این رشته فرنگی سرشار از گلوکومانان است، نوعی فیبر که فواید سلامتی چشمگیری دارد. در واقع، مطالعات متعدد نشان داده اند که گلوکومانان باعث کاهش وزن می شود.

این مقاله همه چیزهایی را که باید در مورد رشته فرنگی شیراتاکی بدانید، از جمله فواید آن و دستورالعمل های آشپزی را توضیح می دهد.

نودل شیراتکی چیست؟

رشته فرنگی شیراتکی رشته ای بلند و سفید است. آنها را اغلب نودل معجزه آسا یا نودل کنجاک می نامند.

نودل شیراتاکی: نودل معجزه آسای صفر کالری

آنها از گلوکومانان، نوعی فیبر که از ریشه گیاه کنجاک می آید، ساخته می شوند.

Konjac در ژاپن، چین و آسیای جنوب شرقی رشد می کند. حاوی کربوهیدرات های قابل هضم بسیار کمی است، اما بیشتر کربوهیدرات ها از فیبر گلوکومانان به دست می آیند.

«شیراتکی» به زبان ژاپنی به معنای «آبشار سفید» است که ظاهر شفاف رشته فرنگی را توصیف می کند. آنها با مخلوط کردن آرد گلوکومانان با آب ساده و کمی آب آهک تهیه می شوند که به نودل کمک می کند شکل خود را حفظ کند.

مخلوط را می جوشانند و سپس به صورت رشته یا تکه های برنج در می آورند.

رشته فرنگی شیراتکی حاوی مقدار زیادی آب است. در واقع، آنها حدود ۹۷٪ آب و ۳٪ فیبر گلوکومانان هستند. آنها همچنین کالری بسیار کمی دارند و هیچ کربوهیدرات قابل هضمی ندارند.

انواعی به نام نودل توفو شیراتاکی بسیار شبیه نودل های سنتی شیراتاکی است، اما با توفو اضافه شده است که مقدار کمی کالری اضافی و تعداد کمی کربوهیدرات قابل هضم را فراهم می کند.

خلاصه

نودل شیراتاکی یک غذای کم کالری است که از گلوکومانان، نوعی فیبر موجود در گیاه کنجاک آسیایی تهیه می شود.

محتوای فیبر ویسکوز بالا

گلوکومانان یک فیبر بسیار چسبناک است که نوعی فیبر محلول است که می تواند آب را جذب کند و ژل تشکیل دهد.

در واقع، گلوکومانان می تواند تا ۵۰ برابر وزن خود آب جذب کند، که در محتوای آب بسیار بالای نودل شیراتاکی منعکس می شود.۱).

این نودل ها در سیستم گوارش شما بسیار آهسته حرکت می کنند، که به شما کمک می کند احساس سیری کنید و جذب مواد مغذی به جریان خون را کند می کند.۲).

بیشتر بخوانید
پنیر بری فواید شگفت انگیز سلامتی و حقایق تغذیه ای

علاوه بر این، الیاف ویسکوز به عنوان یک پری بیوتیک عمل می کنند. باکتری های ساکن در روده بزرگ را تغذیه می کند که به عنوان فلور روده یا میکروبیوتا نیز شناخته می شود.

در روده بزرگ، باکتری‌ها فیبر را به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تخمیر می‌کنند که می‌تواند با التهاب مبارزه کند، عملکرد ایمنی را تقویت کند و سایر فواید سلامتی را ارائه دهد.۳، ۴، ۵).

یک مطالعه انسانی اخیر تخمین زده است که تخمیر گلوکومانان به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه یک کالری در هر گرم فیبر تولید می کند.۶).

از آنجایی که یک وعده معمولی ۴ اونس (۱۱۳ گرم) نودل شیراتاکی حاوی حدود ۱-۳ گرم گلوکومانان است، اساساً یک وعده غذایی بدون کالری و کربوهیدرات است.

خلاصه

گلوکومانان یک فیبر چسبناک است که می تواند آب را حفظ کرده و هضم را کند کند. در روده بزرگ، آن را به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تخمیر می‌کنند که می‌تواند چندین فواید سلامتی را به همراه داشته باشد.

می تواند به کاهش وزن کمک کند

نودل شیراتاکی می تواند یک ابزار قدرتمند برای کاهش وزن باشد.

فیبرهای چسبناک آنها تخلیه معده را به تعویق می اندازد، بنابراین مدت طولانی تری سیر می شوید و در نهایت کمتر غذا می خورید.۷، ۸).

علاوه بر این، تخمیر فیبر به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می تواند ترشح هورمون روده ای را تحریک کند که سیری را افزایش می دهد.۹).

علاوه بر این، مصرف گلوکومانان قبل از مصرف مقدار زیادی کربوهیدرات باعث کاهش سطح هورمون گرسنگی گرلین می شود.۱۰).

یک بررسی از هفت مطالعه نشان داد که افرادی که گلوکومانان را به مدت ۴-۸ هفته مصرف کردند، ۳-۵.۵ پوند (۱.۴-۲.۵ کیلوگرم) از دست دادند.۱).

در یک مطالعه، افرادی که گلوکومانان را به تنهایی یا با سایر انواع فیبر مصرف کردند، در مقایسه با گروه دارونما، در یک رژیم غذایی کم کالری به طور قابل توجهی وزن بیشتری از دست دادند.۱۱).

در مطالعه ای دیگر، افراد چاق که به مدت هشت هفته روزانه گلوکومانان مصرف می کردند، ۵.۵ پوند (۲.۵ کیلوگرم) وزن کم کردند بدون اینکه کمتر غذا بخورند یا عادات ورزشی خود را تغییر دهند.۱۲).

با این حال، یک مطالعه هشت هفته ای دیگر تفاوتی در کاهش وزن بین افراد دارای اضافه وزن و چاق که گلوکومانان مصرف کردند و افرادی که مصرف نکردند مشاهده نکرد.۱۳).

بیشتر بخوانید
8 مزیت شگفت انگیز چری مویا (سیب کاستارد)

از آنجایی که در این مطالعات ۲-۴ گرم گلوکومانان به شکل قرص یا مکمل همراه با آب استفاده شده است، نودل شیراتاکی احتمالاً اثرات مشابهی دارد.

با این حال، هیچ تحقیقی در مورد رشته فرنگی شیراتکی به طور خاص وجود ندارد.

همچنین آب و هوا می تواند نقش داشته باشد. مکمل‌های گلوکومانان معمولاً تا یک ساعت قبل از غذا مصرف می‌شوند در حالی که نودل‌ها بخشی از غذا هستند.

خلاصه

گلوکومانان باعث ایجاد احساس سیری می شود که می تواند منجر به کاهش کالری دریافتی و کاهش وزن شود.

می تواند سطح قند خون و انسولین را کاهش دهد

نشان داده شده است که گلوکومانان به کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت و مقاومت به انسولین کمک می کند.۱۴، ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸).

از آنجایی که فیبر چسبناک تخلیه معده را کند می کند، با جذب مواد مغذی به جریان خون، سطح قند خون و انسولین راحت تر افزایش می یابد.۱۹).

در یک مطالعه، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که گلوکومانان را به مدت سه هفته مصرف کردند، کاهش قابل توجهی در فروکتوزامین، نشانگر سطح قند خون داشتند.۱۷).

در مطالعه دیگری، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که یک دوز گلوکومانان را قبل از مصرف گلوکز مصرف کردند، دو ساعت بعد به طور قابل توجهی سطح قند خونشان را در مقایسه با قند خونشان بعد از دارونما کاهش دادند.۱۸).

خلاصه

نودل شیراتاکی می تواند تخلیه معده را به تعویق بیاندازد، که می تواند به جلوگیری از افزایش قند خون بعد از غذا کمک کند.

می تواند کلسترول را کاهش دهد

چندین مطالعه همچنین نشان داده اند که گلوکومانان ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند.۱۵، ۱۸، ۲۰، ۲۱، ۲۲).

محققان خاطرنشان می کنند که گلوکومانان میزان کلسترول دفع شده در مدفوع را افزایش می دهد به طوری که مقدار کمتری از آن به جریان خون باز می گردد.۱۵).

بررسی ۱۴ مطالعه نشان داد که گلوکومانان کلسترول بد LDL را به طور متوسط ​​۱۶ میلی گرم در دسی لیتر و تری گلیسیرید را به طور متوسط ​​۱۱ میلی گرم در دسی لیتر کاهش می دهد.۲۲).

خلاصه

مطالعات نشان می دهد که گلوکومانان می تواند به کاهش سطح کلسترول بد LDL و تری گلیسیرید کمک کند.

می تواند یبوست را برطرف کند

بسیاری از مردم یبوست مزمن یا اجابت مزاج نادر دارند که مشکل است.

بیشتر بخوانید
11 غذایی که گیاهخواران سالم می خورند

نشان داده شده است که گلوکومانان یک درمان موثر برای یبوست در کودکان و بزرگسالان است.۲۳، ۲۴، ۲۵، ۲۶، ۲۷).

در یک مطالعه، یبوست شدید در ۴۵٪ از کودکانی که گلوکومانان مصرف می کردند، با موفقیت درمان شد، در مقایسه با تنها ۱۳٪ از گروه کنترل.۲۵).

در بزرگسالان، مکمل گلوکومانان باعث افزایش دفعات حرکت روده، سطح باکتری های مفید روده و تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه شد.۲۶، ۲۷).

خلاصه

گلوکومانان به دلیل اثر ملین و فواید سلامت روده می تواند به طور موثری یبوست را در کودکان و بزرگسالان درمان کند.

عوارض جانبی بالقوه

برای برخی، گلوکومانان موجود در نودل شیراتاکی ممکن است باعث مشکلات گوارشی خفیف، مانند مدفوع شل، نفخ، و گاز شود.۱).

با این حال، باید توجه داشت که گلوکومانان در تمام دوزهای آزمایش شده در مطالعات بی خطر است.

با این حال – مانند همه فیبرها – بهتر است گلوکومانان را به تدریج وارد رژیم غذایی خود کنید.

علاوه بر این، گلوکومانان ممکن است جذب برخی داروها از جمله برخی داروهای دیابت را کاهش دهد. برای جلوگیری از این امر، داروی خود را حداقل یک ساعت قبل یا چهار ساعت بعد از خوردن نودل شیراتکی مصرف کنید.

خلاصه

نودل شیراتکی برای خوردن بی خطر است، اما ممکن است برای برخی مشکلات گوارشی ایجاد کند. آنها همچنین می توانند جذب برخی داروها را کاهش دهند.

نحوه تهیه

درست کردن نودل شیراتاکی در ابتدا کمی دلهره آور به نظر می رسد.

آنها در مایعی با بوی ماهی بسته بندی می شوند که در واقع آب ساده ای است که بوی ریشه کنجاک را جذب کرده است.

بنابراین مهم است که آنها را به مدت چند دقیقه زیر آب روان تازه به خوبی بشویید. این باید بیشتر بو را از بین ببرد.

همچنین باید نودل ها را در تابه برای چند دقیقه بدون چربی اضافه کنید.

بیشتر بخوانید
پنیر فتا: پنیر خوشمزه و غنی از مواد مغذی

این مرحله آب اضافی را از بین می برد و به رشته فرنگی اجازه می دهد تا بافت نودل تری به خود بگیرد. اگر آب بیش از حد باقی بماند، حالت خمیری پیدا می کنند.

در اینجا یک دستور ساده برای نودل شیراتکی وجود دارد که فقط چند ماده دارد:

شیراتکی ماکارونی و پنیر

(بخش ۱-۲)

برای این دستور، بهتر است از انواع کوتاه‌تر شیراتاکی مانند زیتی یا نودل برنجی استفاده کنید.

عناصر:

  • ۱ بسته (۷ اونس یا ۲۰۰ گرم) رشته فرنگی یا برنج شیراتکی.
  • روغن زیتون یا کره برای چرب کردن رامکین، یک ظرف کوچک پخت.
  • ۳ اونس (۸۵ گرم) پنیر چدار رنده شده.
  • ۱ قاشق غذاخوری کره.
  • ۱/۲ قاشق چایخوری نمک دریا.

جهت ها:

  1. فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتیگراد) گرم کنید.
  2. نودل ها را حداقل دو دقیقه زیر آب جاری بشویید.
  3. نودل ها را به تابه ای منتقل کنید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط ​​رو به بالا بپزید و هر از گاهی هم بزنید.
  4. در حالی که رشته ها در حال پختن هستند، ۲ فنجان رامکین را با روغن زیتون یا کره بمالید.
  5. رشته های پخته شده را به رامکین منتقل کنید و بقیه مواد را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. ۲۰ دقیقه بپزید و از فر خارج کرده و سرو کنید.

رشته شیراتکی را می توان به جای پاستا یا برنج در هر غذایی استفاده کرد.

با این حال، آنها در دستور العمل های آسیایی بهترین کار را دارند. نودل ها هیچ طعمی ندارند، اما طعم سس ها و ادویه ها را به خوبی جذب می کنند.

خلاصه

نودل شیراتکی به راحتی تهیه می شود و می توان از آن در انواع غذاها استفاده کرد. آنها به خصوص در دستور العمل های آسیایی خوشمزه هستند.

خلاصه

رشته شیراتکی جایگزینی عالی برای رشته فرنگی سنتی است.

آنها علاوه بر کالری بسیار کم، به شما کمک می کنند احساس سیری کنید و می توانند برای کاهش وزن مفید باشند.

نه تنها این، بلکه برای سطح قند خون، کلسترول و سلامت دستگاه گوارش نیز فوایدی دارند.