خوردن گوشت های اندام: جگر، کلیه، قلب، زبان راهنما در رژیم کتوژنیک

انسان های اولیه گوشت اندام را به سایر قسمت های حیوانی ارجح می دانستند. آنها مستقیماً به سمت قلب، کبد و کلیه های حیوان می رفتند – اغلب گوشت ماهیچه (مانند استیک) را به سمت سگ ها پرتاب می کردند.

اجداد ما به چیزی علاقه داشتند. همانطور که مشخص است، اندام ها برخی از مواد مغذی ترین مواد غذایی روی این سیاره هستند.

در این راهنما، با فواید خاص کبد، کلیه ها، قلب و غیره برای سلامتی، تفاوت گوشت اندام ها و مولتی ویتامین ها و نحوه وارد کردن گوشت اندام ها به رژیم غذایی و خوش طعم کردن آن آشنا خواهید شد.

 گوشت اندام چیست؟

گوشت اندام به اندام ها و احشاء حیوان اطلاق می شود. این اندام های غنی از مواد مغذی – که به آن انواع گوشت نیز می گویند – در بسیاری از غذاهای بین المللی وجود دارد، اما در اکثر رژیم های غذایی غربی نادر است.

اگر فقط می توانستید یک گوشت اندام را انتخاب کنید، جگر را انتخاب کنید.

انواع معمولی گوشت اندام عبارتند از  مرغ،  گاو و بره. غذاهای گوشت اندام اغلب شامل زبان، قلب، جگر، کلیه ها یا روده حیوان است.

ممکن است با فکر خوردن قلب یا جگر دچار خشم شوید. بسیاری از آشپزهای خانگی گوشت های اندام را دور ریخته می دانند – محصولات جانبی حیوانی صرفاً به عنوان غذای حیوانات خانگی (به هر حال گوشت اندام برای حیوانات خانگی نیز عالی است).

با این حال، بسیاری از کشورها غذاهای مبتنی بر اندام دارند که هر روز اشتهای میلیون‌ها نفر را تحریک می‌کنند. و مجموعه ای از مواد مغذی را ارائه دهید که نمی توانید با چنین تراکمی در غذاهای دیگر دریافت کنید.

بعداً با برخی از این غذاها آشنا خواهید شد. در حال حاضر، بیایید در مورد فواید گوشت اندام برای سلامتی صحبت کنیم.

مزایای سلامتی گوشت اندام

اجداد ما نمی توانستند یک تخته جگر را به آزمایشگاه ببرند و تراکم مواد مغذی آن را تجزیه و تحلیل کنند. با این وجود، آنها آن را به گوشت ماهیچه ای ارج نهادند و می توانستند احساس کنند که برایشان خوب است.

حق داشتند. گوشت های اندام – به ویژه کبد، کلیه ها و قلب – به عنوان مکمل های مولتی ویتامین طبیعت عمل می کنند. سایر انواع گوشت اندام دارای مواد مغذی کمتری هستند، اما همچنان دارای مزایای سلامتی هستند که قابل ذکر است.

مواد مغذی در گوشت اندام های معمولی

در زیر لیستی ازگوشت اندام های معمولی به همراه مواد مغذی موجود در هر کدام آورده شده است.

کبد

وقتی صحبت از گوشت اندام می شود، جگر پادشاه است. در حالی که جگر طعم خوبی ندارد (مگر اینکه آن را به درستی تهیه کنید)، اما در صدر لیست تغذیه قرار دارد.

جگر منبع فوق‌العاده‌ای از ریزمغذی‌ها است که یافتن آن‌ها در جاهای دیگر سخت است.

از بین تمام جگرها، جگر گاو بهترین منبع ویتامین ها و مواد معدنی است. جگر مرغ نیز گزینه های خوبی است– اما از نظر ریزمغذی مورد نیاز:  جگر گاو به معنای واقعی کلمه می تواند شما را در طول هفته جابه جا کند.

جگر پر از:

  • ویتامین A از پیش ساخته شده – یا رتینول – برای سلامت چشم و سیستم ایمنی. ۴ اونس جگر گاو حاوی ۱۹۰۰۰ واحد بین المللی ویتامین A (حدود ۴۰۰ درصد RDA برای ویتامین A) است[ * ].
  • روی برای سلامت سیستم ایمنی و تولید هورمون
  • کولین برای سلامت شناختی و حمایت از غشای سلولی
  • ویتامین B12 برای تولید انرژی سلولی و متیلاسیون[ * ]
  • فولات برای تولید انرژی، متیلاسیون و ترمیم DNA
  • آهن برای تولید گلبول های قرمز
  • مس برای افزایش جذب آهن در روده. کمبود مس می تواند باعث کم خونی شود و جگر گاو منبع غذایی نادری از مس است[ * ].

قلب

قلب سرشار از CoQ10 است، یک آنتی اکسیدان قوی که نشان داده شده است در بیماران در معرض خطر محافظت از قلب است[ * ].

بیشتر بخوانید
کم کاری تیروئید در رژیم کتوژنیک – راه حل ها

از نظر وضعیت آنتی اکسیدانی، CoQ10 ۱۰ برابر قوی تر از ویتامین E است [ * ]، و CoQ10 را به یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های موجود تبدیل می کند.

CoQ10 همچنین:

  • به شما در سنتز ATP – انرژی سلولی قابل استفاده کمک می کند
  • ممکن است فعالیت ضد سرطانی داشته باشد

مانند سایر گوشت ها، قلب نیز سرشار از سلنیوم، آهن و روی است. و از آنجایی که قلب یک ماهیچه است، مزه آن بیشتر از سایر گوشت اندام ها شبیه استیک معمولی است. قلب مرغ احتمالا ملایم ترین گزینه شماست.

کلیه

کلیه حاوی بسیاری از مواد مغذی است که کبد انجام می دهد، و همچنین مقادیر زیادی سلنیوم – یک ماده معدنی آنتی اکسیدانی مورد نیاز برای سلامت ایمنی و تولید هورمون جنسی [ * ]. سلنیوم همچنین برای سلامت کلیه یا عملکرد کلیه مهم است[ * ].

به عبارت دیگر، خوردن کلیه برای کلیه ها مفید است.

زبان

زبان دارای مشخصات ریز مغذی مشابهی با گوشت های دیگر است – سرشار از آهن، روی و غیره – اما به ویژه سرشار از چربی است. محتوای چربی بالا نه تنها زبان را حساس می کند، بلکه گزینه ای عالی برای رژیم های کتوژنیک پرچرب است.

معده و روده

معده و روده مملو از مواد مغذی مانند جگر نیستند، اما همچنان حاوی دوز مناسبی از سلنیوم هستند. به علاوه، مانند بسیاری از احشاء، این اندام های گوارشی دارای پروتئین کلاژن بسیار بالایی هستند.

کلاژن سرشار از آمینو اسیدهای کمیاب – گلیسین و پرولین – است که از سلامت پوست، سلامت مو، بهبود زخم و قند خون پایدار حمایت می کند[* ] . کلاژن، در واقع، دلیل اصلی مصرف گوشت اندام اجداد ما و اجتناب از گوشت ماهیچه ها است.

تریپ – پوشش داخلی معده حیوانات – احتمالاً رایج ترین شکل سرو شده از این نوع گوشت است.

مغز

مغز طعم ملایم و محتوای چربی بالایی دارد. و اگر از حیوانی باشد که از علف تغذیه می‌کند، منبع فوق‌العاده‌ای از اسیدهای چرب امگا ۳ است.

و از آنجایی که رژیم‌های پرچرب و کم کربوهیدرات می‌توانند تولید کتون‌های محافظ عصبی را تحریک کنند، ممکن است بگویید که خوردن مغز برای مغز شما مفید است.

دم 

دم گاو، دم خوک، و دم گاومیش کوهان دار امریکایی اندام های داخلی نیستند، اما همچنان احشاء محسوب می شوند. آنها برش های ژلاتینی هستند که سرشار از پروتئین کلاژن مفید هستند و برای خورش یا آبگوشت عالی هستند.

نان شیرین

نان شیرین – اصطلاحی از قرن شانزدهم – نان نیست. در عوض، نان شیرین به تیموس یا گلوله (مری) یک حیوان اشاره دارد. نان شیرین معمولاً گوساله، بره، گاو یا خوک است.

شیرینی حاوی B12 و سلنیوم است، اما مانند جگر یک نیروگاه مکمل نیست. این بیشتر یک غذای لذیذ است[ * ].

علاوه بر هشت نوع گوشت اندام ذکر شده در بالا، سنگدان، پانکراس، طحال، پوست، ریه، پوزه، بیضه و گوش خوک نیز وجود دارد. مغز استخوان گاهی اوقات گوشت اندام نیز در نظر گرفته می شود.

از نقطه نظر تراکم مواد مغذی، بهترین گوشت‌های سه عضوی عبارتند از جگر، قلب و کلیه.

و اگر فقط می توانستید یک گوشت اندام را انتخاب کنید، جگر را انتخاب کنید. بیشترین ریز مغذی ها را در بین گزینه های موجود در این لیست دارد.

گوشت اندام در مقابل مکمل های مولتی ویتامین

انسان برای دریافت مواد مغذی از غذا تکامل یافته است. غذاهای کامل مجموعه پیچیده ای از آنزیم ها، ترکیبات، ویتامین ها، مواد معدنی و کوفاکتورهایی را ارائه می دهند که شما برای هضم آنها تکامل یافته اید. این کاملاً متفاوت از مصرف مواد مغذی جدا شده در یک قرص است.

گوشت‌های عضوی مانند جگر، قلب و کلیه نیروگاه‌های تغذیه‌ای هستند – نه فقط برای مواد مغذی فردی آنها – بلکه برای اثر هم افزایی این مواد مغذی وقتی با هم مصرف شوند.

بیشتر بخوانید
21 بهترین دستور العمل کتوژنیک گل کلم

ایده پشت این مفهوم – که “هم افزایی غذایی” نامیده می شود – این است که مواد مغذی مانند ویتامین A، ویتامین D و منیزیم به تنهایی عمل نمی کنند، بلکه در کنار سایر ترکیبات مبتنی بر غذا عمل می کنند.

این مواد مغذی را به صورت مجزا مصرف کنید (مثلاً به شکل قرص) و تأثیر یکسانی روی بدن شما نخواهند داشت.

غذاهای کامل به جذب بهتر مواد مغذی کمک می کنند. به عنوان مثال، ویتامین‌های A، D و K را ویتامین‌های محلول در چربی می‌نامند ، زیرا برای جذب بهینه باید همراه با چربی مصرف شوند[ * ]. یک قرص به تنهایی جواب نمی دهد.

در اینجا نمونه های بیشتری از هم افزایی غذایی از مقاله سال ۲۰۰۹ در مجله آمریکایی تغذیه بالینی [ * ] آورده شده است:

  • گوجه فرنگی نسبت به لیکوپن به تنهایی تأثیر بیشتری بر بافت پروستات دارد
  • در یک لوله آزمایش، سیب با پوست بیشتر از گوشت سیب به تنهایی از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند
  • به نظر می رسد انار کامل دارای اثرات ضد سرطانی بیشتری نسبت به اجزای منفرد میوه است

دلیل دیگر برای خوردن غذاهای کامل، جلوگیری از سمیت مواد مغذی است. برای مثال، ویتامین A بیش از حد مکمل، سمی به نظر می رسد[ * ]. اما اگر مثلاً جگر خرس قطبی نخورید، مصرف بیش از حد ویتامین A در رژیم غذایی بسیار بعید است.

*اگر باردار هستید و یک تن جگر می خورید، باید با پزشک خود مشورت کنید.

مورد در مورد مکمل های قرصی به ویتامین A ختم نمی شود. موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • در یک متاآنالیز عظیم که شامل ۲۳۲۶۰۶ شرکت‌کننده بود، هم بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) و هم مکمل ویتامین E با افزایش مرگ و میر ناشی از همه علل مرتبط بودند[ * ]
  • مکمل فولات اضافی ممکن است باعث پیشرفت سرطان شود[ * ]
  • مشخص شد که مکمل مولتی ویتامین هیچ تاثیری بر سرطان، بیماری قلبی یا مرگ و میر در ۱۶۱۸۰۸ زن یائسه ندارد[ * ]

آیا این بدان معنی است که شما هرگز نباید مکمل داشته باشید؟ اصلا.

به عنوان مثال، تحقیقات خوبی در مورد مکمل‌های ویتامین D و امگا ۳ (ماهی و روغن‌های کریل) انجام شده است که دریافت هر دوی آنها به تنهایی از طریق رژیم غذایی دشوار است[ * ][ * ]. سایر مواد مغذی هدفمند نیز بسته به فرد ممکن است مناسب باشند.

برای پوشاندن پایه های ریز مغذی خود، گزینه خوب دیگر پودر سبزی با طیف کامل است. پودرهای سبز از غذای واقعی ساخته می شوند – مواد مغذی را به آنچه طبیعت در نظر گرفته است، ارائه می دهد.

اما برای یک ابر غذای اصیل، هیچ چیز بهتر از گوشت اندام نیست.

چند بار باید گوشت اندام بخورید؟

همانطور که یاد گرفتید، ریزمغذی‌های موجود در غذا باعث می‌شوند بدن شما به خوبی کار کند. و احشاء – به ویژه جگر گاو – مملو از ریز مغذی‌ها هستند.

مقدار کمی جگر گاو حاوی نیاز روزانه – و گاهی هفتگی – به بسیاری از مواد مغذی مانند آهن، مس، روی، فولات، B12، کولین و ویتامین A است.

خبر خوب این است: وقتی جگر گاو می خورید، سلول های شما بسیاری از این مواد مغذی را ذخیره می کنند. به عبارت دیگر نیازی نیست هر روز جگر گاو مصرف کنید.

با در نظر گرفتن این موضوع، استراتژی شماره ۱ خوردن یک تکه جگر گوشت گاو (۱۱۳ تا ۱۷۰ گرم) یک بار در هفته است. سپس تا هفت روز بعد می توانید کبد را فراموش کنید.

اگر نمی‌خواهید چهار اونس جگر گاو را به صورت نشسته بخورید، می‌توانید استراتژی شماره ۲ را امتحان کنید: هر روز مقدار بسیار کمی (۲۸ گرم یا کمتر) بخورید . به عنوان مثال، می توانید پاته درست کنید و قبل از شام به طور مداوم در آن غوطه ور شوید.

بیشتر بخوانید
رژیم کتوژنیک برای چه سنی مناسب است

سایر انواع گوشت اندام – جگر مرغ، کلیه، قلب، مغز و غیره – مواد مغذی کمتری دارند، بنابراین با خیال راحت آنها را بیشتر بخورید.

چگونه گوشت اندام های بیشتری را وارد رژیم غذایی خود کنیم

جگر غذای قدرتمندی است که می تواند تمام ریزمغذی های مورد نیاز شما را در یک جلسه تامین کند. قلب و کلیه هم خوبه

مشکل اینجاست که گوشت اعضای بدن برای اکثر مردم طعم بسیار بدی دارد. آنها تند، گیج، خاکی و به طور کلی به خودی خود ناخوشایند هستند.

این همان چیزی است که گیاهان، ادویه ها و دستور العمل ها برای آن هستند.

گوشت اندام در سراسر جهان

کله پاچه در سراسر جهان

مردم از هر گوشه زمین – فرهنگ غربی و شرقی – گوشت اندام می خورند. همه چیز از غذاهای خیابانی گرفته تا غذاهای لذیذ. در اینجا چند نمونه آورده شده است:

  • انگلستان و ایرلند: انگلیسی‌ها با خوردن پای ارگان برای قرن‌ها (در اصل «پای فروتن»)، هنوز هم پای گوشتی از استیک و کلیه سرو می‌کنند. جگر و پیاز نیز در بین بریتانیایی ها و ایرلندی ها محبوب است، همانطور که “پنیر سر” (قسمت های مختلف خوک، گوسفند یا گاو، معمولاً در آسپیک قرار می گیرد)، “پودینگ سیاه” (ترکیب فرنی مانند خون خوک و کوچک است. روده)، و – در مناطق انگلیسی میانه – سوسیس های ساخته شده از چربی کاسه ای (چربی کال غشای اطراف اندام ها است).
  • اسکاتلند : اسکاتلندی ها از هاگیس لذت می برند – مخلوطی از کبد، قلب و سایر اندام های داخل شکم گوسفند.
  • فرانسه : فرانسوی ها به خاطر فوی گراس معروف هستند، خوراکی لذیذی که از جگر اردک یا غاز درست می شود. اگر فوا گراس را در یک رستوران فرانسوی سفارش می دهید، دسته چک خود را آماده کنید. احتمالاً ارزان نخواهد بود.
  • آلمان : احتمالاً نام لیورورست را شنیده اید. این غذای اصلی آلمانی معمولا از جگر گوساله یا خوک درست می شود.
  • ایتالیا : ایتالیایی ها تریپا ( معده آب پز)، پاژاتا (روده گوساله) و سایر احشا و اندام های دیگر را می خورند .
  • اسپانیا : سوسیس خونی ( morcilla) در مناطق خاصی از اسپانیا مورد علاقه است، اما اسپانیایی ها همچنین دارای جگر، معده، زبان و پا در غذاهای سنتی هستند.
  • ژاپن: ژاپنی ها غذایی به نام یاکیتوری سرو می کنند که اغلب با گوشت اندام مرغ درست می شود
  • چین: مصرف گوشت اندام هم به عنوان غذا و هم به عنوان دارو به تاریخ چین بازمی گردد.  – جگر، کلیه، گوش و خون – عموماً گوشت انتخابی اندام است.
  • ویتنام: از یک رستوران ویتنامی دیدن کنید و احتمالاً غذایی به نام Pho را در منو پیدا خواهید کرد. نوع مناسب این غذا را سفارش دهید و یک سوپ خوشمزه حاویگوشت اندام گاو – معمولا معده و تاندون – دریافت خواهید کرد.

و این فقط نوک کوه یخ است. تقریباً در هر کشور و فرهنگی، غذاهای مخصوص گوشت اندام وجود دارد – این نشان می دهد که این قسمت های حیوانات برای شما بسیار خوب هستند.

اما، مغز؟ کبد؟ آیا همه این گوشت های اندام می توانند برای شما مفید باشند؟ و آیا خوردن گوشت اندام به صورت هفتگی خطری دارد؟

آیا گوشت اندام خطرناک است؟

بخش‌های حیوانی مانند کبد و قلب حاوی مواد مغذی به نسبت‌های مناسب برای سوخت بدن شما هستند.

بنابراین به عنوان یک قاعده: خوردن گوشت اندام ایمن و سالم است – و شما باید تلاش کنید تا گوشت اعضای بدن را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

با این حال، برخی موارد منع مصرف وجود دارد که باید از آنها آگاه بود:

  • جگر گاو سرشار از مس است و برای برخی، مس اضافی می تواند باعث مشکلات کبدی شود[ * ]. سایر مواد معدنی (مانند روی و آهن) در جگر گاو به جبران مسمومیت مس کمک می کند، اما اگر مس اضافی همچنان برای شما نگران کننده است: باید جگر مرغ یا خوک را ترجیح دهید – دارای مس کم و در عین حال سرشار از مواد مغذی دیگر.
  • مبتلایان به نقرس باید مصرف پورین را محدود کنند. پورین ها ترکیباتی هستند که در گوشت (از جمله گوشت اندام) یافت می شوند و پس از هضم به اسید اوریک تبدیل می شوند. اسید اوریک اضافی می تواند منجر به نقرس شود[ * ]
  • اینطور نیست، اما جگر خرس قطبی را نخورید. دارای سطوح سمی ویتامین A[ * ] است.
بیشتر بخوانید
کتو راش - چرا برخی افراد به آن مبتلا می شوند و در مورد آن چه باید کرد

وقتی صحبت از کبد شد، آیا خوردن این اندام سم زدایی واقعاً ایده خوبی است؟

در مورد سموم در کبد چطور؟

در حیوانات و انسان ها به طور یکسان، کبد یک عضو حیاتی است. سطح کلسترول را تنظیم می کند، به هضم غذا کمک می کند و به پاکسازی سموم مضر از بدن کمک می کند.

اگر یک اندام سم زدایی می خورید، به این معنی نیست که شما سموم می خورید؟

منطقی به نظر می رسد، اما نه، اینطور نیست. سموم در کبد سم زدایی می شوند – یا متیله می شوند ، اما در کبد ذخیره نمی شوند. در عوض، سموم در سلول‌های چربی یا سلول‌های چربی ذخیره می‌شوند[ * ].

به همین دلیل است که تکه های چرب گوشت گاو تغذیه شده با غلات اغلب مملو از آنتی بیوتیک ها، هورمون ها و هر چیز دیگری است که گاو بدرفتاری می خورد.

همچنین دلیل بزرگی است که چرا گوشت گاو تغذیه شده با علف سالم تر از گوشت گاو تغذیه شده با غلات است: چربی آنچنان تجمع سموم زیادی ندارد.

اما در مورد کبد تغذیه شده با علف چه؟

آیا باید جگر تغذیه شده با علف بخرید؟

از آنجایی که بیشتر گوشت‌های اندام سمی را ذخیره نمی‌کنند، خرید گوشت اندام های تغذیه‌شده با علف – از منظر سلامتی بسیار مهم نیست.

با این حال، دلایل دیگری برای خرید محصولات حیوانی با علف وجود دارد. خرید علف:

  • با شیوه های غیرانسانی کشاورزی کارخانه ها مبارزه می کند
  • از کشاورزان محلی حمایت می کند
  • به محیط زیست کمک می کند (خرید محلی باعث کاهش آلودگی می شود)
  • مصرف آنتی بیوتیک را کاهش می دهد و از مقاومت آنتی بیوتیکی جلوگیری می کند
  • به گاوها کمک می کند تا زندگی شاد داشته باشند

برخلاف گوشت گاو که با علف تغذیه می شود، گوشت های اندام علف خوار مانند جگر گاو و زبان گاو ارزان هستند. بنابراین کشاورز محلی خود را پیدا کنید و گوشت های اندام تغذیه شده با علف را بردارید.

مواد مغذی بیشتری می خواهید؟ گوشت اندام بیشتر بخورید

هزاران سال پیش، انسان ها عاشق خوردن جگر، قلب و کلیه بودند. آنها به نوعی می دانستند که گوشت اندام یک غذای فوق العاده است. مشخصات تغذیه ای جگر گاو، به ویژه، مانند یک برچسب مولتی ویتامین است.

برای تامین سهمیه هفتگی کولین، روی، فولات، B12، ویتامین A، مس و آهن به جگر زیادی نیاز ندارید.

این ریزمغذی‌ها به شما کمک می‌کنند قوی و سالم بمانید – و از آنجایی که آنها از غذا به دست می‌آیند، بسیار به شکل قرص ارجحیت دارند.

رژیم غذایی می تواند پیچیده باشد، اما خوردن گوشت اندام ضروری نیست. از این دستور العمل ها برای طعم دادن به گوشت ارگان استفاده کنید و هر هفته آن را در رژیم کتوژنیک خود بگنجانید. شما احساس عالی خواهید کرد.

منبع

۳.۷/۵ - (۴ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

1 دیدگاه دربارهٔ «خوردن گوشت های اندام: جگر، کلیه، قلب، زبان راهنما در رژیم کتوژنیک;

  1. اون بخش که نوشته شده اندامهایی مثل جگر و زبان و.. ارزانتر از گوشته مال کشورهای غربی هست که طرفدار نداره ،اشتباها ترجمه شده

    پاسخ

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه