خامه ترش یک فرآورده شیر تخمیر شده محبوب است که به روش های مختلف مصرف می شود.

اغلب به عنوان ادویه در غذاهایی مانند سوپ و سیب زمینی پخته استفاده می شود، اما می تواند به عنوان یک ماده در محصولات پخته شده مانند کیک، و بیسکویت نیز استفاده شود.

از ترکیب خامه، که یک لایه پرچرب است، از بالای شیر کامل، با باکتری های اسید لاکتیک تولید می شود. این باکتری ها قند موجود در خامه که به نام لاکتوز نیز شناخته می شود را مصرف می کنند و اسید لاکتیک را به عنوان یک محصول زائد آزاد می کنند.

اسید لاکتیک کرم را اسیدی تر می کند که منجر به طعم تند و ترش می شود.

در حالی که خامه ترش یک غذای محبوب برای بسیاری است، برخی از افراد ممکن است به دلیل ترجیحات، عدم تحمل یا آلرژی از آن استفاده نکنند یا نخواهند.

7 بهترین جایگزین برای خامه ترش

در این مقاله ۷ بهترین جایگزین خامه ترش، از جمله نحوه استفاده از آنها ذکر شده است.

دلایلی که ممکن است به تعویض نیاز داشته باشید

ممکن است به دلایل مختلفی نیاز به جایگزینی خامه ترش داشته باشید، از جمله:

  • حساسیت به شیر: شیر گاو یک آلرژن رایج است. بین ۲ تا ۳ درصد کودکان زیر سه سال به شیر حساسیت دارند. اگرچه آمار نشان می دهد که حدود ۸۰ درصد از کودکان این آلرژی را بیشتر می کنند، اما برخی از افراد باید تا آخر عمر از شیر خودداری کنند.۱).
  • عدم تحمل لاکتوز: لاکتوز قندی است که در لبنیات یافت می شود. افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند به دلیل کمبود لاکتاز، آنزیم مورد نیاز برای تجزیه لاکتوز، نمی توانند آن را تجزیه کنند.۲، ۳).
  • رژیم گیاهی: برخی ترجیح می دهند محصولات حیوانی را از رژیم غذایی خود حذف کنند. برای مثال، کسانی که رژیم گیاهخواری دارند به دلایل زیادی از جمله سلامتی، رفاه حیوانات و نگرانی های محیطی، غذاهای گیاهی سخت مصرف می کنند.
  • دلایل سلامتی: بسیاری از مردم به دلایل بهداشتی از جمله سلامت پوست و هورمون ها از مصرف شیر و محصولات لبنی اجتناب می کنند، در حالی که برخی دیگر نگران استفاده از آنتی بیوتیک ها و هورمون های رشد در گاوهای شیری هستند.۴، ۵).
  • رژیم های کم چرب: خامه ترش معمولی پرچرب است. در واقع ۹۱ درصد کالری خامه ترش از چربی حاصل می شود. اگرچه این ماده مغذی بسیار مهم است، بسیاری از مردم هنگام تلاش برای کاهش وزن، چربی را کاهش می دهند.۶).
  • طعم یا ماده از دست رفته: برخی از افراد به طعم تند خامه ترش علاقه ای ندارند. یا شاید شما به یک جایگزین نیاز داشته باشید زیرا هیچ خامه ترشی برای پخت کیک مورد علاقه شما یا قرار دادن یک قابلمه تازه آماده فلفل قرمز روی آن وجود ندارد.
بیشتر بخوانید
خربزه تلخ مزایای سلامتی، موارد استفاده و عوارض جانبی

برخی افراد به دلایل زیادی نمی توانند یا نمی خواهند این ادویه محبوب را بخورند.

خوشبختانه، بسیاری از جایگزین های لبنی و غیر لبنی جایگزین بسیار خوبی برای آن هستند.

۱-۴: جایگزین های مبتنی بر شیر

چندین گزینه لبنی خوب برای جایگزینی خامه ترش وجود دارد، از جمله ماست یونانی، پنیر دلمه، خامه تازه و دوغ.

۱. ماست یونانی

ماست یونانی یک جایگزین عالی برای خامه ترش است.

در حالی که ماست ساده حاوی درصد بالاتری از مایع یا آب پنیر است، ماست یونانی برای حذف بیشتر آب پنیر صاف می شود. نتیجه یک نسخه غلیظ تر و تندتر از ماست است که بسیار شبیه خامه ترش است.

علاوه بر این، ماست یونانی نسبت به خامه ترش پرچرب کالری و چربی کمتر و پروتئین بیشتری دارد.

یک اونس (۲۸ گرم) ماست یونانی ساده حاوی ۳۷ کالری، ۳ گرم چربی و ۲ گرم پروتئین است. همین مقدار خامه ترش پر چرب حاوی ۵۴ کالری، ۶ گرم چربی و ۱ گرم پروتئین است.۶، ۷).

ماست یونانی را می توان به عنوان جایگزینی برای دیپ ها، سس ها و تاپینگ ها استفاده کرد.

علاوه بر این، به جای خامه ترش ساده، می توان از قسمت های مساوی ماست یونانی، از جمله محصولات پخته شده استفاده کرد.

خلاصه: ماست یونانی ماست صاف شده ای است که بافت غلیظی شبیه خامه ترش دارد. با این حال، کالری و چربی کمتری دارد و می تواند به عنوان جایگزینی برای خامه ترش در بسیاری از دستور العمل ها استفاده شود.

۲. پنیر کوتیج

این پنیر تاریخچه غنی دارد. در واقع، تصور می شود که نام پنیر کوتیج در قرن هجدهم ابداع شده باشد، زمانی که مهاجران آمریکایی از شیر باقی مانده از تولید کره برای ایجاد پنیر نرم در خانه های کوچک خود به نام ویلا استفاده کردند.

پنیر کوتیج نوعی کشک است که از پنیر درست می شود. پنیر کوتاژ قسمت جامد شیر است که از فرآیند پنیرسازی باقی مانده است، در حالی که آب پنیر قسمت مایع است.

نرم با بافتی نرم و کرمی است. همچنین در درصدهای مختلف چربی و کشک، از کوچک تا بزرگ موجود است.

علاوه بر این، پنیر دلمه نسبت به خامه ترش کالری و چربی بسیار کمتر و پروتئین بیشتری دارد.

نصف فنجان (۱۱۲ گرم) حاوی ۱۱۰ کالری، ۵ گرم چربی و ۱۲.۵ گرم پروتئین است. برای مرجع، نصف فنجان خامه ترش حاوی ۲۲۲ کالری، ۲۲ گرم چربی و تنها ۲.۵ گرم پروتئین است.۶، ۸).

بیشتر بخوانید
تخم بلدرچین: مشخصات غذایی، فواید

این پنیر یک جایگزین عالی برای پروتئین کم چرب و بالاتر است.

در واقع می توان یک لیوان پنیر را با ۴ قاشق غذاخوری شیر و ۲ قاشق چایخوری آب لیمو مخلوط کرد تا جایگزین خامه ترش در هر دستوری شود.

خلاصه: پنیر کوتیج پنیر نرم و نرمی است که کالری و چربی کمتری دارد و نسبت به خامه ترش میزان پروتئین به طور قابل توجهی بالاتری دارد. می توان آن را با شیر و آب لیمو ترکیب کرد تا به جای خامه ترش در دستور پخت استفاده شود.

۳. Crème Fraîche

Crème fraîche در لغت به معنای خامه تازه است. این محصول لبنی شباهت زیادی به خامه ترش دارد و با افزودن کشت باکتری به خامه غلیظ درست می شود.

خامه تازه اگرچه شبیه خامه ترش است، اما بافتی غلیظ تر و پنیر مانند دارد و طعم تند کمتری دارد.

برخلاف پنیر دلمه و ماست یونانی، چربی و کالری بیشتری نسبت به خامه ترش دارد. بنابراین، ممکن است برای کسانی که کالری شماری می کنند بهترین انتخاب نباشد.

یک وعده یک اونس (۲۸ گرم) حاوی ۱۰۰ کالری و ۱۱ گرم چربی است که تقریبا دو برابر مقدار خامه ترش است.۶، ۹).

اگرچه کرم فریچه یک غذای پرکالری است، اما محتوای چربی بالا آن را به یک ماده ایده آل برای سس و سوپ تبدیل می کند، زیرا می توانید بدون نگرانی از جدا شدن آن را بپزید.

Crème fraîche را می توان به عنوان یک جایگزین ساده برای خامه ترش استفاده کرد، اما به خاطر داشته باشید که طعم ملایم آن ممکن است در طعم غذا ظاهر شود.

خلاصه: Crème fraîche بسیار شبیه به خامه ترش است، اما چربی و کالری بیشتری دارد. می توان از آن به عنوان جایگزینی برای یک به یک استفاده کرد، اما طعم ملایم آن می تواند طعم دستور پخت را تغییر دهد.

۴. دوغ

اصطلاح دوغ به طور سنتی به مایع باقیمانده از فرآیند تهیه کره از خامه پرورشی اشاره دارد.

این فرآیند شامل اجازه دادن به شیر برای مدتی است. این باعث شد خامه و شیر از هم جدا شوند و خامه غلیظی که در تهیه کره استفاده شده باقی بماند.

در طول دوره استراحت، باکتری های اسید لاکتیک طبیعی قندهای شیر را تخمیر می کنند و در نتیجه مایعی تند به نام دوغ تولید می شود.

بیشتر بخوانید
پاپریکا چگونه برای سلامتی شما مفید است؟

اگرچه هنوز در هند و پاکستان رایج است، اما در غرب کمتر رایج است.

مانند خامه ترش، دوغ تجاری نیز با افزودن باکتری پس از فرآیند حرارت دادن پاستوریزه می شود.

اگرچه طعم تند آن شبیه به خامه ترش است، اما مایع است و تنها می تواند به عنوان جایگزین خامه ترش در محصولات پخته شده یا سس استفاده شود.

خلاصه: دوغ یک مایع تیز است که می تواند به عنوان جایگزین خامه ترش در محصولات پخته شده یا سس ها استفاده شود.

۵-۷: جایگزین بدون لبنیات

علاوه بر جایگزین های لبنی برای خامه ترش، چندین جایگزین غیر لبنی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. این گزینه های وگان شامل شیر نارگیل، بادام هندی و محصولات سویا است.

۵. شیر نارگیل

شیر نارگیل یک جایگزین عالی غیر لبنی برای خامه ترش است.

نباید با آب نارگیل اشتباه گرفت، شیر نارگیل از گوشت نارگیل تازه رنده شده به دست می آید.

این ماده اصلی در غذاهای جنوب شرقی آسیا، آمریکای جنوبی و دریای کارائیب است و در آمریکای شمالی به طور فزاینده ای محبوب می شود.

شیر نارگیل فاقد لاکتوز و گیاهخوار است و برای افرادی که به شیر حساسیت دارند یا محدودیت های غذایی دارند، گزینه ای عالی است.۱۰).

جالب اینجاست که یک جایگزین عالی برای خامه ترش است.

خامه روی شیر نارگیل کامل را می توان بدون چربی گرفته و با سرکه سیب، آب لیمو و نمک دریایی مخلوط کرد تا به عنوان جایگزینی برای خامه ترش گیاهی در غذاهای مورد علاقه خود استفاده شود.

شیر نارگیل کامل کره نیز می تواند جایگزینی عالی برای خامه ترش در شیرینی ها باشد. فقط ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو را به هر لیوان شیر نارگیل اضافه کنید تا طعم ترش را تقلید کند.

خلاصه: شیر نارگیل یک جایگزین گیاهی مناسب برای خامه ترش است که به راحتی می توان از آن در بسیاری از دستور پخت ها استفاده کرد.

۶. فرنی

در حالی که ممکن است تعجب آور باشد، بادام هندی یک جایگزین عالی برای خامه ترش است.

بادام هندی آجیل شیرین روغنی است که نسبتاً چربی بالایی دارد. محتوای چربی بالای آنها چیزی است که آنها را به یک جایگزین عالی غیر لبنی برای خامه ترش تبدیل می کند.

یک اونس (۲۸ گرم) ۱۵۵ کالری و ۱۲ گرم چربی دارد. بادام هندی همچنین منبع خوبی از پروتئین است، ۵ گرم در هر اونس (۱۱).

خامه ترش وگان غنی و تند را می توان با مخلوط کردن بادام هندی خیس شده با سرکه، آب لیمو و نمک دریایی درست کرد.

بیشتر بخوانید
آیا زردچوبه برای کلیه ها مضر است؟ خطرات و مزایا

این جایگزین خامه ترش غیر لبنی افزودنی عالی برای سوپ ها و غذاهای جانبی است، اگرچه ممکن است برای پخت ایده آل نباشد.

خلاصه: بادام هندی یک آجیل پرچرب است که می‌توان آن را خیس کرد و با سرکه، آب لیمو و نمک برای تهیه نسخه گیاهی خامه ترش مخلوط کرد.

۷. سویا

جایگزین های تجاری زیادی برای خامه ترش بر پایه سویا در بازار وجود دارد که برای گیاهخواران و کسانی که به محصولات لبنی حساسیت دارند مناسب است.

اکثر جایگزین های خامه ترش مبتنی بر سویا به اندازه خامه واقعی کالری و چربی دارند.

به عنوان مثال، یک وعده معمولی ۱ اونس خامه ترش بر پایه سویا دارای ۵۷ کالری و ۵ گرم چربی است، در حالی که همان مقدار خامه ترش حاوی ۵۴ کالری و ۶ گرم چربی است.۶، ۱۲).

علاوه بر این، این محصولات را می توان به عنوان یک جایگزین برای خامه ترش در دستور العمل ها و پخت استفاده کرد، که آنها را به گزینه ای مناسب برای کسانی که لبنیات مصرف نمی کنند تبدیل می کند.

با این حال، آنها معمولاً حاوی تعدادی مواد تشکیل دهنده هستند، از جمله قندهای افزوده شده و مواد نگهدارنده، که برخی از افراد ممکن است بخواهند به دلایل سلامتی از آنها اجتناب کنند.

خوشبختانه می توانید به راحتی خامه ترش را بر پایه سویا در خانه درست کنید. فقط توفو ابریشم را با سرکه سیب، آب لیمو و نمک مخلوط کنید.

خامه ترش های تجاری یا خانگی بر پایه سویا برای گیاهخواران و کسانی که به شیر حساسیت دارند مناسب است. آنها را می توان به جای خامه ترش در دستور العمل ها استفاده کرد.

خلاصه

خامه ترش یک ماده محبوب است. با این حال، برخی از افراد به دلیل آلرژی، ترجیحات یا صرفاً به این دلیل که نیاز به تغییر سریع دستور غذا دارند، به یک جایگزین خوشمزه نیاز دارند.

خوشبختانه برای خامه ترش ادویه های لبنی و غیر لبنی بسیار متنوعی وجود دارد.

برخی از جایگزین های خامه ترش برای تزئین و سس بهتر استفاده می شوند، در حالی که برخی دیگر افزودنی عالی برای محصولات پخته شده هستند.

اگر به دنبال جایگزینی برای خامه ترش هستید که طعم غذای مورد علاقه شما را به خطر نیندازد، انتخاب گزینه ای از این لیست راه درستی است.