در این مقاله وزن گوشتها، امعاء و احشاء، فرآوردههای گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و میگو
در ادامه مبحث وزن مواد غذایی بعد از انتشار جدول وزن انواع نان؛ شامل لواش، سنگک، تافتون و…؛ برنج و انواع حبوبات ، ضریب تبدیل مواد غذایی خام به پخته و وزن سبزی ها و میوه ها به وزن مواد غذایی پروتئینی می پردازیم.
همچنین در پنجمین و آخرین سری از مطالب این بخش؛ وزن انواع لبنیات، روغن، چربی، آجیل،بستنی، بیسکوئیت، شیرینی و کیک، قند و شکر، شکلات و سایر تنقلات در مقاله دیگری آورده شده است.
وزن گوشت ها
ماده غذایی |
مقیاس |
وزن (گرم) |
کباب برگ پخته |
۱ سیخ (۱×۶×۲۳) |
۱۲۰ |
کباب برگ خام |
۱ سیخ |
۱۴۰ |
کباب تابهای (سرخ شده) |
قطعه (۰.۵×۲.۵×۱۶) |
۳۳ |
کباب تابهای (سرخ شده) |
قطعه (۰.۵×۳.۵×۱۴.۵) |
۵۴ |
کباب چنجه خام |
قطعه کبابی (۱×۳×۳.۵) |
۱۲ |
کباب کوبیده پخته |
۱ سیخ (۱×۵×۲۰) |
۹۰ |
کباب کوبیده خام |
۱ سیخ |
۱۱۰ |
گوشت چرخ کرده پخته |
۱ عدد قلقلی |
۵ |
گوشت چرخ کرده پخته |
قاشق غذاخوری |
۱۳ |
گوشت چرخ کرده خام |
۱ عدد قلقلی |
۸ |
گوشت چرخ کرده خام |
کاسه ماست خوری |
۲۳۵ |
گوشت چرخ کرده خام |
کاسه خورش خوری |
۳۵۰ |
گوشت چرخ کرده خام |
بسته فریزری متوسط (۲.۵×۸×۲۳) |
۳۵۰ |
گوشت قرمز پخته (لخم) |
قطعه (۱.۵×۱.۵×۲) |
۵ |
گوشت قرمز پخته (لخم) |
قطعه (۱.۵×۱.۵×۲.۵) |
۹ |
گوشت قرمز پخته (لخم) |
قطعه (۱×۲.۵×۴) |
۱۱ |
گوشت قرمز پخته (لخم) |
قطعه (۱.۵×۳×۳) |
۱۵ |
گوشت قرمز پخته (لخم) |
قطعه (۱×۳.۵×۵) |
۲۷ |
گوشت قرمز پخته (لخم) |
قطعه (۱×۴×۵) |
۳۰ |
گوشت قرمز پخته (لخم) |
قطعه (۱.۵×۴.۵×۵.۵) |
۴۰ |
گوشت قرمز پخته (لخم) |
قطعه (۱×۷×۱۲) |
۸۰ |
همبرگر خام |
۱ عدد (۰.۵×۱۲ قطر) |
۹۵ |
همبرگر خام |
۱ عدد (۰.۵×۷ قطر) |
۳۰ |
همبرگر خام |
قطعه (۱×۵×۱۵) |
۶۰ |
همبرگر سرخ شده |
۱ عدد (۰.۵×۱۰ قطر) |
۶۵ |
وزن امعاء و احشاء
ماده غذایی |
مقیاس |
وزن (گرم) |
پاچه پخته |
۱ عدد کامل |
۱۱۰ |
پاچه پخته |
۱ عدد (خالص) |
۵۲ |
جگر سفید (شش) گوسفند (خام) |
۱ عدد کامل متوسط |
۳۰۰ |
جگر گوسفند خام |
۱ عدد کامل متوسط |
۴۲۰ |
جگر گوسفند خام |
قطعه (۴×۵×۸) |
۵۵ |
جگر گوسفند خام |
قطعه (۳×۵×۷) |
۴۵ |
جگر گوسفند خام |
قطعه (۲×۳×۷) |
۳۵ |
جگر گوسفند خام |
قطعه (۱.۵×۳×۳) |
۱۵ |
جگر گوسفند سرخ شده (جغوربغور) |
قاشق غذاخوری (۸ قطعه) |
۲۵ |
جگر گوسفند کبابی |
۱ سیخ، ۲ قطعه (۰.۵×۱×۳) |
۹ |
چشم پخته |
۱ عدد |
۱۳ |
خرخره خام |
۱ عدد کامل |
۲۸ |
دل گوسفند خام |
۱ عدد متوسط |
۱۱۵ |
دل گوسفند کبابی |
۱ سیخ، ۲ قطعه (۰.۵×۱×۶) |
۱۰ |
زبان گوسفند پخته |
۱ عدد کامل (۱.۵×۵/۳×۱۰.۵) |
۹۲ |
سیرابی و شیردان پخته |
۱ سیرابی کامل |
۳۰۰ |
سیرابی و شیردان پخته |
۱ شیردان کامل |
۵۰ |
سیرابی و شیردان پخته |
قطعه (۱×۱×۷) |
۵ |
سیرابی و شیردان پخته |
قطعه (۱×۶×۶) |
۱۰ |
سیرابی و شیردان پخته |
قطعه (۱×۷×۷) |
۱۵ |
سیرابی و شیردان پخته |
قطعه (۱×۹×۱۴) |
۳۵ |
قلوه گوسفند خام |
۱ عدد متوسط |
۴۵ |
قلوه گوسفند کبابی |
۱ سیخ، ۳ قطعه (طول ۴.۵) |
۱۰ |
کله گوسفند (پاک کرده) |
۱ کله متوسط خام با استخوان |
۱۱۰۰ |
کله گوسفند (پاک کرده) |
کل قسمتهای خوراکی پخته |
۴۱۰ |
گوش پخته |
۱ عدد |
۲۶ |
گوشت صورت پخته |
کل گوشت صورت (۱ کله کامل) |
۱۵۲ |
گوشت صورت پخته |
قطعه |
۵۰ |
گوشت صورت پخته |
قطعه |
۱۵ |
گوشت صورت پخته |
قطعه |
۹ |
مغز پخته |
۱ عدد کامل (۲×۵×۸) |
۹۰ |
مغز پخته |
قاشق غذاخوری خرد شده |
۲۰ |
وزن فرآوردههای گوشت
ماده غذایی |
مقیاس |
وزن (گرم) |
سوسیس آلمانی خام |
۱ عدد (۱۵×۲.۵ قطر) |
۸۰ |
سوسیس آلمانی خام |
حلقه (۱×۲.۵ قطر) |
۶ |
سوسیس سرخ شده |
حلقه (۱×۲.۵ قطر) |
۵ |
سوسیس کوکتل خام |
۱ عدد (۷×۳ قطر) |
۴۰ |
سوسیس کوکتل خام |
حلقه (۱×۳ قطر) |
۶ |
کالباس خشک معمولی |
حلقه (۰.۵×۱۰ قطر) |
۲۰ |
کالباس خشک معمولی |
حلقه (۰.۵×۴ قطر) |
۸ |
کالباس خشک معمولی |
قطعه (۰.۵×۳×۱۰) |
۸ |
کالباس ژامبون فراسه |
حلقه (۰.۳×۱۲.۸ قطر) |
۴۲ |
کالباس ژامبون فیله مرغ |
برش (۰.۳×۱۳×۱۳) |
۵/۲۶ |
کالباس گوشت تنوری |
حلقه (۰.۳×۱۲.۵ قطر) |
۳۵ |
وزن مختلف گوشت مرغ
ماده غذایی |
مقیاس |
وزن (گرم) |
جوجه کبابی با استخوان |
۱ سیخ آماده (۹ قطعه) |
۳۱۸ |
جوجه کبابی بی استخوان |
۱ سیخ آماده (۷ قطعه) |
۱۷۰ |
مرغ پخته (بزرگ) |
ران کامل با پوست |
۲۳۵ |
مرغ پخته (بزرگ) |
ران کامل خالص |
۱۵۳ |
مرغ پخته (بزرگ) |
قسمت بالای ران کامل با پوست |
۱۲۲ |
مرغ پخته (بزرگ) |
قسمت بالای ران کامل خالص |
۹۳ |
مرغ پخته (بزرگ) |
قسمت پائین ران کامل با پوست |
۱۱۳ |
مرغ پخته (بزرگ) |
قسمت پائین ران کامل خالص |
۶۰ |
مرغ پخته (بزرگ) |
نصف سینه کامل با پوست |
۱۷۰ |
مرغ پخته (بزرگ) |
نصف سینه کامل خالص |
۱۳۵ |
مرغ پخته (بزرگ) |
بال کامل با پوست |
۷۶ |
مرغ پخته (بزرگ) |
بال کامل خالص |
۳۹ |
مرغ پخته (بزرگ) |
جگر (۳×۶) |
۴۳ |
مرغ پخته (بزرگ) |
دل |
۷ |
مرغ پخته (بزرگ) |
سنگدان (۲.۵×۷) |
۱۷ |
مرغ پخته (کوچک) |
ران کامل با پوست |
۱۱۰ |
مرغ پخته (کوچک) |
ران کامل خالص |
۷۰ |
مرغ پخته (کوچک) |
قسمت بالای ران کامل با پوست |
۴۰ |
مرغ پخته (کوچک) |
قسمت بالای ران کامل خالص |
۲۵ |
مرغ پخته (کوچک) |
قسمت پائین ران کامل با پوست |
۷۰ |
مرغ پخته (کوچک) |
قسمت پائین ران کامل خالص |
۴۵ |
مرغ پخته (کوچک) |
نصف سینه و بال با پوست |
۱۱۰ |
مرغ پخته (کوچک) |
نصف سینه و بال خالص |
۸۰ |
مرغ پخته (کوچک) |
نصف سینه کامل با پوست |
۸۰ |
مرغ پخته (کوچک) |
نصف سینه کامل خالص |
۵۵ |
مرغ پخته (کوچک) |
قطعه پشت با پوست |
۸۰ |
مرغ پخته (کوچک) |
قطعه پشت خالص |
۳۰ |
مرغ پخته (کوچک) |
بال کامل خالص |
۱۴ |
مرغ پخته (کوچک) |
گردن خالص |
۱۳ |
مرغ پخته (لخم) |
قطعه (۱×۳×۴) |
۱۵ |
مرغ پخته (لخم) |
قطعه (۳.۵×۷) |
۳۲ |
مرغ پخته (لخم) |
قطعه (۵×۸) |
۶۰ |
مرغ خام |
۱ عدد متوسط منجمد (بدون گردن و شکم خالی) |
۷۰۰ |
مرغ خام |
۱ عدد کوچک (تازه) |
۱۰۰۰ |
مرغ خام |
۱ عدد بزرگ (تازه) |
۲۰۰۰ |
مرغ خام |
ران کامل کوچک با پوست |
۱۳۵ |
مرغ خام |
ران کامل بزرگ با پوست |
۳۷۰ |
مرغ خام |
نصف سینه کوچک با پوست |
۱۱۰ |
مرغ خام |
نصف سینه بزرگ با پوست |
۲۵۹ |
مرغ خام |
بال کامل کوچک با پوست |
۳۰ |
مرغ خام |
بال کامل بزرگ با پوست |
۱۰۰ |
مرغ خام |
گردن کوچک |
۴۰ |
مرغ خام |
جگر |
۸ |
مرغ خام |
دل |
۶ |
مرغ خام |
سنگدان خالص |
۱۰ |
وزن تخم مرغ
ماده غذایی |
مقیاس |
وزن (گرم) |
تخم مرغ خام |
۱ عدد کامل |
۶۰ |
تخم مرغ خام |
زرده خالص |
۱۹ |
تخم مرغ خام |
سفیده خالص |
۳۵ |
وزن انواع ماهی
ماده غذایی |
مقیاس |
وزن (گرم) |
درصد غیرخوراکی |
ماهی آزاد پرورشی |
۱ عدد متوسط (۵×۱۵×۴۱) |
۱۵۰۰ |
۳۵ |
ماهی سفید |
۱ عدد متوسط |
۱۰۰۰ |
۳۵ |
ماهی قزل آلا |
۱ عدد متوسط (۲×۵×۳۰) |
۲۵۰ |
۳۵ |
ماهی کپور |
۱ عدد متوسط |
۱۵۰۰ |
۳۵ |
ماهی کولمه |
۱ عدد متوسط (۱×۲×۱۵) |
۲۵۰ |
۳۵ |
ماهی کولی |
۱ عدد متوسط ۱.۵×۵×۱۵-۱۰) |
۴۰۰ |
۳۵ |
ماهی ثقکیلکا |
۱ عدد متوسط |
۱۰ |
۲۵ |
ماهی بنی |
۱ عدد متوسط |
۱۵۰۰ |
۳۵ |
ماهی تن |
۱ عدد |
Kg10- g700 |
۳۵ |
ماهی حسون |
۱ عدد متوسط |
۷۰۰ |
۳۵ |
ماهی حلوا |
۱ عدد متوسط |
۵۰۰ |
۳۵ |
ماهی سوبور |
۱ عدد متوسط |
۱۰۰۰ |
۳۵ |
ماهی شوریده |
۱ عدد متوسط |
۱۰۰۰ |
۳۵ |
ماهی شیر |
۱ عدد متوسط (۴.۵×۱۲×۴۵) |
۱۰۰۰ |
۳۵ |
ماهی صافی |
۱ عدد متوسط |
۱۰۰۰ |
۳۵ |
برشهای ماهی پخته (خالص) |
قطعه (۱.۵×۲×۴) |
۲۰ |
|
برشهای ماهی پخته (خالص) |
قطعه (۱×۳×۵) |
۳۰ |
|
برشهای ماهی پخته (خالص) |
قطعه (۲×۳×۷) |
۴۰ |
|
برشهای ماهی پخته (خالص) |
قطعه (۲×۴×۸) |
۵۴ |
|
برشهای ماهی پخته (خالص) |
قطعه (۱.۵×۵×۸) |
۶۵ |
|
برشهای ماهی پخته (خالص) |
قطعه (۱- ×۶×۱۰) |
۹۰ |
|
برشهای ماهی پخته (خالص) |
قطعه (۱.۵- ۱×۹×۱۰) |
۱۱۰ |
|
برشهای ماهی پخته (خالص) |
قطعه (۱.۵×۹×۱۲) |
۱۳۰ |
|
برشهای ماهی خام |
قطعه (۱.۵×۱۰×۱۲) |
۱۵۰ |
|
برشهای ماهی خام |
قطعه (۲×۱۱×۱۱) |
۱۸۰ |
|
تن ماهی |
یک قوطی (روغن و گوشت) |
۲۰۰ |
|
تن ماهی |
یک قوطی (گوشت) |
۱۵۰ |
|
تن ماهی |
قاشق غذاخوری |
۲۰ |
|
ماهی پخته خرد شده |
قاشق غذاخوری |
۱۳ |
|
میگو پخته |
۱۰ عدد (۲.۵ قطر) |
۳۲ |
|
وزن انواع میگو
ماده غذایی |
مقیاس |
وزن (گرم) |
درصد غیرخوراکی |
تن ماهی |
یک قوطی (روغن و گوشت) |
۲۰۰ |
|
تن ماهی |
یک قوطی (گوشت) |
۱۵۰ |
|
تن ماهی |
قاشق غذاخوری |
۲۰ |
|
ماهی پخته خرد شده |
قاشق غذاخوری |
۱۳ |
|
میگو پخته |
۱۰ عدد (۲.۵ قطر) |
۳۲ |
|
دکتر فرزاد روشن ضمیر
متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه