارتار جایگزین کنید.

خلاصه:

از ۱/۲ قاشق چایخوری (۲ گرم) تارتار با ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین به جای ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر استفاده کنید.

۵. ماست

به جای بیکینگ پودر می توان از شیری که ترش شده است استفاده کرد.

این به این دلیل است که ماست تحت فرآیندی به نام اسیدی شدن قرار گرفته است که باعث کاهش سطح pH می شود.

اسیدیته ماست با جوش شیرین واکنش می دهد و همان اثر خمیری بیکینگ پودر را ایجاد می کند.

از ۱/۲ فنجان (۱۲۲ گرم) ماست و ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین برای جایگزینی ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر استفاده کنید.

مطمئن شوید که مقدار مایع موجود در دستور غذای خود را با همان مقدار اضافه شده کاهش دهید تا مایع اضافی ماست را در نظر بگیرید.

خلاصه:

برای جایگزینی ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر، از ۱/۲ فنجان (۱۲۲ گرم) ماست و ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین استفاده کنید. مایع دیگر موجود در دستور غذا را کاهش دهید تا قوام و بافت آن حفظ شود.

۶. سرکه

سرکه از طریق تخمیر تولید می شود که طی آن الکل توسط باکتری ها به اسید استیک تبدیل می شود.۶).

سرکه علیرغم طعم قوی و متمایزش، یک عنصر رایج در بسیاری از محصولات پخته است.

در واقع، pH اسیدی سرکه برای استفاده به عنوان جایگزین بیکینگ پودر عالی است.

سرکه وقتی با جوش شیرین در کیک ها و کلوچه ها ترکیب شود، خاصیت خمیری دارد.

اگرچه هر نوع سرکه ای موثر است، اما سرکه سفید خنثی ترین طعم را دارد و رنگ محصول نهایی شما را تغییر نمی دهد.

هر قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر در دستور غذا را با ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین و ۱/۲ قاشق چایخوری (۲.۵ گرم) سرکه جایگزین کنید.

خلاصه:

هر قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر را می توان با ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین و ۱/۲ قاشق چایخوری سرکه جایگزین کرد.

۷. آبلیمو

آب لیمو حاوی مقدار زیادی اسید سیتریک است و بسیار اسیدی است.۷).

به همین دلیل، می تواند به تامین اسید مورد نیاز برای ایجاد واکنش اسید-باز در هنگام ترکیب با جوش شیرین در محصولات پخته شده کمک کند.

با این حال، از آنجایی که طعم بسیار قوی دارد، بهتر است از آن در دستور العمل هایی استفاده شود که به مقادیر نسبتاً کمی بیکینگ پودر نیاز دارند. به این ترتیب می توانید از تغییر طعم محصول نهایی جلوگیری کنید.

برای جایگزینی ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر، از ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین و ۱/۲ قاشق چایخوری (۲.۵ گرم) آب لیمو استفاده کنید.

خلاصه:

۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) بیکینگ پودر را با ۱/۲ قاشق چایخوری (۲.۵ گرم) آب لیمو و ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) جوش شیرین جایگزین کنید. آب لیمو به دلیل طعم قوی بهتر است در مقادیر کم استفاده شود.

۸. آب گازدار

سودا یک نوشیدنی گازدار است که حاوی بی کربنات سدیم یا جوش شیرین است.

بیشتر بخوانید
همه چیز درباره اتوکانیبالیسم

به همین دلیل، جوش شیرین اغلب در دستور العمل ها استفاده می شود تا به عنوان یک عامل خمیر کننده عمل کند که می تواند بدون استفاده از بکینگ پودر یا جوش شیرین حجم محصولات پخته شده را فراهم کند.

با این حال، مقدار بی کربنات سدیم در جوش شیرین حداقل است، بنابراین بهتر است از آن در دستور العمل هایی استفاده شود که فقط نیاز به کمی حجم اضافه دارند.

به عنوان مثال، سودا معمولاً برای ایجاد پنکیک های کرکی و مرطوب استفاده می شود.

برای بهترین نتیجه، از جوش شیرین برای جایگزینی هر مایع موجود در دستور غذای خود استفاده کنید. این به ویژه هنگام جایگزینی شیر یا آب به خوبی کار می کند و می تواند سبکی و حجم بیشتری را اضافه کند.

خلاصه:

کلاب نوشابه را می توان به جای شیر یا آب در دستور العمل ها برای افزودن حجم اضافی استفاده کرد.

۹. آرد خود برآمده یا سلف‌رایزینگ

اگر هم جوش شیرین و هم بکینگ پودر ندارید، آرد خودبازده می تواند جایگزین خوبی باشد.

آرد خودبرآمده از ترکیب آرد همه منظوره، بیکینگ پودر و نمک تهیه می شود، بنابراین حاوی همه چیزهایی است که برای کمک به رشد محصولات پخته شده نیاز دارید.

به همین دلیل، یک ماده رایج در مخلوط کیک های بسته بندی شده، کوکی ها و نان های سریع است.

به سادگی آرد ساده را در دستور غذای خود با آرد خودبرآمده جایگزین کنید و بقیه دستور را طبق دستور عمل کنید و بیکینگ پودر و جوش شیرین را حذف کنید.

خلاصه:

آرد خودباشته حاوی بیکینگ پودر است و می تواند جایگزین آرد همه منظوره در دستور پخت شود تا به بالا آمدن محصولات پخته شده کمک کند.

۱۰. سفیده تخم مرغ زده شده

بسیاری از محصولات پخته شده، بافت سبک و مطبوع خود را مدیون سفیده های زده شده تخم مرغ هستند نه بیکینگ پودر.

این به این دلیل است که فرآیند هم زدن سفیده تخم مرغ حباب های ریز هوا ایجاد می کند که حجم و سبکی را افزایش می دهد.

این روش بیشتر در سوفله، پنکیک، مرنگ و برخی از انواع شیرینی ها استفاده می شود. اگر بکینگ پودر یا جوش شیرین در دست ندارید، می تواند گزینه خوبی باشد.

بیشتر بخوانید
ادم

مقداری که باید استفاده کنید بسته به دستور غذا متفاوت است. به عنوان مثال، یک کیک فرشته ممکن است به ۱۲ عدد سفیده تخم مرغ نیاز داشته باشد، در حالی که یک دسته پنکیک ممکن است فقط به دو یا سه عدد نیاز داشته باشد.

برای اینکه سفیده‌هایتان کاملا سبک و پف‌دار شوند، آن‌ها را با سرعت کم هم بزنید تا کف کند و سپس سرعت را زیاد کنید تا تخم‌مرغ‌های زده شده به شکل قله‌های نرم در بیاید.

بقیه مواد را با دقت به سفیده های زده شده اضافه کنید.

خلاصه:

از سفیده تخم مرغ زده شده می توان برای حجم دادن به بسیاری از محصولات پخته استفاده کرد. مقدار مورد نیاز بسته به نوع دستور غذا متفاوت است.

نحوه انتخاب بهترین جایگزین

برای انتخاب بهترین جایگزین بیکینگ پودر، مهم است که مشخصات طعم محصول پخته شده خود را در نظر بگیرید.

به عنوان مثال، سرکه می تواند طعمی تند و ترش به آن اضافه کند و احتمالاً بهتر است به عنوان جایگزینی برای بکینگ پودر در دستور العمل هایی که نیاز به حداقل مقدار دارند استفاده شود.

از طرف دیگر ملاس طعم بسیار شیرینی دارد و بهتر از نان های شور به دسرهای شیرین افزوده می شود.

همچنین، ممکن است لازم باشد سایر مواد موجود در دستور غذا را بر اساس آنچه که تصمیم دارید به عنوان جایگزین استفاده کنید، تنظیم کنید.

اگر از مایع جایگزین برای بکینگ پودر استفاده می کنید، حتماً مقدار مایعات دیگر را در دستور غذا کاهش دهید تا جبران شود. این به شما کمک می کند بافت و قوام مناسب را حفظ کنید.

اگر جایگزینی با طعم قوی انتخاب می کنید، ممکن است بخواهید مقدار سایر مواد را در دستور غذا تنظیم کنید تا به طعم دلخواه برسید.

خلاصه:

انواع خاصی از جایگزین های بیکینگ پودر برای انواع خاصی از دستور العمل ها مناسب تر هستند. ممکن است لازم باشد سایر مواد موجود در دستور غذا را بر اساس جایگزینی که انتخاب می کنید تنظیم کنید.

خلاصه

بیکینگ پودر یک ماده مهم است که به خمیر مایه و حجم دادن به بسیاری از دستور العمل ها کمک می کند.

با این حال، بسیاری از جایگزین های دیگر وجود دارد که می توانید به جای آن استفاده کنید. آنها به همان روشی که خمیرمایه ها برای بهبود بافت محصولات پخته شده عمل می کنند.

برای استفاده از آنها، تنها کاری که باید انجام دهید این است که تغییرات جزئی در دستور پخت خود ایجاد کنید.